Moederdag 2016 wishlist

Moederdag 2016 wishlist
Nog precies één maand tot Moederdag. Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland, aldus Wiki. Ik lees verder: “In gezinnen die Moederdag vieren, staat de dag in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus. Huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht”. Klinkt goed toch? ;-) Vorig jaar mocht ik voor het eerst Moederdag vieren. Dat was (nog) in het ziekenhuis door Tara’s langdurige opname. Dit jaar is dus mijn eerste Moederdag waarbij degene die mij moeder maakte samen bij ons thuis is! Extra bijzonder! :-) 

Ontbijt op bed vind ik nooit zo geslaagd. Ik vind vers afgebakken Danerolles met versgeperste jus heerlijk, maar heb een bloedhekel aan kruimels in bed, zo biechtte ik al eens op. De huishoudelijke taken zijn hier aardig naar rato verdeeld en om Tara nu aan het werk te zetten, lijkt me ietwat neigen naar kinderarbeid. Blijven er cadeautjes over, hehe.

CF-A0116-A0118_2
De moederfiets. Ondanks mijn fietsimago-column laatst, moet ik er toch aan geloven. Het is trouwens nog best een zoektocht om een moederfiets te vinden met de juiste framemaat. Ik ben 1,83 (en een half, ontdekte ik bij de laatste meting) en om niet met mijn knieën tegen het stuur te botsen, heb ik framemaat 61 nodig. Veel moederfietsen gaan maar tot framemaat 57. Best raar, vind ik. Zeker in ons Nederlandse fietsland, waar er genoeg lange moeders zijn. Ik ben wars van hysterische kleuren en bloemetjes op het stuur, ik vind het al erg genoeg dat ik überhaupt aan de moederfiets moet ;-). Gewoon een simpele, zwarte moederfiets staat er op mijn wishlist. Dan kan René er bovendien ook zonder gêne op rijden. Eigenlijk is dit dus een cadeau voor twee! ;-)

W23499_DOV_2_(Large)Original_Kids_Red_2_(Custom)1346323014503f4246557d1
Hunterboots! Mijn zwarte paar Hunters is helaas niet meer. Ik vrees dat deze in de schuur van ons oude huis zijn achtergebleven, maar zeker weten doe ik het niet. Ik heb dus geen Hunterboots meer en dat terwijl ik ze – juist als moeder – goed kan gebruiken. Wandelen door de bossen, de Houtense polder en de kinderboerderij: ideaal om op je Hunters door de shit te stappen. Enne, hoe cool is het om samen op onze Hunterboots in plassen te stampen? Die rode zijn toch te stoer voor onder een jurkje? Alweer een cadeau voor twee dus :-).

 

b044f37e5440e78f094ad64d25d8f78d small

Op 22 april 2015 startte ik mijn #ProjectSlimMommy. Eind deze maand deel ik mijn foto’s van destijds, in vergelijking met een jaar later. Na de kraamperiode woog ik 87,7 kilo en gaf mezelf een redelijke tijd om als een slimme en verantwoordelijke moeder terug op een slim mommy-gewicht te komen. Als je me een beetje consequent volgt, weet je dat ik behoorlijk op de goede weg ben. Ik ben weer lekker aan het hardlopen en sporten, Weight Watchers blijkt een goede steun in mijn rug en ik voel me (weer) lekkerder in mijn vel.

Als beloning voor mijn harde werk en motivatie om altijd een slim mommy te blijven, lijkt een Fitbit Charge HR me handig. Activity trackers zijn de laatste tijd razend populair. Ze monitoren dagelijkse activiteiten, zoals aantal genomen stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieën, aantal trappen beklommen en aantal actieve minuten. De Fitbit Charge HR heeft daarnaast ook een ingebouwde hartslagmeter. Deze kan nauwkeurig je hartslag monitoren gedurende de dag, zowel tijdens rust periodes als actieve periodes.

Wat me bovendien interessant lijkt, zijn de metingen die je Fibit ’s nachts doet. De Fitbit Charge HR meet ’s nachts automatisch je slaapritme en geeft je zo inzicht in je slaapritme én kwaliteit van je nachtrust, niet onbelangrijk als moeder ;-). Daarnaast is het een hartstikke hip ding, kijk hoe tof ‘ie staat als accessoire. Dus ja, deze staat zeker op mijn wishlist.

Fitbit-Charge-fitness-band-smartband-mobile-user-woman-on-the-go-walking-calories-burned-step-counter-fitness-tracker-health-tracker-wearable-thecleverlife-2
(bron: thecleverlife.com/what-you-missed-in-smart-design-superpower-smartbands/)

 

return-to-tiffanyheart-pendant-29633738_907162_ED (1)
Mijn muze Marilyn Monroe zong het al in de musical Gentlemen Prefer Blondes: Tiffany’s! Ik ben kieskeurig qua sieraden, maar het blijft een meisjesdroom om iets van Tiffany’s te krijgen. Best things come in little, blue boxes, zo gaat het gezegde toch? ;-) Maar, er is een maar bij dit cadeau, eigenlijk wil ik niet zomaar deze Heart Pendant van Return to Tiffany™ cadeau krijgen. Het liefst zou ik deze ketting krijgen ín New York. Ik bedoel, dat staat tenslotte op de hanger.

Dit cadeau schuif ik daarom op de lange baan. Dit lijkt me een prachtig Moederdagcadeau voor mijn 10e Moederdag, als jubileum ofzo ;-). Dat we als gezin met z’n drietjes een te gekke citytrip naar New York maken en daar mijn ketting uitkiezen. En dat die ketting over tachtig jaar dan een erfstuk wordt voor mijn eigenste hartje <3. Van please return to mommy naar please return to my daughter. Dat lijkt me mooi.

Hebben jullie speciale Moederdagwensen op je lijstje? Zondag verschijnt er weer een win-actie online, waar je een erg toepasselijk en lief boekje voor Moederdag kunt winnen. Later deze maand geef ik bovendien een tip aan vaders die hard nadenken wat ze 8 mei aanstaande aan de geliefde moeder van hun kind willen schenken ;-).

Liefs,
Lindsay

9 reacties

  1. Ik ben sinds gisteren in het bezit van een mooie gazelle met zitje. Ben niet voor een echte mamafiets gegaan. Als die kleuren, printjes, bloemen enzo. Of zo’n hele stellage achterop voor een buggy, no thanks. Ben er onwijs blij mee, is echt een belachelijk dure aankoop maar ben er zoooo blij mee

  2. Mooi lijstje! Mamafiets zijn wij ook naar aan het kijken en idd belachelijk dat de meesten maar tot 57 inch gaan.
    Bij mij staat een mooi horloge of een bar necklace op het lijstje. Ik ben benieuwd..

  3. Ik vier dit jaar m’n eerste Moederdag, ik laat me maar verrassen. Ben heel benieuwd wat m’n vriend gaat bedenken.
    De mama-fiets staat bij deze ook op de wish-list. We hadden al wel wat gekeken, maar we zijn beide lang (1.82 en 1.85). Dus lopen (fietsen) tegen hetzelfde probleem aan… Als je een mooi model gevonden heb, dan hoop ik dat je er een stukje over schrijft! Ben opzoek naar inspiratie…

  4. Lindsay een tip voor de fiets : azor. Helaas niet heel goedkoop maar wel een hele degelijke fiets. En zeker goed met z’n tweetjes te gebruiken. M’n vriend en ik hebben er ook samen een gekocht. Je stelt hem zelf samen dus je kan bijvoorbeeld een extra hoog frame kiezen en een in hoogte verstelbaar zadel. Hij is simpel, stevig en mooi onopvallend design. Pff lijkt wel alsof ik aandelen heb :) maar had dezelfde wensen en ben er erg blij mee. Dus moest het even delen! Groetjes

  5. O en nog een tip. Ik wilde op deze fiets wel iets lager zitten dan ik normaal op een fiets gewend ben. Vanwege dat stoeltje voorop stap je niet zomaar even af bij een stoplicht en is het dus handig met je voeten goed op de grond te komen :)

  6. Ik heb een Cortina Roots Transport fiets. Weliswaar een 57 inch frame (terwijl ik ook graag een 61 zou willen), maar deze is me aangeraden omdat de afstand tussen stuur en zadel groter is dan bij andere 57 inch fietsen. En dat blijkt inderdaad precies het verschil te zijn waardoor ik op deze fiets wel lekker zit met mijn 182 cm en op andere 57 inch fietsen niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *