Onthulling geslacht en Primark baby shoplog/video/plog!

lindsayvallen onthulling geslacht edit

Hallo! Gisteren was ik uitgenodigd bij de opening van de nieuwste Primark in Den Haag. De opening van de Primark aan het Spui was erg gaaf. Het is een fijn filiaal, ruim ingedeeld met twee verdiepingen en alle afdelingen (dames, heren, kinderen en home) zijn goed vertegenwoordigd. Ik heb tot dusver denk ik 7 à 8 verschillende Primark vestigingen bezocht en dit is één van de mooiste filialen tot dusver. Maar, genoeg gepraat ;-).

De kleding die ik heb geshopt, verraadt ook direct het geslacht van de baby. Ik heb jullie op Instagram en op mijn blog gevraagd te raden wat het geslacht is. Het grootste aantal van jullie antwoorden was ‘jongetje’. Jullie redenatie? Jullie noemden het feit dat ik een sportieve of stoere chick ben, een typische jongensmama zou worden of vonden het woord ‘overduidelijk’ in mijn blog aanleiding tot het zien van een piemel bij de echo. Enkele reacties reageerden daarom juist met ‘meisje’, en iemand noemde zelfs het argument dat René een echte meisjespapa zou zijn. Cute antwoord :-).

Ik vraag me af of jullie überhaupt de eerste twee alinea’s hierboven hebben gelezen en niet direct doorgeklikt hebben ;-). Zijn jullie er klaar voor?

lindsayvallen primark shoplog babykleding onthulling geslacht

Girl, girl, girl (sing it Anouk), vanaf mei 2015 ben ik niet meer de enige queen in huis, maar deel ik mijn troon met een kleine prinses ;-).
Iedereen die ‘meisje’ gegokt had: gefeliciteerd! ;-) Jullie winnen allemaal een digitale handdruk en ach, degenen die ‘jongetje’ hadden verwacht, jullie ook! :-)

Overigens is het woord ‘overduidelijk’ eigenlijk niet expres gekozen om jullie op het verkeerde been te zetten, maar juist omdat er OVERDUIDELIJK NIETS tussen haar beentjes zat, haha :-). Geen balletjes, geen piemel, niets van dit alles. Helemaal een klein vrouwtje. Ik blogde eerder dat een meisje mijn natuurlijke voorkeur was en René gedroomd had van een meisjesgezin. Blijkbaar zat ons gevoel goed! Maar een jongetje was net zo welkom geweest hoor! Als mijn toekomstige zoontje dit leest op mama’s blog: wees gerust schatje, mama en papa vinden jou ook hartstikke tof ;-). Enne, meisjelief, je kunt gewoon net zo stoer worden als je moeder, die is namelijk ook een meisje geweest! :-)

Ik kon me dus heerlijk uitleven op de babyafdeling van Primark en heb voor € 53,- euro geshopt. Met dank aan de fijne samenwerking heb ik slechts € 3,- euro zelf afgerekend (altijd fijn die giftcards) en in deze plog laat ik de foto’s van het Primark filiaal aan het Spui in Den Haag én mijn eigen aankopen zien. Wil je dit liever in videovorm bekijken, scroll dan door naar beneden, daar vind je het YouTube-fragment. Ik heb dit expres dubbelop gedaan, omdat ik in de feedback op mijn Vraag-Maar-Raak-blog las dat sommige lezers vlogs niet fijn vinden en liever plaatjes of tekst bekijken, maar anderen weer dol zijn op vlogs. Dus heb ik de moeite genomen om aan beiden gehoor te geven :-).

Kijk mee naar de foto’s en/of video van Primark en mijn aankopen, als je er geen genoeg van kunt krijgen kijk je gewoon lekker alles, yolo! ;-)

Vind je het overigens net zo leuk als wij dat er een meisje op komst is? :-)

Liefs,
Lindsay

lindsayvallen primark shoplog babykleding (1)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (2)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (3)De dames die ons rondleiden vertellen dat er ruim 1.200 (!) sollicitatiegesprekken zijn gevoerd voor dit nieuwste Primark filiaal en dat er hiervan 450 sollicitanten aangenomen zijn bij Primark Den Haag.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (24)
Na de rondleiding stort ik me op de kinderafdeling.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (23)
Hellooo.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (4)
Hoe geestig is deze kitten onesie? Helaas is een fleece onesie iets te warm in mei vrees ik, dus ik neem deze niet mee.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (5)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (6)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (7)Ik spot Sunseree van koalabeautymama.nl en vraag (gezien haar ervaring met twee kids) of Primark groot of klein valt. Zij geeft aan, net als een tip die ik van een lieve lezeres op Instagram kreeg, dat Primark krap kan vallen. Dat zijn handige dingen om te weten, thanks!

lindsayvallen primark shoplog babykleding (8)
Baby onesies! Geniaal toch, als je een kerstkindje verwacht (lees je mee Olga :-)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (9)
Veel jongenskleding is ook op de herenafdeling verkrijgbaar. Dress just like daddy :-)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (10)
Voor de directeur van het kinderdagverblijf.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (11)
Ik vind de jongenskleding evengoed leuk, plus bijna al mijn vriendinnen met kind hebben zoontjes, dus ik kan het niet laten om even voor hen te gluren.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (12)
Ik moet me echt inhouden om dit panterprint jurkje niet te kopen. Het is pas vanaf maatje 80 verkrijgbaar en het kind heeft al zoveel leopard. Kleine Nel Veerkamp, just like mommy ;-)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (13)
Zulke leuke jurkjes voor de feestdagen!

lindsayvallen primark shoplog babykleding (14)
Heerlijk dat je als baby gewoon eenleggingisgeenbroek.nl wel als broek kunt dragen!

lindsayvallen primark shoplog babykleding (15)
Slabbetjes in overvloed, vooral die rechtsboven met als sneeuwman vind ik grappig.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (16)
Deze trui heb ik direct aan mijn vriendinnen met zoontjes getipt, hoe cool is deze sweater met vossen? Ik had nog even willen checken of deze er ook voor grote mannen is, helaas is dat er niet van gekomen.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (17)
Zo kan het hele gezin een foute kersttrui aan tijdens het kerstdiner :-).

lindsayvallen primark shoplog babykleding (18)
Nog meer leuke pakjes.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (19)
Dit soort blauwe jurkjes vind ik leuk. Helaas weet ik nog niet zo goed of een kindje in mei straks ook een jurk met maillot zal dragen, dus ik heb deze niet gekocht. Sowieso moet ik me echt nog een beetje verdiepen in wat de gemiddelde babyoutfit is. Een romper, een broekje erover en dan nog een shirt? Maar kan een romper met lange mouwen ook fungeren als shirt? Stel je voor dat het hartstikke warm is in mei en juni 2015? Draag je dan een romper met lange mouwen en een broekje erover en that’s it? Of moet je er dan nog een mouwloze romper onder dragen? Ik ben echt nog onwetend, ervaren moeders: tip me in de comments please :-).

lindsayvallen primark shoplog babykleding (20)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (21)
Ik kwam er bij de kassa achter dat ik de sweatpants links vergeten was. Bummer, ik heb er de hele tijd mee rondgelopen en ben ze blijkbaar ergens kwijtgeraakt in de winkel. Lijken me fijne broekjes voor een pasgeboren baby, lekker zacht en comfortabel.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (22)
Het vestje rechtsboven heb ik zelf ook gekocht.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (25)
Legging hemel!

lindsayvallen primark shoplog babykleding (26)
Nu nog niet, maar er komt een dag dat ik een tutu koop voor mijn dochter. Met een hemdje erop en als ze zichzelf dan onderspuugt is ze net Carrie uit SATC die vies wordt van de langsrijdende bus in Manhattan.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (27)
Ik vind de jurkjes heel leuk, maar weet niet of ze comfortabel genoeg zijn voor een baby. Aangezien een baby nog niet veel meer doet dan slapen, lijkt een romper (of shirtje dus) met een legging of sweatpants me fijner. Maar again, ik merk dat ik wel wat onzeker ben omdat ik dit soort dingen (nog) niet weet.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (28)
En toen was het 11:00 uur en opende de winkel. Wij (bloggers en pers) mochten om 09:30 uur al naar binnen en dit keer zorgde ik dat ik om 11:00 uur direct kon afrekenen en daarna ging ik naar huis. De vorige keer in Rotterdam bleef ik veel te lang plakken en was ik kapot van de drukte en mensenmassa.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (29)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (30)
De rijen voor de winkel hebben zich inmiddels naar binnen verplaatst, maar het was weer ouderwets druk voor de deur.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (31)
Ondanks het weer maakte deze DJ er een feestje van.

Eenmaal thuis heb ik ook mijn aankopen gefotografeerd voordat ik op de bank plofte. Ik ben erg blij met deze eerste aankopen, dat smaakt naar meer! Waar winkelen jullie zoal voor baby’s? Ik vind merken als Noppies of Vingino stiekem best wel duur. Ik koop voor mezelf vaak H&M, Mango of Primark en af en toe duurdere items die lang meegaan, maar ik groei er natuurlijk ook niet meer uit (althans, zwangerschap niet meegerekend ;-). Kinderen groeien als kool, daarom zoek ik bewust naar betaalbare alternatieven voor leuke kleding. Wat zijn jullie budget babykleding tips? Ik sta ook niet negatief tegenover tweedehands, zoeken jullie dat via Marktplaats of via kledingbeurzen?

Anyway, baby’s first Primark kleding:

lindsayvallen primark shoplog babykleding (46)
Alle aankopen met een totaalbedrag van € 53,- euro.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (34)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (35)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (33)
Twee pakjes, in maat 68 en in maat 74. Dit vind ik één van mijn leukste aankopen. Een pakje kost € 8,- euro per stuk.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (39)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (40)
Drie pyjama’s voor € 10,- euro in totaal. Ik vind de sterrenpyjama het leukst, de andere twee zijn prima. Ik ben niet zo gek van plaatjes of teksten, maar dat voor een pyjama als setje kan dit ermee door.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (36)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (37)
De leggings met strikjes vind ik heel leuk, mijn favoriet is de grijze legging met polkadots. De broekjes waren samen € 4,- euro, echt heel goedkoop voor twee leggings.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (38)
Het vestje met de glinsterknopen. Handig voor als het kouder is, maar een jas te warm is in mei, juni of juli. Dit vest is € 8,- euro.

lindsayvallen primark shoplog babykleding (42)

lindsayvallen primark shoplog babykleding (41)
Twee shirtjes die bij samen verkocht werden, ik vind de roze met polkadots heel leuk en zal deze combineren met het de polkadot legging. Lekker print op print :-).

lindsayvallen primark shoplog babykleding (44)
Een vierdelige set van een romper met korte mouwen, een pakje met voeten, een mutsje en een (spuuglelijk) slabbetje. Ik kan gewoon niet zoveel met zulke plaatjes of teksten. Maar het zat erbij en voor dit setje betaal je € 10,- euro.

Wil je me in actie zien op bewegend beeld, dan raad ik je deze YouTube-video op mijn kanaal aan ;-)

lindsayvallen onthulling geslacht meisje klein

That’s all folks! Fijne vrijdag! :-)

49 reacties

 1. Yay ook een meisje! Ik wil nu overigens ook gelijk shoppen voor baby Kwast, ik kan nergens van die pakjes-uit-een-stuk vinden voor een betaalbare prijs. :
  Overigens dacht ik ook jongetje, bij ons was het ook 'overduidelijk', maar drong het echt niet gelijk tot me door dat het dan een meisje moest zijn. Ik bleef maar zoeken naar 'iets'. Pas toen ze ging plassen (dat zagen we dus op de echo, die dochter van mij heeft echt geen manieren) was ik overtuigd :P

  1. Haha, wat een zeikwijf zeg ;-) Bij ons ging de echoscopist ook aanwijzen wat dan de meisjes-delen waren en toen dacht ik: iew, zitten we nu allemaal naar haar geslachtsorganen te kijken (voelde me nu al de beschermende moeder :-) Bij Primark heb je dus ontzettend veel baby onesies en pakjes, maar ik begreep wel dat het vrij krap valt.

 2. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaah ik zou haast direct stoppen met de pil in de hoop volgend jaar een eigen kerstbaby te kunnen aankleden <3
  En tof dat je direct iets doet met wat je lezers hebben gezegd over voorkeuren voor vlogs/tekst, ik was erg blij met tekst en plaatjes ;)
  (oh ja, ik vind 'gefeliciteerd dat het een meisje is' raar/stom om te zeggen, maar wel leuk dat jullie het weten en delen)

 3. Jeej wat leuk! Wij verwachten ook zeeeeer waarschijnlijk een meisje! (ze mogen dat hier pas officieel zeggen vanaf de 20/22e week, terwijl het bij de vorige echo al heel duidelijk te zien was). Goede aankopen ook, lekker 'in thema' ;-). Ik heb een stiefmoeder die helemaal los gaat met het kopen van kleertjes dus doe zelf nog maar even rustig aan haha.

  1. Oh wat leuk Anne, ineens een meisjes geboortegolf van alle bloggers, cool! Ik hoop ook dat het volgende week nog steeds een meisje is bij de 20-weken echo, anders zit ik mooi met die thema-kleding ;-) Maar het was zo duidelijk, 100% zei de echoscopist (en die heeft er ten slotte verstand van ;-)

 4. Jaaa gefeliciteerd! Meisjes zijn leuk hoor! :D Nou lekker veel shoppen! :)

  Tevens, WAT veel leuk spul bij de primark! Die kerstpakjes! Helaas lijkt het me geen goed idee om op een zaterdag met een maand oude baby naar een primark te gaan, laat staan de nieuwste, dus ik denk dat ik mijn baby wat anders aantrek met kerst :p

 5. Hoera een meisje!! Wat een leuke dingen heb je geshopt. De onesies/boxpakjes koop ik altijd bij de zeeman, die zonder sokjes eraan gebruik ik als pyama. Wel een maatje groter ivm de droger. Een baby draagt een romper zoals wij een onderhemd dragen, dus met een shirtje of pakje eroverheen. Sokjes hoef je geen 100 van te hebben, babys hebben geen zweetvoeten haha! Veel shirtjes met lange mouwen, joggingbroekjes, leggings. Shopppuuuh maar!

  1. Oja en wat betreft betaalbare spullen, hema/h&m/zeeman/zara/primark, maar ook online. Kidsoutlet punt nl heb ik laatst wat besteld, erg leuk! Hema en h&m valt goed, zeeman, primark en zara valt klein. Beddengoed en boxkleed enzo heb ik via babydump punt nl van het merk Jollein. Wipstoeltje tweedehands via marktplaats. Mobile voor box aanrader is het merk Tiny Love. Je krijgt nog heel veel speelgoed, maar wat fijn is om te kopen is een toekomstige lievelingsknuffel die je zelf hebt uitgezocht! Ehhh nou stop ik maar!

   1. Ramona, jij bent echt een ultiem handige lezeres, wat een goede tips! Echt heel fijn, dankjewel :-) Ik heb vandaag bij de Wibra, Zeeman en Hema gekeken en met jouw tips alweer wat nieuwe items gescoord. Blijf me vooral informeren ;-)

 6. Een meisje is zooo leuk! ;-) Coole kleertjes geshopt! Kleertjes van Bakaboe zijn ook nog prima betaalbaar. En Name-it heeft ook erg leuke stoere kleren voor meisjes. Wel iets duurder dan Bakaboe dus dat houden wij voor de dagen dat ze niet naar het kinderdagverblijf is :-) In de zomer droeg Mila meestal een romper zonder mouw met daarover een shirtje met korte mouwen en een lange of korte broek. Die pakjes uit één stuk vond ik trouwens echt superonhandig… Zo’n gedoe met een luier verschonen en daarna weer alles aankrijgen of alle drukknoopjes weer dichtdrukken… Jurkjes alleen als ze lekker rekbaar zijn want een baby werkt nog niet heel erg mee met aankleden :-) Bij broekjes let ik altijd op of ze goed aansluiten (of gewoon een legging) want anders kruipen de pijpen zo op met al het gewoel en gedraai. En bij de Hema heb je hele fijne sokjes die niet afzakken en prima betaalbaar zijn. Nou, mocht je meer tips nodig hebben, je weet me te vinden! ;-) Geniet ervan!!

 7. Na een jongen moet ik ook eerlijk bekennen dat ik uitkijk naar ons meisje! haha ZO leuk en een aantal items die je hebt geshopt nam ik de vorige keer mee :D

 8. Jeeej, ik had het goed :p. Gefeliciteerd met jullie dochter! En wat een leuke kleertjes allemaal! Wij willen niet weten wat het word maar als de baby er is ga ik zeker even langs de primark:)

  Over de kleertjes: een vriendin van mij kreeg een dochter begin mei en in de zomer lag ze ik een romper zonder mouwen in de kinderwagen. Het is ook een beetje kind afhankelijk schijnt…

  1. Haha, bij deze de digitale felicitatie en handdruk Laurien ;-) Wat knap dat jullie het niet willen weten, ik hield het echt niet meer vorige week (huilbui erbij alles, haha :-) dus gaf toe aan mijn hormonen ;-). Goed om te horen van je vriendin, gewoon goed het weerbericht in de gaten houden tzt en van alles tussen warm en koud in huis dus.

 9. Haha, jeej, goeie gok ;) Leuk dat jullie beiden al een voorgevoel hadden voor een meisje :) Ik ben zelf meer een jongensmama denk ik, al is een meisje uiteraard net zo welkom, maar ik wacht nog mooi een paar jaartjes ;)

 10. Super gefeliciteerd! Welkom bij de moeders van dochters :) Ik koop de kleding van mijn 5 jarige dochter vooral bij Shoeby, H&M, Primark, Zara, Zeeman, Hema, C&A, WE, Name-it etc. Je moet gewoon goed zoeken, en vaak zitten er wel goedkope dingen bij. Vooral in de SALE natuurlijk! Toen mijn dochter klein was, toen werd er tegen mij gezegd "Kleed je baby, zoals je jezelf ook kleed." Hiermee bedoelen ze, als jij in de zomer bijna in je nakie rondloopt, dan kan ook je baby zo rondlopen. (Bijv. romper zonder mouwen.) Je hebt het snel genoeg door hoor, wanneer je kind het warm of koud heeft en je leert dit vanzelf. Komt echt wel goed! Alles kan je leren, ook moederschap. ;)

  1. Hi Maaike, bedankt voor je tips, hartstikke welkom! En inderdaad wel een goed idee om te kijken naar hoe warm je het zelf hebt. Gek hè, hoe je ineens zo onzeker kan zijn over iets wat eigenlijk zo natuurlijk is. Maar het komt inderdaad vast goed, mede dankzij ervaren (blog)moeders met feedback :-)

 11. gefeliciteerd! en wat een leuke setjes! Zelf ben ik ook geen fan van die vreselijke printjes… Net als tekenfilmafbeeldingen. Ik kan er weinig mee.
  En nu opzoek naar een naam!

  1. Ik zal je verklappen Yvonne, die naam hebben we ook al. Eigenlijk al heel lang, nog voordat we überhaupt een actieve kinderwens hadden. Dat vonden we altijd een mooie meisjesnaam en nu is het nog een meisje ook! Dus binnenshuis noemen we haar al bij haar naam :-)

 12. Een meisje! Super leuk, gefeliciteerd! En ja kleine kinderen kunnen ermee wegkomen he een legging als broek. Stiekem draagt Nim dat nog best vaak, maar dan wel een beetje baggy natuurlijk. Zit toch wel het allerfijnst tijdens het spelen en bank hangen thuis :).
  Lieve kleertjes heb je geshopt bij de Primarkt, die onesie pakjes zijn daar altijd mega schattig!
  Nim is van Mei 2013, hier fungeerde een romper soms inderdaad gewoon als 'top' en ging er alleen een broekje bij aan. Het was een erg warme lente en zomer dus dat kon prima. Ik kreeg ooit als tip dat ik net zoveel laagjes kleding bij mn kindje aan moest doen als dat ik zelf aan deed op een dag… Natuurlijk is dat wel pas als het newborn er af is ;)

  1. Oh yes Pauline, een mei-moeder, fijn advies met zo'n wisselvallige maand. Ik dacht zelf ook dat een romper met een broekje best kon (zelf draag je immers ook wel eens een hemdje en broek op warme dagen in mei), maar ik ben toch nog ietwat onzeker over wat dan gepast is bij een baby. Dus goede tip, dank :-)

 13. Ik mocht tijdens mijn afgelopen shopsessies de kerstafdelingen lekker overslaan. Geen foute kersttruien nog dit jaar en volgend jaar hebben ze vast weer een heleboel andere leuke dingen. Ik vind het trouwens tof dat ik toch nog even op jouw blog op de jongensafdeling heb kunnen spieken – ik vond een ritje Den Haag een beetje te veel van het goede. Maar ons ventje heeft al zoveel. Dat zul je zelf over een aantal weken ook wel ervaren voor jouw DOCHTER. Was mijn gevoel toch goed en hebben jouw woorden me toch een beetje af weten te leiden, haha. Echt helemaal leuk! Al heb ik dus sinds ik weet dat ik voor een jongetje mag shoppen helemaal geen gevoel meer bij al die roze meisjeskleding. :')

  1. You're welcome, ik vond de jongenskleding ook ontzettend leuk, dus kon het niet laten deze ook te fotograferen. Snap het wel hoor, zo'n Primark opening is al zo'n hele bedoening en dat met een steeds groter wordende buik :-) Misschien tot op een ander (zwanger)event (hoewel, dat moet voor jou ook niet te lang meer duren, bijna zwanger-af en baby :-D)

 14. Gefeliciteerd , Wat leuk! Jongetje, meisje, allebei geweldig! Maar die snoezige roze kleertjes, heerlijk.
  Daar hoef ik niet meer naar te kijken voor de kleine man, jammer! Gelukkig zijn en voor kleine mannen tegenwoordig ook hele leuke dingen te koop, fijn dat jij ook een kijkje op de jongensafdeling laat zien :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *