OUTFIT: Bump it up!

lindsayvallen.nl Bump it up header

Don’t you know bump it up, you’ve got to bump it up! ;-)
Na bijna 16 weken zwanger (vandaag 15 weken en 6 dagen, woensdag is mijn weekwissel) verschijnt er dan eindelijk een bump! Hoera! Het zou (door vreemden) nog altijd bestempeld kunnen worden als flinke lunch of all you can eat-sushi (God, ik mis sushi), maar ik weet wel beter ;-). Dit is een baby-bump in wording! Ik heb nog weinig positiekleding en zolang ik mijn eigen kleding comfortabel kan dragen, blijf ik dit lekker doen. Afgelopen zondag was het heerlijk herfstweer, zo zie ik het graag. Ik ging met vriendinnen naar de bioscoop en dit was mijn outfit: bump it up! 

Ik heb de laatste tijd allemaal liedjes met ‘pump’ in mijn hoofd, waar ik dan ‘bump’ van maak. Hartstikke flauw, maar ik vind het grappig :-). Ik draag een complete H&M outfit. Zowel de grijze kokerrok als de zwarte, oversized sweater zijn van H&M.

lindsayvallen.nl Bump it up

De sweater is lekker ruim, dus daar kan ik voorlopig nog wel mee vooruit. Je ziet zo nog niets van mijn bump, zeker als ik mijn trui gewoon omlaag laat ;-). De kokerrok is nauwsluitend, maar stretchy. Er zit geen vervelende band of knoop in en ik heb de hele film lekker gezeten. Zelfs toen ik nog een lading chips naar binnen stouwde.

lindsayvallen.nl Bump it up 2

Omdat het nog zulk lekker weer was, droeg ik geen panty. Blote benen met All Stars dus.

lindsayvallen.nl Bump it up 4

Onderweg in het herfstzonnetje had ik mijn nieuwe, zwarte Ray-Ban planga op. Deze heb ik gekregen van optiek EyeWish, dankjewel! Het is de Ray-Ban Clubmaster in zwart met goud.

lindsayvallen.nl Bump it up accessoires

Mijn horloge is van ModeMusthaves, de ring is van Buddha to Buddha en de armband is de Michael Kors buckle bangle. De nagellak is Essie’s Blanc. Mijn tasje is van Mango, ooit in de sale gescoord.

lindsayvallen.nl Bump it up closeup

Close-up, ik vind dat je wel kunt zien dat ik een wat bollere toet krijg nu. En ik had zin om me op te maken, dus de zwangerschapsacné valt zo ook veel minder op.

In deze outfit zie je eigenlijk nog helemaal niet dat ik zwanger ben en dat vind ik wel prima. Ik kan me ook verheugen op een flink aanwezige bump, dan ga ik denk ik juist kleding dragen die dat wat meer accentueert. Mijn eerste zoektocht naar positiekleding was niet bepaald succesvol, wat denk ik ligt aan mijn lengte en verhoudingen. Ik ben langer dan de gemiddelde confectiemaat (1.84 schoon aan de haak), dus val eigenlijk al in de categorie ‘tall’ of ‘extra long’, en dan moet er nu ook nog het label ‘maternity’ bij geplakt worden. Jurkjes zijn bij mij vaak al tuniekjes of topjes en straks heb ik daar ineens nog meer vulling bij.

Dus als iemand tips heeft qua positiekleding voor lang én zwanger, hollar!

Wat vind jij verder van deze look? Heb je ook genoten van de herfstzon in een casual chique outfit?

Liefs,
Lindsay

14 reacties

 1. Op IG zei ik 'gaat snel', maar met 16 weken mag je ook wel wat gaan zien natuurlijk. Zelf ben ik ook lang, 1.80, al heeft Marijn me laatst opgemeten in het gemeentehuis en kwam hij toen op 1.83 (??!!) uit. Goed, anyhow. Bij mij duurde het vrij lang voor je wat ging zien, vanochtend was er zo goed als NIKS te zien (nu bijna 27 weken) en ik dacht ook dat als je het eenmaal ging zien, ik het wel zou gaan accentueren, maar dat doe ik toch niet. Vind het toch niet relaxed of zo, vooral als ik ergens ben waar ik niemand ken. Bij bekenden maakt het me niet uit. Raar.

  TIPSSSS: ik had al de zwangerschapspanty's en leggings genoemd en voor thuis: joggingbroek. Niet zo goed voor je relatie, wel voor je buik. Als jurkjes en van die lange truien te kort bij je zijn, kun je ook een paar zwangerschapsrokjes kopen, van die basic dingen, en die eronder dragen. Zwangerschapsbroeken vind ik een crime. Toen ik ze kocht waren ze veeeeel te wijd, nu zijn ze op zich goed, maar als ik loop zakken ze af en ze snijden toch meer in je buik dan een panty of legging. Ik draag ze alleen als ik ergens heen 'moet'.

  En verder is het gewoon nog vijf/zes maanden afzien.

 2. Ik vond de zwangerschapsbroeken van H&M echt prima! Leuke skinny jeans waar je niet aan af ziet dat er zo’n band aan vast zit ;-) Ook prima qua lengtemaat, ik ben 1,76. Verder heb ik eigenlijk niets gekocht qua zwangerschapskleding. Gewoon lange basisshirtjes van Only die meerekken met een open jasje of vestje erover. En makkelijke strechjurkjes (ook niet specifiek voor zwangere vrouwen). Ging prima!

 3. Oeh mooi mini buikje! Leuk hoor. Mijn buik is ook niet mega snel groeiend haha! Ben nu voor het eerst 1 kilo aangekomen bij de verloskundige. Ik draag positie treggings van de H&M die zitten wel oké en verder draag ik eigenlijk nog steeds mijn eigen kleding of ik koop kleding (tops/jurkjes) in een een maatje groter haha! Succes met je zoektocht

 4. Wat een mooi klein "bumpje" heb je zeg hihi ;-) En wat een prachtige outfit zeg: staat je echt mooi en je hebt het zo goed gematched! Thumbs up for you lady, really loving it!

 5. Leuk dat je buik begint te groeien, heerlijk! En die ietsjes bollere toet staat hartstikke mooi! De lange hemdjes van pieces en primark zijn ook fijn om onder je kleding te doen, buikverhullend! En de broeken van mamalicious zijn er ook in lange lengtematen.

 6. mamalicious, H&M of gewoon Prenatal merk. Ik ben 1.81 en kon met deze merken, goed de broeken aan. Qua shirts had ik "gewone" shirts, alleen een maatje groter. Mijn buik duurde trouwens ook erg lang, voordat je het ging zien en pas na de 30 weken was ik niet meer als "vet" gezien. De verloskundige vertelde dat dit kwam, omdat ik zo lang was en de baby heeft dan meer ruimte.

 7. Leuk, geniet van je lieve mini buikje, straks gaat het steeds harder. Qua kleding ken ik geen merken specifiek voor lange vrouwen, maar jurkjes en rokjes icm een legging op panty kunnen altijd!

 8. Oh dit lijkt me echt hel om positiekleding te shoppen als niets qua lengte past. Poor you. Hier zie je er overigens echt super super mooi uit <3 ik vind de outfit heel gaaf (bump it … eeyooo, bump it eyooo… ok, nu moet je raden waar ik van pump bump heb gemaakt ;)) & yay voor de babybump. Bye bye super strakke buik. Al zal je babybuik ook super strak zijn. Haha. Alleen wat boller.

 9. Je begint het echt wel te zien hoor! Zeker de mensen in jouw omgeving gaat het nu echt opvallen. Ik ben nu 19 weken en heb echt al een behoorlijke buik, ook niet altijd even handig.. Ik haal mijn zwangerschapsbroeken eigenlijk alleen maar bij de h&m, die zitten fijn en zijn niet super duur. Verder vind ik mamalicious ook erg leuk, maar ik koop eigenlijk alleen maar broeken speciaal voor de zwangerschap tot nu toe.

 10. Ahh je bent zwanger! Ik kom ff koekeloeren op je blog, zo af en toe (vooral vaker toen je het in je handtekening op het egf had staan ;)) maar laatste keer was al weer wat weken terug.
  Gefeliciteerd! Super leuk!

  1. Hi Naomi, thanks! :-) Ah, ja #EGF :-) Ik moest echt even afkicken deze zomer (al mijn online accounts en fora op een lager pitje gezet) en eigenlijk nooit meer ingelogd. Volgens mij is mijn account ook verlopen inmiddels, en straks heb ik waarschijnlijk niet eens tijd om mijn blog netjes bij te houden met een baby op één arm ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *