Relaties: the power couple

lindsayvallen powercouples

Hoewel er geen Nederlandse term is voor het woord ‘power couple’ kent iedereen wel een stel, of kan een koppel opnoemen wat een power couple is. Als ik de term power couple moet uitleggen, zou ik het als volgt omschrijven: 

Een relatie tussen twee mensen die evenredig leuk zijn. Mannen willen hem zijn en haar daten, vrouwen willen haar zijn en hem daten. Ze zijn los van elkaar (individueel) leuk, evengoed als ze samen leuk zijn. Je kunt individueel of als stel met een power couple afspreken, ze zullen zich niet anders voordoen wanneer ze alleen of in gezelschap van elkaar zijn. Ze houden van elkaar op een intense manier die meant to be is, zonder elkaar te verstikken.

Ze zijn niet afhankelijk van elkaar om zichzelf beter te voelen. Ze zijn zeker van zichzelf en zeker van hen samen als power couple. Ze vullen elkaar aan zonder de ander te overrompelen of de baas te zijn. Ze geven elkaar de ruimte om te zijn wie ze willen zijn, stimuleren dat onderling en waarderen de eigenheid van hun partner. Ze zullen elkaar niet opzettelijk kwetsen en gunnen de ander alle goeds dat ze zichzelf ook gunnen.

Ze ruziën net als iedereen, maar altijd met respect voor elkaars gevoelens. Misschien maken ze een fout, maar ze leren van hun fouten en realiseren zich dat ze het de volgende keer beter willen doen. Niet alleen voor de ander, maar ook voor zichzelf. Het power couple is niet perfect, flaws als individu of als stel maken hen juist menselijk en relatable.

Het zijn mooie mensen: inside en daarom ook outside, ze hebben charisma en chemie. Zie je ze samen, dan herken je in een power couple dat ene, speciale, wat verder gaat dan een relatie die zo-zo is. Samen vertegenwoordigen ze datgene wat iedereen in een relatie zou willen en als individu worden ze ook gewaardeerd door hun leukheid. Maar met elkaar samen is het pas écht af.
Dat is een power couple, vind ik.

Ik heb het geluk meerdere power couples te kennen. Waarom ik hier over nadacht? Ik ontving een compliment in mijn mailbox en dat zette me aan het denken over wat een power couple zijn precies inhoudt. Nu ik weet wat ik een power couple vind, wil ik de lezeres in kwestie bedanken voor haar e-mail en compliment. De andere helft van dit power couple bedank ik daar natuurlijk ook voor. It takes two baby ;-).

Wat vind jij typische power couples? Waar moet een power couple aan voldoen om een power couple te zijn?

xoxo Lins

lindsayvallen powercouple lire

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *