Logeren bij Nijntje in haar eigen Stayokay-kamer (+win een overnachting!)

(Fotograaf: Thomas Abrahams)

Op mijn social media hebben jullie al flink wat plaatjes van een heel gelukkig meisje voorbij zien komen, maar het was ZO leuk, dat ik er ook nog iets over wil schrijven. Afgelopen woensdag werd bij Stayokay Utrecht-Centrum op de Neude een heuse Nijntje-kamer geopend door niemand minder dan Nijntje herself, geassisteerd door Kim-Lian van der Meij en de directrice van Stayokay. De kamer staat volledig in het teken van Nijntje, het wereldberoemde konijntje van de dit jaar overleden schrijver, tekenaar, vormgever én bovenal Utrechts trots: Dick Bruna. 

Het bekendste Utrechtse konijntje gaat op kamers!

Eerder logeerde ik al op deze toffe Stayokay-locatie en stak mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Middenin in het centrum op de Neude, een droomplek om te slapen als Utrechtse, maar ook voor toeristen is dit natuurlijk dé uitvalsbasis voor je bezoek aan mijn prachtige Domstad. Destijds hoorde ik al dat er plannen waren een kamer volledig in Nijntje-stijl vorm te geven. Houd me zeker op de hoogte, want dat lijkt me echt te gek, riep ik uiteraard. Dat bericht kreeg ik enkele weken geleden. De kamer was volledig geNijntje-morfoosd en ik mocht samen met T. naar de feestelijke opening.

Wat een grote Nijn!

Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar Nijntje is hier zeer geliefd. Ze heeft een paar klassiekers die al-tijd goed zijn en scoren, waar Nijn zeker bijhoort. Dus togen we woensdag met de trein naar Utrecht om Nijntje in het echt te ontmoeten. Het zonnetje scheen en toen we richting Neude liepen, zag ik van ver al een gigantische Nijn op de gele loper staan. WAUW Nijn, riep T. uit!


(Fotograaf: Thomas Abrahams)

(Fotograaf: Thomas Abrahams)

Dichtbij was het toch best spannend, om je idool zo groot in het echt te zien. Maar met mama erbij wilde ze toch wel even graag bij Nijntje staan. Daarna was het ijs gebroken en werd Nijntje onderworpen aan een uitgebreide aai-sessie, want ze was – eerlijk is eerlijk – heel zacht en aaibaar. Net een echt konijntje! Nijntje kreeg nog een handje en kusje van T., daarna gingen we naar binnen.

Alles is Nijntje!

Stayokay maakt haar reputatie weer helemaal waar, want net als bij de opening was alles tot in de puntjes verzorgd. Op de living The Fifth (de eerste verdieping van Stayokay, een restaurant/zitplek welke vrij toegankelijk is, ook voor niet-gasten) stond Nijntje-taart, Nijntje-gebakjes, kleurplaten, worteltjes en worteltjessap, maar ook ander lekkers en genoeg te zien en beleven voor de kleine snuffelaars onder ons. Mijn lieve blogmattie Suuz van babyisthenewblack.nl en haar dochtertje R. waren er ook, dus dat was instant gezelligheid. Zo leuk om de meisjes samen te zien!

Nijntje op de fiets

Toen iedereen wat lekkers had, mochten we plaatsnemen in het loungegedeelte van Stayokay op de eerste verdieping. Daar was een klein podium gemaakt, waar een kindervoorstelling over Nijntje zou spelen. Met een klein decor: het huisje van Nijntje waar de actrice verschillende beelden en personages uit de boekjes kon showen, wat attributen en een kleine piano, gaf actrice Femke Hermans een fantastische show: Nijntje op de fiets.


(Fotograaf: Thomas Abrahams)

Het is ZO bijzonder hoe ze het hele gezelschap van jong tot oud geboeid wist te houden. Met zang en spel nam Femke ons mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad. Ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.


R. en T. leven helemaal mee met de voorstelling! Kijk die koppies zo omhoog meekijken! Smelt!

Wij hebben het boekje van Nijntje op de fiets zelf “in ut Utregs” thuis en T. herkende dan ook verschillende stukjes uit het boek. Maar wat deed die dame het fantastisch! Knap hoor, om voor zo’n jong publiek zo te spelen dat die kleintjes aan je lippen hangen. En ik vond het als ouder ook geweldig om te zien. De voorstelling wordt gespeeld in een vrolijk decor, waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de herkenbare tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

We waren nog nooit met T. naar het theater geweest en dit was een schot in de roos. Leuk om te merken dat ze haar aandacht er goed bij kan houden, wat absoluut een verdienste is van de voorstelling. De voorstelling speelt door heel Nederland, ook tijdens het Peuterfestival dit najaar.

Nijntje’s kamer: een prachtig eerbetoon

Na de voorstelling neemt de directrice van Stayokay (in een tof, groen pak) het woord om te vertellen over deze bijzondere kamer. Ze vertelde dat Stayokay continu op zoek is naar vernieuwende concepten, bijzondere locaties en verrassende vormen van samenwerkingen. Toen het Nijntje museum Stayokay benaderde voor deze samenwerking, waren ze dan ook direct enthousiast. Dat snap ik, want nergens anders had de Nijntje-kamer zo goed gepast als bij ons in Utrecht!


(Fotograaf: Thomas Abrahams)

“Utrecht is natuurlijk het hart van Nijntje en Dick Bruna, dus waar anders deze bijzondere kamer te openen dan in deze prachtige stad”, vervolgt ze. “In contrast met het verdrietige nieuws over de dood van Dick Bruna, staat de geboorte van de Nijntje-kamer bij Stayokay. Een in eerste instantie onopzettelijk, maar mooi postuum eerbetoon. Bruna’s missie om kinderen de ruimte te geven voor hun eigen fantasie, komt in de kamer goed tot uiting. De kinderen worden gestimuleerd om zelf op ontdekking te gaan in het Nijntje museum, wat om de hoek is van Stayokay.”

Ik ben stiekem best trots op dit mooie verhaal over onze stad en Utrechtse helden. De directrice heeft haar eigen stapeltje Nijntje-boekjes bij zich en ik denk dat iedereen van mijn generatie ook nog eigen Nijntje-boekjes heeft liggen thuis. Ik heb er zelfs één met de handtekening van meneer Bruna, waar we T. vaak uit voorlezen. Heel bijzonder.

Nijntje krijgt de sleutel van haar kamer

Dan is het tijd om Nijntje de sleutel van haar eigen kamer te geven! Ze is altijd welkom en hoeft niet te betalen, vertelt de directrice. Haha, gelukkig maar! Kim-Lian van der Meij is aanwezig om Nijntje te assisteren en samen openen ze de doos waar de symbolische sleutel van de Nijntje-kamer in zit. Dan worden we uitgenodigd om de Nijntje-kamer met onze eigen ogen te bekijken. T. staart nog steeds ademloos verliefd als de grote Nijn in beeld verschijnt en loopt met enthousiaste tred achter haar aan, op weg naar de kamer.


(Fotograaf: Thomas Abrahams)


(Fotograaf: Thomas Abrahams)


(Fotograaf: Thomas Abrahams)

Bij de deur is er nog een officieel momentje, maar daarna barst het kindergeweld los! Bedden worden getest (voor de gelegenheid mag je met je schoenen op bed!), de lampen gaan aan en uit, de douche wordt bekeken, het tafeltje met Nijntje-bestek en de kist met boekjes wordt uitvoerig gecheckt.

Uit één van die boekjes zal Kim-Lian ons voorlezen. Superfan als T. is, laat ze zich graag voorlezen. Ze is één van de kleineren op bed, dus tilt Kim-Lian haar op schoot, haha. Zo, net twee jaar en op schoot bij een BN’er, hoppa mama. Blog daar maar over!


(Fotograaf: Thomas Abrahams)


(Fotograaf: Thomas Abrahams)

Samen spelen en smullen

Na één verhaaltje zijn R. en T. het zat, dus gaan Suuz en ik weer naar de eerste verdieping. Daar smikkelen zij wat van rozijntjes en Fristi terwijl er wordt gekleurd, waarbij Suuz en ik ons storten op de bittergarnituur en drankjes. Serieus, zowel als ouders en kinderen hoef je niets tekort te komen vanmiddag. Mijn complimenten voor hoe georganiseerd en goed dit event is gerealiseerd.

Dat Suuz en ik goed met elkaar konden, wisten we al, maar om R. en T. zo gezellig samen te zien keuvelen en doen, dat is echt genieten! Kunnen ze over een jaartje of wat gezellig een kinderblog beginnen als partners in crime en samen in een deuk liggen op events zoals hun moeders dat doen, haha.

Rond een uurtje of half 5 vertrekken we moe maar voldaan weer richting huis, maar niet zonder goed gevulde goodiebag. T. heeft het sinds woensdag aldoor over Nijntje en vertelt aan iedereen die het wil horen dat ze bij Nijntje op haar kamer was, zo schattig. Lieve Stayokay, bedankt voor jullie goede zorgen en de onwijs leuke middag. Het was ons eerste persevenement als moeder en dochter samen en het was zo fijn! Dit was één van de leukste dingen die ik de afgelopen tijd mocht bezoeken, heel dankbaar voor de invite.

De Nijntje-kamer bij Stayokay Utrecht-Centrum op de Neude

De vierpersoonskamer in Utrecht is zoals je ziet volledig gedecoreerd in Nijntje-stijl en voorzien van eigen sanitair en een speelgoedkist met Nijntje-spelletjes en -accessoires. Zo vind je in de kamer Nijntje-lampen, een Nijntje-zitzak, -muurschilderingen, -handdoeken en -beddengoed. Kinderen kunnen hier volop genieten van hun favoriete konijn. Als de avond valt, dromen zij zelfs weg onder een ware Nijntje-sterrenhemel.


(Fotograaf: Thomas Abrahams)

De Nijntje-kamer is te reserveren via stayokay.com/nijntje vanaf € 129,-. Dit is inclusief opgemaakte bedden, Nijntje-douchegel en -shampoo, uitgebreid ontbijt op echt Nijntje-servies, een verrassing voor de kinderen en een familie-entreekaart voor het Nijntje museum, waarmee je altijd toegang hebt. Een babybedje is op aanvraag beschikbaar.

Win een nachtje slapen bij Nijntje!

Ja, nu weten jullie het wel: ik ben fan, haha. Maar het leuke is, om de opening te vieren, worden er ook twee overnachtingen verloot. Via deze link kom je op de Facebook-pagina van Nijntje terecht en meedoen is simpel!  Reageer op de Facebook-post om kans te maken op 2 overnachtingen inclusief Nijntje-verrassingspakket en een gezinsticket voor het Nijntje museum.

Meedoen kan tot dinsdag 16 mei. Op 16 mei maken ze de gelukkige winnaar op hun Facbook-pagina bekend! Kijk voor alle info en het reserveren van deze bijzondere vierpersoonskamer op www.stayokay.com/nl/nijntje.

Hopelijk hebben jullie net zo genoten van mijn verslag in geuren en kleuren als wij van de middag zelf! Zijn jullie thuis ook zo gek op Nijntje?

Liefs,
Lindsay3 reacties

  1. Wat leuk om te lezen! En dankjewel voor je compliment. Het is elke voorstelling altijd even aftasten wat voor publiek ik voor me heb, maar jullie waren helemaal top! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *