MODE: De perfecte zwarte pumps (in 42! :-)

lindsayvallen.nl zalando hogl pumps

Voor veel vrouwen is schoenen kopen een liefhebberij. Voor mij ook, maar schoenen winkelen is lang niet altijd bevredigend. Het is geen geheim dat ik langer dan gemiddeld (183,5 cm.) ben. Lang zijn gaat vaak hand in hand (of moet ik zeggen: voet in voet ;-) met grotere voeten dan gemiddeld. Ik heb schoenmaat 42 en dat is best lastig. Veel schoenenwinkels verkopen maar t/m schoenmaat 41 voor dames en daar krijg ik mijn voeten écht niet in. Hoe aardig de verkoopster ook probeert dat ze ‘echt groot vallen voor een 41’. Gelukkig is daar enkele jaren geleden de schreeuwerige reclame van Zalandoooo! Zalando is een van oorsprong Duitse firma en onze oosterburen zijn ook niet klein uitgevallen. Ik bestelde een paar zwarte pumps in maat 42 en kon enkele dagen later inderdaad schreeuwen van geluk ;-) 

lindsayvallen.nl zalando hogl pumps (7)

Ik bestelde pumps van Högl, een Oostenrijks merk met verschillende pumps en schoenen. Ik las op een forum voor stewardessen dat Högl een populair merk in de lucht is omdat het klassieke maar stijlvolle pumps zijn, waar ze ùùùren vertraging en serveer-rondjes op kunnen doorstaan ;-). Prima, want ik vind het altijd zonde als je met mooie schoenen alleen maar kunt zitten.

lindsayvallen.nl zalando hogl pumps (3)

De pumps zijn volledig van leer en dat vind ik erg prettig. Ademend, kwaliteit en het voetbed is zo heerlijk zacht! Ik snap die stewardessen wel :-).

lindsayvallen.nl zalando hogl pumps (4)

De hoogte van de naaldhakken is 9,5 cm. Het is een flinke stiletto, maar ze lopen super gemakkelijk. Ze sluiten netjes aan, mijn voeten worden goed ondersteund en de zool is niet slip-gevoelig, zelfs niet op de gladde supermarktvloer.

lindsayvallen.nl zalando hogl pumps (6)

De neus is lekker puntig, precies wat ik wil. Ik vind puntneuzen onder een boyfriend jeans of een kokerrok net iets pittiger en stijlvoller dan een ronde neus.

lindsayvallen.nl zalando hogl pumps (2)

Ik ben heel blij met mijn aankoop en weet zeker dat ik vele jaren plezier van deze pumps ga hebben. De prijs is € 149,95, wat best een boel geld is, maar ik vind het de perfecte zwarte pumps die je eindeloos kunt combineren. En niet te vergeten: ze zijn compleet van leer, zitten heerlijk en dat in mijn maat 42. Je vindt de Högl pumps in de webshop van Zalando.

Heb jij zwarte pumps in je garderobe? Kun jij makkelijk slagen voor schoenen of heb je – net als ik – een moeilijke maat?

Liefs,
Lindsay

7 reacties

  1. Ze zijn prachtig! Ik ben dol op schoenen, maar heb ook een moeilijke maat: 42/43. Soms pas ik perfect in een 42 of 43 en soms zijn schoenen in maat 42 te krap, maar 43 weer te groot. Het verschilt per merk ook nogal. Frustratie alom! Zalando ga ik onthouden. Op de Overtoom in Amsterdam zit ook een schoenenzaak met hippe schoenen voor mensen met grotere voeten. Meestal staan grote maten ook gelijk aan truttige blokhakken, maar dat is daar niet zo.

  2. Ze zijn heel gaaf!!
    De prijs is idd vrij hoog maar hey soms mag je jezelf best verwennen. En het is geen plastic rommel, helemaal van leer.
    Zeker als je ze dan eindelijk in jouw maat vind!

  3. Ohhhh. gaaaf!! Ik herken je probleem, hier ook maatje 42.. soms is er inderdaad een ruim zittende 41 bij, maar dat is maar zelden! Zwarte pumps zitten zeker in mijn garderobe ben ooit zeer goed geslaagd bij Manfield. Dat geldt trouwens voor de meeste van mijn pumps, zijn vaak wel wat duurder maar gaan dan ook jaren mee.. Voor meer gave pumps in onze maat check eens de website van Next, veel keus!

  4. Ik kan me helemaal voostellen dat t een irritante zoektocht kan zijn, een vriendin van me heeft ook een grote maat, iedere keer weer lasfig! Maar nu heb je iig een merk gevonden waarbij je t vaker kan proberen! Zelf heb ik heel veel geluk, ben ook lang (1.80) maar heb maat 39-40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *