MODE Koninklijk goed gekleed op Koningsdag!

Koningsdag outfit 2017 Kingsday outfit dames lindsayvallen.nl

Nog even en het is weer Koningsdag! Het nationale feestje waar jong en oud van geniet. Althans, hier is dat zeker het geval. Ik ben gek op de festiviteiten rondom Koningsnacht en Koningsdag. Van kinds af aan loop ik ’s avonds over de bekende, Utrechtse vrijmarkt in de binnenstad en toen ik ouder werd, proostte ik op één van de vele stages waar in Utrecht de Koninginnennacht  – toen Bea nog regeerde – werd gevierd. Maar dat oranje hè. Dat is voor mij persoonlijk niet zo’n voordelig kleurtje. 

Oranje boven? 

Uiteraard heb ik flink wat oranje shirts en outfits verzameld de afgelopen jaren. Ik bedoel, ik ga wel in vol ornaat op stap. Ik vind het gezellig dat iedereen massaal iets draagt wat past bij de kleuren van ons kikkerlandje. Maar behalve oranje, is iets in het rood, wit of blauw ook uitermate geschikt voor het vieren van Willem’s verjaardag. Enne, als we dan toch wat kritischer kijken, kun je best een modieuze outfit scoren.

Dus zocht ik drie outfits bij elkaar, allen geschikt om het Oranjefeest mee te vieren, maar dan een tikkeltje stijlvoller dan de basic, oranje shirts met teksten. Allen outfits die me persoonlijk aanspreken, maar dan vertaald naar ons koningshuis.

1. Queen Be

Bea gaat voor een mooie, zwarte flared pantalon met daarop een blauw-wit gestreept shirt. Handig voor alle spelletjes die ze (verplicht) moeten spelen, maar tegelijkertijd passend bij een dame met haar leeftijd en allure. De sneakers met gouden neus maken het helemaal af!

2. Maximale charme

Eerlijk gezegd vind ik onze Max één van de meest charmante royals ever. Ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen en doet enthousiast mee met alle activiteiten. Ze heeft, ondanks haar zuidelijke komaf, eigenlijk een heel Hollands postuur met dito schoenmaat. Jazeker,  Maxima heeft – net als ik – schoenmaat 42. Ik probeer al jaren haar afdankertjes te bemachtigen, maar de RVD leest mijn blog waarin ik om haar tweedehandjes bedel blijkbaar niet.

Maxima draagt een wijdvallende, koningsblauwe plooirok met daarop een oranje gestreepte top. Haar Adidasjes hebben de Nederlandse vlag, ik bedoel: hoe tof is dat?


Sneakers NL 180117 - 071217 728x90

3. Ik Willem!

Willem is een praktische man. Hij was vroeger misschien een beetje dom, maar inmiddels weet hij dondersgoed dat je met een jeans, sneakers en luchtige top geen modeflater begaat. Bovendien lekker casual, net als het volk dat hij regeert.

De oranje Vans zijn voor het vele stappen wat je op zo’n dag doet uitermate geschikt, een spijkerbroek schijnt hét Nederlandse mode-item te zijn en geen Oranje boven, maar rood, wit, blauw in korte mouw (dat rijmt). Hij is (te) geeeheeek!

Ik vind eigenlijk alles leuk wat ik heb geselecteerd (dûh), maar nu ik zo naar het plaatje kijk, vind ik de Adidasjes met gouden neus, de koningsblauwe rok en daarop het rood, wit en blauwe shirt met korte mouwen misschien ook wel een hele geschikte outfit.

Met nog twee weken te gaan, kun je ruim op tijd je Koningsdagwaardige outfit in huis halen. Alle items verzamelde ik bij Zalando, die zelfs een complete Koningsdag-selectie op hun webshop lanceerden. Leuk dat dit zo leeft bij ondernemers en (web)winkels. Het is toch wel hét volksfeest der Nederlanden, dus slim dat daar steeds meer op wordt ingesprongen.
Zalando Koningsdag

Zelf gaan we de avond voor Koningsdag voor het eerst met z’n drietjes naar de vrijmarkt in Utrecht. Er sluiten vrienden aan die de avond door feesten, maar wij gaan na het rondje vrijmarkt weer naar huis. René moet immers de volgende ochtend spelen met de fanfare en wij zijn uiteraard present als trots publiek. Hier in Houten heb je een leuke kinder- en volwassenen vrijmarkt en ook verschillende podia met DJ’s en live muziek. Ik heb er nu al zin in!

Lang leve de koning, hoera, hoera, hoera!
Vier jij graag Koningsdag? Ga je ook in vol ornaat oranje of probeer je het nog enigszins modieus te houden?

Liefs,
Lindsay

*Enkele blogs op lindsayvallen.nl – zoals deze – bevatten affiliate links naar bepaalde, geselecteerde webshops. Klikken op een affiliate link kost jou niets, maar mocht je besluiten iets te bestellen op de website, dan verdien ik hiermee wat centen commissie, waarmee ik o.a. de webhosting voor mijn blog bekostig. Thanks voor je begrip! :-)
Meer weten over wat affiliate links zijn en hoe ik deze op mijn blog gebruik? Dat lees je hier.


risk accesoir h 051214 728x90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *