REIZEN – Full Moon Party op Koh Phangan #Thailandtrip

In april 2014 reis ik 3 weken flashpackend door Thailand, samen met mijn man. Met terugwerkende kracht blog ik mijn reisverhalen. Onze #Thailandtrip begint in Bangkok en eindigt in Phuket.

lindsayvallen Full Moon Party Thailand header

Het is maandag 14 april: dé dag van de Full Moon Party. We doen vandaag kalm aan om al onze energie te bewaren voor vanavond (en vannacht). We ontbijten laat, lunchen laat en vertoeven tussen al het vreten door in de zon en schaduw aan het zwembad. Bij ons resort zit aansluitend een spa en ik besluit mezelf te laten pamperen met een manicure. Nu ben ik zelf absoluut geen beautypro, maar deze vrouw slaat alles wat betreft onkunde. 

Met een botte vijl worden mijn nagels geraspt (vijlen kun je het niet noemen), om vervolgens amateuristisch gelakt te worden. Misschien heb ik een (Thaise) trend gemist of gunt deze dame mij extra veel nagellak voor mijn baht, maar vingertoppen en nagelriemen lak ik zelf eigenlijk nooit mee. Ik ben te lui om er iets van te zeggen en betaal haar 150 baht (omgerekend € 3,50) voor deze ‘behandeling’. Oh well. Mijn nagels (en vingers) zijn nu fluor-roze voor de Full Moon Party vanavond.

Ik twijfel nog over een massage zoals we eerder deze week heerlijk mishandeld werden, maar bewaar dit stiekem liever voor de day after ;-). We maken ons weer schuldig aan de vakantie-zonde ‘pre-diner schoonheidsslaapje’ (stel bejaarden dat we zijn) en worden rond 18:30 uur uitgerust wakker. Douchen, aankleden, opmaken (ik ;-) en om 20:00 uur nemen we een taxi vanaf ons hotel  naar Haad Rin.

We delen de taxi met wat Thai, vier Engelsen en een Frans koppel. De Engelsen doen hun imago eer aan en tanken zich al flink vol, terwijl de chauffeur als een gek over de weg scheurt. Dat belooft wat voor vannacht als iedereen een bucket (of twee ;-) genuttigd heeft. We wisselen reiservaringen uit met de rest en de Engelsen zijn niet enthousiast over Koh Phi Phi, de volgende bestemming waar wij over denken. Hmm.

Ons plan is om na Koh Phangan naar de jungle van Khao Sok af te reizen, om daarna door te gaan naar Koh Phi Phi. De Engelsman vond Phi Phi te vies en te druk, not his cup of tea. Nog voordat we op Haad Rin uit de taxi willen stappen, buigt de Française zich naar me toe. Met een onvervalst Allo Allo-accent fluistert ze: ‘We really loved Phi Phi. Get a good place to stay and enjoy Long Beach. Trust me, Phi Phi is worth it. Have fun tonight’. Dat vind ik zo leuk aan het reizen, je hoort misschien de grootste schreeuwers eerst, maar uiteindelijk is er ook iemand die subtiel haar mening deelt omdat ze je haar ervaring gunt :-).

Bij het plein op Haad Rin waar de taxi’s af en aan mensen droppen, is het al flink druk. Het krioelt van de feestgangers met bodypaint en overal kraampjes waar neon-verf, buckets en feestaccessoires verkocht worden. De taxi’s en minivan’s kunnen niet verder rijden dan dit punt, want het centrum is hermetisch afgesloten voor alleen voetgangers. Dit plein moeten we dus onthouden voor vannacht ;-).

René en ik eten bij Planet Hollyfood, spelfout bewust. Het is grappig hoe werkelijk alles gekopieerd wordt hier. Van schoenen, tot tasjes, tot complete restaurants: het is simpelweg een copy + paste van veel Westerse merken. We leggen een goede bodem, ik eet pasta carbonara (alweer? serieus, ik heb al 3x pasta carbonara op in THAILAND) en René eet een hamburger en fries. Met een gevulde maag betreden we het feestgebied. De entree is 100 baht (omgerekend € 2,50, daar kunnen Nederlandse festivals nog wel een voorbeeld aan nemen met die achterlijke ticketprijzen ;-) en iedereen krijgt een bandje zodat je in- en uit kan lopen.

We verkennen eerst de straatjes en het strand, plus we willen een wegwerpcamera kopen. We hebben bewust geen waardevolle bezittingen meegenomen, alleen een kopie paspoort, cash geld en nu een wegwerpcamera. That’s it. De Full Moon Party schijnt ook een gewilde plek te zijn voor zakkenrollers en iedereen kent wel een verhaal van iemand die gedrogeerd compleet gerold wakker werd. Dus gaan we lekker minimal vanavond ;-).

Nu moeten we nog in de verf, hét kenmerk van de Full Moon partypeople. Voor 40 baht (1 euro) per persoon, mogen we ons bij een kraampje met verf helemaal uitleven. Jezelf voorzien van bodypaint is nog best lastig. We helpen elkaar een beetje en proberen verschillende effecten. Als je dit allemaal te lastig vindt, kun je je ook laten verven door een pro, maar dat is 400 baht (10 euro). Bovendien: zelf doen is veel leuker :-). Met precisie en geduld verven we ons in fluor kleuren en dan zijn we ready to get this party started!

We gaan het strand van Haad Rin op en beginnen bij de voorste stage met verkennen. Verdeeld over de gehele lengte van het strand zijn er 7 stages/area’s:
1. Onderaan de berg, Mushroom Mountain, waar meer gehangen dan gedanst wordt;
2. Een psychedelische stage met allerlei wazige muziek om te trippen;
3. Tommy Resort podium, trance en house;
4. Cactus Bar, R&B en pop;
5. Een bubbling, reggae en dancehall area;
6. De Drop in Bar met popmuziek;
7. De laatste stage draait een mix van populaire top-40 muziek.

Ook kun je vuur-springtouwen, vuur-limbodansen, dansen met vuur-stokken of van de vuur-glijbaan. Er is heel veel vuur op de Full Moon Party en ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat dit heel verantwoord gaat ;-). Jerrycans met terpentine, emmers met terpentine, gewoon open en bloot naast de stokken met vuur. Hartstikke link natuurlijk, maar er zijn (dronken ;-) vrijwilligers genoeg die onder luid gejuich hun vel riskeren.

We scoren een bucket wodka met Sprite en dansen bij de achterste stage. De DJ draait een mix van top-40 muziek en ondanks dat het pas 23:00 uur is, gaat het al flink los. Er zijn ook al flink wat feestgangers goed naar de getver. Echt goed naar de klote bedoel ik, helemaal van de kaart-niveau. Na onze Hangover-ervaring met buckets in Bangkok doen wij iets rustiger aan, het is tenslotte pas 23:00 uur ;-).

Dat van die zakkenrollers blijkt harde waarheid, we zien verschillende nuchtere Thai door de menigte sneaken om broekzakken of handtasjes te checken. En ze zijn ook zo weer weg, verdwenen in de mensenmassa. Vervelend en niet leuk voor de slachtoffers, ook al ontdekken de meesten het pas de volgende dag vrees ik.

Buiten dat smetje van de zakkenrollers, is de Full Moon Party hilarisch. Bij veel mensen gaan alle remmen los, alsof ze nog nooit op een feestje geweest zijn en nu alles in één keer willen inhalen. Mensen tongen elkaar binnen 1 seconde omdat ze hem een vuurtje geeft, iemand gooit z’n bucket leeg om ‘m vervolgens zelf weer te vullen met eigen lichaamssappen, mensen liggen voor pampus hun roes uit te slapen in het zand: echt een gekkenhuis.

We lopen langs de branding naar een volgende stage en wat we dan in zee zien, is ontzettend grappig en smerig tegelijk. Links van ons laat een jongen, hij is enkele meters de zee in gelopen, laat zijn broek zakken en gaat pissen. Nog geen meter verder, ligt een meisje in zee met een jongen bovenop haar. Ze hebben seks, terwijl ik langzaam bedenk dat de jongen links hun straks zal verwarmen met zijn urine. Rechts van het seksende stelletje, staat een meisje in zee over te geven. Dit is allemaal binnen ons gezichtsveld en scheelt slechts enkele meters van elkaar. Ik ben blij dat ik geen slippers aan heb, terwijl mijn All Stars me beschermen tegen de zee en al diens inhoud ;-).

In vergelijking met een Full Moon Party lijken festivals in Nederland misschien braaf, maar toch mist het iets. Iedereen hier gaat los, daar ligt het niet aan. Er is geen mainstage, alles is knallen met slechte boxen, geen opbouw en veel herhaling van nummers. Bovendien is het strand zo druk en zonder dat ‘wij-gevoel’ wat ik zelf zo leuk vind aan festivals, mist het voor mijn gevoel de sfeer. Dat mag de pret niet drukken, want we vermaken ons prima en dansen heerlijk in het zand, maar ik vind de Full Moon Party misschien iets te gehyped. Of misschien ben ik gewoon te oud en heb ik teveel toffe, Nederlandse festivals bezocht om écht onder de indruk te zijn :-). Het is een leuk feestje om mee te maken, gewoon prima, maar niet het beste feest ooit.

Rond een uurtje of 03:00 hebben we zin in een midnight snack en lopen nog een rondje (ieder rondje is weer anders ;-). We komen tot de conclusie dat blijven om het blijven nogal puberaal is (ook al wou ik als 15-jarige destijds naar huis, als ik tot 03:00 uur uit mocht van mijn ouders, bleef ik verdorie tot 03:00 uur ook! ;-) Maar nu ben ik al twee keer 15 (ouch!) en ik mag van mezelf best naar huis als het niet leuk meer is. We wandelen terug naar het plein en vinden om 04:00 uur een taxi van ons resort: ideaal!

We hebben gelukkig geen kotsende medepassagiers en worden netjes thuisgebracht ;-). Eerst even douchen om die fluor-verf eraf te krijgen (wat natuurlijk die-hard scrubben vereist) en dan lekker slapen, met de volle maan die door het gordijn schijnt.

Ben jij wel eens op een Full Moon Party geweest? Vind je uitgaan in het buitenland leuker of juist minder leuk dan in Nederland?

Sawadee ka en tot een volgend reisverslag (vanuit de jungle van Khao Sok!) van onze #Thailandtrip!

Liefs,
Lindsay

PS: Oh ja, de ingescande foto’s van onze wegwerpcamera! Erg leuk om weer in spanning af te wachten of ze gelukt zijn en hoe je erop staat. Bovendien hebben deze foto’s een Instagram-filter van zichzelf ;-)

lindsayvallen Full Moon Party Thailand Body paint
Een kunstwerk in wording.

lindsayvallen Full Moon Party Thailand Body painten
Klaar! René is een soort fluor-indiaan met verdiende strepen, ik ben vooral trots op mijn skelet-arm.

lindsayvallen Full Moon Party Thailand Bucket 1
Bucket: check!

lindsayvallen Full Moon Party Thailand Tommy Resort
Lekker fistpumpen en konijnendans bij Tommy Resort op foute trance en house.

lindsayvallen Full Moon Party Thailand Bucket Rennie
Een tweede bucket?

lindsayvallen Full Moon Party Thailand Vuur glijbaan
Hoera, laten we van de vuur-glijbaan gaan!

lindsayvallen Full Moon Party Thailand Bucket Lins
Lekker zweten in mijn Full Moon gear.

lindsayvallen Full Moon Party Thailand Knipoog bucket
Dit is geen bewuste knipoog ofzo. Ik denk gewoon opperste concentratie.

lindsayvallen Full Moon Party Thailand Body Sleep Area
De Sleep Area, zit er gewoon gratis bij.

lindsayvallen Full Moon Party Thailand Bucket up
Bottoms buckets up!

lindsayvallen Full Moon Party Thailand Minivan
Terug in de taxi. Een tikkeltje tipsy, maar doing fine. Stukken beter dan in Bangkok ;-).

 

10 reacties

  1. Super leuk om te lezen! Ik ben er ook geweest en ik was 1 van die mensen die om 23 uur al laveloos was. Nee grapje, das overdreven. Maar goed naar de klote was ik wel. Wist je dat ze nu verboden zijn? Door een moord of zo iets zijn ze nu niet meer toegestaan. Ben wel blij dat ik het nog heb meegemaakt, want een ervaring was het wel! Ps. Over dat pissen en seksen in zee, daar dachten wij precies het zelfde over…! Zoooooo vies!

  2. Hahaha erg leuk( en een tikkie ranzig) om te lezen.
    Toen ik de buckets van Renee zag dacht ik: zou daar ook in gesast zijn? ;-)
    En je skeletarm is supercool. 2x 15 Hahaha!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *