PERSOONLIJK: Beep beep, who got the keys to the Jeep? V-r-rrrrrrrooooom!

lindsayvallen crum renault scenic lindsay header

Voor degenen die de lyrics niét herkennen (shame on you ;-) ‘Beep beep, who got the keys to the Jeep? V-r-rrrrrrrooooom!‘, wordt gerapt door mijn heldin Missy Elliot. Hoewel we geen daadwerkelijke jeep hebben gekocht, is het té leuk om deze quote niet te gebruiken. Of het nummer Drive my car van The Beatles meezingen: ‘Baby you can drive my car / Beep beep’m beep beep yeah‘. Natuurlijk kan Tracy Chapman’s klassieker Fast Car ook niet ontbreken: ‘You got a fast car / And we go cruising to entertain ourselves‘. Vorige week kochten we voor het eerst een eigen auto en we hebben deze week dan ook veel ritjes gemaakt ^^. Kijk je mee naar onze aankoop? 

Autogeschiedenis
Ik heb bijna 10 jaar mijn rijbewijs (in december moet ik mijn ouderwetse, roze papiertje omwisselen voor een modern kaartje :-(, maar nog nooit een eigen auto gekocht. Het halen van een rijbewijs vond ik duur genoeg als student, een auto kon ik echt niet betalen. Ik reed in de auto van mijn ouders, van mijn werk of van vrienden. Prima oplossing, zeker op die leeftijd.

Scrubby 1
In 2008/2009 krijgen René en ik een weggevertje, een Suzuki Alto die eigenlijk niet verkoopbaar (meer) is. Kennissen hebben een Suzuki dealer en lenen soms auto’s uit aan Nimeto: een creatieve opleiding waar je o.a. belettering, decoratie en dus ook auto-pimpen leert ;-). De Suzuki Alto wordt lichtblauw met bliksemschichten gespoten en het opnieuw spuiten kost veel tijd en moeite. Als wij geen bezwaar hebben tegen de looks, mogen we ‘m gratis en voor niks hebben. Daar zijn we superblij mee! We dopen hem liefkozend Scrubby, hoewel we niet meer herinneren waar deze nickname vandaan komt of ontstaan is. Hij heeft ons twee jaar met veel plezier gereden, maar was toen echt op.

scrubby suzuki alto lindsayvallen
Rest in autopeace. Scrubby <3
PS: Hoe geinig toch, dat we hier 2 (!) jaar in rondgereden hebben, hihi :-)

Utrecht en auto’s
Aangezien we in Utrecht wonen, is een auto niet noodzakelijk om van A naar B te komen. Sportief als we zijn, fietsen we vaak. Ook verder weg als we naar Maarssen, De Meern, Houten en festivals in de buurt moeten (sowieso handig, want wie wil er nu de BOB zijn met feestjes ;-). Het beleid van de gemeente Utrecht ontmoedigt autorijden ook: de parkeerkosten worden ieder jaar verhoogd en de binnenstad wordt autoluw gemaakt. Dus nee, hoewel het soms regent en we Scrubby 1 missen, voelt een auto nog steeds niet noodzakelijk.

Toch wel handig
Naarmate we ouder worden, realiseren we dat een auto toch wel handig is. De bruidskast die we kopen, kunnen we zelf ophalen. Als we een auto hebben. Nu worden er bezorgkosten gerekend en dat voelt toch zonde. Ook verhuizen vrienden verder weg en het OV helpt niet altijd mee ons van A naar B te vervoeren. Na de bruiloft beginnen we (opnieuw) met sparen en in ons achterhoofd bedenken we dat een auto geen slecht spaardoel is.

Doen we het?
Na het vakantiegeld hebben we een prima spaarpotje. Toch twijfelen we even, is een auto wel echt noodzakelijk? We kunnen vaak auto’s lenen en niemand is te beroerd ons op te halen of thuis te brengen. Maar voor onafhankelijkheid is ook wat te zeggen. Na twee maanden twijfelen, brengen we op zaterdagmiddag een bezoek een verschillende dealers.

Winkelen als een vrouw
Ik ben de twijfelkont in onze relatie, René is bedachtzaam. Dus wij hakken knopen doorgaans niet heel snel door ;-). Maar als we het weten, dan weten we het ook zeker. Dus wil René direct de eerste auto kopen waar we een testrit mee maken. Ik, als twijfelkont ;-), vertel dat ik liever nog wat rondkijk. René vindt: als iets goed is, is het goed. Toch weet ik hem te overtuigen dat winkelen als een vrouw, zeker bij een grote aankoop als een auto, niet zo slecht is. Eerst rondkijken en verschillende opties zien, zodat je daarna kunt beslissen.

lindsayvallen crum renault scenic dealer houten

Ja, dit is ‘m
Bij Scrum Houten zien we twee mogelijke opties. Een Ford Focus en een Renault Scenic. De Ford lijkt best laag en ik vind een hoge auto wel fijn. We zijn beiden lang (1.80+) en in- en uitstappen met lange benen gaat in een hoge auto makkelijker. De Renault Scenic is € 1.000,- euro boven ons voorgenomen budget, maar we kunnen ‘m wel betalen. We maken een proefrit en rijden langs een vriend die met auto’s werkt. Hij checkt even of alles prima lijkt en is enthousiast. In de auto terug naar de dealer besluiten we dat dit ‘m is. Spannend!

lindsayvallen crum renault dealer houten

Verkocht!
Terug bij Scrum kijken we uitgebreid naar de opties, de lak, de binnenkant en de functies. Eigenlijk weten we het wel. We bespreken mogelijke korting met de verkoper en er gaat nog iets van de prijs af. Niet zoveel als ons afgesproken budget, maar we checken op onze smartphones dezelfde modellen en die zijn vergelijkbaar of hoger in prijs. Een goede deal, dus we spreken de woorden uit tegen de verkoper. We willen ‘m graag kopen. Ieh! :-)

lindsayvallen crum renault scenic dealer binnen

Een moment geduld a.u.b.
Ik weet niet wat ik verwacht had, maar we moeten nog even geduld hebben tot we de auto mee naar huis kunnen nemen. Misschien hoopte ik op een strik erom en mee naar huis? Dat is helaas niet het geval. Vind ik stiekem wel jammer ;-). Maar aan de andere kant, de auto krijgt nog een volledige servicebeurt en wordt rijklaar gemaakt zodat wij ‘m over twee weken kunnen ophalen. Dat is te overzien. Twee weken later (die veel te lang duren ;-) gaan we op vrijdagavond terug.

lindsayvallen crum renault scenic dealer lindsay

You get a car, you get a car
We maken de overschrijving en administratie in orde, we krijgen twee sleutelhangers, twee sleutels en een fles wax voor de auto en klaar is Crum! De verkoper schudt ons de hand en wenst ons veel plezier met de aankoop. Bij toeval komen we erachter dat de eerste eigenaar de buurman van René’s ouder is geweest. Wij zijn de tweede eigenaar van de Renault Scenic en weten nu dat de auto in ieder geval wekelijks werd gewassen door zijn vorige eigenaar ;-). Na wat korte uitleg en het maken van een foto, verlaten we de werkplaats. Freedom!

lindsayvallen crum renault scenic 1

lindsayvallen crum renault scenic 2

Echt een grote-mensen-auto hè? Hoeveel mensen wel niet zeggen: nou, dat is een echte gezinsauto, je kunt nu aan de slag! Uhm, okay. Bedoel je ín de auto of de aanmaak van meer passagiers om te vervoeren ;-). Voorlopig gaan we lekker met z’n tweeën cruisen of weekendjes weg met vrienden. Maar inderdaad, het is een ruime auto, heel praktisch.

lindsayvallen crum renault scenic 3

Voor de technici onder ons alle specs: een Renault Scénic 2.0-16V Tech Line met 100.000 kilometerstand op de teller. Bouwjaar: 2006, brandstof: benzine, 5-deurs, abs, airbag dubbel, airco, centrale deurvergrendeling, cruise control, elektrische buitenspiegels, elektrische ramen voor en achter, lichtmetalen velgen en een trekhaak.

lindsayvallen crum renault scenic lindsay samen

De verkoper is nieuwsgierig waarom ik al die foto’s maak, ben ik soms een mystery shopper? Als ik uitleg dat ik blog, schrijft hij mijn website op. Dus als u meeleest meneer: hallo! :-)

lindsayvallen crum renault scenic rene

Instappen en wegwezen
Okay, nu begint het te kriebelen. Foto’s klaar, instappen en wegwezen!

lindsayvallen crum renault scenic dealer doei

The Renault Scenic has left the building.

lindsayvallen crum renault scenic rijden

Renault webcare / wegcare
Onderweg in onze nieuwe waggie. Ik maak een überblij Instagram-filmpje met de hashtag #renault en direct volgt @renault_NL mij op Instagram. Haha, hoi webcare! Ik hoop jullie niet nodig te hebben, maar fijn dat jullie online vindbaar zijn :-).

lindsayvallen crum renault scenic voorkant

lindsayvallen crum renault scenic motor

lindsayvallen crum renault scenic achterkant

Onze Renault Scenic a.k.a. Scrubby 2
Natuurlijk kan geen auto onze Scrubby 1 vervangen, maar de Renault Scenic is echt een fijne wagen. Hij is onwijs groot, zeker als je een Suzuki Alto of Nissan Micra hebt gereden, maar dat went snel. Bovendien heeft ‘ie parkeersensoren ;-). Ik bewijs mijn vriendinnen dat ik bovengemiddeld goed ben in achteruit inparkeren, wanneer we een klein gaatje zien langs het Zuiderstrand in Den Haag. Deze auto voelt net als een tank, lekker groot en veilig. Ik probeer de bekerhouders uit met een Starbucks to go en zit breed smilend achter het stuur.

lindsayvallen crum renault scenic parkeren

Freedom
Ik hoop dat Scrubby 2 nog jaaaaaren meegaat en ons veel rijplezier laat beleven. Het geeft een heerlijk vrij gevoel te kunnen gaan en staan wanneer wij willen. Meubels snuffelen op Marktplaats? Geen probleem, ik kan ze ophalen en ze passen gemakkelijk achterin. Een weekendje naar Disneyland? Maar natuurlijk! Een bezoekje aan Primark met genoeg ruimte voor overvolle tassen? Check! Ideaal, het voelt heel volwassen om een eigen auto te hebben. Als jullie het niet erg vinden, ga ik nu weer offline. Even een ritje maken. Doei! ;-)

Heb jij een eigen auto? Zelf gekocht of rijd je in de auto van ouder(s), lover of vrienden? Wat zijn voor jou de grootste voordelen van het hebben van een auto? Enne, nog tips: nu ik overal naartoe kan? :-)

Liefs,
Lindsay

18 reacties

  1. super leuk om het allemaal te lezen en het verhaal van a tot z te volgen! ik las laatst ook dat je er zes keer over gedaan hebt (toch?) voordat je je rijbewijs haalde en aangezien ik bezig ben met het halen van mijn rijbewijs heb ik sindsdien echt nachtmerries, haha. ik zeg tegen iedereen: maar ik ken een meisje die zes keer gezakt is!

    1. Jaahaa, maar ik had ECHT pech met examinatoren hoor Suz! Don\’t be scared! De 6e examinator zei ook tegen mij: ach meisje toch, wat heb jij een pech gehad met mijn collega\’s want je rijdt als een tierelier. Spannend wel, ik zie tzt wel een trotse tweet voorbij komen :-)

  2. Gefeliciteerd met jullie nieuwe mooie aankoop! Ik heb alweer bijna 8jr m’n rijbewijs, eerst een half jaartje in de auto van paps (peugeot 306) gereden en daarna met spaarcentjes mijn eigen auto gekocht (golf IV). Eigenlijk ook nooit zonder auto gezeten, ook al ging ik regelmatig met OV naar werk. Gezien mijn woon-werk afstand destijds was een auto veel fijner. Voor mij eigenlijk alleen maar voordelen, vooral nu ik mijn kleine heb!

  3. Wat gaaf, veel plezier ermee! Lijkt me tof, zo'n eigen volwassen auto. Mijn vriend en ik hebben een paar jaar terug een tweedehands auto gekocht, een Golfje uit '98. Hij is steeds meer aan het hoesten en pruttelen, het oliepeil is om de week te laag en we durven er niet mee op vakantie, maar hij rijdt nog :) (*klopt af*)

  4. Ik heb ook een eigen auto. Momenteel deel ik hem met mijn vriend, omdat hij wat pech heeft gehad op auto-gebied. In korte tijd twee auto's kapot. :( Nu moet hij echt even sparen voor iets nieuws. Mijn autootje is een Suzuki Swift, het oude model uit 2001. Ik heb er toevallig deze week nog over geblogd.

  5. Hey Lins, dat is toevallig, heb vorig jaar juni precies dezelfde auto gekocht. Ook een Renault Scenic 2.0-16v uit 2006! Ben er nog steeds superblij mee. Je hebt echt een “scenic” uitzicht in deze auto en inderdaad erg praktisch met die lange benen van ons…:-)

    Veel plezier ermee! Liefs Wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *