MODE Een bralette om je tette

Bralette Hema soft bra lace bra (1)

Ik ben geen modemeisje. Dat weet ik zelf ook. Ik ben geen trendsetter en loop niet voorop met de mode. Ik volg de catwalk graag op veilige afstand wanneer deze zich doorvertaald naar grotere confectieketens als H&M, Mango en Primark. Dat is voor mij helemaal prima. Ik weet wat ik mooi vind, heb enigszins een eigen stijltje ontwikkeld en soms scoor ik iets fantastisch, maar soms doe ik ook verschrikkelijke miskopen. Ik ben qua mode een basic bitch, geen fashionista. Op Pinterest maak ik een online plakboek waar ik de hipste meisjes van de klas in plak. Zij inspireren, zodat ik kan afkijken.

Ik merkte in 2014 de bralette voor het eerst op. RTL Nieuws maakte er een item over in de zomer van 2014 en menig modeblog roemde de bralette. Bralette, soft bra, lace bra of triangle: allemaal namen voor deze stukjes stof (vaak kant) zonder beugel. Maar dan wel retesexy – pardon – tettesexy. Vind ik althans. Twee jaar later (ik zei toch dat ik achter de trends aanhobbel ;-) heb ik ook bralettes gescoord. Gewoon, bij de Hema. Daar liggen ze nu, doorgesijpeld vanaf de catwalks wat jaren eerder. Ik ben fan. 

De bralette doet me enigszins denken aan mijn allereerste beha’tje (met de nadruk op ‘tje’, mijn maat destijds was 65AA #schattig ><). Mijn eerste beha was er één zonder padding, volgens mij was dat zelfs een speciale girls-bh of een my first bra of iets dergelijks. De jaren daarna zweeeeerde ik bij padding, push-up en t-shirt bra’s. Lekker makkelijk, lekker veilig. Nooit nipple-gate, altijd wat extra’s (ik heb een bescheiden voorgevel) en altijd glad zonder frutsels onder een strak shirt of blouseje.

Op vakantie draag ik zelden een beha en mijn bikini’s zijn altijd triangel of bandeau, zonder opvulling dus. Dat was vroeger wel anders. Op mijn 17e liet ik bijna mijn borsten vergroten (lees hier meer over mijn bezoek aan dr. Schoemacher en mijn aanbetaling voor nieuwe tieten). Uiteindelijk durfde ik niet onder het mes en daar ben ik – bijna 17 jaar later – nog steeds heel gelukkig om. Ik ben namelijk al jaaaaren zeer tevreden met mijn handjevol.

Bralette detil
(bron: instagram.com/mija_mija // Oh So Lovely Intimates

Toen ik de bralette in het modebeeld zag verschijnen, riep het fenomeen een hoop vragen bij me op. Is dat niet koud, bijvoorbeeld? Wat blijft er dan eigenlijk over in mijn shirt? En als ik het koud heb, zie je dat dan? Uiteindelijk won – na twee jaar overspoeld te worden met hippe bralettes op Instagram en Pinterest – mijn nieuwsgierigheid het van de twijfel. Vorige week kocht ik deze twee exemplaren.

Bralette Hema soft bra lace bra (4)

Thuis paste ik direct mijn nieuwe aanwinsten. SUPERRR COMFY GALORE! Wat een genot, geen beugel en heerlijk zacht. Het materiaal is weliswaar van kant, maar het schuurt of wrijft niet. Door de rand krijgen mijn borsten voldoende ondersteuning, zonder strak in het netje te zitten. Het is heerlijk om eens een dun, subtiel bandje om je ribben te sluiten, dat voelt heel vrij en comfortabel.

Bralette Hema soft bra lace bra 3

Tegelijkertijd oogt het al een supersexymotherfucker niemendalletje (al zeg ik het zelf ;-). Ik las op een modeblog dat sommige mannen de bralette bestempelden als “oma beha” en “lelijk”, maar mijn vent is er goed mee in z’n nopjes. Mooi om naar te kijken en aaibaar om te voelen, zijn de termen die onder andere genoemd werden (de rest heb ik gecensureerd ;-).

Ik vind de bralette daarom een perfecte combinatie. Het draagt comfortabel en zacht, maar ziet er stijlvol sexy uit. Absoluut niet alsof je uit de Pabo catalogus komt. Daarnaast voel ik me – in tegenstelling tot wat ik verwachtte – heel zelfverzekerd zonder padding of push-up. De bralette sluit mooi rond mijn vormen aan, waardoor ik absoluut niet bang ben dat er iets uit piept. Dat vind ik bij een t-shirt bra soms wel, als je naar voren buigt, kan de cup soms openen, snap je wat ik bedoel? Bij de bralette blijft je borst netjes in de kanten triangel.

De bralette is mijn inziens gemaakt om een stukje van te showen. Een randje kant aan de bovenkant, een stukje side-boob bij een losse tanktop of onder een sheer blouse die ietwat doorschijnt. Juist een subtiel detail dat een kleine sneak peek weggeeft, maakt de bralette sophisticated en begeerlijk.

Bralette outfit
(bron: Anine’s World blog // glamradar.com)

De bralette is inmiddels mainstream en niet langer voorbehouden aan de hippen der aarde. Ik kocht mijn exemplaren nota bene bij de Hema, for crying out loud. Het is een fijn onderkledingstuk dat zich goed laat combineren met verschillende laagjes. Ik vind het een elegante en mooie look, eigenlijk met heel veel kledingstukken. Ik draag ze bijna onder alles.

Om antwoord te geven op de vragen die ik mezelf stelde: ja, soms heb ik het kouder zonder een extra laagje, maar neen, dat zie je niet overduidelijk (wellicht – letterlijk – een klein puntje ;-). Mijn shirts zijn inderdaad minder gevuld dan bij bh’s met padding, maar eigenlijk stoort dat me totaal niet. Ik draag mijn bralettes graag en voel me er zelfverzekerd en en charmant in. Yes, dit is écht allemaal van mij, puur natuur en ik ben er trots op, zo’n gevoel.

Dus ja: ik ben helemaal fan. Heerlijk een bralette om je tette!

Liefs,
Lindsay

 

6 reacties

  1. Ik kijk ook al een aantal jaren naar deze prachtige toevoeging, maar durf het tot op heden niet aan te schaffen. Alle inspiratie foto’s zijn met dames met een prachtig maar bescheiden voorgevel. Laat die van mijn alles behalve bescheiden zijn ;-) Misschien dat ik me er een keer aan waag maar ik ben bang dat het zonder steun niks wordt. Tegenwoordig heeft “mijn” Hema een paskamer. Wellicht dat ik eens ga kijken, want mooi zijn ze zeker.

  2. Wauw.. Vind ze echt prachtig! Mijn tetten zijn dr helaas niet voor gemaakt denk ik (cupje G) tenminste, niet als ik ze bij de Hema wil kopen. X

  3. Ik vind ze ook supermooi! Maar ben zelf ook terughoudend om een BH die niet voorgevormd is te dragen. In tegenstelling tot de andere reacties niet om de steun maar net omdat ik zonder niet veel over heb… En doordat bij mij niet echt in proportie is ( een echte peer oja) weet ik nog niet of ik het aandurf. Maar leuk om te lezen dat jij een beetje dezelfde struggles had en dat het nu toch bevalt dus ga ik het misschien wel eens uittesten.
    En nu ff jouw pinterestpagina zoeken want dat lijkt me interessant

  4. Mijn A-cuppie wordt er ook heel blij van. En de man des huizes ook ;P Mijn nieuwe musthave in dit genre is een body! Ik heb bij Loavies een hele mooie gezien. Lijkt me heel gaaf onder een wit baggy t-shirt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *