Lief dagboek – week 15: Qmusic en Pasen

Hallo daar op de dinsdag! Een dagje later dan normaal, want hey: gisteren was het nog weekend! Lekker hoor, een extra dagje vrij. Op maandag werk ik altijd een volle dag, dus wat dat betreft komen al die tweede feestdagen in Nederland prima uit met mijn werkschema, hehe. Ik heb lange tijd onregelmatig gewerkt, maar ook bij musea en festivals gewerkt, waardoor ik vaak diensten op feestdagen heb gedraaid, maar ik ben toch wel erg content met mijn kantoortijden. Natuurlijk heb ik wel wat aan mijn blog gewerkt, maar soit. De afgelopen week was een beetje mellow, maar gelukkig werd ‘ie opgevrolijkt door een plots bezoek aan Qmusic én hele gezellige Paasdagen! 

Maandag: 13 reasons why

Ik werk vandaag en mag – helaas – nog niet hardlopen. Mijn verse tatoeage moet nog helen, dus een synthetische hardloopbroek en zweten komt de genezing niet ten goede. Daarom besluit ik ’s avonds mee te doen aan de hype en de Netflix-serie ’13 reasons why’ aan te zetten. Misschien heb ik, door de lyrische berichten, iets te hoge verwachtingen, maar de serie grijpt me niet meteen. Toch ben ik nieuwsgierig genoeg om verder te kijken.

Here we go! #13reasonswhy #streamteamNL #NetflixNL #nowwatching

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Dinsdag: Op naar Zwolle!

’s Ochtends werk ik mijn parttime dag en daarna stap ik in de waggie. Op naar Zwolle! Ik heb een afspraak bij een mogelijke samenwerkingspartner. Vaak verloopt het contact per mail of telefoon, maar bij grote(re) opdrachten spreek ik toch vaak af. Even face to face elkaars wensen en behoeften uitspreken, etcetera.

Voor sommige merken is dit nét even de bevestiging dat ze een betrouwbaar en écht persoon tegenover zich hebben. Ze investeren immers een flink sponsorbedrag en zijn (soms) nog niet zo thuis in de online wereld, dus ik vind het geen probleem om even langs te rijden. Bovendien vind ik het ook leuk om zo toch met sales en acquisitie bezig te zijn. Het doet me denken aan de tijden dat ik als account manager werkte, waar het ook belangrijk was om opdrachten te scoren.

Het is leuk om jezelf uit te dagen en te zorgen dat een klant denkt: Zo, dat is inderdaad een gekwalificeerde en representatieve ambassadeur voor mijn merk, die moet ik hebben! Anyway, we hebben een leuk gesprek waar we beiden enthousiast van worden, dus binnenkort zie je dus een samenwerking met deze toffe partij op mijn blog.

Woensdag: Wat een pleurisweer

Man, wat een pokkenweer is het de laatste dagen. Kan die lente niet eens losbarsten, serieus? Ik zit al niet zo lekker in mijn vel, dus wat extra zonnestralen zou geen kwaad kunnen. Ik slik overigens al extra vitamine D, met daarbij visolie, vitamine C, vitamine K en vitamine B. Iemand vroeg me dit laatst, ik weet niet of het per mail of in de comments was. Binnenkort zal ik eens een blog wijden aan waarom ik precies deze vitamines aanvullend slik, nadat ik er een interessant artikel in een magazine over las.

Oh ja, ik word ’s middags, terwijl ik zit te sippen, gebeld door een 020-nummer. Dat is Amsterdam, dus ik neem nieuwsgierig de telefoon op. Het is Qmusic! Ik heb me opgegeven voor de bevrijding van Mattie en Wietze en mag erbij zijn, vrijdag in de studio! Wauw, zo gaaf! Dat is een mooi lichtpuntje, ik ben direct opgevrolijkt. Ik app snel mijn schoonzusje of ze kan oppassen, want we worden om 07:00 uur ’s ochtends (!) in de studio verwacht. Gelukkig kan ze bijspringen en zo kan ik aan Qmusic bevestigen dat ik van de partij ben. Spannend!

Donderdag: Temptation Island 

Ik werk de hele dag en kijk ’s avonds de laatste aflevering van Temptation Island. Dit is de aflevering waarin ze elkaar terugzien na de beproeving op het Thaise eiland. In Nederland is deze aflevering donderdag aanstaande op de buis, maar ik kijk vooruit met de Vlamingen.

Mijn recap van het laatste kampvuur lees je trouwens hierrr. Dit seizoen vond ik heerlijk smullen! De aflevering waarin ze de kandidaten weer opzoeken, is minder spannend, maar toch verbaas ik me nog of enkele deelnemers. Enfin, wij kunnen niet in andermans relatie spieken, maar ik hoop toch echt dat Jolien eens flink de schellen van de ogen vallen.

Omdat ik morgenochtend vroeg op moet, douche ik ’s avonds en lak mijn nagels. Ook leg ik mijn outfit vast klaar. Mijn wekker gaat om 05:00 uur ’s ochtends, dus ik vind het onnodig om René en T. dan wakker te maken. Slaap lekker!

Vrijdag: Qmusic fangirlen!

Piep, piep, piep. Jeetje, dit is ECHT absurd vroeg. Ik sta om 05:00 uur ’s ochtends op, neem een paar happen yoghurt, drink wat thee en zet mijn smoel in de schmink. Rond zessen stap ik in de auto, op naar Amsterdam! Ik moet vooraf nog even tanken en zo arriveer ik om exact 07:00 uur bij het Qmusic pand.

Enigszins gespannen wandel ik naar binnen, waar de ochtendshow van Mattie en Wietze live bezig is. Zo leuk om de mannen in het echt te zien! En ook Fien is er natuurlijk bij. Het is veel drukker dan ik had verwacht, wat ik stiekem best jammer vind. Ik dacht dat we misschien met 10 of 15 luisteraars uitgenodigd zouden zijn, maar ik denk dat er wel 50 man aanwezig is. Alsnog is het heel tof om aanwezig te zijn, maar het is iets massaler dan ik had verwacht. Een onderonsje om Mattie en Fien aan de tand te voelen, zit er dan ook niet in.

Yay! Fangirlen! ❤ #qmusic #geboeid

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Wel grijp ik mijn kans om een selfie met de mannen en Fien te maken. Ja, een tikkeltje fangirlen, maar ik ben er nu toch. Deze kans kan ik niet laten schieten! De mannen van Kensington spelen het dak eraf en bevrijden omstreeks 08:30 uur Mattie en Wietze van hun boeien. Daarna spelen ze nog een nummertje of drie en dan zit het programma erop.

En @fienvermeulen91 is ook ZO leuk in het echt! #qmusic #geboeid

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Ik ontmoet een leuke mede-moeder en tevens Qmusic fan, met wie ik aan de praat raak. We wachten na afloop nog even, samen met handjevol anderen, want misschien komen de radiomannen nog even kletsen. Maar helaas. Dit was alles, oehoehoehoe. Desalniettemin was het een hele toffe ochtend om bij aanwezig te mogen zijn, thanks Qmusic!

Zaterdag: Klusjes
Vandaag doen we een hoop klusjes. Natuurlijk doen we onze vaste weekboodschappen, maar daarna gaan we aan de slag. Op de kastenkamer wilde ik graag gordijnen, evenals voor de voordeur, tegen tocht en warmte en/of kou. Daar hangt René de gordijnen op. Ook hebben we een nieuw fietsstoeltje voor T., omdat ze inmiddels wel toe is aan een groter zitje. Achterop it is!

Ik heb bij toeval twee fietszitjes ontvangen, omdat ik van meerdere organisaties een exemplaar om te reviewen heb gekregen, maar dat komt eigenlijk niet zo slecht uit. Mijn schoonouders passen zo vaak op Tara, dat zij daarom een fietszitje van buren hebben geleend. Nu kan ik ze hun eigen zitje schenken. En zo kan ik ze toch beiden reviewen, want mijn schoonmoeder is een kritische consument die zelf niet alleen vier eigen kinderen heeft grootgebracht, maar inmiddels ook vijf kleinkinderen heeft, waarvan ze er op drie wekelijks oppast. Dat komt dus helemaal goed!

’s Avonds kijk ik ’13 reasons why’ af, omdat ik toch wilde weten of het nog indrukwekkend of spannend werd. Helaas heeft ze serie mij niet zo gegrepen zoals ik op verschillende social media of fora lees. Ik zou het een magere 6- als cijfer geven. Ik denk dat ik mijn gedachten over de serie eens in een blog giet.

Ook bak ik in de avonduren mijn vertrouwde cheesecake, om mee te brengen bij de paasbrunch morgen.

Zondag: Eerste Paasdag

Vandaag is het Pasen, dus ontbijten we uitgebreid met eitjes, broodjes en lekkers. Daarna maken we een fietstochtje, we moeten immers goed testen of het zitje bevalt. Nu zijn wij toch al frequentie fietsers, ik denk dat we minstens vijf dagen per week op ons stalen ros zitten. Ik fiets meer dan dat ik de auto pak.

Soms een tikkeltje (te) vroeg, maar de leukste wekker ooit ⏰💖💎

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Na het middagslaapje is het tijd voor de paasbrunch bij mijn schoonouders. Iedereen heeft iets lekkers gemaakt. Er zijn zelfgebakken scones, verse cinnamon rolls, zelfgemaakte cheesecake en mijn zwager en schoonzusje hebben zelfs eigen bitterballen gemaakt! En die zijn echt superrrlekkerrr!

Het is heel gezellig en de tijd vliegt voorbij. Met volle buikjes wandelen we weer terug naar huis. Ja, ik woon zo dichtbij mijn schoonouders. Het is 220 meter op Google Maps, dus dan kun je je voorstellen hoe nabij we wonen.

Ik ben hét bewijs dat je als aangetrouwde schoondochter ook ontzettend goed met je schoonmoeder overweg kan, ondanks de horrorverhalen die je vaak leest. Overigens is mijn hele schoonfamilie een cadeautje voor me. Ik zie de meesten een paar keer per week en ik ben ze na 10 jaar nog altijd niet zat.

’s Avonds buiken we wat uit op de bank, voor we in bed rollen. Weltrustenzzz…

Maandag: Kalfjes knuffelen

Hûh, een extra dag in het weekoverzicht? Ach ja, waarom niet. Plakken we er gewoon bij! We ontbijten lekker uitgebreid en stappen daarna (weer) op de fiets. Dit keer willen we langs Jutphaas fietsen, leuk bootjes kijken langs het kanaal. Eenmaal daar trekt de lucht goed open en besluiten we langer te fietsen. We komen een fietsroutebord tegen en René checkt op zijn mobiel deze route. Het zou niet te ver om zijn, maar wel een lekker extra stukkie.

Pasen, dag II 🍊🐰🐣

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Puf, 20 kilometer later, zucht! Inschattingsfoutje! Het is echt een behoorlijk eind en op een gegeven moment zijn we kapot, zeker omdat we flink wat bruggen passeren en het waait verschrikkelijk! T. valt achterop in slaap, dus wat dat betreft scoort het fietszitje punten qua comfort.

Thuis aangekomen zijn we helemaal verwaaid, eten snel wat broodjes en daarna stoppen we T. in bed voor haar middagdutje. We hebben ons ingeschreven voor de AH Buitendag, dus moeten rond half drie alweer vertrekken. Gelukkig is ze zo moe van het fietstochtje, dat ze slaapt zodra ze haar kussen raakt.

Na haar middagslaapje rijden we naar Langbroek. We nemen een kijkje bij een melkveebedrijf en ik ben erg benieuwd. Het weer is heerlijk en we worden welkom geheten door de boer himself. In de volgorde van een speurtocht, bekijken we van alles op de boerderij.

^ Er zijn in totaal vier foto’s te zien, je kunt met het pijltje verder klikken om te kijken!

We mogen met pasgeboren kalfjes knuffelen, kijken bij een melkrobot (over kolven gesproken, WTF!), er staan verschillende tractors en terreinwagens waar onze tomboy uiteraard in moét, we snuffelen wat bij de koeien en eten na afloop poffertjes, gemaakt van verse melk van de koeien daar. Het is super leuk en heel netjes georganiseerd. Chapeau voor de Appie én voor alle boeren die meedoen. Moet je toch maar willen, op tweede Paasdag allemaal van die lui over de vloer.

Als avondeten kruipen we – net als half Nederland – achter de gourmetpannetjes. Na het eten, maken we nog onze standaard avondwandeling en als we zien dat de ijssalon open is, kunnen we daar natuurlijk niet zomaar voorbij lopen. Wat een fijne dag is vandaag! En gisteren was ook heerlijk.

Oh, deze combinatie is ZO lekker! 🍦 Pittig pepertje met het zoet van chocolade. Verrukkeluk! 😋

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Dat doet me goed, zulke dagen. Lekker op m’n gemak leuke dingen doen, zonder mezelf teveel druk op te leggen van zaken die moeten. Ik ben een beetje aan het puzzelen hoe ik mijn moetjes zo relaxed mogelijk kan afronden, maar wil ook zo snel mogelijk wat meer rust inplannen.

Op advies van René heb ik nu een schriftje gemaakt waar ik in ieder geval alles heb uitgeschreven wat ik nog moet of wil doen. Dat maakt het inzichtelijk en daardoor heb ik niet continu een knagend gevoel in mijn achterhoofd. Daarnaast plan ik geen extra sociale afspraken in, wat best lastig is voor mijn vriendinnen, want ik ben iemand die eigenlijk overal voor in is, maar die tijd wil ik juist besteden aan het afronden van werkopdrachten.

Als dat allemaal rond is, ga ik minder opdrachten aannemen en meer van mijn vrije tijd genieten. Wat heb ik aan geld en spullen, als ik geen tijd heb om ervan te genieten? Zo’n uitstapje als Qmusic was heel spontaan en gaf me veel plezier, waardoor ik dacht: tsjah, die vrijheid is eigenlijk onbetaalbaar. Dat je twee dagen van tevoren ineens besluit om daarbij aanwezig te kunnen zijn. Ik heb daardoor een werkopdracht gecanceld, maar heb ik daar spijt van? Nee, eigenlijk totaal niet! Dit was zoveel leuker!

De aankomende week is daarom ook weer vrij rustig voor mijn doen. Geen afspraken buiten de deur, maar iedere avond thuis. Wow, dat zou ik eerder best beangstigend gevonden hebben, want hoe suf klinkt dat? Ik zou instant mijn telefoonlijst rondgaan om een etentje of cocktailavond in te plannen.

Maar nu denk ik: pas op de plaats Lins, gewoon even op adem komen. Een beetje schrijven, wat lezen, lekker sporten, besteed die tijd maar lekker aan en met jezelf. Ik heb vorige week de hele zolder opgeruimd en dat was stiekem zo lekker rustgevend! Heerlijk zen om al die zooi door te gaan, te ordenen en daarna een opgeruimde zolder te zien. Klusjes zijn wat dat betreft perfect: je ziet direct resultaat en je kop heeft eigenlijk weinig tijd om te piekeren, waar ik van nature erg goed in ben.

Anyway, voordat dit weekoverzicht helemaal een boekwerk wordt, ik zit al over de 2.000 woorden, slik. Ik hang de was even op, ga onder de douche (gourmetten, love it maar die geur, argh!) en daarna een boek lezen in bed.

Heb jij leuke Paasdagen gehad? Heel druk of juist relaxed aan? Hoe zorg jij dat je je rust bewaard? Heb je bepaalde technieken of plan je ook expres lege momenten voor jezelf in de agenda?

Liefs,
Lindsay

2 reacties

  1. Goed bezig Linds! Tijd voor jezelf is heel belangrijk. Ik denk ook steeds meer na voor ik ja tegen iets zeg. Scheelt gewoon vel ruimte in mijn hoofd. En Qmusic was echt gaaf. Ik heb thuis gekeken en zag je nog een paar keer in beeld op de livestream. Leuk hoor!

  2. Weet het zo net nog niet met Mattie en Fien! Zag namelijk vorige week een instastory van Fred van Leer en die kwam Mattie tegen op het terras met een onbekende dame…aan het gezicht van mattie ( lees zwaar ongemakkelijke rode boei) was het niet de bedoeling dat dit bekend zou worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *