MODE: EyeWish Brillenmodeshow in het Rijksmuseum Amsterdam

EyeWish brillenmodeshow (31)

Vorige week mocht ik aanwezig zijn op dé brillenmodeshow van Nederland, georganiseerd door opticien EyeWish. Ik draag in het dagelijks leven geen bril, maar heb 7 (!) zonnebrillen en 2 brillen met vensterglas. Ik snap dat het niet (altijd) leuk is als je een bril moét dragen, maar tegenwoordig is het echt geen straf meer. Ik werd tijdens de show zelfs een tikkeltje jaloers, zoveel leuke brillen werden er door EyeWish geshowd! Eén van de twee nepbrillen die ik heb, stamt uit mijn pubertijd. Eendagsvlieg Anastacia had een hit met “I’m outta love” en droeg als signature look standaard een bril. Dus ik scoorde ook een Anastacia-exemplaar, weliswaar met vensterglas. Zonnebrillen waren daarnaast een populair item in de uitgaansscène (denk Aaliyah, TLC Lil’ Kim, Sisqo) toen ik eind jaren ’90, begin jaren 2000 op de dansvloer stond. Ik denk dat mijn liefde voor (zonne)brillen daar is ontstaan. Dus op naar het Rijksmuseum voor dé brillenmodeshow van EyeWish! 

EyeWish brillenmodeshow

EyeWish brillenmodeshow (2)

Het is natuurlijk te gek om na sluitingstijd ín het Rijksmuseum te mogen rondlopen, de laatste keer dat ik hier was liep ik We Own The Night van Nike ónder het museum door ;-).

EyeWish brillenmodeshow (3)

Eenmaal binnen krijgen we een hapje, drankje en spot ik Marloes van Budgetproof.nl en Sheelagh (plus verloofde ;-) van SheelaghMairi.nl. Zelf heb ik mijn hubby ook mee en Sheelagh en Jan zijn bekenden die we ooit via Twitter ontmoet hebben, dus dat is reuze gezellig. Ook ontmoet ik Tom van LiveLikeTom.com, een geweldige vent. Daarnaast schud ik (nadat we elkaar al enige tijd online volgen :-) Lianne van TheSelfHelpHipster.com de hand. Dat vind ik zo leuk aan evenementen met bloggers. Bekende bloggers, nieuwe bloggers, ervaringen delen, netwerken. Hartstikke leuke mensen die bloggers ;-).

EyeWish brillenmodeshow (4)

EyeWish brillenmodeshow (5)

EyeWish brillenmodeshow (6)

Dan worden we verzocht plaats te nemen langs de catwalk, want de brillenmodeshow zal spoedig aanvangen. Heel bijzonder om dit in het Rijksmuseum te doen, dat geeft direct een bepaalde sfeer.

EyeWish brillenmodeshow frontrow

Blonde bloggers galore! We mogen frontrow en dat moet natuurlijk op de foto ;-).

EyeWish brillenmodeshow (7)

De brillenmodeshow wordt gepresenteerd door May-Britt Mobach, editor van Amayzine.com en jurylid bij HNTM.

EyeWish brillenmodeshow (8)

EyeWish brillenmodeshow (11)

EyeWish brillenmodeshow (13)

EyeWish brillenmodeshow (17)

De brillenmodeshow is super vrolijk en gezellig, een DJ draait happy music en de modellen spelen met het publiek en lachen breeduit. Niet je doorsnee modeshow waar iedereen het nogal serieus neemt en er geen lachje vanaf kan ;-).

EyeWish brillenmodeshow (18)

EyeWish brillenmodeshow (20)

EyeWish brillenmodeshow (24)

EyeWish brillenmodeshow (25)

EyeWish brillenmodeshow (26)

Er worden verschillende brillentrends van 2014 – 2015 geshowd. De industrial look met metalen frames, de vintage nerd met grote monturen zoals in de 80’s, de retro ronde brillen en mijn persoonlijke favoriet: de cat eye. Ik zie een geweldige Dior-bril op één van de modellen, ik ben spontaan verliefd.

EyeWish brillenmodeshow (28)

EyeWish brillenmodeshow (29)

EyeWish brillenmodeshow (30)

EyeWish brillenmodeshow (31)

Kijk! De Dior-bril in kwestie wordt gedragen door het blonde model. Is het geen plaatje? Na de finale waarin alle modellen nog één rondje over de catwalk lopen en een daverend applaus ontvangen, mogen we deelnemen aan een workshop. Daar kun je verschillende monturen proberen en krijg je advies van een EyeWish opticien.

EyeWish brillenmodeshow (39)

Ik zit in workshop 3, maar Sheelagh, Marloes, Tom, Jan, René en ik besluiten samen te blijven, zodat we elkaars brillen kunnen beoordelen :-). Dat is gelukkig geen probleem.

EyeWish brillenmodeshow (34)

Tom, Sheelagh en Marloes druk aan het bespreken welke bril hen het beste zou staan. Alle drie échte brildragers, dus dubbel zo leuk dat ze de modellen ook écht kunnen aanschaffen.

EyeWish brillenmodeshow (35)

EyeWish brillenmodeshow (36)

EyeWish brillenmodeshow (37)

Oeh, de Dior-bril :-). Helaas is deze niet verkrijgbaar als zonnebril, want ik vind ‘m echt geweldig. Het roze accent, de bijzonder gevormde pootjes, heel erg leuk.

EyeWish brillenmodeshow (38)

Hi! Ik probeer hier de trend retro rond, maar ben een beetje Harry Potter vind ik :-). Sheelagh draagt een model uit de industrial look en die staat haar erg leuk!

EyeWish brillenmodeshow (43)

Héél veel monturen en Sheelagh in de weerspiegeling :-).

EyeWish brillenmodeshow (44)

Haha, beetje heftig deze zonnebril. Ik vind mijn perfecte model cat eye zonnebril niet, maar niet alles is tentoongesteld tijdens de workshop. In de winkels van EyeWish is er een groter assortiment aanwezig.

EyeWish brillenmodeshow (46)

EyeWish brillenmodeshow (49)

Hey kijk eens, dat is Anouk Smulders, de presentatrice van HNTM. Ha, ik ben lekker langer! ;-) Niet alleen op tv, maar ook in het echt is ze een bloedmooie vrouw, wat een uitstraling.

EyeWish brillenmodeshow (52)

EyeWish brillenmodeshow (53)

Beautystylist Tom Sebastian geeft me advies, hartstikke aardig. De sfeer is heel gemoedelijk tijdens de workshops en geven zowel bloggers als BN’ers elkaar tips of complimenten.

EyeWish brillenmodeshow (55)

Na de workshop is het (opnieuw) tijd voor drankjes en hapjes, waarbij ik vrolijk verder netwerk en klets met Sheelagh, Marloes en Tom. Sommige bloggers halen hun goodiebag al op, waar een waardecheque van € 500,- euro (!) in blijkt te zitten. Wow! Na enkele drankjes rijden we weer terug naar Utrecht, het is tenslotte gewoon woensdagavond ;-).

EyeWish brillenmodeshow (56)

De goodiebag in kwestie :-). Twee entreetickets om nog eens het Rijksmuseum te bezoeken, nagellak, lipgloss en een oogpotlood en inderdaad: een cadeaubon voor een mooie bril of zonnebril t.w.v. € 500,- euro.

EyeWish brillenmodeshow (57)

Jeetje EyeWish, echt te gek! Heel erg bedankt voor de leuke avond, maar zeker ook voor deze toffe cadeaubon. Zodra ik mijn mooie cat eye zonnebril gescoord heb, zal ik deze uiteraard op mijn blog showen :-).

Ben jij wel eens op een brillenmodeshow geweest? Draag je zelf een bril en wat is jouw favoriete brillentrend?

Liefs,
Lindsay

 

 

4 reacties

 1. want leuk dat je bij dit event aanwezig mocht zijn.
  En die goodybag is super!
  Moet wel eerlijk zeggen dat ik niet zo'n fan ben van de Diorbril.
  Sowieso zou ik geen bril dragen als fashionitem.
  Ik vind het een hulpmiddel net zoals bijv een stok. Maar smaken verschillen ;-)

 2. Leuk artikel!

  En die Dior bril is echt geweldig! Ik wil niet bijdehand doen, maar hoezo kunnen ze er geen zonnebril(/gekleurde) glazen in zetten? Dit kan namelijk bij de meeste opticiens wel gewoon! Hopelijk kan het en heb je nu dan dan echt die gave cat eye zonnebril gevonden!

  X Niki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *