Mis:verstand!

OMG! Al 12 dagen (!) geen blog, ik schaam me diep! Maar believe me when I say; ik was echt totally van de wereld. Vorige week vrijdag (nieteens de 13e) werd mijn verstandskies rechtsonder verwijderd. Aangezien deze nog niet doorgekomen was, moest ik naar de kaakchirurg. No problemo, dat was bij mijn bovenste verstandskies ook het geval en dat viel reeeuze mee!
Deze liet zich echter niet zo makkelijk verwijderen…

Boren, zagen, snijden, de kies werd in stukken gebroken en ook mijn kaakbot moest eraan geloven. Natuurlijk was ik uitstekend verdoofd, maar ik merkte dat zowel de kaakchirurg als de assistente het moeilijk hadden met mijn kies. Op een gegeven moment moest er nóg een assistente aan te pas komen, slik…
Maar, ik ben niet bang voor tandartsen of ziekenhuizen, dus na een uur wrikken, wroeten en beuken stapte ik, gewapend met een ijsblok op mijn wang, het ziekenhuis weer uit.

De dag kwam ik prima door, ik kreeg lief ziekenbezoek en bloemen en de verdoving zat er natuurlijk nog flink in. Totdat ik de volgende ochtend wakker werd. Be afraid, be VERY afraid…

Hamsteren is er niets bij! Of Marlon Brando in The Godfather!


Bizar hè? Dit had ik de vorige keer absoluut niet, thank God! En it hurts like hell. Vanaf maandag kon ik ook niet meer slapen ’s nachts. Om de paar uur werd ik huilend & krijsend van de pijn wakker. Het was afgrijselijk. Overdag kon ik mijn dagen goed slijten met een SATC-marathon en om de zoveel uur een pijnstiller.

Maar toen ik woensdag nog altijd niet geslapen had ’s nachts, ging ik echt door het plafond. Geen slaap is echt killing! En niet te vergeten the guilt die ik voelde jegens lover. Die óók drie, vier keer per nacht wakker schrok wanneer mijn pijnstillers uitgewerkt waren.

Donderdag ging ik dus – slap van alle Ibuprofen 600 & het niét kunnen eten – nog altijd met intense pijn, opnieuw naar de kaakchirurg. Daar bleek dat ik alveolitis had. Het stolsel wat na het bloeden zorgt voor een propje op het gat waar ooit mijn verstandskies zat, was losgeschoten. Dus zonder stollen, blijft het gat en kaakbot bloot. Ieww

De natuur lost dit zelf op, maar ondertussen had ik al 6 nachten niet geslapen en nam ik loads Ibuprofen. Dus ik kreeg – ahwwTramadol.

Tramadol is een morfine-achtige pijnstiller die tot de opioïden gerekend wordt. Tramadol valt niet onder de opiumwet in tegenstelling tot de iets zwaardere opiaten/opioïden als onder andere morfine en methadon.

Tramadol wordt gebruikt als pijnstiller (analgeticum) bij matige tot ernstige pijn en als hoestprikkel-onderdrukker (antitussivum). Het is uitsluitend oprecept verkrijgbaar“.

En het is HEMELS! <3
Ik heb donderdag de eerste dosis genomen en hoewel ik er erg dizzy & “have you ever been mellow” van word – werkt het als een tierelier! Dus, nu ik 3 nachten weer geslapen heb, had ik voldoende kracht om mijn lieve lezers te updaten! Letterlijk back by dope demand!

Hebben jullie al je verstand(skiezen) nog? En nooit complicaties gehad of ook horror-verhalen van de tandarts? Ik ben nog steeds niet bang, maar vond deze ervaring wel pretty intenseO_0 

xoxo (alleen de linkerwang, please!) Lins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *