MUZIEK Lay Low – Snoop Dogg (en ik als gangsta-bitch ;-)

small gangsta

Iets meer gangsta dan de Disney-muziek van vorige week, maar je moet trouw blijven aan àl je roots hè ;-). Na mijn gabber-periode op de middelbare school volgde kort een soort skater-periode, die eigenlijk geen naam mag hebben. Meer dan mijn neon gele skeelerveters(#teamBauer) in mijn (fake) Dr. Martens werd het niet. Maar hierna volgde er in Havo 4/Havo 5 mijn gangsta-periode, die ik (actief) prakkiseerde tot de jaren 2002. Sharing is caring, toch? ;-)

Lay Low Snoop Dogg Last Meal

Eerder was ik al gek op Aaliyah, Tupac, Destiny’s Child en Missy Elliot (ik hartje Missy! <3), maar met de opkomst van Eminem in Nederland in 1999/2000 leerde ik ook Dr. Dre, Snoop Dogg, Wu-Tang Clan en andere gangsta-rappers kennen. Ik kocht albums als Chronic 2001 van Dre, alle Eminem albums, Scorpion van Eve (Ruff Ryders <3) en Tha Last Meal van Snoop. Ik droeg Fubu broeken met (bikini)topjes, had mijn haar tot twee keer toe gevlochten en waande me Gwen Stefani in de clip ‘Blow your mind’ met Eve.

Gwen Eve 1

Ik bezocht dé Holiday Jam feesten (geweldig: een begrip binnen en buiten Utrecht) en op zaterdagavond was de achterste zaal van de Utrechtse club Axl ons domein: want daar werd R&B, hip-hop en dancehall gedraaid. Er werd geschuurd (zeg maar het daggeren van de jaren ’90/’00 ;-) en gebubbling’ed dat het een lieve lust was. Op partypeeps2000.com checkte je of je gefotografeerd was tijdens de feestjes en of er nog hete dudes te scoren waren ;-). Ook was ik actief op ML75, dé online urban community opgericht door Man!ak en TLM.

Mijn homegirls & boys waren meiden & jongens uit de multiculti buurt waar ik opgroeide en naar school ging, want Utrecht kent wat dat betreft een rijkdom aan kleuren en smaken. Ik zag niet de problemen waar de krantenkoppen over schreven, maar vond het juist leuk dat ik naast Hollandse pot en dito muziek ook Fernandes, Trafassi, Lady Saw en bara normaal vond. En ja, hierdoor waren mijn dates niet alleen blondharige, blauwogige mannen, maar ook types zoals ik in de videoclips zag ;-).

mYXF4am0fARx!eWVncgIcBWB4ZWNt

Ik ben een beetje weggefrommeld tussen mijn basisschool mattiez, mijn vriendinnetje Fayza vooraan en mijn buurtgenootje Martine rechts. Fayza vond het heerlijk om mijn (makkelijke) blonde haar te vlechten en ik vond het ideaal dat zij mijn haar net zo stoer kon vlechten zoals Gwen had ;-). We noemden elkaar liefkozend Eve en Gwen, of Brandy en Monica, net wat ons uitkwam ;-).

Holiday Jam

En de keren dat ik mijn haren langdurig gevlochten heb gehad, zijn natuurlijk het allerleukst om enigszins blozend, maar ook met een grote glimlach terug te zien…
Let me blow your mind ;-)

Lins Axl vlechten

Lins vlechten gangsta

Hihi! Na twee keer vlechten en inmiddels studerend aan de Hogeschool Utrecht ebde mijn (uiterlijke) gangsta-bitch een beetje weg. Maar diep van binnen hou ik nog steeds van rap, bubbling en de bijbehorende (soms harde en vrouwonvriendelijke ;-) lyrics. Net als gabber, heeft gangsta ook voor altijd een plekje in mijn hart. En zo nu en dan pomp ik die beats ook lekker hard door die speakers (tot René’s grote verbazing toen hij me net leerde kennen ;-).

ghetto girl

In mijn situatie nu vind ik het nummer ‘Lay Low’ van Snoop Dogg daarom erg toepasselijk. We houden het al 5 weken laying low erg rustig met elkaar en daar plakken we hopelijk nog minstens net zo lang aan vast. Soms moet je je als gangsta gewoon even gedeisd houden, om daarna weer mee te gaan in de scene ;-). Lay low Lindsay.
Geniet mee met deze klassieker door je speaker!

Now what I need
I for you and the boys the babygurl :-) to lay low for a while

Lay low, nobody move until I say so

Lay low, blow big dope, and slang records
Unseen but well heard, do not disturb

10 reacties

 1. I totally feel you!!!! Ik ben nog steeds gek op Tupac, Missy, Aaliyah ( ik wou mijn dochter zo noemen maar heb niet voor elkaar gekregen) en yup you can't take the ghetto out of a girl. Oke nu typ als een gek door, ik heb sinds een week een beugel (31 jaar mommy yup) en noem het mijn grill…het liefst zou ik er een gouden tand met diamant erin willen hebben hahahaha kidding (but true).

 2. Oh wat is dit weer een briljant fijn artikel om te lezen, hahahaha. Lay low Lindsay & babygurl … houd die gangsterbaby nog eventjes binnen! Ik vind het zo ontzettend knap hoe jullie het al zo lang flikken. xxx

 3. Geweldige trip to the good old times haha. Je foto’s zijn echt super! Vlechten heb ik zelf ook nog gehad. Wat een pijnlijk drama met inzetten en daarna eruit halen en het wassen haha. Wat deden we onszelf aan?

 4. Wegens gebrek aan social media:

  Gefeliciteerd met Tara Belle! Ik ben heel blij dat ze gezond geboren is, en wat een prachtige naam.
  Voor jullie alledrie wens ik heel veel geluk!

 5. Hi Lindsay,

  Normaal gluur ik alleen op andermans blogs en reageer ik (bijna) nooit. Maar op deze post moet ik even reageren! Want wat is di herkenbaar!! Holiday Jam… ik sloeg geen editie over. En PP2G… een soort Tinder van toen ;). Bij mij was het daarvoor zelfs nog BlackPlanet (de Amerikaanse versie).

  En natuurlijk elke vrijdagavond naar The Challenge in Hoofddorp. Wat een tijd…

  Grappig trouwens dat je Fayza ook kent, die ken ik dan weer via PP2G. Kleine wereld!

  Groetjes,
  Sanderijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *