Het ontwikkelen van mijn eigen stijl

Inmiddels ben ik ruim een maand bezig met mijn Capsule Wardrobe Experiment en is mijn kledingkast alweer leger dan bij aanvang. Het feit dat ik bepaalde kledingstukken nog altijd niet heb gedragen, was voldoende bewijs ze in de doos op zolder thuishoorden. Mijn kledingkast is dus nog leger en ik heb tussendoor nog altijd niet geshopt. Maar daarover in een latere update meer. 


Ik schafte het boek “The Curated Closet” van Anuschka Rees aan, een schrijfster/blogger waar een aantal van jullie me al over tipten. Anuschka heeft een hele fijne blog over o.a. minimalisme en het (her)ontdekken van je eigen stijl, dus besloot ik haar boek te bestellen.

Dag 13 van mijn #CapsuleWardrobeExperiment. So far so good. Ik lees veel op de blog van @anuschkarees en besloot haar boek daarom ook te lezen. Ik merk dat ik minimalisme interessant vind, ook omdat ik sinds het grondig uitmesten van mijn kledingkast, bewust ben van waar ik nog meer onnodige zooi kan elimineren. Minimalisme is niet zozeer het staccato wegdoen van overgeconsumeerde dingen, maar juist ruimte geven én maken voor wat jij écht bijzonder en belangrijk vindt. En dat omvat veel meer dan je kledingkast. Of zoals Anuschka zelf veel beter zegt: “Minimalism isn’t a numbers game. It’s not about owning or doing as little as possible. It’s about owning and doing the right things, things that add value to your life”. #minimalism #capsulewardrobe #thecuratedcloset #lessismore #addvalue #intomind #anuschkarees

Een bericht gedeeld door Lindsay Vallen (@lindsayvallen.nl) op

Ik vind het een fijn boek met goede opdrachten die je helpen concreter en objectiever naar je kledingkast te kijken. Eén van de opdrachten is het maken van een moodboard met kledingstijlen die je aanspreken, plaatjes die je inspireren en beelden die je mooi vindt. Dat mag offline, door letterlijk knipsels op een groot vel te plakken, maar ik doe dat online op o.a. een speciaal Pinterest-bord en Instagram.

Wat blijkt: de plaatjes die ik bewaar zijn verre van extravagant of opvallend, zoals de bloggers die ik voorheen klakkeloos kopieerde (denk aan Jamie of Anna). Dat verklaart tevens waarom ik me nooit prettig voelde, wanneer ik hen goedbedoelde musthaves of looks kocht. Ik ben meer gecharmeerd van basic items in klassieke kleuren en vormen, dan opvallende fashion eyecatchers.

Dit zijn enkele plaatjes waar ik helemaal weg van ben, en absoluut looks die ik graag zou willen dragen. Heel goed om me te realiseren dat ik voortaan doelbewust naar soortgelijke kledingcombinaties kan zoeken, in plaats van slaafs trends volgen.

Stuk voor stuk combinaties die misschien niet flitsend of verrassend zijn op het gebied van fashion en trends, maar wel kledingstukken waar ik mezelf zo in zie lopen en die me bovendien fijn, flatterend en comfortabel lijken. Ik geloof dat ik aardig in de smiezen krijg wat mijn eigen stijl is.

Heb jij een kenmerkende, eigen stijl? Hoe zou je die omschrijven? En ben je daardoor ook minder gevoelig voor trends?

Liefs,
Lindsay

4 reacties

  1. Ik heb zeker nog geen eigen stijl, maar begin wel steeds beter te ontdekken wat ik leuk vind! Daar heb ik vorig jaar een stylingworkshop voor gedaan, dat heeft me heel erg geholpen. Ik vind het sowieso niet erg om wat meer geld uit te geven aan een kledingstuk en dat dan veel te dragen. Trendkleding pas ik vaak niet eens… dus die laat ik lekker links liggen. Ik ben wel benieuwd geworden naar het boek van Anuschka, dat ga ik er eens bij pakken! Ben benieuwd hoe jij over een paar maanden naar je stijl/kledingkast kijkt ;-)

  2. Zo leuk om te lezen en je Pinterest afbeeldingen daarbij te bekijken! Héle herkenbare stijl heb je dus! Zoals ik je al eens schreef ben ik ook enthousiast begonnen met mijn capsule wardrobe en ook nog níks gekocht. Opluchting eigenlijk wel om niets met de Zara sale te hoeven bijvoorbeeld. Nog een vraagje…. Hoe zoek jij op Pinterest naar dit soort outfits? Welke zoektermen gebruik je bijvoorbeeld? Liefs!

  3. Die all black outfit met vans is echt mij! Ik wil hem! Ik ben fan van je stijltje. Precies hoe ik de dingen ook zou dragen. Opvallende (heftige ) kleuren of prints passen ook zo niet bij mij. Nou zet hem op mup! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *