Reizen: Laatste avond Khao San Road Bangkok a.k.a. The Hangover #Thailandtrip

In april 2014 reis ik 3 weken flashpackend door Thailand, samen met mijn man. Met terugwerkende kracht blog ik mijn reisverhalen. Onze #Thailandtrip begint in Bangkok en eindigt in Phuket.

Let op: Als je slecht tegen verhalen over drank kunt en/of je stoort aan dronken foto’s, adviseer ik deze blog over te slaan. Ik ben me bewust van het feit dat (teveel) alcohol slecht voor je is, maar ik ben 30 jaar en verantwoordelijk genoeg om soms (ietsjepietsje ;-) te diep in het glaasje de bucket te kijken.
Onder de 18 moet je natuurlijk NIX roken en drinken, dat is de afspraak. 

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (40)

Sawadee BRAK! Oh my Boeddha! Bovenstaande foto is genomen op onze laatste avond in Bangkok. Overmoedig omdat we al 4 dagen in Bangkok vertoeven en denken gewend te zijn aan de buckets en Chang biertjes, maken we er een feestje van op Khao San Road de laatste avond. De avond verloopt geheel in stijl van The Hangover part II in Bangkok. Al twee Thaise reisblogs twijfel ik of ik mijn walk of shame moet bloggen. Zoals overgeven. Over jezelf. In een minivan onderweg naar het vliegveld. THERE I’VE SAID IT! Wat schaam ik me zeg, blegh! Maar, how did sh#t go down Lindsay? Onze laatste avond in Bangkok, geniet gezellig mee. Want zelfspot en leedvermaak (om jullie te entertainen, lieve lezers ;-) is mij niet vreemd.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (20)

De dag begint voortreffelijk. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, kokosnoten zijn lekker, Bangkok ik hou van jou. We ontbijten bij een hotel tegenover ons guest house met een fijn ontbijtbuffet en wandelen daarna verder. Met de Lonely Planet bepalen we een wandelroute en ondertussen drink ik vers sap uit een kokosnoot. Omgerekend is een kokosnoot een paar cent, bizar als je bedenkt wat je in Nederland uitgeeft voor een pakje kokoswater. Ik drink bijna iedere dag wel één of twee kokosnoten, hydrateert goed in de warmte en super lekker.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (24)

Zelf aan de wandel met onze Lonely Planet is voor de verandering best lekker na het fietsen met Co van Kessel, Chinatown en de tempeltrip.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (21)

Een cool panorama-shot vanuit een stadsparkje, waar we op een bankje zitten en gefrituurde vis eten.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (22)

De Siam riverside. Hier is mijn maxidress nog proper en fris (ik hou van een dramatische opbouw naar de walk of shame ;-)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (23)

Overal zijn vereringen van de koning te vinden. Portretten van Willem-Alexander random langs de kant van de weg, in een park of op een billboard lijkt mij toch gek. Maar hier is het normaal.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (26)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (25)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (27)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (29)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (28)

Het is fijn om zo met z’n tweeën door Bangkok te wandelen. Niets moet, we hebben geen programma en kletsen terwijl we op ons gemak de stad bekijken. De sfeer is op deze manier heel relaxed en laid back, ondanks de drukte en hectiek van Bangkok stad. Leuk om dit te doen naast onze actieve dagen!

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (30)

Je kunt hier van de straat eten. Er ligt genoeg ;-)
Eten bij de kraampjes op straat is echt een aanrader. Het lijkt misschien een instant recept voor voedselvergiftiging, maar je vindt de heerlijkste gerechten (en veel!) voor een klein prijsje. Vis, vlees, fruit, sap, rijst, groenten, alles is te koop en ik vind het leuk om zo de lokale gerechten te proberen.

Terwijl we terug richting het centrum wandelen, passeren we aan de achterkant het koninklijk paleis. Op dat moment staan er plotseling veel Thai stil langs de weg, alsof er iets belangrijks gaat gebeuren. Er volgt een delegatie van chique, geblindeerde auto’s en wat blijkt: koningsleden en politici onderweg naar het paleis. Royalty watchers in Thailand, zelfs zonder RTL Boulevard. Eat that Marc van der Linden!

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (18)

Terug bij ons guesthouse New Siam II kleden we ons even om: alvast bikini en zwembroek aan voor een duik straks! Ook lunchen we, ik neem de submarine sandwich (die werd getipt in een reisblog). En terecht, wat een heerlijke rakker! Hoe mini lijkt René’s cheeseburger achter mijn broodje. Muhaha!

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (19)

Terwijl onze lunch zakt, checken we alvast waar we morgen kunnen crashen op Koh Phangan. In de Lonely Planet staan enkele tips, die bekijken we vervolgens op booking.com of agoda.com om te zien wat de recensies, prijzen en beschikbaarheid zijn. We boeken een vliegticket van Bangkok naar Koh Samui om vanaf daar de ferry naar Koh Phangan te nemen. Wij hadden vooraf geen vast reisplan en dat gaat hartstikke goed in Thailand. Iedereen is behulpzaam qua staff, medereizigers delen ook hun tips en overal is wifi of een computer, mocht je willen boeken of informatie opzoeken. Ideaal.
Tijd voor het zwembad!

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (33)

Guesthouse New Siam 2
New Siam 2 is echt een prima guesthouse. Verstopt in een kleiner straatje naast de drukke Khao San Road met een zwembad, prima kamers en leuke medewerkers. Erg blij dat we deze tip opgevolgd hebben. We hebben voor 3 overnachtingen 1710 Thaise baht betaald, omgerekend € 40,- euro. Ja, je leest het goed. Veer-tig euro voor 3 (!) nachten een tweepersoonskamer met eigen douche, toilet en een zwembad op een locatie in het centrum. Nu ik mijn reisverhalen blog en de omrekeningen na calculeer, realiseer ik me pas hoe goedkoop het leven in Thailand is.

Minder dan 15 euro per nacht voor een hotelkamer
Het zou nog vele malen goedkoper kunnen, wij hebben redelijk geflashpacked en niet de allergoedkoopste opties gekozen. Maar als je dat wel doet en geen problemen hebt met een gemeenschappelijke dorm room met stapelbedden of een douche op de gang, ben je zo honderden baht goedkoper uit. Ons retourticket van Amsterdam naar Bangkok à € 700,- euro was het duurst. Soms ben je aan het onderhandelen (omdat het er nu eenmaal bij hoort) terwijl ik dacht: damn, zelfs het volle pond wat ze vragen, is goedkoop.

Na een paar baantjes afkoelen in het zwembad doen we een middagdutje op onze kamer. Serieus: dat vind ik echt zo’n vakantiedingetje. Even lekker slapen overdag voordat je uit eten gaat. Heerlijk vrij gevoel! :-)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (32)

De tuk tuk by night is ook leuk, hoewel we vanavond wandelen hebben we een andere avond wel ’s nachts een tuk tuk genomen. De laagste prijs die wij na afdingen betalen is 100 baht (omgerekend € 2,50 euro). De eerste tuk tuk in Bangkok gaven we (zonder afdingen) 300 baht, dus na 4 dagen zijn we duidelijk gevorderd ;-). Toch staat het me soms tegen, het kost al zo weinig en voor ons is 300 baht alsnog een prikkie voor een ritje. Maar aangezien het bijna sociaal wenselijk is, ook voor de Thai zelf, spelen we vaak mee.

De avond begint (terwijl je dramatische muziek hoort opkomen ;-)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (34)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (35)

Like Italy
Na al het Thaise voer hebben we zin in pizza, dus schuiven we aan bij Like Italy. Een leuk plekje precies in de bocht van een drukker straatje dat parallel loopt aan Khao San Road, maar meer restaurantjes heeft. Nu moet je je niet teveel voorstellen van restaurantjes, zoals je ziet is het zelden meer dan een plastic stoel, tafel en plastic kleed midden op straat. Toch heeft dat wel z’n charme vind ik. Je ziet dat we halve liters Chang bier drinken hè? Met 5% promillage gaat het hier al mis. Just kidding ;-). We smikkelen van onze pizza’s en praten lekker over onze jeugd, schooltijd, wensen die we nog hebben, kortom: fijne we-time a.k.a. date night.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (36)

In Thailand mag je hond voorin het mandje, zolang hij een helmpje draagt. En je kip mag in een plastic zak aan het stuur. Echt serieus, deze man kwam zo voorbij gecrosst. Haha!

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (31)

Shopping
Na het eten willen we (ik ;-) nog wat kleding scoren, dus gaan we Khao San Road op. Het afdingen gaat ons hier ook goed af. Ik koop twee shorts in typische Thaise print (van die hippiestof met olifanten-print) en twee hemdjes met een 7/11-print en Chang Beer-print. René koopt een t-shirt en hemd met prints van traditionele Thaise tatoeages. Ik betaal voor 2 shorts + 2 hemdjes = 300 baht (omgerekend € 6,60 euro). Iets minder dan 2 euro per item.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (37)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (38)

Okay, één laatste bucket dan
Vooruit, nu we toch op Khao San Road zijn en het is onze laatste avond #yolo etc., kiezen we de meest luidruchtige bar om een laatste bucket te drinken. Khao San Road is Lloret de Mar on acid, werkelijk wat een ontzettende kermis van geluid, boxen die opgeblazen zijn door de harde bass, lady’s en ladyboy’s proppers, nationaliteiten van overal ter wereld en verkopers die laserlampjes, houten kikkers en led-ballen verkopen. Onder andere. Want je kunt ook schorpioenen proeven, een massage (met of zonder happy ending) nemen of waterpijp roken. Ik vind Khao San Road te gek. Wat een gekkenhuis.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (39)

De bucket in kwestie. We kiezen een tafeltje vlak aan de straatkant (mensen kijken!) en bestellen een bucket met Thaise Sang Som. Ze noemen het Thaise whiskey, maar eigenlijk is Sang Som Thaise rum. Leuk weetje, smaakt er niet anders door ;-). We krijgen een emmer met ijs, rietjes en twee flesjes cola. Het feest kan beginnen.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (40)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (41)

Khao San Road: iedereen is vrienden
Ik heb – aangeschoten – een foto van de gevel gemaakt want ik was toen al bang dat ik het zou vergeten ;-). Het leuke aan dit terras is dat alle tafeltjes uiteindelijk met elkaar in gesprek raken. Engels, Nederlands, Thais, Amerikaans, Zweeds, Libanees: alle nationaliteiten zijn na een paar drankjes SAME SAME BUT DIFFERENT! :-)
Naast ons zitten drie Thaise zussen van een jaartje of 60 die op bezoek zijn in de hoofdstad, René doet hard zijn best om een Engelse met een ontzettend lokaal accent te verstaan en ik zie vanuit mijn ooghoeken een Thaise geblondeerde hipster naar me gebaren.

Het noodlot slaat toe.
Dan slaat het noodlot toe. We bestellen bucket nummer twee. We gaan hard, we gaan lekker, we gaan los. En we doen het allemaal, ja we doen het allemaal, ja we doen het allemaal.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (42)

René heeft geen rietjes meer nodig. Slim van hem! Bucket twee is Absolut Vodka die we mixen met Sprite.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (43)

Put your hands up
Ik wil een waterpijp, roep ik. Dan bestellen we die toch, zegt René joviaal. De muziek wordt luider gezet, de bass trilt door de plastic stoelen en de Thaise geblondeerde hipster start zijn eigen dance-battle. Missy Elliot wordt gedraaid en hij merkt dat ik Get Your Freak On volledig kan mee rappen. ‘Oh my God, falang girl come dance with me’, roept hij uit. Goed idee! Dus binnen no-time zijn we een dans-duo op het terras van Khao San Road. Ineens wordt er Happy Birthday gezongen. Wie is er jarig? Een groepje Libanese meisjes viert de 21e verjaardag van één van hen. Wij, same same but different, voegen ons op uitnodiging van de meidengroep, samen met de Thaise hipster bij de verjaardag.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand

Ja: we verhuizen met waterpijp en een nieuwe halve liter Chang (die tweede bucket was zo snel op! ;-) naar de birthday party.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (2)

You’re my BFF!
Ik vraag Go shorty, it’s your birthday aan voor de Libanese jarige en ze gilt het uit! You’re my BFF! We knuffelen alsof we elkaar al jaren kennen, in plaats van een kwartier. Ondertussen maakt René ook nader kennis met de geblondeerde Thaise hipster. ‘Hey man, you have Instagram?’, vraagt Blondie. René antwoord positief en natuurlijk moeten er foto’s gemaakt worden samen. Dus daarom kon hij zo lekker dansen! Ik maakte me al absoluut geen zorgen qua avances, nu blijkt ook nog eens dat hij René een veel leukere BFF vindt ;-). De bruutste middelvingers en high fives worden gegeven, gedeeld en gevolgd terwijl we inmiddels met de Engelse meisjes, de Thaise hipster en zijn aanhang, een groep van 10 Libanese dames, 3 Thaise vrouwtjes en wij als 2 Nederlanders samen feesten.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (3)

Wiggle waggel
Glazige oogjes: check. Rode wangen: check. Zweterige voorhoofdjes: check. Flesje water gekocht: check.
Stiekem zijn we best wel dronken. We waggelen omstreeks 2 uur (denk ik?) terug naar New Siam 2. De ladyboy achter de receptie knipoogt naar ons terwijl we binnen komen vallen. Fuck, hoe laat moet de wekker voor onze vlucht? Om 06:45 uur. Lindsay gaat braaf nog even de toiletpot knuffelen (synoniem voor: juist ;-), net als René dat doet. Daarna vallen we als een blok in slaap. Weltrusten!

I’ve got a hangover woohoo
Piep piep. Piep piep. Argh, die kutwekker! Om 08:00 staat de minivan voor ons hotel die ons naar het vliegveld brengt. Hoewel ik knallende koppijn, een droge bek en de ernstige behoefte heb te blijven liggen, wil ik onze vlucht niet missen. Eruit dus. Douchen, de laatste spullen in de backpacks, uitchecken en een water met croissantje to go. So far so good. Ik heb vannacht al overgegeven en dat is meestal een goed teken. Langzaam peuzel ik stukje bij beetje het croissantje op.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (4)

Woman, have you got no shame? BAM!
En zo zie je er ’s ochtends omstreeks 08:00 uur uit als je twee halve liters Chang bier, een bucket Thaise Sang Som en een bucket Absolut Vodka op hebt de nacht daarvoor. Diegene die yolo heeft verzonnen moet echt naar Thailand. Fuck.

Thaise traffic jam
De minivan haalt ons op en rijdt flink door. Of niet, als hij plotseling moet remmen voor de file. Die er voortdurend is. De rit bestaat uit keihard optrekken, schakelen, keihard remmen, stilstaan. SUPERFIJN in deze toestand, yay! ;-) Halverwege komen er nog 4 andere backpackers bij ons in de minivan. Dolle pret. Gelukkig is het ’s ochtends vroeg en heeft niemand de behoefte te socializen. Bijna de hele rit naar het vliegveld overleef ik. Bijna.

Echt Hema
Het laatste stukje dus. Ik merk dat mijn maag dit voortdurende optrekken/remmen-proces niet veel langer kan waarderen. René ziet aan me dat ik het moeilijk heb en fluistert dat hij het vliegveld ziet. Hou nog even vol schatje, bijna. Ik graai in mijn rugtas en vind een plastic zak van de Hema. Zo onopvallend mogelijk kots ik netjes in het zakje. Zo. Niemand gezien, geen boze chauffeur. Ik hou het tasje stil. Tot ik merk dat een Echt Hema-tasje niet zo Echt Dicht is aan de onderkant. Door de kleine geperforeerde rondje gaatjes druppelt mijn eigen (ikkanhetniethardoptypen!) over mijn paarse maxidress en in mijn haar.

Dirrty
Ik voel me smeriger dan Christina Aguilera in Dirrty. Gelukkig stoppen we binnen no-time en hoor ik de Thaise chauffeur roepen: airport! Volgens mij heeft de rest van de backpackers in de bus niets gemerkt, of wil ik dat alleen maar denken? Ik gooi snel het tasje met inhoud op de grond (sorry, niet netjes in weet het, maar het druppelde maar door!). René en ik doen onze backpacks om en lopen weg van de plaats delict. Ineens roept de chauffeur naar ons en de backpackers: ‘Hey you people, someone forget plastic bag?’. Ik kijk achterom en zie dat hij Echt bijna het Hema-tasje wil oprapen. Ik draai me om en ren zowat de luchthaven in met René in mijn kielzog.

Tax-free perfume, miss?
Ik ga linea recta naar een toilet en probeer mezelf zo goed als het gaat te wassen in de wasbak. Ik blijf het ruiken en voel mezelf zo ontzettend smerig. Ik drink echt nooit meer buckets, neem ik mezelf voor. Vervolgens besprenkel ik mezelf bij de tax-free parfumerie met een walm van geurtjes. De mix van parfum met (youknow!) is misschien nog misselijker, maar het voelt in ieder geval iets frisser.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (5)

Ons vliegtuig naar Koh Samui vertrekt om 12:05 uur. We hangen wat bij de bankjes en kopen samen een KitKat uit een snoepautomaat. Het ergste leed lijkt geschiedt.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (7)

Ter land, ter zee en kater in de lucht
Slapen lukt niet echt, maar we rusten wat tot we mogen boarden. In het vliegtuig wil ik zo ver weg mogelijk zitten van andere passagiers omdat ik me zo vies voel. René is zo lief om bemoedigend te zeggen dat je er helemaal niets meer van merkt. Een paar dagen later vertelt hij me de waarheid ;-). Vliegen met een kater is geen pretje, maar we houden het droog. Vanuit het vliegtuig zien we de idyllische eilandjes onder ons. Een fijn vooruitzicht. Na een korte vlucht van circa een uur waarin we vriendelijk bedenken voor de maaltijden en versnaperingen, landen we op Koh Samui.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (11)

Keeps gettin’ better
Nog zo’n mooi nummer van Christina Aguilera: Keeps gettin’ better. We gaan door de hele discografie, toepasselijk hè? Nadat we onze backpacks van de band gehaald hebben, boeken we voor 300 baht een minivan en boottocht naar Koh Phangan. De boot vertrekt om 16:00 uur en rond 14:00 uur zijn we bij de pier van Koh Samui, samen met een Oostenrijks gezin en 3 Engelse dames. Nog 2 uur te overbruggen in deze staat. De hangover wordt wat minder, we kopen water en pinda’s (zout!) bij het supermarktje aan de pier en hangen uitgezakt in de plastic kuipstoeltjes.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (8)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (9)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (10)

She’s fresh
Één van de Engelse meisjes neemt een duik in de zee en zwemt wat rond de pier. Het is niet dat ik veel zin heb te zwemmen (jôh!), maar zo kan ik natuurlijk wel volledig kopje onder om dat ranzige gevoel kwijt te raken voor ik op de ferry boot ga. Ik vis mijn bikini uit mijn backpack en ga zwemmen. Het water is warm als een bad en biedt weinig verkoeling, maar wat is het heerlijk om me op te frissen! Zelden zo blij geweest te zwemmen ;-).

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (12)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (13)

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (14)

Ik ga een paar keer kopje onder, was mezelf en mijn haar in het zoute zeewater en heb nog 1,5 uur om op te drogen. Menn, dit was een goed idee. Mijn vieze jurk stop ik weg in een plastic zak. Zodra ik opgedroogd ben, doe ik een spijkershort en topje aan. Zo fijn. Eindelijk fris!

I’m on a boat
We kletsen wat met de Engelse meiden, waarvan er twee verpleegster zijn en de derde is DJ. Zij moet maandag draaien op de Full Moon Party, cool! We schrijven de naam van de bar op zodat we een kijkje kunnen nemen. Naarmate de klok dichter bij 16:00 uur tikt, verzamelen zich steeds meer flash- en backpackers op de pier. Een groot deel is flashpacker (net als wij, I know ;-), maar enkele backpackers zijn van die echte. Met van die dreadlocks, weinig bagage en géén smartphone of iPad ;-).

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (15)

Als de boot is er en de passagiers van boord zijn, mogen wij aan boord. Over een krakend en wiebelend houten plankensysteem betreden we de boot. Hopelijk wordt dit niet opnieuw een aanslag op onze beterende gezondheid. Maar je weet het natuurlijk nooit op zee.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (16)

Winning!
De boot start met ronkende motoren en we varen weg. De boottocht valt reuze mee, we genieten van het varen zonder enige misselijkheid. Winning! Bovendien liggen en hangen er mensen in de kajuit en op het dek die in nóg mindere toestand verkeren. Sneu, maar dat doet me toch enigszins goed.

lindsayvallen lindsay bangkok thailand (17)

Welcome at Koh Phangan
We varen langs twee kleine eilandjes die niét Koh Phangan blijken te zijn, hoewel wij (en de rest van de boot ;-) dit aannamen. Vervolgens zien we een groter eiland aan de horizon verschijnen. Dàt is Koh Phangan. We meren aan bij Haad Rin waar later deze week ook de Full Moon Party is en klauteren van boord. We zijn er! Overleefd!

De volgende #Thailandtrip update is vanaf Koh Phangan waar we o.a. een scooter huren, een heus Muay Thai gevecht bezoeken en natuurlijk los gaan op de Full Moon Party. Sneak preview: ik durf toch weer een bucket te drinken ;-).

Ben jij wel eens ontzettend dronken geworden op reis en daardoor iets genants meegemaakt? Een ware holiday walk of shame? Gedeelde smart is halve smart hè, mijn verhaal is SAME SAME BUT DIFFERENT dus ik ben ook benieuwd naar jullie verhalen :-).

Sawadee ka en tot een volgend reisverslag van onze #Thailandtrip!

xoxo Lins

 

 

12 reacties

 1. Haha wat een geweldig verslag! En zo'n dronken avondje, moet kunnen toch?! ;) Thailand staat ook echt nog op mijn bucketlist, wat zou ik daar graag naartoe willen zeg! Zeker na het zien van je foto's en lezen van je verhalen!

 2. HAHA :')
  Heerlijk!
  Ik heb in 2012 een reisje vietnam laos en thailand gedaan.
  Waar ik ongeveeeeer het zelfde mee maakte in laos.
  Emmers gingen prima! Ook op me hoofd trouwens als een soort hoed al rollend over de vloer in het hotel
  Daarna was de wc me grote vriend.. En de tandenborstel die ik in me keel stak om me beter te laten voelen.
  Die verdween trouwens in de wc.. Hoe dat kan weet ik niet meer.. Ik weet wel dat me vriendin zei HO! Die pak je niet om opnieuw te gebruiken.
  En toen de volgende dag… Zij ging heel stoer kano varen.. Ik bleef achter als een hoopje ellende.

 3. Ooh arme jij, ik moest erg lachen! Zo'n avondje kan op zijn tijd toch wel ;)
  Het zakjesprobleem is voor mij helaas herkenbaar.. Ik zat in de bus naar Oxford en probeerde naar mijn reisgenoot te communiceren dat ik NU NU NU een zakje nodig had, maar ze begreep me niet (het duurde uuuren voor mijn gevoel). Gelukkig zag ik net op het laatste moment een plastic tas – als door God gezonden – onder de stoel voor me liggen!

 4. Prachtig verhaal! Ik was een paar jaar geleden met mijn vriend in Portugal, waar we de laatste avond ook flink losgingen. Ik heb toen de dag van vertrek ook meerdere keren boven de pot gehangen, verschrikkelijk! Maar die avond zelf was wel heel leuk ;)

 5. Ik heb een paar keer heel hard gelachen om je verhaal.. Sorry… :) Ach op zijn tijd moet dit kunnen toch… Same, same but different.. Klinkt zeer herkenbaar dat heb ik ook meerdere malen gehoord toen ik in Thailand was.. En als dansende falang op de bruiloft van mijn tante moest ik heus wel op het podium met de lokale volkszanger..
  Maar zo'n dronken avond op reis heb ik ook gehad. Lustrumreis met mijn dispuut op Cyprus, ahh we doen nog 1 afzakkertje.. Ja dat kan nog wel… Nouuuu… Dat werden er meer dan 1 en toen stond daar ineens een leuke knul van 23.. Ja het was gezellig maar de bus naar het vliegveld ging ook met 3 kwartier en ik moest nog koffer pakken. (ik zou het immers niet zo laat maken.. ahum)… Uiteindelijk ben ik gerend naar het hotel, heb mijn koffer volgestouwd, snel gewassen want voelde me beetje vies en met mijn lamme hoofd nog net op tijd voor de bus naar het vliegveld…
  Oh wat was dat een zware dag… Wachten op vliegveld (even tandenpoetsen.. heerlijk).. In het vliegtuig, de trein.. Ik rook mijn eigen alcoholwalm.. dus andere mensen ook.. Zelden zo gevoeld, maar als ik aan die nacht terugdenk een breede glimlach..

 6. HIlarisch die dramatische opbouw. Herkenbaar :D Ik weet niet wat ze in die Chang biertjes en buckets stoppen, maar dat het niet best is is zeker!

 7. Oh ik werd al misselijk van de foto's! Ik drink niet meer zo graag veel omdat ik het draaien in bed en de kater echt het zuipen niet meer waard vind. Dus de foto's waarop de warmte zichtbaar is en dan al die drank, ik krijg er al een kater van :P

 8. Heerlijk herkenbaar! Ik heb zelf ook meerdere reizen door Azie gemaakt, en ik ben nog nooit zo dronken geweest als tijdens de Half Moon Party op Koh Phangan en tijdens het Tuben in Laos. Pff, ik kon niks meer, ik voelde me zo beroerd. Leuk ook, als je de volgende dag om 8 uur een 6 uur durende busrit door de bergen moet maken.. Wel heerlijke avondjes gehad, staan dansen en knuffelen met mensen die je niet kent en die na 5 min inderdaad je BFF zijn. Als ik er aan terugdenk krijg ik spontaan heimwee..

 9. Ik volg je blog nog niet zo lang, maar ik heb net al je Thailand berichtjes doorgelezen. Wat een heerlijke verhalen heb je! Echt heel leuk om te lezen. Deze post is wel mijn favoriet hoor!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *