Report: Marlies Dekkers 11/09/2010

Marlies Dekkers’ Victorian Vampire Night

Vampieren, nonnen, Victoriaanse heren en gothic dames. Het publiek kan goed uit de voeten met de dresscode die lingeriekoningin Marlies Dekkers hun opdroeg deze zaterdagavond. Victorian Vampire Night, aldus de uitnodiging.

Bij de entree van de normaal zo zonnige strandtent De Republiek in Bloemendaal merk je direct: hier zwaaien horror en donkere verlangens de scepter. Zwart is het nieuwe zwart en om me heen verzamelen zich figuren die pas bij zonsondergang tot leven komen.

Alles is tot in de puntige hoektanden verzorgd en nadat we onze persbandjes hebben opgehaald betreden we het domein van vampirella Marlies. Met de muntjes kunnen we een Bloody Mary drinken, een bloederig tartaartje eten of onze toekomst laten voorspellen.

Langs de catwalk geen stoelen maar staanplaatsen, waar de eerste gasten zich verzamelen. Wij kiezen een plek aan het eind naast de lugubere zwarte boom met gehangene. Het is alleen al een feest naar de uitgedoste bezoekers te kijken. Marlies twittert (als antwoord op mijn eigen tweet, zo leuk!) dat de show bijna gaat beginnen.

Mannen verkleed als Dracula met cape, hoge hoed en brandende kaarsen bewandelen zwijgzaam de catwalk en de beveiliging zorgt dat de modellen straks alle ruimte hebben. De muziek zwelt aan, de Dracula’s gaan af en er verschijnen schaars geklede modellen met grote capes op de trappen van de catwalk.

De modellen hebben bebloede mondhoeken, kousen met kruisjes en Bijbels als accessoires. Dan gaan de capes af en begint de show! Vanonder de capes zien we prachtige setjes zoals we van Marlies gewend zijn. Donker zwart, strakke lijnen en de typische vele bandjes boven de cups en langs de randjes van de hoog gesneden broekjes.

De tweede set is meer burlesque, met vlammend rood, donkerpaars, bonten stola’s en veren. Ik ben verliefd op de zwarte bodystocking met gaas middenstuk, en het lijf van het model in kwestie, wauw! Alle modellen die Marlies gekozen heeft zijn overigens prachtig en een verademing om naar te kijken. Billen, borsten, buikjes – gezonde modellen waar de lingerie verrukkelijk op staat.

Wierook, Bijbels, kruizen, de modellen dragen allerlei themagerelateerde accessoires en zijn opgemaakt met zwaar aangezette zwartomlijnde ogen, bloederige lippen en witgeschminkte gezichten. Sommige modellen hebben bebloede handen en voeten, alsof ze net iets gruwelijks uitgespookt hebben. De show is echt een totaalplaatje met de muziek, setjes, modellen en styling.

Als laatste set komen modellen met doornenkrans op hun hoofd als de catwalk op, als volgelingen van Jezus. De setjes zijn wit met rode tekeningen, wat in deze sfeer net lijkt of de meisjes met witte lingerie door een bloedbad zijn gehaald. Tot slot komt de trotse ontwerpster zelf, incluis vampierentanden, de catwalk op. Met haar sexy maar bloeddorstige modellenleger maakt ze een laatste loop onder luid applaus van de toeschouwers en dan dooft het licht.

Wauw, het was echt een mooie show. Niet alle setjes van de nieuwe collectie spreken me aan, maar er zijn er zeker een aantal waar ik mijn tanden in zou willen zetten. Vooral de rode en zwarte burlesque setjes vind ik prachtig. Inmiddels draait de DJ geen griezelige muziek maar house en gaan de hooggehakte voeten van de vloer. Marlies zelf waagt ook even een dansje voordat ze zich naar interviews haast en na wat Bloody Mary’s verlaten ook wij de dansvloer.

Bij de uitgang krijgen we nog een fijne goodiebag met onder andere een Marlies Dekkers bikinibroekje en kortingsbon voor de nieuwe collectie. Wanneer we van bovenaf in de duinen neerkijken op het feest met de donkere sfeer, kaarsen, bezoekers met scherpe tanden in rood en zwart, horen we in de verte een weerwolf huilen… is het volle maan? Snel naar huis, waar we de deuren extra controleren en voor de zekerheid een teentje knoflook voor de ramen hangen.

Marlies, bedankt! Het was grieweldig!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *