Mode: back to the 90’s – de slip dress trend

Zara W13(beeld: Zara Woman AW13 campagne)

In de jaren ’90 (hoor, oma blogt ;-) waren spaghettibandjes een behoorlijke trend. Spaghettibandjes hemdjes, spaghettibandjes jurkjes, zelfs de galajurk die ik in 2000 (!) op mijn eindexamengala van de HAVO droeg had spaghettibandjes.
Spaghettibandjes waren gewoon da bomb (een hip woord uit de nineties). Ruim 15 jaar later is de trend terug en hoera: ik kan opnieuw meedoen. 

Eerder blogde ik al dat ik geen voorloper ben wat betreft mode en Pinterest mijn grote inspiratiebron is. Zo ook bij de spaghettibandjes trend uit de jaren ’90, die anno 2014 modern slip dress of lingerie dress trend gedoopt is. In januari scoorde ik een zwarte slip dress in de sale bij H&M en combineerde deze naar lieve lust.

Helaas was mijn onderjurkje geen lang leven beschoren en rafelde het kant steeds verder totdat er weinig stof van over was. Gelukkig vond ik een soortgelijk exemplaar bij Steps. Met de zomer in aantocht kan ik niet wachten om mijn slip dress met blote benen te dragen.

TS140079201-color-7a-front-0004(beeld: Steps)

Gek eigenlijk dat ik inmiddels zo ‘oud’ ben dat er een trend ‘terug’ komt die ik nog steeds/alweer kan dragen. Wie weet houdt dit jurkje het langer vol en kan ik over 15 jaar weer meedoen ;-)

Heb jij al een slip dress gescoord?

– xxx – Lins

PS: Dankjewel Pinterest, wat plaatjes ter inspiratie:

454f7f8b6c6e8eb7c7938741d80b2466(bron: compilatie van PS by Dila/Pinterest)

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *