Mijn vrienden weten precies wie mijn vrienden niet zijn.

Vrienden komen naar de première van een nieuwe theatervoorstelling.
Niet backstage maar vooraan in de zaal.
Vrienden durven opbouwend kritisch te zijn.
Vrienden snappen dat schoolgeld voor pleziergeld gaat.
Eigenwijze vrienden kopen dan toch een kaartje voor een feest voor mij.
En negeren daarbij mijn bezwaarde gemurmel.
Omdat ze graag willen dat ik erbij ben.
Vrienden weten dat dit bovenstaande geheel wederzijds is.
Je weet wat ik bedoel met: ‘geen zin’, zonder het te veroordelen.
En je weet ook dat ik het er dan juist over wil hebben.
Vrienden hoeven mij niet echt te vragen hoe het gaat.
Je weet dat ik het bovenstaande zonder te vragen ook van jou weet.
Als je een vriend van mij bent wens je voor mij hetzelfde als voor jezelf.
Hoe lang ken ik je nu al, is geen randvoorwaarde.
Ervaringen staan boven jaren.
Kwaliteit boven kwantiteit en frequentie.
Ik maak nog steeds nieuwe vrienden.
Soms met mensen waar ik het nooit van verwacht had.
Dat is niet hetzelfde als goed door een deur kunnen.
Ik kan goed door een deur met een heleboel mensen.
Zo ben ik.
Een allemansvriend.
Dat weet jij ook.
Maar mijn vrienden weten precies wie mijn vrienden niet zijn.
Mijn vrienden staan al aan de andere kant van die deur.
Dat is het verschil.
Misschien denk je: nou en, ik hoef jouw vriend niet te zijn.
Dat is nu juist het mooie: dat ben je dan ook niet.
Wat Henk Westbroek zingt moet hij weten.
Illusies zijn voor goochelaars.
Geen dun laagje chroom.
Solide.

3 reacties

  1. Hey lief schatje van mij!Wat een super mooi stukje heb jij geschreven.Goed samengevat hoe ik er ook over denk alleen dan imnn jou mooie woorden.Jij bent mijn allesie en I love u forever!Iksie voor jou!Of zoals Lottiej het liever niet zieten, groetjes René

  2. Nou nou misschien moet die Rene van je eens even met iemand gaan praten want hij komt toch vrij labiel over op het moment:) Van het ene uiterste naar het andere en weer terug:) Of is dat manneneigen?Meis, het maakt mij niet uit aan welke kant van de deur ik sta bij je (al weet ik dat wel natuurlijk)..want hoe mooi je verhaal ook is en hoe poetisch de scheidslijn ook is.. de deur staat bij jou toch altijd open:) Dat weten we allemaal!Dikke kus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *