PERSOONLIJK Dé antwoorden op Vraag-Maar-Raak (II)

Vraag maar raak mei 2015 antwoorden

Er komt visite, visite, wat zullen we genieten.
We wachten op de vraag, Vraag-Maar-Raak-gast.
Ik ben wel zenuwachtig. Je doet ook wat krampachtig.
Hey, ik hoor de deurbel! Ga jij eens kijken.
Is er nog wel koffie, zijn er broodjes met beleg?
Doe de deur nou open anders is de gast al weg!
Er komt visite, visite, wat zullen we genieten.
Laat de Vraag-Maar-Raak-gast erin!

Bedankt voor het stellen van de leuke, grappige en bijzondere vragen in de tweede keer een Vraag-Maar-Raak-blog! Maar liefst 21 vragen werden gesteld, die ik hieronder zal behandelen :-). 

Ik ga gewoon het rijtje af, van boven naar beneden:

– Hannelore:
Vind je het niet heel eng dat er in augustus verschillende bloglezers naar je huis komen? Of heb je een soort van ‘procedure’ dat je ze eerst screent?

En een bonusvraag (ik kan me heel goed voorstellen dat je deze niet wil beantwoorden dus kies zelf maar, ik bedoel het in ieder geval lief!): als je nog kinderen zou krijgen in de toekomst, hebben die dan ook meer kans om prematuur geboren te worden?

Haha, goede vraag. Een soort screening vraag je: ja dit klopt.
Ik vraag van iedereen een VOG (verklaring omtrent gedrag), doe een antecedentenonderzoek tot in de derde bloedlijn en vraag ook gegevens en mogelijk strafblad op bij Peter R. – de snor – de Vries ;-). Nee, just kidding hoor, ik vind dat spannend, maar niet eng. Ik heb random namen uit een grabbelton gehaald en contact opgenomen met de lezeressen die op bezoek komen in augustus. Degenen die helaas in de ton bleven liggen, heb ik ook een bericht gestuurd. Misschien gek anno 2015, maar ik vertrouw erop dat dit geen enge, Crazy Eyes-achtige vrouwen zijn, maar gewoon hartstikke leuke lezeressen! En anders stuur ik de beveiliging op ze af ;-).

Betreft je tweede vraag, die ik best wil beantwoorden.
Ik blijk een afwijking aan mijn baarmoeder te hebben, dat werd ontdekt tijdens de spoedkeizersnede. Die afwijking (uterus bicornis: een hartvormige baarmoeder) is de oorzaak van mijn vroegtijdig gebroken vliezen, de stuitligging en vroeggeboorte. Dus een volgende zwangerschap brengt dezelfde risico’s met zich mee. Dat maakt het enerzijds begrijpelijk waarom dit – ondanks mijn gezonde lijf & levensstijl – allemaal is gebeurd, maar anderzijds brengt het ook zorgen met zich mee voor de toekomst. Want durven en willen we dit nog een keer meemaken? En vooral: wil je een klein mensje misschien opnieuw zo’n moeilijke start van zijn of haar leven geven? Maar dat zijn allemaal gedachten voor in de toekomst en ik moet hier nog uitgebreider op onderzocht worden qua exacte vorm en ernst. Eerst maar eens alles op de rit krijgen wanneer onze eerste straks thuis is :-).

– Florence:
Hey Lindsay! Aangezien ik ook groot van gestalte ben (1m86) ben ik wel een benieuwd naar het volgende; Hoe denk je over koppels waarbij de man kleiner is dan de vrouw, en heb je zelf ooit vriendjes gehad die kleiner waren dan jou? ;)
Groetjes,
Flo

Hey die Flo! Wat een mooie lengte heb je :-).
Ik vind dat koppels zo gevarieerd mogen zijn als waar zij zich samen prettig bij voelen! Zo, politiek correct antwoord, hè? ;-) Persoonlijk vind ik het toch lastig als m’n vent kleiner is, heb ik gemerkt tijdens dates of met scharrels die kleiner waren. Dus ik heb het geprobeerd, maar ik voelde me er persoonlijk niet prettig bij.

Die mannen hadden nergens problemen mee, maar ik wel. Dus dat werkte niet, want it takes two to tango :-). Ik voel mezelf vaak al wat lomper en grover dan andere vrouwen, omdat alles aan mij groter is. Daarom vind ik het lekkerder om een vent te hebben die nóg groter is, dan val ikzelf weer mee ;-). Een egoïstische en onzekere reden misschien, maar zo werkt het psychisch voor mij. Ik voel me persoonlijjk dus prettiger bij een langere man, maar kijk eigenlijk nooit gek op van lengteverschillen bij andere koppels, hoe de verdeling ook is. Zo vind ik Sophie Dahl en Jamie Cullum eigenlijk een doodnormaal (en bovendien heel leuk! :-) koppel, vind je ook niet?

Sophie Jamie

– Madeleine:
Welke dingen over het leven (normen, waarden, geluk) wil je meegeven aan Tara? En wat zijn de meest waardevolle dingen die jíj hebt geleerd? Wat maakt je écht aan het lachen? En als je miljonair was voor één dag, wat zou je er mee doen?
Groetjes, Madelaine.

Jeetje Madeleine, wat een levensvragen! Haha, ik ga er even goed voor zitten hoor. Trouwens, ik schrijf vanuit ‘ik’, maar betreft opvoeding, normen en waarden kun je eigenlijk ‘wij’ lezen, want René en ik praten natuurlijk heel vaak over hoe wij over opvoeding etc. denken :-). Wat ik vooral belangrijk vind is dat een kind zich ontwikkelt naar haar eigen wensen en behoeften. Niet omdat ík mijn wensen of dromen op haar wil projecteren of omdat ze volgens een boekje of ‘sprongetje’ hoort te functioneren. Ik wil haar de ruimte geven om zelf te ontdekken, zelf te leren en zelf fouten te maken, zonder dat in een hokje te stoppen.

Wat ik wil bewerkstelligen, is haar een gezonde basis en vertrouwen geven om stabiel en evenwichtig op te groeien. Dat ze weet dat wij als ouders haar vangnet zijn, met regels en kaders, maar dat ze zelf leert nadenken of iets verstandig voor haar is (of niet ;-). We streven naar duidelijke en open communicatie, samen praten over waarom ze dat graag zou willen en wat de mogelijke consequenties zijn van haar keuzes. Dit bedoel ik echter wel vanaf een leeftijd waarop je redelijk met een kind kunt communiceren, ik heb nu nog niet zulk soort gesprekken met Tara ;-).

Ik vind zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, goede manieren, beleefdheid, een open blik en leergierig/nieuwsgierig zijn, belangrijke ‘normen en waarden’. Ik zou haar dankzij onze opvoeding willen grootbrengen tot een zelfverzekerd, sociaal sterk, welgemanierd, beleefd, oordeelvrij, ontwikkeld en nieuwsgierig meisje. Dat klinkt nogal ‘zwaar’, maar ik vind het juist belangrijk dat ze door deze gezonde basis, heel vrij en zelfverzekerd is als mens. Dat ze zich zo comfortabel, sterk en veilig voelt dankzij onze opvoeding, zodat ze het leven met al haar aspecten aankan. In een notendop ;-).

De meest waardevolle dingen die ik heb geleerd, heb ik namelijk geleerd toen ik op mezelf aangewezen was. Op sommige aspecten van het leven was ik slechter voorbereid dan gewenst of gehoopt, omdat ik persoonlijk misschien niet het beste voorbeeld heb van een gezonde moeder/dochter-relatie. Dat wil ik niét herhalen of voortzetten, dus misschien ben ik mij daarom extra bewust van wat ik vooral niét voor haar wil. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, denk ik hoopvol ;-). En natuurlijk ga ik heus ook fouten maken en teleurgesteld zijn in mijzelf, als ik geconfronteerd word met bepaalde aspecten van mijn ouderschap. Maar ik denk dat bewustzijn over je rol als ouders samen en de invloed die ons eigen gedrag op een kindje kan hebben, voor ons belangrijke speerpunten zijn.

Wat me écht aan het lachen maakt, zijn harde (woord)grappen, op het grove en cynische af. Volgens mij is dat ook een beetje Utregs, die harde en sarcastische invalshoek. Ik had een vriendinnetje op de middelbare school, met wie ik de flauwste taalgrappen bedacht. Zelfs nu nog kunnen we hardop lachen om die shit :’-). Van die ‘harde’ humor, dat je bijna denkt: oei, oei oei, kan dit nou wel of niet? Ook over mijzelf hoor, jezelf te kakken zetten vind ik vaak het grappigste wat iemand kan doen. Hans Teeuwen en Theo Maassen bijvoorbeeld, daar hou ik dus wel van (als je meer wil weten over mijn humor, lees dan ook eens mijn Five reasons to smile out loud-tag :-)

En – sorry dit is echt té corny maar wel waar – ik kan ook ontzettend lachen om Tara, die soms zulke grappige babygezichten trekt, zonder dat ze dit doorheeft. Die mimiek van baby’s, écht hi-la-risch!

Als ik voor één dag miljonair was, zou ik mijn hypotheek afbetalen, investeren in een studiefonds en spaarpotje voor Tara, flink uit eten gaan bij de Japanner met mijn gezin (René en Tara) en ’s avonds een knalfuif geven voor onze vrienden en familie, zoals onze bruiloft, maar dan superdeluxe. Ik wil dat de Jeugd van Tegenwoordig optreedt, Missy Elliot komt ook, DJ Paul Elstak en Darkraver moeten draaien en iedereen blijft slapen in een over the top hotel (waar natuurlijk nog een flinke afterparty plaatsvindt). Eigenlijk weinig ‘materiele’ zaken, maar een beleving en herinnering creëren, want die blijft altijd! Shit, ik heb nu al zin in dat feestje jôh!

– Yvonne:
-wat vind je het allerstomste van bevallen zijn?( Naast Tara nog niet meer naar huis mogen nemen en Melkmachine zijn)
– wat is jouw grootste festival irritatie?
– lust je sushi?
– welke chocoladesoort vind jij het lekkerst?
– Wat is je favoriete Rituals geur?
– Hoe reageren mensen als je vertelt dat je blogt?
– Heb je al een keuze gemaakt van wie er op je high (T)ea(n) party mogen komen?

Mooi lijstje Yvonne, ik zal ze puntsgewijs beantwoorden :-).
– Het stomste van bevallen zijn, is het missen van mijn dikke buik! Ik had nog veel dikker en ronder willen groeien, haha :-)
– Mijn grootste festival ergernis is dat mensen ‘iets’ willen vinden van anderen. Belangrijk voor mij bij een festival: muziek en lekker uit je plaat gaan, genieten in het zonnetje met een drankje in je handen. Niet belangrijk: hoe je eruit ziet, wat anderen daarvan vinden en of iets hipster of mainstream is. Dat hele ding wat er soms om een festival hangt, omdat mensen zich storen of er een bepaalde mening over willen hebben, dat vind ik vervelend (en dat doe ik nu dus ook, haha :’-). Eerlijk gezegd is dat wel verfrissend bij hardcorefeesten, want daar is iedereen gewoon aanwezig om kneiterhard te gaan, meer niet ;-)
– Lust ik sushi? Dit is een vast een strikvaag ;-) Ik ben gek op sushi, heerlijk!
– Pure chocolade, zo puur mogelijk. Ik eet soms een theelepel rauwe cacaopoeder, zo bitter, zo lekker!
– Ik vind Heavenly Hammam (die met eucalyptus) de lekkerste uit de Rituals-lijn
– Sinds een jaar of drie snappen mensen in ieder geval wat een blog ís ;-). Daarvoor moest ik vaak nog uitleggen wat het eigenlijk was (‘een soort dagboek op internet, waar ik wekelijks in schrijf’). Tegenwoordig vragen ze de URL en kijken ze vaak direct even op hun smartphone, dus durven ze nooit eerlijk te zijn in mijn gezicht (want ik sta er nog bij ;-). Nee, zonder dollen, ik krijg leuke reacties en men komt er daarna vaak nog eens op terug, omdat ze me zijn (blijven) volgen sindsdien
– Zeker, en jij hebt een uitnodiging ontvangen ;-)

– Jeanne:
Ik heb vanmiddag al geprobeerd deze reactie achter te laten, maar ik kreeg een foutmelding. Kijken of het nu wel goed gaat!

Ik heb een kip of het ei-vraag: hadden jullie de naam Tara al bedacht en kwam toen het goede idee om taartjes te eten, of aten jullie taartjes en bedachten jullie toen de naam Tara? Als het optie 1 is, hoe zijn jullie dan aan haar naam gekomen?

Groetjes!

Jeanne, het is gelukt, ik zie je reactie! En ik heb je vraag in een hele, eigen blogpost beantwoord. Hoera (klik hier voor het antwoord :-).

– Rianne:
Hoi Lindsay!

Ik vroeg me af wat je ultieme festival outfit is? wat word na Tara haar thuiskomst het eerst komende feestje wat je gaat aandoen? Fijne dag!

Hoi Rianne!
Mijn ultieme festivaloutfit is mijn oude Levi-short die ik op Koh Phangan in Thailand kocht. Heerlijk, lekker loose fit en zakken waar ik een flesje water (kontzak), telefoon (zak rechtsvoor) en kluissleutel (zak linksvoor) in kan bewaren, zodat ik zonder tas kan rondhupsen. Mijn favoriete festivalschoeisel zijn Vans, die dikke zool kan zo lekker shuffelen ^^. En dan een shirt of top, met een vest in de kluis voor als het later afkoelt. Als het fris is, draag ik nog een panty (liefst een beetje een gekke, bij Primark hebben ze leuke met hartjes, motiefjes of polkadots) onder mijn short. En niet te vergeten een zonnebril bij mooi weer! Ik heb ook een favoriet jasje, dat is een (fake) bontjasje. Dat is zo lekker zacht! Hoewel het risico is dat ik dan wat later op de avond door heel veel festivalgangers geaaid wordt. Maar ach, dat vind ik in die staat dan ook alleen maar gezellig ;-).

Ik heb (nog) geen festival op de planning, maar René en ik willen er deze zomer écht even uit, daar zijn we behoorlijk aan toe. Maar het is een beetje afhankelijk van de thuiskomst van Tara, want we willen haar niet te snel ‘zomaar’ achterlaten bij mijn schoonouders, omdat wij zo nodig behoefte hebben aan een feestje als afleiding. Sowieso hebben we afgesproken in december weer naar een hardcorefeest in de Central Studios te gaan. Maar hopelijk kunnen we in augustus of september misschien nog een buitenfeestje meepakken.

Heb jij misschien tips voor in & om Utrecht Rianne? Een kleiner festival, zoals vroegâh op Strand Oog in Al gegeven werd, beetje relaxte sfeer en gewoon lekker dansen in de zon! Als er andere lezeressen tips hebben, zeer welkom!

– Malou:
Dit heb je misschien al wel eens verteld, maar hoe kwam je op het idee om te gaan bloggen? Ik wist 10 jaar geleden volgens mij niet eens wat een blog was namelijk.

Dit heb ik volgens mij wel eens geschreven inderdaad, ik zal de link met het antwoord hier plakken (klik!) :-)

– Jet:
Hoe had Tara geheten als het een jongetje was geweest?

Als Tara een jongetje was geweest, hadden we hem… NEE! Nee, nee, nee Jet, ik trapte er bijna in! Ha! Stel je voor dat het toch nog een keer mag lukken en we krijgen een zoon, dan heb ik zijn naam nu al verklapt. Nee, sorry, deze vraag laat ik onbeantwoord :-P.

– Amber86:
wat voor moeder wil je zijn voor tara?? kwa band als moeder en dochter of meer als een vriendin??

Een hoop antwoorden op je vraag vind je in mijn reactie op Madeleine, maar als aanvulling daarop wil ik opmerken dat ik Tara absoluut niet als een ‘vriendin’ beschouw. Als Tara mij als haar grote vriendin ziet, is dat haar keuze. Maar ik ben haar moeder en ik denk dat je bepaalde grenzen over gaat als je je kind als ‘vriendin’ behandeld. Ik heb het daar persoonlijk erg moeilijk mee gehad (daar kwam ik pas achter als volwassene, want als kind weet je niet beter), dat er ‘grote-mensen-dingen’ met mij besproken werden, alsof ik de gelijkwaardige vriendin was met wie je je zorgen en gedachten deelt. Dat wil ik daarom absoluut voorkomen.

Tara mag zich ongeremd en vrij voelen om alles aan mij te vertellen (hoewel ik denk dat onschuldige geheimen die een kind heeft, ook spannend en leuk zijn :-), maar ik wil zéker niet alles met mijn kind delen. Dat is in mijn optiek niet gezond, ‘grote mensen’-zaken zijn ‘grote mensen’-zaken, daar hoort een kind zich helemaal niet druk om te maken en mee belast te worden.

Mijn therapeut zei onlangs: ‘Weet je hoe bijzonder het voorrecht is om moeder te zijn, dat jíj de moeder bent van je kind? Geen vriendin, waar ze er tientallen van kan hebben, maar slechts één moeder, die die rol voor haar kan vervullen. Wissel die rollen alsjeblieft niet om, want je kind heeft maar één moeder (en dat ben jij), dus waarom zou je die bijzondere rol willen inruilen voor een rol die iedereen zou kunnen vervullen’? Dat vond ik zo mooi gezegd, daar wil ik altijd aan blijven denken :-).

mama lindsay

En dat waren alle antwoorden op de vragen van deze editie! Ik heb bijna alle vragen kunnen beantwoorden, behalve de jongensnaam ;-).
Bedankt voor het insturen van de leuke vragen en jullie moeite Amber, Jet, Malou, Rianne, Jeanne, Yvonne, Madeleine, Florence en Hannelore!

Vinden jullie deze rubriek leuk? Dan plaats ik over enkele maanden weer een nieuwe Vraag-Maar-Raak en kun je vast broeden op vragen ;-)

Liefs,
Lindsay

11 reacties

  1. Wist je al dat er nu ook weer mini festivalletjes zijn in Oog In Al? Op Facebook noemen ze het geloof ik SOIA (strand oog in al), erg fijne sfeer daar!

  2. Wat super tof dat je zo uitgebreid hebt geantwoord! Sinds ik je blog heb ontdekt (een maand of 8 geleden geloof ik?), valt het me op hoe jij je onderscheid van andere bloggers! Je was er dan ook vroeg bij natuurlijk, maar dan nog! Ik vind je tof!

  3. Haha super antwoord! Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch ook uit naar grote(re), stoere mannen ;) – Ik deel hierbij trouwens extreem je mening over Alexander Skarsgard (1m94)!

  4. Eens met je stukje over ‘moeder’ en ‘vriendin’. Ik denk dat daar now and days heel veel misgaat in de opvoeding. Altijd maar je kind te vriend willen houden is niet altijd goed, middschien wel makkelijk, maar niet altijd goed.

  5. Wat leuk om je blog te lezen! Ik ben blij dat ik eindelijk iemand vind met ook zo'n gekke baarmoeder als ik! En ik vind dat je helemaal niet oncharmant lacht!

  6. Leuk om te lezen weer allemaal! Top dat je overal zo uitgebreid te tijd voor neemt.
    Enne de Hammamlijn van Rituals is ook mijn favoriete geur.

  7. Leuke blog om te lezen en je weer wat beter te leren kennen. Helaas nog geen mailtje gezien over je jubileum date @ home… :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *