Primark shoplog!

Yeah, vanochtend vroeg (08u10) op mijn vrije (!) dag, onderweg naar Zaandam. Bestemming? Primark! Makkelijk schoeisel aan (Uggs), mijn Pliage-tas gevuld met flesje water, boterham met speculoos en een appel. Ready to shop! Shoppen is immers een uiterst serieuze aangelegenheid, niet?


Primark Zaandam
is gevestigd op 5 minuten van station Zaandam en ook is er een grote Q-Park parkeergarage om de hoek. Vanuit Utrecht heen met de auto was het, inclusief wat file, niet langer dan een uurtje rijden.


Here we go
!


Wauw! Wat me opvalt is dat deze vestiging veel (!) groter is. Ook is dit filiaal ruimer ingericht en daardoor misschien netter dan de winkels in Rotterdam en Hoofddorp (yep, daar ben ik al vaker geweest). Dit is mijn eerste keer Zaandam maar ik denk dat dit mijn nieuwe lievelings-Primark wordt!

Genoeg gepraat, time for some shopping!
Vroeger mocht je in Primark 8 stuks je paskamer in meebrengen, om daarna te wisselen voor andere items uit je Primark-zak. Dat mag helaas niet meer. Nu mag je 8 artikelen passen, daarna moet je opnieuw in de rij en kun je de volgende lading passen. Dat is jammer, maar waarschijnlijk ter voorkoming van diefstal en ongeregeldheden. Ik heb vier keer in de rij gestaan (reken maar uit ;-P) maar nooit langer dan 3 à 4 wachtenden voor me gehad. Zo is het dus best te doen!

En zo liep ik om 15u15 de winkel weer uit:

Van de drie tassen is er één tas (rechts) voor mijn vriend (lief vriendinnetje ben ik hè? hij houdt niet van winkelen en zo draagt hij wat ik leuk vind ;-P). Voor hem kocht ik een jeans, een sweater, een knitwear trui, een blouse en een v-hals shirt. De andere twee tassen zijn voor mij!

Mine, mine, mine, mine! Komt ‘ie!

Liefde! Wat een prachtige schoenen. Ik zag ze, paste ze en het was liefde op het eerste gezicht. Ze lopen wonderbaarlijk fijn voor deze hoogte. Ik heb een wat grotere schoenmaat (42) en Primark verkoopt dat volop. Top!

Cozy knitwear trui in een (?) kleur. Hoe noem je deze kleur eigenlijk? Anyway, hele comfy trui, die ik ga combineren met jeans en mijn panterprint Vans of Converse All Stars.

Ik zocht al een tijdje naar een parka met leren mouwen. Maar vaak zijn de mouwen fake leer en dat is natuurlijk niet warm ’s winters. Bij Primark verkochten ze dit khaki gilet. Ideaal, dit kan ik over mijn eigen leren jack dragen en zo heb ik voor € 19 euro mijn jas gepimpt.

Mooi topje met goud geborduurde accenten. Met een hemdje eronder voor een avondje dansen, of met een blazer erover naar werk.

Chanel dupe! Eeuwig over getwijfeld, maar bij Primark kun je zoiets gewoon proberen zonder dat het teveel pijn doet in je portemonnee. Denk dat ik dit leuk kan combineren op een jeans en met een casual shirt, zodat het jasje alle aandacht krijgt. Hoe zouden jullie dit jasje combineren?

Little Black Dress. Niets aan toe te voegen.

Het is lastig deze kleur rood goed op de foto te krijgen. Het is een sheer blouse, niet knalrood, maar ook niet flets. Gewoon mooi rood is niet lelijk! Leuk op een donkere jeans met mijn studded schoenen.

Panty’s met motiefjes, love it. De een heeft kruisjes, de ander een pied-de-poule print. Leuk voor onder de LBD die ik gescoord heb.

En twee setjes lingerie, voor € 12 euro (!) per setje. Het is geen Victoria’s Secret, maar leuk voor erbij. Ik vind de BH’s van de Primark persoonlijk het fijnst van alle underwear-ketens (H&M, Hunkemöller, V&D). Daarom koop ik (bijna) altijd BH”s wanneer ik bij de Primark ben.

Drie paar oorbellen. Ik vind grote oorbellen (hangers) vaak onhandig, ze haken in mijn haar en ik vind ze zwaar. Dan heb ik aan het eind van de dag gewoon pijn in mijn oorlel. Dit is meer iets voor mij. Op de foto komen ze niet helemaal kleurecht over, maar believe me: they’re pretty ^^

Leren handschoenen voor € 8 euro! Altijd handig nu het weer zo guur is.

Leuk hoor die handschoenen, maar je kunt niets met je smartphone. Toch? Mijn oog viel op deze Mobile Phone Gloves. Kijk, dan heb je me. Ik ben een sucker voor dit soort uitvindingen. Natuurlijk eerst in de winkel getest, flink swipen en jawel! Werkt als een tierelier. In de duim, wijs- en middelvinger zit een ander soort materiaal (die vingertoppen zijn ook grijs) waardoor je gewoon je smartphone kunt gebruiken, mét handschoenen aan.
Dat maakt de nerd in mij blij ^^

15 artikelen, wat mocht ik afrekenen?

De bon links < is van mij. € 191,50 voor bovenstaande artikelen. De bon rechts > is voor mijn vriend, dat heb ik apart afgerekend.

Ik vind het reuze meevallen. Ik heb een hoop geshopt en vind het stiekem leuk dat er (nog) maar 3 Primark’s in Nederland zijn. Dat is toch wat minder common als de H&M, bijvoorbeeld. Anderzijds snap ik dat dit concept meer winkels wil. Half december (bijna al!) opent Primark Almere. Deze wordt nóg groter dan Zaandam. Ook staat Nijmegen en Den Haag op de toekomstige winkel-lijst.

Zijn jullie wel eens in Primark geweest? Vind je het een leuke winkel?
Enne, wat vind je van mijn aankopen? ^^

9 reacties

  1. Die leren handschoenen.. ik heb ze gezien en volgens mij zijn ze van echt leer gemaakt.. in China.. hartstikke mooi zacht leer… voor 8 euro… welk dier kun je gewoon van straat plukken in China ? oja, die doodgeknuppelde hondjes.. Ik had ook super gave schoenen gekocht bij de Primark.. voor maar 20 euro.. moest wel nepleer zijn dacht ik zo.. tot ik op FB van die vreeeeslijke berichten zag.. dus mijn schoen uit elkaar getrokken en jawel hoor, uit China.. en nog echt leer ook.. ! blijkbaar ben ik mede veroorzaker en medeplichtige nu van dit dierenleed. De enige manier om dit te stoppen is door deze producten niet meer te kopen. Geldt ook voor nepbont. Je weet nooit of het wel echt nepbont is blijkbaar als het zo goedkoop geproduceerd kan worden. ik vind dat we een vuist moeten maken hiertegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *