Reizen: Flashpacking in Zuid-Thailand

Thailand 2Nog even en dan vertrekken René & ik naar Thailand! Mijn ticket dank ik aan het doorverkopen van mijn trouwjurk, dus ik vind Thailand een soort tweede honeymoon ;-). We gaan drie weken en ‘doen’ voornamelijk Zuid-Thailand. Hoewel ik me onze reis enigszins voorstel als Leonardo in The Beach ;-), weet ik dat wij geen échte backpackers zijn.
Nee, wij zijn flashpackers.

Backpacken staat vaak synoniem voor low budget reizen. Met een backpack (dûh ;-) onderweg in een overvolle bus of liftend naar hostels. Flashpacking is ouderwets backpacken (inclusief de rugzak) maar met een ruimer budget. De term flashpacking ontstond een aantal jaar geleden in Amerika om de luxere backpackers een naam te geven.

Ik kan me dan ook wel vinden in een interview over flashpackers op reishonger.nl:
Het heeft denk ik vooral met de levensfase te maken waar je in zit,” merkt Joris op. “Backpackers zijn vaak net klaar met school of studie. Ze hebben zeeën van tijd, maar heel weinig geld. Zodra je werkt is het andersom; je hebt geld, maar geen tijd. Dan word je automatisch een flashpacker.”

Ik moet er inderdaad niet aan denken op een gemengde kamer te slapen. Maar mijn hostel of hutje hoeft ook niet aan Hilton-normen te voldoen. Een simpel verblijf waar we met 2 personen slapen met eigen toilet en douche voldoet. We hebben overigens nog geen enkel verblijf geboekt. We hebben alleen een retourticket Amsterdam – Bangkok en een binnenlandse vlucht omdat we naar een Full Moon Party willen. Verder staat er niets vast.

Ik vind dat mega spannend! Nooit eerder heb ik zo op de bonnefooi gereisd. Als tiener was ik (helaas ;-) niet zo avontuurlijk ingesteld. Als er onder mijn blog-lezers jongeren zijn: ga vooral reizen! Na je eindexamen, voor of na een studie: de ideale tijd om verre reizen te maken met zeeën van tijd. Dan kun je nog een échte backpacker zijn, in plaats van ‘slechts’ ;-) een werkende flashpacker.

Anyway, ik ben nu veroordeeld tot het lot van flashpacken ;-P en vind het daarom reuze spannend: mijn eerste verre reis zonder planning. Anderzijds is dat natuurlijk precies de charme van flashpacking. René heeft dit eerder met een vriend gedaan en ervoer dit als de ultieme vrijheid. Wanneer we Bangkok awesome vinden, kunnen we er blijven. Willen we liever verder eilandhoppen? Ook prima! Buckets drinken op de Full Moon is iets wat we in ieder geval willen meemaken. De rest van de vakantie doen we waar we op dat moment zin in hebben of naartoe willen reizen.

P1060985

René kreeg voor zijn verjaardag de Lonely Planet van lieve vrienden die eerder Thailand bezochten. Daarnaast hebben we veel tips gekregen van vrienden, kennissen en collega’s die vaker in Thailand vertoefden. Grappig genoeg spreken de meeste verhalen elkaar tegen ;-). De één is gek op Bangkok en krijgt er geen genoeg van, de ander wist niet hoe snel ‘ie Bangkok moest verlaten. Zo zie je maar, ook op reisgebied kunnen smaken flink verschillen.

Wij zullen als flashpackers ons eigen plan trekken en met de backpack op ervaren hoe 3 weken reizen in Zuid-Thailand is. Vinden we een schattig strandhutje waar we goedkoop kunnen overnachten? Helemaal leuk! Zijn we na de Full Moon Party zo brak dat we een luxe honeymoon suite wensen? Ook dat kan met ons budget.

Nu ik erover nadenk is flashpacking inderdaad niet helemaal zoals Leonardo in The Beach destijds. Misschien meer een mix tussen Leonardo uit Wolf of Wall Street, maar dan in de setting van The Beach. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in. De soundtrack van The Beach staat op mijn (flashpacker ;-) iPhone en ik ben heel benieuwd hoe ik alles ga ervaren. Sawadee!

Heb jij wel eens geflashpackt of gebackpackt? Heb je ooit Thailand bezocht?

– xxx – Lins
lindsayvallen.nl Flashpacking

10 reacties

  1. Nee, ik vind van niet. Ik heb mijn trouwjurk gewonnen (!) dus had er geen emotionele band mee. Ik heb ruim 1.400 foto\’s vol herinneringen en met de Thailand-tickets maak ik weer mooie nieuwe herinneringen met mijn man :-)

    1. Haha, dat maakt tocht niet uit jôh, hoef je geen sorry voor te zeggen :-) Mijn moeder heeft mijn sluier gegeven en die blijft natuurlijk altijd mooi in mijn kast prijken. En dankzij de verkoop is er weer een nieuwe bruid die zal stralen op haar mooiste dag. Ik ben erg benieuwd naar haar foto\’s als zij straks getrouwd is (we hebben elkaars e-mail adres :-)

     1. Zulke dingen zou ik ook bewaren.
      Leuk!
      Jullie zullen elk op een eigen manier gestraald hebben/stralen in die mooie jurk!

 1. Ik heb precies hetzelfde, ik ben echt geen backpacker. Trekt me totaal niet. Maar ik ben ook niet zo avontuurlijk dat ik op de bonnefooi ga, heb ik ook nog nooit gedaan. Benieuwd hoe dat je bevalt! Heel veel plezier!

 2. Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen! Ik ga in juli samen met mijn zusjes back/flashpacken in Thailand, ook voor ons de eerste keer. Spannend! :-D

 3. Hoi Lindsay! Ik heb je blog ontdekt doordat ik op zoek was naar reisverhalen over Thailand! Je schrijft super leuk! Ik kan niet wachten om onze flashpack-trip te beginnen over drie weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *