#ProjectSlimMommy Weg met de zwangerschapskilo’s!

project slim mommy lindsayvallen.nl

Het blijft een terugkerend onderwerp op mijn blog: afvallen. Ik schaam me daar niet voor, mijn relatie met gewicht en eten blijft mijn zwakke plek. Dat komt natuurlijk ook door mijn achternaam ;-). Als je Vallen heet, kun je de klok erop gelijk zetten dat je meer dan eens kunt AFvallen (en je kunt ook BEvallen ;’-). Bovendien ben ik ben qua ‘afvallig’ gedrag niet de enige die daar (vaker) mee worstelt. Anders zouden er geen Cosmopolitan’s, Grazia’s, Linda.Magazine’s en zelfs Libelle’s en Margrieten volgeschreven worden over dit onderwerp, al vele jaren lang ;-).

Nu ik officieel kraamvrouw af ben (ruim 6 weken na de zwangerschap), vind ik het daarom tijd om weer op mijn vertrouwde en (voor mij) prettige manier aan mijn lijf te werken. Daarom start ik Project Slim Mommy: van Baby(vetjes)Spice naar SportySpice, weg met de zwangerschapskilo’s! 

Met een zwangerschap kom je geheid aan, of dit nu 5, 10, 15 of 30 kilo is. En het liefst raak je die kilo’s na de bevalling ook weer kwijt, uitzonderingen daargelaten (aankomen kan voor ultraslanke dennen immers net zo’n worsteling zijn als afvallen). Op de dag van mijn bevalling woog ik 95 kilo. Dat herinner ik me precies, omdat de anesthesist dit voor de ruggenprik i.v.m. de spoedkeizersnede moest weten, zodat ik niet teveel dope kreeg toegediend ;-). Voordat ik zwanger raakte, woog ik 80 kilo.

2014 Thailand

BAM! 80 kilo in bikini in your face (op het heerlijke eiland Koh Phi Phi #heimwee).

Hier weeg ik 80 kilo (en wat een lekker kleurtje ;-), tijdens onze #Thailandtrip in april 2014 (bij terugkomst besloten we in mei 2014 ‘voor het echie’ te gaan seksen ;-). Over bovenstaande foto heb ik (achteraf gezien) absoluut niets te klagen, begrijp me niet verkeerd. Daar schreef ik eerder al een blog over: “Weight ain’t nothing but a number“. Mijn ideale gewicht is echter 75 kilo, het gewicht dat ik jàààren gelukkig woog, zo ook op de bruiloft.

48. lindsayvallen.nl Trouwen

75 kilo en gelukkig getrouwd ;-).

Ik weet dat ik een jojo’er ben en altijd zal schommelen. Dat vind ik helemaal niet erg. Mijn ultieme streefgewicht is 75 kilo, waarbij ik weet dat ik soms iets zwaarder ben, soit. Getallen zijn niet altijd representatief, want op de Thailand-foto voelde ik me destijds wat dikkig, terwijl ik er nu erg tevreden en bewonderend naar kan kijken ;-). Als ik de Thailand-foto’s terugzie denk ik: waar maakte ik me in hemelsnaam druk om? Ik heb een gezond lijf, soms iets voller, soms iets slanker. Ik weet waar ik ‘goed’ zit voor mezelf en ook waar ik niet (meer) naartoe wil.

Alles tussen de 75 en 80 kilo is voor mij ‘passend’. Boven de 80 kilo is voor mij persoonlijk een no-go area, als niet-zwangere. Dan pas ik de inhoud mijn (veel te leuke) kledingkast niet meer en voel ik me niet lekker in mijn vel. Dus, 75 kilo is mijn #ProjectSlimMommy streefgewicht, maar ik ga mezelf niet keihard veroordelen zoals ik dat vroeger zo ontzettend goed deed. Heeft al die therapie rondom mijn gewichtstruggles toch het positieve gewenste effect gehad. Oprecht blij dat ik mezelf niet langer zo kan afbranden om een ‘getal’. Als ik blijf plakken op 80 kilo of ergens ertussenin en dan ‘rust’ voel, schaam ik me niet om daar tevreden mee te zijn.

Wat in ieder geval betekent dat de overtollige extra zwangerschapskilo’s er zeker af mogen, plus mijn conditie fiks moet verbeteren na 5 weken plat liggen (mijn verdriet weg etende in het ziekenhuis). Tel daarbij een spoedkeizersnede en aansluitend herstel op en je weet: die conditie is om te huilen. De Sporty Spice in mij staat te trappelen om weer keihard te beulen. Vorige week liep ik voor het eerst hard, hoewel ‘hard’ misschien ietwat overdreven is ;-). Ook gaan mijn gedachten terug naar mijn insane Insanity-tijdperk met Shaun T (DIG DEEPER! :-)

Ik heb zelfs een hashtag in het leven geroepen: #ProjectSlimMommy, om mezelf te motiveren, maar elkaar online ook te inspireren en enthousiasmeren. Echt heel leuk om te zien dat er meerdere moeders hun verhaal delen en we elkaar (online) kunnen helpen en steunen! :-)

project slim mommy lindsayvallen.nl 22 april status
Dit is mijn current #ProjectSlimMommy status vandaag, 7 weken na mijn bevalling:
87,7 kilo (en een keizersnede litteken waar ik tweemaal daags braaf voor smeer).
Ik ga niet crashen of absurd sporten. Ik eet over het algemeen gezond met hier en daar een lekkernij (het moet wel leuk blijven). Ik hou mijn calorieën bij om inzicht te krijgen in de hoeveelheden die ik eet en drink lekker veel water (want mijn hemel, wat krijg je een dorst van kolven/borstvoeding geven).

Ik heb mezelf de tijd tot aan mijn 32e verjaardag gegeven om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken (ergo: dat is op 28 september dit jaar, nog 5 maanden ‘te gaan’ dus). 12 kilo gedeeld door 5 maanden is 2,4 kilo per maand. Een realistisch doel. En we weten allemaal (ik althans ;-) dat afvallen belangrijk is, maar op gewicht blijven nog veel belangrijker.

Daarom geen maaltijdvervangers, ingewikkelde punten tellen of hongerlijden voor mij. Op de lange termijn is het voor mij persoonlijk goed vol te houden als ik blijvende aanpassingen doe in mijn algehele levensstijl en voedingspatroon. Daarom is het Project Slim Mommy: slim in het Engels voor ‘slank’, maar ook op z’n Hollands ;-) voor ‘verstandig’ :-). Geen gekkigheid, gewoon gezonder en bewuster eten en meer bewegen, dan verlies ik vanzelf de kilo’s die ik kwijt wil.

In september lijkt het me bovendien te gek om een halve marathon samen met andere bloggers (mommy’s, hardlopers, iedereen!) te lopen. De #Mamathon, haha! Want hoe cool was de halve marathon van Amsterdam die ik in 2013 liep, wat een euforie! Echt iets om voor te trainen én genieten om naartoe te leven. Dionne van perrongeluk.com heeft eigenlijk al best wel toegezegd mee te willen lopen (jazeker, je zit eraan vast! ;-). Op zaterdag 12 september 2015 is er in Houten (vlakbij Utrecht) de Vlinderloop en deze staat al met koeienletters in mijn agenda.

Zo. Wéér een afvalupdate op lindsayvallen.nl. Misschien komen de afval-verhalen je neus inmiddels wel uit, maar ik geloof niet dat ik de enige ben die hiermee worstelt. De één heeft een zwak voor een wijntje meer, de ander kan uren gamen en ik heb moeite om op gewicht te blijven. Maar gelukkig weet ik uit ervaring inmiddels ook dat ik het knopje kan vinden, soms iets makkelijker, soms iets lastiger.

De komende maanden ga ik dus opnieuw aan de slag aan om lekkerder in mijn vel te komen en de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. Als jij ook bezig bent: toi toi toi! Als je meeleest en support: thanks! :-) Op social media kun je met de hashtag #ProjectSlimMommy andere ervaringen lezen én delen. We can do it! :-) 

Liefs,
Lindsay

18 reacties

 1. Mooie blog en mooie foto’s (allemaal!). Ik ben nu drie (?) weken bezig met afvallen, ook gewoon door gezond eten en veel water drinken en ik ga de goede kant op ^^
  Alleen een “probleem” is dat mijn heupen zo breed zijn geworden door de bevalling/zwangerschap… Dus of ik ooit mijn oude broeken nog aankan… We shall see!

 2. Even onder een alias :)

  Ik was ook bezig met sporten en Bodieboost tot dat ik vorige week ineens twee streepjes zag en nu dus 6 weken in (blijde) verwachting ben. Ondanks deze kleine verrassing wilde ik wel doorgaan met Bodieboost, maar is afvallen niet iets wat nu op nummer 1 staat. Het keiharde beulen komt na de bevalling wel weer, maar ik ga je zeker volgen en ben benieuwd naar je project en alle tips en tricks.

 3. Ik wil ook dolgraag weer aan de slag om weer fit te worden. Alleen helaas niet echt haalbaar nu ik in week 30 ben van mijn baby-kweek-proces. Vorig jaar rond deze tijd rende ik geweldige tijden op de 7.5 en 10km. Als ik nu de cijfers op de Weegschaal zie oplopen maakt het me toch onrustig. Kortom ik kan niet wachten om straks lekker mee te doen met je fit project!

 4. Ik ben 7 maanden geleden bevallen van een zoontje, hij is ook geboren met een keizersnede. Ik wil en moet ook echt gaan afvallen, maar ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Ook ben ik bang dat ik teveel ga afvallen en dat mijn borstvoeding daar onder gaat lijden. Hoe houd jij hier rekening mee?

 5. Jaaa crappy nu zit ik er zeker aan vast :o

  Nee hoor, vind ik niet erg. Behalve dat ik sinds mn laatste ‘run’ weer wat klachten terug heb gekregen, dus zal voorlopig op andere manieren mn lichaamsbeweging moeten krijgen. Toch maar weer fietsen (durfde ik niet goed ivm heftige knip + bijbehorend litteken). En die streeftijd van <2 uur moet ik ook maar loslaten :')

 6. Ik doe met je mee.. het wordt wel eens tijd na negen maanden. Ik ben zelf met Weight watchers begonnen, omdat ik daar eerder 27 kilo mee ben afgevallen.
  Ik vind overigens dat je er top uit ziet! Die kilo's eraf krijgen voor september gaat je vast lukken!

 7. Realistisch! Dit moet te doen zijn. Wat zag je er trouwens prachtig uit op je trouwdag.

  Ik vind 80 kilo jou niet misstaan maar 75 ook niet. For heavens sake hoe lang ben jij?!

  Deze chick is van 84 met kind erin naar 55 kind eruit gegaan in 6 maanden.

  Love this project! Ik zou mee willen doen maar mijn jongste kiddo is bijna 3 dus weet niet of ik in de groep pas ;-) maar ben deze week begonnen en wil er 7 kilo van af hebben.

 8. Ik doe met je mee hoor! Ben al een tijdje bezig maar kan nog wel meer mijn best doen. De foto is al gedeeld op Insta en zal er ook even een blogje aan wijden. En die halve marathon moet ik nog even over nadenken, haha. Eerst de 10km 16 mei ;) Dat is me al heftig genoeg haha. Nogmaals: je ziet er fantastisch uit! You can do it!

 9. Waaauw girl, you are good lookin' !
  Nee echt, zelfs met 80 kilo zie je er echt goed uit!
  Succes met het afvallen, dat komt vast helemaal goed.

 10. De laatste die ik op de wereld zette, is nu alweer vier en ik ben nog geen babyvetje kwijt, hoor ;-) Zit allemaal nog lekker geplakt aan mijn dijen, heerlijk, ik ben net een groot kussen.

 11. Succes!
  Ik moet ook nodig weer aan de gang maar kan me er maar niet toe zetten om ook werkelijk kind in te pakken en naar de sportschool te gaan. Gelukkig wandel ik wel veel met hem en moet ik hem continu de trap op en af slepen om bij onze woning te komen. Dat scheelt iets. Ik heb behoorlijk overgewicht, voor de zwangerschap ben ik 20 kilo afgevallen. Ik was heel bang terug bij af te komen met de zwangerschap maar ik ben slechts 10 kilo aangekomen die er een week na de bevalling af waren. Maar nu sta ik stil. En ik wil er eigenlijk nog 17 af hebben voordat ik ook maar ga denken aan een tweede zwangerschap. Dus aan de bak moet ik…. Hopelijk inspireren alle andere sportende blog mamas me een beetje.

 12. Ik ben zoooo jaloers op jouw platte buik haha. Ik heb altijd een rolbuik. Anyway, 4,5 mnd geleden bevallen en nog 8kg te gaan. Hard ah sporten en verlies veel cms, maar geen gram op de weegschaal mog. Ben blijkbaar veel spierem ah maken. Hier trouwens na de eerste ks nooit esmeerd en nu na de tweede ook niet. De eerste qas na een jaar vanzelf weer megawit en netjes, ga ik nu dua weer vanuit (zelfde litteken gebruikt)

 13. Good job! Ben heel benieuwd naar je ervaring. De zwangerschapsvetjes heb ik als een soort secondelijm ervaren. Het bleef hardnekkig oo mijn buik en heupen zitten. Ik ben nu 8 kilo kwijt, maar doordat ik niet veel mag en kan sporten en geen bv kon geven is het een enorme struggle. Ik wil mog de laatste twee kwijt en dan ben ik klaar. En die laatste…zijn het moeilijkst.
  Mijn figuur is wel anders na een zwangerschap. Ik heb meer heup (ja hoor die had ik nog niet genoeg) gekregen. Accepteren dat je figuur anders is, is wel belangrijk.
  Heel veel succes, je kan het! En lekker rennen in september!

 14. Meis je bent echt al onwijs slank, je hebt een strakke buik! Ik zie echt niet waar jij nog zou moeten afvallen. Ik snap dat als het om je eigen lichaam gaat je de lat hoog legt, maar hoe zie jij de iets zwaardere vrouwen dan? Als moddervet?
  Embrace je eigen lichaam, zeker nadat je zo'n topprestatie hebt geleverd van een zwangerschap en bevalling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *