Nostalgie: the year 2000

Vrienden weten het allang: ik ben een nostalgist pur sang ^^
Verwoed draai ik nog mijn Yabba Dabba Hits, de TMF Hitzones en als puber opgroeien in de 90’s: dat was toch het allerleukst! In het jaar 2000 deed in eindexamen HAVO in mei en boy oh boy: wat een tof jaar!


Mei 2000: de eindexamen jaarboek-commissie! We hadden een eigen webpage in die tijd #nerd, en CU2.nl was een soort allereerste Facebook. En yep, die blije rechts bovenaan: that’s me!

Weet je hoé tof het was om de Millennium jaarwisseling mee te maken? Echt heul tof! Computers die zouden crashen, de millenniumbug, gekke Amerikanen die hamsterden. Uiteindelijk gebeurde er (bijna) niets. Ja, ik was best wel aangeschoten door de Bacardi Breezers (destijds helemaal hip) en Passoa jus, maar verder weinig spannends.


Beugelbekkie! Allemaal foto’s in mei 2000: de examenstunt bowlen, gekke kleding passen in de CoolCat en na het eindexamengala neerploffen op mijn slaapbankje ^^

Ik mocht in 2000 al een paar jaar stappen (thank you mom & dad) en dit gebeurde dan ook veelvuldig. Bijna iedere zaterdag stonden mijn vriendinnen en ik op de dansvloer. We begonnen in dansschool De Rijk op de Oudegracht, wat op mijn 15e of 16e levensjaar toch steeds vaker De Karseboom aan de Mariaplaats werd.

Denk maar niet dat we comazuipend thuiskwamen. Nee, als ik eerlijk ben waren wij best braaf als tiener. Zeker, een Breezer, Hooch, Passoa jus of Boswandeling ging er goed in. Maar omdat het budget gemiddeld een gulden of 25 was, dronken we ook lekker vaak cola light.

De bioscoop was ook vaste prik, voor het stappen of doordeweeks. Ik ben geboren als filmfreak en hoewel mijn smaak in 2000 ietwat commerciëler en minder arthouse dan nu is, heb ik toch erg van deze films genoten!

The Beach (wat was ik verliefd op Leonardo diCaprio… stiekem nog steeds!)
American Psycho (deze heb ik volgens mij wel twee keer gezien, zo gaaf!)
Scary Movie (de ultieme tienerfilm, lekker flauw en grof)
Road Trip (idem, flauwe humor, prima voor de 16-jarigen)
Unbreakable (spannende film van M. Night Shyamalan, volgens mij had ik zelfs een date tijdens deze film ^^ )
Charlie’s Angels (jazeker, Destiny’s Child mijn all time tienermeiden idolen en Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu – Independent Woman: throw your hands up at me!)
Coyote Ugly (chick flick alert! Je liegt als je een meisje bent uit de nineties en niet ‘Can’t fight the moonlight’ kon meebleren!)
Final Destination (want griezelen, smullen!)
Scream 3 (man, man, man, was deel 3 al toen ik 16 was? I feel old!)
Dude, where’s my car (sweet! dude! sweet! dude!)

Dat zijn toch juweeltjes van films? Hoe kan je niet gelukkig zijn als je tiener was in het jaar 2000? Tel daarbij nog de ge-wel-di-ge hits uit dat jaar:

– Jody Bernal – Que Si, Que No
– Abel – Onderweg
– Britney Spears – Oops… I Did It Again
– Destiny’s Child – Jumpin’ Jumpin’
– Def Rhymz – Doekoe
– Scoop – Drop It
– Pink – There You Go
– Zombie Nation – Kernkraft 400
– Aaliyah – Try Again
– Doe Maar – Wat Je
– Tom Jones vs Mousse T – Sex Bomb
– Kelis – Caught Out There
– Craig David – Fill me in
– Christina Aguilera – Genie in a bottle
– Sisqo – Thong song
– S club 7 – Bring it all back
– Montell Jordan – Once upon a time
– Toni Braxton – He wasn’t man enough
– Postman & Def rhymz – De bom
– Krezip – I would stay
– Shania Twain – Man! I feel like a woman
– All Saints – Pure Shores

Weet je wat, ik denk dat ik weer even mijn films ga opzetten en in de huiskamer ga dansen op mijn zorgvuldig bewaarde hit-cd’s. Yeah, ik ben nostalgisch en I love it! Niets zo fijn als goede herinneringen <3

Zijn jullie ook van mijn leeftijd (of juist niet) en hebben jullie warme herinneringen aan jullie tienertijd?

xoxo Lins

3 reacties

  1. Wat een leuke blog heb je weer geschreven en het komt me allemaal nog bekend voor en ik kan het me ook nog goed herinneren.Ook dat we de gala jurk gingen kopen en als je dan bedenk dat dat al weer 12 jaar geleden is dan denk ik wel eens ik word oud (grapje)
    En waar blijft die tijd ja ook die foto's herken ik ook nog wel en een film freak ben je altijd al geweest zelfs toen je nog jonger als 16 was.Maar goed meisje alle leeftijden hebben hun mooie herinneringen en ik ga je maar niet vervelen met mijn herinneringen van toen ik 16 was.Maar al met al mooie blog hoor ben trots op je maar ook dat weet je wel,mam.

  2. Ik was destijds 13.. Al die liedjes zongen wij uit volle borst mee op…. brugklaskamp! Hilarisch!! Heerlijke tijd, en wat voelde je al wat op die leeftijd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *