Overvol

’s Nachts in mijn slaap word ik erdoor overvallen.

Flarden van gedachten razen heen en weer en lijken nooit tot een samengevoegd geheel als een opgeloste massa mijn hoofd te verlaten.

De oplossing is in dit opzicht tweeledig.
Zo snel als er problemen die een oplossing behoeven zich tegen mijn voorhoofd duwen, zo lossen deze op en vervliegen ze alweer voor nieuwe materie die gereed staat in de wachtrij achter mijn slapen.

Zwaarmoedig is het niet, want er is juist moed nodig om de zwaarte in mijn hoofd kop te bieden.

Ik loop er niet voor weg en peins mijn hersenen over de oplossing terwijl ik boven mij voetstappen en gebulder hoor.

Vroeger was ik ook zo.

Weglopen, de massa in, als in trance op een dansvloer met oplossingen genoeg voor de problemen die zich daar voordeden.
Keuzes als wat te drinken, met wie te praten en op het podium, of niet, vertroebelden de gedachten waar ik werkelijk mee worstel.

Ik vond daar niet wat ik zocht.

Ik zoek ruggegraat om mijn scriptie dan eindelijk af te schrijven,
kracht om door te blijven gaan zonder mijn vader,
hoop op die ene, echte liefde waarbij ik blind kan quoten uit boeken en films maar wat voor mij nog altijd fictie is en ik zoek daadkracht om mijn onzekere ambities werkelijkheid te maken.

Dat alles vind ik niet daarbuiten.

Dat allemaal zit hierbinnen in mijn hoofd, terwijl ik met het puntje van mijn tong een zoute traan van mijn linkerwang aanraak.
Een gewoonte.

Kom maar.
Gedachten stroom maar, tranen vloei maar, ik geef jullie nu dan eindelijk de ruimte waar jullie zo lang voor vochten daarbovenin.

Want alleen wanneer je ruimte geeft tot nadenken,
zul je tot een oplossing komen.

Lindsay

2 reacties

  1. Lieve Linds, mooi geschreven weer meisje en ik weet dat je worstelt met allerlei gedachten in dat mooie hoofdje van je, maar geloof me Linds eens schijnt de zon ook voor jou weer.Heb je dat papier van de Hogeschool in je zak wordt de pijn van het gemis van papa wat draaglijker en vind je de man van je dromen en lacht de hele wereld je toe want je hebt je hart op de juiste plaats. Ik ben er in ieder geval trots op dat je onze dochter ben, liefs MAM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *