MOMMYBLOG week 17: If you can’t beat them…

Mom Blogger
(bron afbeelding Red Tricycle)

Join them! Hehe, just kidding. In mijn eerste knocked up-blog over het eerste trimester twijfelde ik welke tags of categorieën ik aan de zwangerschaps-updates zou plakken. Het woord ‘zwanger’ of ‘baby’ of ‘kind’ vond ik niet dekkend (pun intended ;-) genoeg en dacht: misschien noem ik het juist datgene waar ik bang voor ben. Lekker met een beetje zelfspot enzo. Dus bij deze: mommyblog it is! Maar dan wel met een dikke, vette knipoog. Inmiddels ben ik 17 weken zwanger en heb mijn eerste zwangerschapsjeans gedragen. De buik is groeiende, net als het gewicht op de weegschaal. 

Aankomen, het hoort erbij maar leuk is anders
Het is misschien ontzettend ijdel om hier over te bitchen, maar ik vind dat aankomen toch wel een dingetje. Inmiddels ben ik een kilo of 8 aangekomen. Dat is meer dan gemiddeld en dat vind ik vervelend. Aan de andere kant hoor ik overal dat gemiddeldes schlemiddeldes zijn en ik me daar weinig van moet aantrekken. Maar dat vind ik lastig. Ik laat mezelf niet ontzettend gaan, maar heb wel vaker trek. Meestal kies ik een appel, een boterham of bakje yoghurt, maar soms ook een chocolate chip cookie of croissant. Dus echt streng ben ik niet, want daar heb ik ook weer geen zin in. Ik weet dat ik een redelijk gezond eetpatroon heb met af en toe een snackdag of craving. Dat laat ik toe en zolang de verloskundige zich niet druk maakt, probeer ik dat ook niet te doen.

Ik ben geen Victoria Beckham die een ijzeren discipline heeft, noch Doutzen Kroes. Ik ben gewoon een zwangere vrouw van 31 en realiseer me dat mekkeren over mijn gewicht niet altijd gepast is, zeker omdat ik blij ben dat ik zwanger ben en alles goed gaat. Maar ik kan het nog niet helemaal loslaten. Ik hou vast aan de gedachte dat het me eerder is gelukt om op een gezonde manier kilo’s te verliezen en dit na de bevalling vast ook weer in orde komt.

Ik mis mijn drankjes
‘Je weet waar je het voor doet’ of ‘Nee, ik miste het totaal niet’.
Good for you. Ik mis het wel. Een lekker wijntje tijdens het diner, een wodka Spa rood op de dansvloer of een biertje in de kroeg. Na een appelsap, een water een een jus ‘d orange blijft er weinig over om te drinken in de horeca. Prik is niet zo relaxed voor mijn darmen en cola mag niet teveel i.v.m. de cafeïne. Blijft er weinig over aan de bar. Ik heb vorige week een 0,0% biertje gedronken en dat was okay. Een virgin cocktail in mijn favoriete cocktailbar smaakt me ook goed.

Virgin cocktail
Proosten met een alcoholvrije Pornstar Martini, inclusief passievrucht.

Alcoholvrije wijn is moeilijker te verkrijgen in de horeca. Natuurlijk zijn er ook vrouwen die vinden dat één glaasje best kan, maar ik ben niet zo’n vrouw. Dat moet ieder lekker voor zich weten, maar het voelt voor mij niet goed. Ik denk erover om binnenkort een alcoholvrije bier- en wijntest te vloggen. Zo kan ik de komende tijd toch een beetje meedoen aan tafel met de feestdagen. Heeft iemand ervaring met alcoholvrije wijnen? Tips zijn van harte welkom in de comments!

Zwangerschapsjeans
De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier! ;-)

Positiekleding
Waarom heet dit eigenlijk positiekleding? Dit heb ik voor jullie uitgezocht (nerd-alert ;-).
Als men het over een zwangere vrouw had, sprak men vroeger over een vrouw ‘in zekere positie’. De kleding die gedragen werd was wijd en bedoeld om de positie (het zwanger zijn) van de vrouw te verhullen. Dit verklaart de herkomst van de naam positiekleding‘ (bron).
Weer wat geleerd. Inmiddels heb ik mijn eerste zwangerschapsjeans gedragen en hoewel ik een beetje moest wennen aan die buikband, voelt het heerlijk comfortabel. Ik heb ook een positielegging en een jurkje gekocht (welkom feestdagen). Daarnaast heb ik twee goedkope H&M basic rokjes in een maat groter gekocht, die kunnen mooi onder jurkjes en tunieken zodra deze opkruipen door de belly.

Ik heb in april 2015 een bruiloft waarbij René getuige is en wil echt een mooie jurk aan. Ik ben dan ruim 8 maanden zwanger, dus dat wordt denk ik een uitdaging ;-). Ik vind zwangerschapskleding shoppen een beetje zonde van mijn geld, want je kunt het maar relatief kort dragen. Mijn eigen kledingkast lukt nog aardig, hoewel loose fit jeans inmiddels redelijk gevuld zijn ;-) en bij pantalons de bovenste knoop standaard open blijft nu. Ook vrees ik dat ik binnenkort toch echt nieuwe bh’s moet kopen, want mijn trouwe 75C’tjes beginnen krap te zitten en dat voelt aan het eind van de dag niet meer zo prettig.

Baby uitzet
Voor de baby hebben we ook nog niet veel geshopt. Ik wil liever wachten tot de 20-weken echo over tweeënhalve week. Niet alleen voor het geslacht, maar ook om zeker te weten dat alles goed is. Ik denk dat ik me daarna ook wat zekerder voel. Nu ben ik soms nog angstig of onzeker of alles wel goed gaat daar. Ik voel nog niets (geen schopjes of iets, dat schijnt met een paar weken te komen) en hierdoor kan ik me nog niet helemaal overgeven aan het feit dat er straks een baby is in mei 2015. Ietwat onwerkelijk nog, misschien herkennen andere zwangere vrouwen dit ook wel.

De baby heeft tot dusver een rammelaar, een trappelzak en handdoekje (in panterprint, hehe :-), een Monchhichi aapje en de Milestones kaarten van ons gekregen. Van René’s zus hebben we een schattig truitje met Takkie (van Jip & Janneke) gekregen, van een vriendin Baby Moment Cards en een Sophie la Giraffe bijtring en van Moeders voor Moeders een soort fluffy badjas, als bedankje voor 10 weken lang plassen in blauwe bussen. Ik heb van week 6 tot week 16 meegedaan aan Moeders voor Moeders.

Moeders voor Moeders
Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland om stellen met vruchtbaarheidsproblemen te behandelen. Dit doen ze door het hCG hormoon uit de urine van zwangere vrouwen te filteren, wat weer gebruikt wordt voor o.a. IVF en IUI behandelingen. Een klein percentage wordt gebruikt voor afslankmiddelen, maar soit. Het is een kleine moeite om 10 weken mee te doen en je helpt er vrouwen mee die niet op de natuurlijke manier hun kinderwens kunnen verwezenlijken. Dat vind ik mooi. Dan neem ik die 10 weken plassen in de blauwe bussen voor lief :-).

Moeders voor Moeders

Baby Spice ft. Sporty Spice = Girl Power
Ik voel me verder eigenlijk nog steeds prima. Soms heb ik ineens een vermoeidheidsaanval en dan probeer ik niet stoer te doen, maar gewoon te gaan liggen. Iets wat best lastig is voor een druktemaker als ikzelf. Maar omdat ik weet dat het niet alleen voor mijzelf, maar vooral voor de baby goed is om in alle rust te groeien, luister ik braaf naar de signalen die mijn lijf geeft. Dat neemt niet weg dat ik heerlijk heb staan swingen tijdens het concert van Stromae en in de Ardennen een flinke wandeling heb gemaakt. Ook heb ik nog wat feestjes en festivals op de planning, wat ik eigenlijk gewoon wil blijven doen zolang ik me goed voel.

Net als sporten. Ik ga misschien niet zo snel en hard, maar mijn dagelijkse 40 minuten fietsen (heen & terug naar mijn werk), zwemmen en hardlopen vind ik nog steeds fijn. Het geeft me juist ook energie om actief te zijn, girl power! :-) Straks in onze nieuwe woonplaats wil ik me ook inschrijven voor zwangerschapsyoga, dat lijkt me een leuke toevoeging aan mijn Sporty Spice activiteiten.

Een meisje of jongetje?
Zoals ik al schreef, hebben we half december de 20-weken echo. We willen het geslacht weten en gaan dit niet geheim houden. Ons cadeautje voor kerstmis is de onthulling van het geslacht, spannend! Het cliché is waar: zodra je zwanger bent, wil je het allerliefst van alles een gezond kindje. Dat neemt niet weg dat ik een natuurlijke voorkeur heb. Een meisje als eerste kindje lijkt mij tof. Omdat ik zelf als meisje ook oudste ben en mij is het prima bevallen (ha, pun intended again ;-). René heeft ook gedroomd dat hij vader zou worden van een gezin met alleen maar meisjes. Hij noemde het een droom, geen nachtmerrie ;-), dus dat lijkt me positief. Maar we wachten af tot over drie weken. En natuurlijk is een jongetje net zo welkom! Ik zie dan een blond jongetje voor me, maar bij een meisje juist donkere haren (net als René).

Wat denk jij? Ik ga tegen die tijd een polletje aanmaken, want ik ben erg benieuwd wat jullie als lezers verwachten (of hopen ;-).

mommyblog ;-) Week 9 week 12 week 15 pregnancy belly zwangerschap buik weken

De belly
En zo ziet mijn buik er nu uit! Behoorlijk wat gegroeid, zeker als je kijkt naar week 9. Het is niet echt een hele ronde buik, het is eerder alsof er een soort pizza calzone om mijn middel gevouwen zit. Ik heb flink heupvet erbij, joepie ;-). Het verschil tussen week 15 en nu (week 17) is niet echt anders, we maken ook niet wekelijks foto’s. Om de paar weken voldoet ook zoals je ziet.

Collage pinterest nursery babykamer
(bron foto’s Pinterest)

Babykamer
Over precies 4 weken krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis en dan gaan we ons specifieker oriënteren op de kinderkamer. We willen een redelijk neutrale babykamer met wit- en natuurtinten, geen schreeuwerige of uitgesproken kleuren. Bijpassende meubels hoop ik via Marktplaats tweedehands of via-via te scoren. Er zijn miljoenen moeders die alles spiksplinternieuw kopen, dus er is voldoende aanbod wanneer zij de babykamer een paar jaar later verkopen ;-). Wij hebben niets tegen tweedehands of krijgertjes, ook wat betreft kleding niet.

Cravings
Meer weet of kan ik op dit moment niet bloggen als mommyblogger ;-). All is good en over een paar weken verwacht ik een nieuwe update te schrijven, mits ik tussendoor niet een craving krijg meer te bloggen over de baby en zwangerschap :-). Betreft cravings, mijn liefde gaat meer uit naar hartig dan zoet. Chips (vooral zoute chips als Heartbreakers en zoute ribbelchips) doen het goed en ik denk dat ik iedere week wel een zakje chips eet. Ook ben ik gek op softijs, wat nog best een uitdaging is in deze maanden. Gelukkig zit Ikea om de hoek ;-). Ik had afgelopen maandag ontzettend zin in een broodje filet americain, dus ik ga eens op zoek naar een vegetarische versie. Ik heb geen gekke cravings als zure bommen met slagroom ofzo.

En zo is dit alweer mijn tweede mommyblog ;-). Vinden jullie het leuk om te lezen of denk je: rot op met je mommyblogs, daar kom ik hier niet voor ;-). Zijn er eigenlijk nog specifieke dingen omtrent de zwangerschap die je leuk (of juist niet leuk) vindt om over te lezen? Let me know en dan probeer ik daar in de volgende update aan te denken :-).

Liefs,
Lindsay

38 reacties

 1. Leuk om te lezen! Een tip voor wijn: Amé, gewoon bij de supermarkt. Het is wel met een beetje bubbels geloof ik… Ze hebben verschillende smaken.

  Ik vind het leuk om te lezen die mommyblogs. Gewoon omdat het herkenbaar is en omdat het fijn is om te lezen hoe anderen zich voelen en gedragen

 2. Heel leuk om te lezen, het is zo'n nieuwe fase voor je! Bovendien weet ik niets van zwanger (auto correct wilde er swagger van maken?!) zijn, dus ik vind het fascinerend.

 3. Over dat 'zeuren' over je gewicht e.d. en je daar schuldig over voelen, dat herken ik wel. Ik heb het niet echt met mijn gewicht maar meer met kwaaltjes. Dan vragen mensen hoe het gaat en dan klinkt het antwoord zo negatief, terwijl jij en ik natuurlijk gewoon geluk hebben dat het goed gaat en we spontaan zwanger zijn geworden.

  Maar ja. Soms voel je je toch gewoon blegh of niet zo leuk en hoe je het ook went of keert: aankomen, kwaaltjes, misselijkheid en vermoeidheid zijn gewoon niet leuk. Hoe blij je verder ook bent met je zwangerschap.

  Ik werd ook pas wat zekerder van mijn zaak toen ik baby Kwast ging voelen. Bij mij was dat geloof ik met 17/18 weken, maar dat schijnt vrij vroeg te zijn. Nu voel ik haar de godganse dag en dat brengt inderdaad wel rust (nou ja niet echt dus) en meer vertrouwen dat het goed gaat. En wat jij zegt over een voorkeur over het geslacht: ik denk dat de meeste mensen wel een voorkeur hebben, maar puntje bij paaltje maakt het natuurlijk geen reet uit. Mijn zusje heeft een jongetje, verwacht binnen 2 weken een tweede jongetje en hoopte/verwachtte twee keer een meisje, maar nu wil ze niet anders meer. En ik verwachtte ook meer een meisje, en toen het een meisje bleek te zijn, was ik echt niet euforisch of zo. Meer zo van: Oh, nou, oke. Leuk.

  Ohja alcohol: mis ik niet heel erg, maar ik vind het nog wel lekker ruiken dus als Marijn naast mij op de bank een fles wijn opentrekt, vind ik het soms wel jammer dat ik niet mag. Maar eten vind ik VEEL erger. Ik mis sushi en rood vlees! Daar ben ik ook niet superstrikt in, maar inderdaad ook wel met alcohol. Doe ik echt niet.

  En ik vind je mama-updates dus wel leuk, maar ja, zelf kan ik nergens anders meer over schrijven dus herkenbaarheid is fijn.

 4. Voor mij zijn 'mommyblogposts' zoals de jouwe (en de zwangerberichten van Dionne :D ) echt een verademing. Je kan dus wel normaal en nuchter en relativerend blijven als je zwanger bent. Maakt het een stuk minder eng!

  Tip voor alcoholvrij drinken: tomatensap – lekker met tabasco en/of peper.

 5. Wat weer een heerlijk blij-zwanger zijn artikel. Het aankomen is echt rot, terwijl het er toch bij hoort. Ik ben nog maar 1 kilo aangekomen maar met een eetstoornis verleden niet echt een fijne gedachten. Maar we krijgen we straks iets mooi's voor terug.

  Ik hoop dat jullie 20 weken echo goed is, en mijn voorgevoel gaat uit naar een meisje!

  O en ik ben benieuwd naar je wijn/bier vlog! Doe je die nog voor de feestdagen? Dan weet ik welke wijntjes ik kan gaan aanschaffen haha!

  1. Ja, ik herken het wel een beetje, heb ook een moeilijke relatie met eten en dan is dit toch een beetje lastig merk ik.
   Zeker, ik wil 'm juist in de week voor de feestdagen online plaatsen, dan hebben we er het meeste aan ;-)

 6. Meer mommyblogs! Haha ik hou ervan..

  En wat betreft dat aankomen, ik kan er ook maar niet aan wennen, verschrikkelijk!
  Blijven denken aan kleine mini in je buik..

  Leuk ook dat we niet zover uit elkaar zitten, ik ben vandaag precies 15 weken zwanger, ook een mei mama :) Misschien een keer een mommy to be meet up?

 7. Hahaha heerlijk. Ik ben zo iemand die afhaakt bij mommyblogs, maar niet bij de jouwe. Je hersens lijken nog niet aangetast te zijn door dat zwangere-gedoe :P. Grapje heel veel liefde voor deze blog <3 yay voor de babybump. Ik zou echt niet meer durven sporten denk ik met een baby haha, bang dat ik 'm helemaal door elkaar hussel.

  1. Haha, en toch is het voor zowel mij als de baby heel gezond. Tenzij je gevaarlijke sporten beoefend, maar dat is logisch. De verloskundige met de echo zei (toen de baby heel bewegelijk was): zo, sportief kind! Dat zit er al lekker vroeg in dus ;-)

 8. Zoals al meerdere schreven zijn jouw mommyblogs prima! Niet overdreven baby koetsie koetsie gedoe.. Ik vind je Pinterest plaatjes van de babykamer echt te gaaf! Misschien een idee voor jou.. Een vriendin van me heeft met zo'n projecteerbaar muursjabloon zelf een schildering gemaakt van een boom met uiltjes.. Echt super cool!
  Hoe gaat het sporten an sich? Ok je hebt nog niet een mega buik maar merk je er veel van? Daar ben ik wel benieuwd naar..

  1. Sporten gaat eigenlijk best lekker, ik kan niet zo snel hardlopen en moet wel op mijn hartslag letten (niet te hoog, dus iets minder inspannen), maar heb nog geen lichamelijk last van de bump of zware benen. Ben benieuwd hoe dat blijft gaan ook! Die tip van de projector is slim, thanks Angela!

 9. Hey Linds, altijd lachen de onderwerpen waar we ons druk over maken als 30+ -ers!!!
  De kilo’s… pfff don’t worry.. dat komt na een paar maanden zwanger zijn echt goed. En ik zet in op een BOY.. maar hoe dan ook, ENJOY!!!

 10. Haha! Ik miste alcohol ook verschrikkelijk! Alcoholvrij bier van Erdinger is lekker. Bodycon jurkjes van Primark ideaal. Zo lang mogelijk blijven bewegen scheelt zoooveel met herstellen na de bevalling. Babykamer kun je leuk scoren bij Ikea, ik zie echt geen verschil. Maar het belangrijkste: doe wat jij fijn vind! En fijn van die dikke knipoog, ik ben benieuwd of de mommybloggers je straks komen bestoken met ongevraagd advies!

 11. Haha! Heeijk om te lezen! Vooral lief zijn voor jezelf want: 1. niemand anders doet het, en 2. je krijgt het nog zwaar genoeg!

  Ik denk trouwens een meisje! Wat kan ik winnen als het goed is?! ;-)

 12. Niet vervelend, leuk om te lezen. Fijn dat je zo lekker nuchter bent. Net zoals met 2ehandsspullen. Niks mis mee. Beeb merkt het niet en jij ook niet. Ik vind 1500 euro voor een kinderwagen bijvoorbeeld een belachelijke prijs… Blijf lekker doorgaan zo, je verveeld mij ieg niet!

 13. Hahaha "het is eerder alsof er een soort pizza calzone om mijn middel gevouwen zit" . Super grappig. Ik voel me eigenlijk te jong voor je blog (Ik ben 23, en jij noemde je vriendinnen foto's van 10 jaar geleden schattig. Terwijl ik mezelf nu alles behalve schattig vind, eerder stoer en independent ;-). Anyway.. Leuke blog. Ik heb wel een vraag, ben je niet onwijs bang dat je schrijfveer tatoeage uitrekt of iets dergelijks. of kan dat niet? I don't know.

  Groetjes en success met de nuchtere feestdagen!

  1. Haha. ja maar het is echt zo, het doet me denken aan een pizza calzone. Charmant toch ;-) Je bent helemaal niet zo jong, de jongste bezoekers zijn 12 à 13 (zie ik terug in mijn statistieken), dus dan ben je alweer 10 jaar ouder en stoerder ;-) Mijn veer is precies op mijn ribben gezet en daar 'groei' je niet veel, dat heb ik destijds nog speciaal nagevraagd. Geen zin om straks een soort uitgelubberde veer te hebben, haha :-)

 14. Leuke update heb je weer geschreven! Ik ben zelf nu in totaal ook zo'n 8 kilo aangekomen en zit op 33 weken. Mijn VK vertelde me dat het ook totaal afhankelijk is van je bouw. Ze had bij mij verwacht dat ik ook veel meer kilo's zou aankomen, maar niets is minder waar. Zal ook deels liggen aan het feit dat mijn borsten ook nog geen millimeter gegroeid zijn, daar schijnt ook veel gewicht vandaan te komen .. dus helaas voor mij. Misschien de laatste weken nog! Ik begin namelijk nu pas écht hard aan te komen terwijl de meeste vrouwen op dit punt al aardig gestabiliseerd schijnen te zijn.. Ik ben benieuwd trouwens naar het geslacht! Ik vind je een vet stoere vrouw, dus ik vind een jongetje ook wel heel erg goed bij je passen.

  1. Ja, mijn verloskundige zei ook al: 'Je bent niet gemiddeld (want: > 1.84 lang en mijn partner is ook bijna 2 meter), dus je hebt sowieso meer bloed en alles is in verhouding groter bij je, maak je niet druk'. Dat probeer ik ook ;-) 8 kilo op 33 weken is hartstikke netjes toch Jennifer? Jammer van je borsten haha, ik begrijp helemaal wat je bedoelt, ik vond het ZO GAAF dat ze ineens groeiden :-) Vandaag zelfs zo'n zwangerschapsbh gekocht, helemaal zonder vulling (heb normaal altijd push-up en t-shirt bh's) en nu heb ik ineens tieten van mezelf, haha! Maar ik duim met je mee voor een groeispurt de laatste weken ;-) En spannend joh, bijna je kindje in je handen! :-D

 15. Ik ben zelf allergisch voor alcohol dus ben creatief als het aankomt op drinken.

  Alcohol vrije wijn van Torres is heerlijk. Is witte wijn en verkrijgbaar bij de gall&gall

 16. Een tip voor je alcoholvrije test: Faber sparkling rosé van de Gall&Gall. Hij smaakt zelfs een beetje naar wijn! Vond em zelf erg lekker voor een niet alcoholisch drankje. Ben benieuwd wat jij er van vindt!

 17. Wat een leuke update!

  Albert Heijn verkoopt eigen merk alcoholvrije wijn (ook onder die naam :)) ben er oprecht benieuwd naar, ook al ben ik niet zwanger ;)

 18. Come over to the darkside, we have candy ;))) Leuk stuk! En zoooo herkenbaar wat je schrijft over aankomen. Ik vond het ook echt een dingetje bij alle drie de zwangerschappen, kwam mega veel aan en was stikjaloers op vriendinnen die gewoon zo'n gezellig mini bolletje hadden. Maar het ging er echt als vanzelf weer en heb achteraf weleens gedacht wat zonde van al dat gepieker. En inderdaad die sparkling rose van de Gall&Gall is heel lekker. Natuurvoedingswinkels hebben vaak ook lekkere opties, cheers :)

 19. Join de club! Leuk dat je ook hierover gaat schrijven! en no worries over je gewicht! been there done that! Het is allemaal weer goed gekomen ;-) Een goede tip is borstvoeding geven. Helpt de extra opgeslagen vetjes weer te laten verdwijnen ;-)
  Liefs! Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *