REIZEN: Chill, relax: een paradijselijk welkom in Koh Phangan #Thailandtrip

In april 2014 reis ik 3 weken flashpackend door Thailand, samen met mijn man. Met terugwerkende kracht blog ik mijn reisverhalen. Onze #Thailandtrip begint in Bangkok en eindigt in Phuket.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (8)

We made it! Na onze laatste (Hangover!) avond in Bangkok, vertrekken we na een fikse walk of shame met een minivan, vervolgens een binnenlandse vlucht naar Koh Samui en vanaf daar per boot naar Koh Phangan. We worden gedropt op het strand van Haad Rin en hebben (nog) geen verblijf geboekt of gereserveerd. We besluiten op de gok naar Haad Yao (Long Beach) te gaan. We hebben online wat voorwerk gedaan en er zijn twee locaties waar we graag slapen. Hopelijk is er nog plek! 

We stappen in een minivan à 200 baht per persoon (iets minder dan € 5 euro p/p) die ons naar Haad Yao rijdt. We delen het busje met een gezin, drie Oostenrijkse vrienden, Nieuw Zeelanders, een Australiër en een Duitser. Het busje is eigenlijk iéts te vol geladen, maar dat is eerder norm dan uitzondering in Thailand ;-). Met de recente nare ervaring in de minivan vanmorgen hou ik m’n hart vast, maar de hele bus kletst gezellig met elkaar dus kan ik me goed focussen op de gesprekken en laat me niet afleiden door mijn maag.

Eén voor één worden de passagiers gedropt, wij als laatste. Ik denk dat we ruim drie kwartier in de bus zitten. Het is inmiddels een uurtje of 18:00 in de avond. We hebben onze zinnen gezet op het Haad Yao Bayview Resort. Van buiten ziet het resort er goed uit en de beoordelingen op booking.com zijn ook prima. We hebben vooraf besloten een wat luxer resort te kiezen om bij te tanken. Dus de kans bestaat dat we hier flink wat meer baht over de balk smijten in vergelijking met het vorige guesthouse. Maar dat hebben we ingecalculeerd :-).

Bij de receptie van Bayview Resort zit een oudere Thaise dame die ons verwelkomd. Wanneer we haar vertellen dat we no reservation of booking hebben, bladert ze driftig in haar multomappen. We kunnen twee kamers bezichtigen:
– de junior suite
of;
– de big bungalow.
Beide kamers zien er prima uit, maar de big bungalow heeft een eigen veranda met uitzicht op zee. We’re sold :-).

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (2)

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (3)

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (4)

Terug bij de receptie overleggen we met elkaar de prijs, het mogelijke afdingen en hoe lang we zullen blijven. De old boss lady interpreteert ons Nederlandstalige overleg als twijfel. Come closer, let me tell you something, fluistert ze. In ons oor fluistert ze dat ze niet de grote baas is, maar ons wil matsen. Low season and you stay long, I make you better price. Ideaal :-). We twijfelden helemaal niet over de prijs, maar blijkbaar is de Nederlandse taal en onze manier van communiceren overgekomen als twijfelachtig en het is laagseizoen, dus ze wil ons graag hebben.

We blijven 6 nachten inclusief ontbijt voor 3.000 baht per nacht. Omgerekend is dat € 70 euro per nacht. Gezien de room with a view en goede indruk van het resort, betalen we alle nachten vooraf om hier de komende tijd te blijven. Zo zijn we verzekerd van een comfortabele slaapplek wanneer over 4 dagen de Full Moon Party is. Nog voordat we onze backpacks kunnen optillen om naar de bungalow te sjouwen, fluit de grijze dame en prompt komen er 2 kleine Thai aangerend. Het kleinste jongetje is amper groter dan mijn backpack maar stoer showt hij zijn spierballen en worden onze backpacks naar de bungalow gebracht.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (5)

Na de feestelijke nacht, de helse ochtend en de dag reizen zijn we stiekem kapot. We eten wat, douchen (heerlijk!) en vanaf de veranda bewonderen we de baai. Genieten! Hoewel het vroeg op de avond is, zetten we de airco loeihard en ploffen op bed. Bijslapen!
Tot morgenochtend Koh Phangan!

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (6)

Gooooodmorning sunshine!

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (7)

Als we ’s ochtends ontwaken en de gordijnen openslaan is het hemels. Wat een goede keus is de big bungalow! Dit voelt als een paradijs, ik ben nog nooit zo wakker geworden (met uitzicht op een azuurblauwe zee), jullie wel? De slaap heeft ons goed gedaan en de eetlust is terug: tijd om het ontbijtbuffet te beoordelen.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (9)

I woke up like this :-).
Het ontbijtbuffet is prima en we besluiten er vandaag een strand-, zwembad- en luierdagje van te maken.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (10)

Het is laagseizoen, dus het is praktisch leeg op het strand. Gezien de drukte in Bangkok vind ik deze rust heerlijk. Even helemaal niks en geen chaos, verkeer en geschreeuw. Slechts het ruisen van de zee en de wind door de palmbomen.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (11)

Zo gek, de zee in Nederland heb ik nog nooit zo warm gevoeld als deze zee. Toch is de zee verkoelend, want aan land is het een graadje of 33 C.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (12)

De zee is niet heel diep, je moet flink wat meters maken voor je dieper in het water staat.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (13)

Wij liggen niet direct aan het strand, maar iets hoger op de rotsen. De strandbedjes en handdoeken zijn inclusief van het resort, dat scheelt weer voor onze eigen handdoeken die langer schoon blijven.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (23)

Kijk uit malloot, een kokosnoot. Hydraterend, lekker en goedkoop. We drinken ook veel water omdat je eigenlijk de hele dag door zweet. Het boek dat je op mijn zonnebedje ziet, Eus van Özcan Akyol, lees ik in één dag uit: een tof boek. Ik HOU van lezen en lees snel, zeker op vakantie. Thuis kom ik er vaak niet aan toe, maar tijdens een luierdagje lukt het me meestal wel een boek uit te lezen. Ik denk trouwens na over een e-reader, leest dat echt prettig? Ook in de zon? Als jullie tips hebben, hoor ik het graag :-).

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (15)

Uitzicht op onze bungalow, wij slapen in de tweede van rechts.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (14)

Misschien is € 70 euro per nacht aan de dure kant, maar wij hebben erop gerekend soms in duurdere resorts te slapen en soms in guesthouses. Zo blijft het voor ons leuk, want we zijn geen die-hard backpackers. Luxe afgewisseld met budget kan ik prima aan als flashpacker. Onze bungalow in het Bayview Resort bevalt erg goed als higher end verblijf ;-).

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (22)

Lekker lunchen bij het zwembad. In het restaurantgedeelte van Bayview heb je gratis wifi en zo Google’n we naar activiteiten voor ons verblijf hier. Misschien huren we zaterdag of zondag een scooter om het eiland rond te crossen.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (21)

Dit is toch een paradijsje? :-)

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (27)

Alle #Thailandtrip blogs die je leest, heb ik al reizende in Thailand opgeschreven. Niet omdat ik toen al besloot dat ik mijn reisverslagen wilde bloggen, maar omdat ik dat voor mezelf leuk vind een reisdagboek bij te houden. De prijzen, wat we meemaken, namen van mensen die we ontmoeten, etc. Als ik eenmaal thuis ben, herinner ik me toch minder levendig wat ik precies gedaan heb. Bovendien, ik blijf verknocht aan schrijven :-). Altijd en overal.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (16)

Hoe gaaf is deze panoramafoto die René heeft gemaakt? Paradijsje toch?

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (24)

Na de lunch vertrekt René met een luchtbed richting zee om uit te buiken.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (25)

Hij ligt nietsvermoedend half te slapen, terwijl er een longtailboot langs hem vaart.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (26)

No woman no cry 2 :’-)

Van al dat luieren, zwemmen en eten word je best moe ;-), dus rond zessen gaan we terug naar de bungalow. Even douchen en je raadt het al: een mini-slaapje doen. Hoe lui is deze dag? Heerlijk!

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (17)

’s Avonds wandelen we langs het strand, waar de verschillende strandtentjes vrolijk verlicht zijn. In de verte links die je ons resort.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (18)

Haad Yao selfie! Misschien vind je ons niet (zo) bruin, maar we zijn van die brave zonnebrand-smeerders. Ik begin met factor 50 en bouw dat af naar factor 30 als ik wat bruiner ben. Mijn gezicht blijft ingesmeerd met factor 50. Sure, je wordt misschien niet zo snel en diep bruin, maar sinds mijn huidtherapeut de gevaren van zon en het risico op pigmentvlekken en rimpels liet zien, bescherm ik me goed tegen onze grote, gele vriend.

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (19)

Voeten in het zand en aan tafel. Bij alle strandtentjes wordt reggae, latin of loungemuziek gedraaid en het sfeertje is erg relaxed. Zelfs ’s avonds is het lekker genoeg voor blote armen en benen en dan nog zie je me glimmen van de warmte ;-). Oh ja, je ziet het goed: water en een kop thee. Na de schade van Bangkok zijn we nog wat huiverig en doen rustig aan ;-).

lindsay vallen lindsayvallen koh phangan welkom thailandtrip (20)

Na het eten gooi ik mijn benen bij René op schoot en kletsen we gezellig onder de bijna volle maan. Rond middernacht wandelen we op blote voeten langs de kustlijn terug naar onze bungalow. De airco gaat aan en het lichtje uit. Weltrusten!

Ben jij wel eens op een paradijselijk eilandje à la Koh Phangan geweest? Prachtig dat er zulke mooie plekken op de wereld bestaan, toch?

Sawadee ka en tot een volgend reisverslag van onze #Thailandtrip!

xoxo Lins

4 reacties

  1. Jaaaa koh phangan is liefde! Wij huurde daar een scooter en belandden bij de befaamde magie mushroom milkshake. Heb m niet uitgeprobeerd maar t was wel een top plek!

  2. Ja, Koh Phangan was heerlijk! Wij zaten toen aan full moon beach (echte naam even kwijt) en daar was het wat drukker, maar alsnog heerlijk relaxed!
    Een e-reader is een dikke vette aanrader trouwens, leest heel makkelijk in de zon omdat het een speciaal scherm heeft dat niet reflecteert, en het weegt natuurlijk niks. Ik heb de Sony PRS T1, inmiddels is de T3 uit volgens mij.

  3. ziet er heerlijk relaxt uit! En Lindsay je ziet er hardstikke goed uit in je bikini! Nothing 2 be ashamed of!!
    Ben ook benieuwd naar de E-reader. Zit er ook aan te denken om er een aan te schaffen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *