Persoonlijk: Me-time plog (solonaise)

metimelv
(*bron afbeelding)

Afgelopen zaterdag had ik een dagje me-time. Soms heb ik daar echt behoefte aan. Vooral als ik het (extra) druk heb met werk, huishouden, gezellige maar tijdrovende (sociale) afspraken en andere omstandigheden. Dan moét ik echt een dagje me-time inbouwen om niet compleet te flippen. In het nummer Solonaise rapt Faberyayo het passend: Einzelgänger, even lekker tijd met mezelf doorbrengen. Cadeautje voor mezelf: wat een aardige geste. Ik heb een feestje in m’n eentje. Niets te schaften met de wereld, dus dat vier ik nu een beetje.

Wat ik zoal doe gedurende me-time? Heerlijk een dagje alleen de stad in, slenteren over de grachten, een beautybehandeling en winkelen. Of juist de hele dag in mijn badjas series kijken. Ontbijten met Ben & Jerry’s terwijl ik aan mijn boek schrijf. Mean Girls, Clueless, Twilight of Disneyfilms voor de triljoenste keer kijken. Of ik nu buitenshuis ben of de kluizenaar uithang, het is het gevoel dat ik lekker helemaal alleen met mezelf ben.

Je bent vaak en veel met anderen: in je relatie, met vrienden, familie of op je werk, dat ik soms juist zin heb alleen te zijn. Als ik dat niet bewust doe, heb ik het idee mezelf kwijt te raken tussen al die anderen. Dat klinkt een beetje zweverig, maar ik benader het juist nuchter. Ik kan mezelf uitstekend alleen vermaken, daar heb ik geen anderen voor nodig. Juist omdat ik gezegend ben met zoveel leuke anderen waar ik tijd mee door breng, gun ik mezelf ook tijd om met mezelf door te brengen. Okay Lins, dat begint misschien een beetje getikt te klinken.

Maar het is zo lekker! Ik geniet echt van me-time. Aangezien ik het woord me-time niet zelf heb verzonnen, zijn er vast meer mensen die hier zo van genieten. Jij ook? Of ben je meer een we-time persoon ;-). 

Anytime, wat deed ik met mijn me-time afgelopen zaterdag?

lindsayvallen.nl metime only

Ik begon met een rondje stad en kocht dit shirt bij Only.

lindsayvallen.nl metime vreeburg

Heerlijk, het krioelt van de mensen in de stad en ik kan in de massa mensen opgaan. Ik kijk wat om me heen en slenter rond. Genieten!

lindsayvallen.nl metime zara

Ik koop deze flower bomber bij Zara in de sale. Mijn korte haar is nog steeds wennen, maar ben er erg bij mee!

lindsayvallen.nl metime nohair

Naar de salon voor een waxbehandeling. Ik kreeg mijn eerste brazilian in 2008 en ben sindsdien hooked. Ideaal.

lindsayvallen.nl metime sb

Na afloop haal ik een white chocolate mocha en wandel over de markt. Het zonnetje schijnt,  ik draag mijn Ray-Ban en voel me very Carrie uit SATC met een Starbucks-to-go op de markt ;-).

lindsayvallen.nl metime stroopwafel

Daar hoort een verse stroopwafel bij!

lindsayvallen.nl metime markt

Ik koop groente en  fruit op de markt en snuffel wat rond bij de toko. Ik probeer de verpakkingen te ontcijferen en koop ingrediënten die ik nodig heb voor springrolls.

lindsayvallen.nl metime lush

Winkels gaan bijna dicht, laatste halte: Lush. Lekker ruiken aan alle spullen, voelen aan de testers en advies krijgen over producten. Ik koop o.a. deze grappige scrub-voet.

Daarna fiets ik fluitend naar huis, helemaal opgeladen na de leuke en fijne dag met mezelf.
Me-time. Ik kan het mezelf en iedereen aanraden ;-).

xoxo me-time, myself and I Lins

6 reacties

  1. ik herken het helemaal Lindsay! Heerlijk even tijd voor jezelf. ik kan ook echt genieten van alleen dingen doen en met niemand rekening hoeven houden. Klinkt egiostisch en dat is het ook wel een beetje.
    Soms heb je daar even behoefte aan en kun je er daarna weer vol tegenaan!

    p.s: i like your new hairstyle.

  2. Oh wat is dat inderdaad heerlijk. Ik heb gisteren een half dagje metime gedaan. In mijn eentje naar de film (ik heb een unlimited pas), echt fijn vind ik dat soms. Volgende week ga ik denk ik een hele dag inlassen :)

  3. Heerlijk! We zijn al zo'n groot deel van onze tijd bezig met andere mensen om ons heen, soms is het gewoon lekker om even alleen aan jezelf te hoeven denken. Je kiest dan ook heel bewust voor de dingen die je leuk vind en daar krijg je energie van! Daar heb je niet alleen zelf, maar ook hebben de mensen om je heen hier plezier van. Er moet wel een beetje evenwicht zijn, teveel me time lijkt me ook wat ongezellig ;-).

  4. Ik ben fan van je nieuwe coupe, staat je super! En heerlijk inderdaad, een beetje me time. Een massage, mijn nagels doen. Love it!

  5. Heerlijk me-time!! Soms moet dat gewoon en dan maakt het inderdaad niet uit of ik buitenshuis ben of lekker kneuterig binnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *