Nike We Own The Night 2014 plog

lindsayvallen.nl WOTN owned it!

WOTN resultaat lindsayvallen.nl

Gisteravond was het eindelijk zover! De Nike We Own The Night 2014. Vorig jaar was ik er helaas niet bij, des te meer redenen me te verheugen op deze editie. Hoewel, verheugen? Ik was eerlijk gezegd erg nerveus en stiekem bang dat ik slecht zou lopen. De laatste maanden heb ik erg weinig getraind: laksigheid, ontbreken van discipline, 3 weken backpacken in Thailand, daarna niet in écht het hardloop-ritme terug gekomen. Toch hoopte ik onder het uur te finishen. Met 55 seconden over (pfjiew! ;-) is dat gelukt en ik ben retetrots! Kijk je mee met mijn We Own The Night-plog? 

lindsayvallen.nl WOTN 2Omstreeks half 9 ’s avonds arriveren René en ik bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. De laatste keer dat ik hier was (oktober 2013), liep ik de halve marathon. Toch ben ik nu veel nerveuzer. Maar vol goede moed betreed ik als een gladiator het stadion.

lindsayvallen.nl WOTN 3DJ duo Coco & Loulou draait het stadion warm met dancehall, R&B en hiphop.

lindsayvallen.nl WOTN 4Ik had onderweg mijn flipflops aan omdat het zo warm was. Na het omkleden doe ik toch alvast mijn hardloopschoenen aan. Ik doe talkpoeder tussen mijn tenen en in mijn sokken: dat vind ik fijn tegen het zweten.

lindsayvallen.nl WOTN 5Het stadion stroomt langzaam vol, maar zo druk als met de marathon van Amsterdam is het (gelukkig!) niet. Ik begrijp dat er 5.000 inschrijvingen zijn, toch best veel.

lindsayvallen.nl WOTN 6In plaats van een naambordje op je buik krijg je een label voor aan je schoen. Het is even uitvogelen hoe je deze het best kunt bevestigen, maar uiteindelijk is dit niet heel ingewikkeld. Ik snap dat dit beter staat omdat je nu 5.000 vrouwen in hetzelfde shirt ziet, maar ik vind het stiekem altijd leuk om namen te spieken en dat kan nu dus niet ;-).

lindsayvallen.nl WOTN 7Ik loop even een rondje en klets bij met Marieke (Brouwertje), Debbie (sixfeetfromtheedge.com), Esmee (WorkThatEs) en Annemerel. Super leuk om (online) bekenden te zien, je weet dankzij blogs en social media dat iedereen hier is en elkaar dan spotten tussen 5.000 andere vrouwen in dezelfde shirts: dat is al een prestatie op zich ;-). Ook word ik aangesproken door een lieve bezoekster (Linda van lindalynn.nl) die voor het eerst haar 10K loopt. You go girl! Ze twijfelde of ze wat moest zeggen: ik zeg doen! Juist leuk, kan het altijd waarderen als je een praatje maakt!

lindsayvallen.nl WOTN 10Op het midden van het veld staat de route met alle namen van de deelnemers. Iedereen moet natuurlijk haar naam spotten en een selfie of foto maken.

lindsayvallen.nl WOTN 9Ik dus ook! Ik heb lekker 2 regels dankzij mijn getrouwde naam, yeah ;-).

lindsayvallen.nl WOTN 13
De aankleding van het evenement is erg leuk: je hebt bars, een lounge-hoek, eettentjes en een beauty bar!

lindsayvallen.nl WOTN 11Hier kun je je haar laten vlechten zodat je er geen last van hebt tijdens het rennen.

lindsayvallen.nl WOTN 12
Of je nagels in een matching kleurtje laten lakken. Ik ben te zenuwachtig om rustig te zitten voor mijn haar en nagels overigens.

lindsayvallen.nl WOTN 14Inmiddels is het stadion aardig vol en neemt Eva Simons het stokje over als DJ en op de vocalen. Ik ben niet echt onder de indruk, sorry Eva. Ook Arie Boomsma is van de partij en interviewt deelnemende vrouwen terwijl hij verslag doet van het evenement. Arie kan in mijn ogen weinig fout doen, go Arie dus!

lindsayvallen.nl WOTN 15Voor de triljoenste keer plassen.  Alsof mijn blaas ineens piepklein is, hebben jullie daar ook last van voor een run? Tijdens het trainen heb ik daar nooit last van, het zal vast de combinatie van spanning en extra goed drinken zijn. De rij voor zowel het gewone toilet als de Dixies waren overigens continu (erg!) lang en ik ben blij dat ik altijd tissues bij me heb, want toiletpapier had Nike volgens mij vergeten. Klein kritiekpuntje.

lindsayvallen.nl WOTN 16Vanaf een uurtje of 22:00 begint de warming-up en rennen er her & der meiden over het gras of doen in het startvak mee met de oefeningen die op het podium worden voorgedaan.

lindsayvallen.nl WOTN 18Ik doe ook wat rek- en strekoefeningen om mijn spieren los te maken.

lindsayvallen.nl WOTN 19Om kwart over tien hoef ik (denk ik) niet meer te plassen en wandel naar het startvak. Ik ben geplaatst in vak 3, er zijn in totaal 4 vakken.

lindsayvallen.nl WOTN 20Ik geef René een dikke kus en ga bij de rest van vak 3 staan. Nerveus!

lindsayvallen.nl WOTN 21Ik loop tot halverwege het vak en besluit daar te blijven. De laatste warming-up oefeningen worden gedaan hoewel de klok dichter bij half elf tikt.

lindsayvallen.nl WOTN 22Eva Simons draait nog steeds, gelukkig inmiddels wat meer up tempo zodat de sfeer er goed in komt. Beetje shuffelen om de voetjes los te maken, ik ben er om stipt half 11 klaar voor, net als de rest van de vakken!

lindsayvallen.nl WOTN 23Duurt lang Eva! De vakken worden enigszins ongeduldig, het is inmiddels kwart voor 11 en als ze roept: “Are you ready for more music?”, schreeuwen de eigenwijze hardloopdames allemaal: “Nee!” ;-). Rennen willen we Eva, rennen!

lindsayvallen.nl WOTN 24Arie, Arie, Arie! Eindelijk is Arie daar om het startschot te geven. Hij verontschuldigt zich als de Messias himself met de zalvende woorden: “Ja het wachten duurt lang, dames. Maar dat betekent ook dat het nodig is”. Waarschijnlijk is de vertraging organisatorisch van aard (politie, gemeente, whatever), zeg dat dan gewoon ;-).

lindsayvallen.nl WOTN 25
Here we go! Aftellend met een mooi Nike-filmpje wordt er vanaf 60 seconden naar de ‘GO!’ op 0 seconden geteld. We starten op volgorde van de vakken en ik klok om 22:54 uur in op mijn Nike Plus-app.

lindsayvallen.nl WOTN 26lindsayvallen.nl WOTN 27.1lindsayvallen.nl WOTN 29En daar ben ik weer! 59 minuten en 5 seconden later ren ik het Olympisch Stadion weer in! Binnen het uur, whoohoo!

De run was heel gaaf: dwars door het centrum van Amsterdam, door het Vondelpark, onder het nieuwe Rijksmuseum door, echt kicken! Rennen in het donker was spannend, maar er was voldoende verlichting op verschillende punten en iedereen had zichzelf ook goed uitgelicht. Ik heb geen ongelukken zien gebeuren en volgens mij was iedereen erg vriendelijk betreft inhalen en opletten.

Ik merkte al tijdens de start dat ik een beetje in mijn loop ‘hing’, op m’n gemakje op een tempo dat ik ken en veilig voelt. Maar toen dacht ik: ja hallo Lins, wil je nu onder het uur finishen of niet? Dus al vanaf de start begon ik mezelf uit te dagen met inhalen en verder naar voren lopen. Dat voelde niet vermoeiend, maar gaf me juist een boost. Ik merkte dat ik telkens kon versnellen en dit niet extreem zwaar vond. Telkens als ik weer in mijn luiere tempo terug zakte, herstelde ik dit en zette de pas er weer in.

Zo rond de 3e of 4e kilometer zag ik de haas met het 60 minuten-bordje. Mooi, ik voel me energiek en ben inmiddels goed warm. Dus ik besluit de haas in te halen en op zoek te gaan naar de haas met het 55 minuten-bordje. De grappigste dingen die ik onderweg zie zijn de half ontklede mannen van Run2Day Nederland in het Vondelpark, de oude mannetjes bij café Nachtzuster op de Albert Cuypstraat en Team Patta dat er echt een feestje van maakt voor de lopers. Ook de cheers van (dronken ;-) mensen langs de kant zijn geweldig, dat helpt echt.

Mijn Nike app vertelt me op de helft dat ik rond de 05:43 per KM loop. Ik hoofdreken snel, 10K x die snelheid is ongeveer 58 minuten. Dit gaat goed Lins! Ik voel me fit en het lopen gaat fijn ondanks de keitjes, grachten en het verschil in ondergrond (gras, grind, asfalt en stoep). Dat vond ik bij de Meidenloop vorig jaar zo zwaar: de binnenstad is echt anders lopen dan een training op een mooie, gelijkwaardig geasfalteerde route. Ik liep de Meidenloop in 1 uur en anderhalve minuut en was toen best teleurgesteld. Dat gaat me nu niet gebeuren!

Hardlopen is voor mij vaak meer een mentale strijd dan lichamelijk. Bovenstaande gedachtes over de Meidenloop, rekenen hoe snel ik zou kunnen finishen, bedenken hoe ik me voel, ik moet echt even stoppen met piekeren. Mijn benen lopen, ik richt me weer op de prachtige route en het leuke publiek en ga vooruit. Opnieuw inhalen, want ik heb nog energie. Je mag best kapot gaan, spreek ik mezelf toe. Tot nog toe heb ik altijd zoveel fut over na een run, gebruik die eens tijdens de loop zelf.

Nog steeds zoekend naar de haas met het 55 minuten-bordje zie ik het betreffende bordje langs te stoep liggen. Waarschijnlijk is de haas ‘m verloren of is ‘ie stuk gegaan. De 7e en 8e KM vind ik daardoor lastig, ik ben even mijn gevoel kwijt en hoor mijn app niet meer. Ik moet plassen (denk ik?) en twijfel om te drinken bij een waterpunt. Maar als ik dat doe, finish ik misschien niet onder het uur. Argh! Dilemma!

Ik besluit door te lopen en ineens is het bord 9K daar. Fuck, ik ben nog helemaal niet moe! Ik zet mijn tanden erin en versnel. Mijn laatste kilometer loop ik in 05:13 en eindig niet heel moe, maar wel voldaan in het Olympisch Stadion. Ik klok uit en zie dat ik 10.3K in 59:22 gelopen heb. Joepie, onder het uur! En iets meer dan 10K, hoor ik van meerdere deelneemsters die ook +10K op de teller hebben. Nou ja, beter teveel dan te weinig en waarschijnlijk ben ik dus nog iets sneller.

lindsayvallen.nl WOTN uitslag

lindsayvallen.nl WOTN 28Ik spot René uit duizenden in het publiek langs de kant (blijft toch je vent hè ;-) en hij geeft me een dikke knuffel.

lindsayvallen.nl WOTN 30Ik krijg een fles water van Marie-Stella-Maris, een Vita Coco en tasje van Nike met daarin nog een Vita Coco en nog een Tony Chocolonely-reep. We hadden al 2 repen gekregen bij de Tony-stand, lekker! Ik drink de Vita Coco in één keer leeg, dorst!

lindsayvallen.nl WOTN 32

Vervolgens krijg ik mijn medaille: een te gekke ketting ontworpen door The Boyscouts:

Congratulations!
Amsterdam owned.

This necklace is a
celebration of today and
your future journey.

We own the night.

lindsayvallen.nl WOTN 33Ik ben blij! Wat een toffe run en ik ben trots dat ik onder het uur geëindigd ben.

lindsayvallen.nl WOTN 31lindsayvallen.nl WOTN Vogue

Bij de stand van Vogue kun je met de hashtag #NLVogue op de foto en deze delen via social media. Hartstikke leuk, je kunt je foto’s ook gelijk printen.

Ik klets nog even met Marieke (die een knaller van een PR neergezet heeft!) en Debbie maar besluit dan te gaan. Er is geen after-party en wij moeten nog terug naar Utrecht en hopen de intercity van 01:17 te halen. Bovendien ben ik ondanks mijn hyped-heid ook best moe in de benen. Snel mijn lange Adidas-broek en vest aan voordat ik koud word en op pad. Oh ja sorry Nike! Adidas dragen tijdens een Nike evenement is vast vloeken in het stadion maar het geld groeit me niet op de rug ;-).

lindsayvallen.nl WOTN 34
lindsayvallen.nl WOTN 35Okay, nog even gek doen en springfoto’s maken zodat je niet zo stuitert onderweg naar huis, ontzettende hyper hyper ;-).

lindsayvallen.nl WOTN 36

Doei Olympisch Stadion en Nike. Tot volgend jaar! Dankzij deze race waarin ik mezelf toch uitgedaagd heb uit mijn comfort zone te lopen, ben ik weer helemaal opgepept om te trainen op snelheid. De volgende 10K onder de 55 minuten zeg ik! De discipline en wil is (weer) aangewakkerd en ik heb nu alweer zin om te lopen. Maar vandaag rust ik nog even een dagje uit :-).

Heb jij ook meegelopen met WOTN? Wat vond je ervan?

– xxx – Lins

4 reacties

  1. Wat een super leuk verslag en een top tijd heb je gelopen! Ik vond het een hele mooie avond en wat een tof parcours was het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *