Primark Eindhoven shoplog!

Primark is goed op weg steeds meer van Nederland te veroveren. De afgelopen maanden openden nieuwe filialen in respectievelijk Zoetermeer en Eindhoven. Voor mij was het alweer een jaar geleden dat ik Primark bezocht. Ik was nieuwsgierig naar de nieuwe filialen én collectie. Zo zoefden mijn schoonzusje en ik afgelopen donderdag in de auto naar Eindhoven voor een dagje Primark.

P1060999

Het filiaal in Eindhoven is het grootste Primark filiaal van de Benelux, dus mijn verwachtingen waren hoog. De vestiging telt maar liefst 4 verdiepingen: een kelder met accessoires, schoenen en lingerie/sleepwear, twee verdiepingen met dameskleding en de bovenste verdieping voor heren, kinderen en home.

P1070001

Het is (gelukkig) niet achterlijk druk, ondanks de recente opening van dit nieuwste filiaal. We parkeren omstreeks 11 uur ’s ochtends de auto in de nabij gelegen garage. Dit filiaal is erg goed bereikbaar en zit midden in het centrum van Eindhoven.

P1070003Het moge duidelijk zijn: het is Christmas at Primark. Veel kerst onesies, Bridget Jones-truien en fluffy sweaters.

P1070006

P1070008Ik had heel graag de trui links gescoord. Super corny met een kerstboom op je buik maar zo leuk! Helaas was er nog maar één exemplaar en dat mocht niet van de pop :-(

P1070005Valt best mee met de drukte toch?  We pakken de klassieke Primark shopping tassen mee en zijn ready to go!

P1070007Als eerst struinen we de begane grond af. De jeans-hoek met spijkerbroeken, een onesies-corner en veel truien, vesten en basics. Nadat we onze tas vol hebben geladen, zien we dat de pashokjes op deze verdieping erg druk zijn. Sneaky gaan we met de roltrap naar de bovenste verdieping. Bij de heren is het allicht rustiger ;-)

P1070010Quote bij de roltrappen. Overigens is de roltrap niet echt handig geplaatst in dit filiaal, vind ik. Midden in de winkel en om & om omhoog/omlaag. Je moet dus alsmaar omlopen om bij de volgende roltrap te komen, in plaats van alle roltrappen in dezelfde richting (allemaal omhoog of allemaal omlaag aan dezelfde kant). Snap je wat ik bedoel?

Bovendien neemt de roltrap superveel ruimte in, waardoor ik het op sommige verdiepingen nogal krap vind. In oppervlakte is dit misschien het grootste filiaal, qua ruimtelijke indeling vind ik Zaandam prettiger. Gelukkig is het bij de heren wat rustiger en ondanks de zes wachtenden voor ons zijn we snel aan de beurt. Tijd om te passen!

P1070012Smile! Spiegel-selfie! :-)
Ik draag een high waisted jeans en lichtroze pailletten-top. Beiden vond ik niks ;-) Mijn schoonzusje draagt een grijze skinny en wollen vest. De skinny valt goed lang bij haar dus die neemt ze mee. Het vest mag niet mee, dat is iets te vormeloos.

We vervolgen onze route op de tweede etage. Daar hangen meer jurkjes, chique kleding en pantalons. Opnieuw vullen we onze Primark shopping tassen (wat gaan die hengels pijn doen als ze zwaar worden!) en passen opnieuw op de iets rustigere herenafdeling. Inmiddels is het wat drukker en moeten we een kwartier wachten voor we aan de beurt zijn.

P1070015Hi Barbie! Hi Ken! ;-)
Ik twijfelde erg over dit jurkje, maar voor slechts € 7 euro kon ik ‘m niet laten hangen. Met een zwarte panty, leren jasje en bikerboots kan ik dit vast stoerder stylen. Stiekem ben ik gek op roze, maar durf het bijna nooit te kopen omdat ik zo blond ben en bang voor Barbie-associaties. De jurkjes die links van het gordijn hangen waren superleuk, maar veel te kort. Jammer :-(

P1070017Nieuwe selfie! Ook bij mijn schoonzusje zijn veel jurkjes te kort. Dat vind ik persoonlijk wel jammer. Wij zijn iets langer dan gemiddeld en dan sta je met Primark-jurkjes al snel in je blote kont. Het kan misschien nét, maar wij voelen ons daar niet prettig bij als lange Hollandse dames.

foto 5Kijk, dat is dan wel lekker toch? Geen rij bij de kassa, dus onze buit tot dusver kunnen we snel afrekenen.

P1070018P1070019De schade van onze eerste ronde! Toevallig hebben we beiden exact hetzelfde bedrag geshopt, hoe bizar is dat! Ik heb een rugzak, grijze cardigan, crêpe smoking (tux) blazer, panterprint midi skirt, het roze Barbie-jurkje van € 7 euro, een haarband met bow en leren handschoenen gescoord voor de totaalprijs van € 76,50.

We gooien de tassen in de auto zodat we onze handen vrij hebben voor de volgende ronde: mannen, kinderen en schoenen/accessoires. Na een gezonde edoch voedzame lunch (lees: McDonalds om de hoek) en plaspauze betreden we Primark voor de tweede sessie. Het wordt steeds drukker, nu merk ik opnieuw dat de winkel niet ideaal ingedeeld is. Het is soms buik inhouden om langs elkaar te kunnen.

Helaas belet ons dat een beetje om goed de accessoires en lingerie te bewonderen. Het is gewoonweg te proppen om lekker te kijken. Gelukkig weet ik voor mijn man op de herenverdieping wat mooie setjes te scoren. Mijn schoonzusje idem voor mijn zwager, plus wat schoenen voor zichzelf. Ik had gehoopt wat nieuwe setjes lingerie in te slaan (I love Primark lingerie, dat zit mij perfect) maar dat gaat niet lukken in deze drukte.

Om half vier zijn we het zat. De scholen zijn uit en nu wordt het écht te druk. Nee, dit is geen fijn filiaal voor mij. Geef mij maar Zaandam. Dat blijft mijn favoriete filiaal. Ik heb tot dusver de filialen in Rotterdam, Hoofddorp, Zaandam en Eindhoven bezocht. Zoetermeer en Almere staan nog op mijn lijstje, is iemand van jullie daar wel eens geweest? En?

P1070021Goed, we klagen niet want we zijn best aardig geslaagd ;-) Ik heb 3 tassen vol, mijn schoonzusje 4 tassen. Voor de file uit rijden we terug naar huis, moe maar voldaan. Voor mijn schoonzusje was het haar eerste keer Primark en ze is goed geslaagd. Ikzelf had een ietwat (te) hoge verwachting van dit nieuwe filiaal misschien. Desalniettemin heb ik toch wat mooie items gescoord.

Kijk je mee?

P1070024P1070029Een zwart kanten little black dress. De rug is laag uitgesneden, de voorkant heeft een ronde hals. De jurk valt net boven mijn knie en ik zal deze voor chique gelegenheden dragen of juist wat stoerder met een spijkergilet en bikerboots.

P1070082Het roze Barbie-jurkje. Nuff said, ik heb eerder in deze post al beschreven hoe ik ‘m denk te combineren. Maar als jullie een goede stylingtip hebben hou ik me zeker aanbevolen! Dat lees ik graag in de comments :-)

P1070073P1070076Beetje een Victoria Secret-rip off van de Pink-collectie. Lekker comfy joggingbroek met gradiant ‘Love’-print op de broekspijp. Het materiaal is flanel, een heerlijk pyjama-stofje, ultiem chillen ^^

P1070091Een grijze cardigan met fake leren accenten aan de rits en op de biesjes van de zakken. Ik zal dit vest dragen op mijn leren rokjes of leren broek met een wit basic shirt onder het vest.

P1070085Het witte tuxedo colbert met zwarte kraag. Ik was al enige tijd op zoek naar een witte blazer. Volgens mij zijn de mogelijkheden om mee te combineren eindeloos, toch?

P1070083Een midi skirt met panterprint. Nóg meer panterprint in mijn kast ;-) Mijn guilty pleasure is zonder twijfel panterprint. Waar ik roze laat hangen en niet goed durf, daar heb ik bij panterprint geen enkele moeite mee (ondanks mijn blonde lokken). Een collega zei eens dat ik ermee weg kom omdat ik geen Tokkie-kop heb. Dat zie ik maar als een compliment ;-)

P1070095Een hipster rugzak ;-) Ik ben zeker geen trendsetter, maar vind de comeback van de ouderwetse rugzak top! Zoveel handiger en beter voor je rug dan tassen met één hengsel waar ik een hernia van krijg. Past bovendien lekker veel in :-)

P1070097Leren handschoenen, een panterprint koffiemok, twee turbans (roze én panterprint :-P) en zachtroze diadeem met bow.

Dat was alles! Viel reuze mee toch? Of zijn jullie ook nieuwsgierig naar wat ik voor mijn man heb gescoord? Heb ik eigenlijk mannelijke lezers? Ach, who am I kidding? Als ík voor mijn man winkel, doen vast meer vrouwen dat ;-) Net zo leuk om te zien toch?

P1070037Een lichte skinny, slim fit blouse inclusief stropdas en donkergrijze cardigan. Als ik winkel voor René koop ik meestal setjes.

P1070063Hoe leuk staat dat! Goed ingeschat van mij ;-)

P1070057Een vale zwarte skinny, grijze tee en donkere denim blouse. Achter hangt nog een donkere jeans met rechte pijpen. René had nieuwe broeken nodig, dus ik heb maar meteen vier stuks ingekocht. De goedkoopste was € 11 euro en de duurste € 21 euro.

P1070054
Toeval of niet, de donderdag dat wij shopten bij Primark was het onderwerp van het KRO-programma De Rekenkamer ‘spijkerbroeken’. Wat blijkt? Alle spijkerbroeken, van Primark tot Replay, worden gefabriceerd in dezelfde fabriek. Zelfs de expert die de broeken zonder labels en kaartjes beoordeeld ziet geen verschil tussen de duurste en goedkoopste spijkerbroek. Grappig toch?

P1070065Deze outfit is wat meer casual. Staat ‘m ook erg goed, al zeg ik het zelf ;-)

P1070046P1070059Ook gescoord: een groene trui en grijs shirt met allemaal kleine fietsjes: hoe geestig is dat!

Kortom: ik ben voor ons beiden goed geslaagd, ondanks dat ik niet helemaal mijn draai kon vinden in dit nieuwste Primark filiaal. Met mijn schoonzusje heb ik afgesproken in de lente van 2014 weer te gaan, dus hoor graag of jullie enthousiast zijn over de filialen die ik nog niet bezocht heb (Almere en Zoetermeer). Zijn jullie eigenlijk Primark-fan? Of juist niet?

10 reacties

  1. Ik ben afgelopen zomer met mijn moeder bij de Primark in Almere geweest, voor een artikel in de krant (er komt ook een primark hier in enschede, daar moest ze over schrijven). Opdracht: hoeveel kan je kopen voor 50 euro? Heel veel dus! We hebben maar 45 euro uitgegeven en toen zijn we de winkel uit gestormd. In totaal 1 uur en 13 minuten in de rij gestaan (2 x paskamer, 1 x kassa). Toen we voor de tweede keer wilden afrekenen stonden er welgeteld 68 mensen voor 5 kassa's te wachten. Almere is dus geen goeie optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *