Mijn parasiet & ik #toomuchinfo-blog

Bloedprikken Prikken

I'm sick Ziek thuis

Wow, al 8 (!) dagen niet geblogd. Dat komt niet vaak (meer) voor. Een druk offline leven, (huwelijks)reis of ziekte is vaak de reden. Helaas is het dit keer het laatstgenoemde. Vorige week dinsdag ging ik met collega’s uit eten bij Hasekura. Achteraf gezien kan ik deze sushi-tent beter Helsekura noemen. Ik liep daar een parasiet op waar ik inmiddels flink ziek van ben.


Is het niet de droom van iedere vrouw om te eten wat je wil zonder aan te komen? Wrong! ;-) Believe me, deze motherfucker wil je echt niet als vriend hebben. Ik bespaar je de details maar that shit cray!
Mijn nieuwe lievelings-emoticon op whatsapp is dan ook deze vrolijkerd: Whatsapp.

Vorige week dinsdag leek er nog niets aan de hand. Mijn collega’s en ik schoven de all you can eat-sushi met ladingen tegelijk naar binnen. Ik tweette nog: “Mijn eerste keer #Hasekura-sushi. Ben benieuwd!“. Het etentje was gezellig maar de sushi vond ik persoonlijk niet zo lekker als mijn favoriet bij Sushi Today. Het personeel was bovendien nogal chagrijnig en de sushi niet zo mooi opgediend. Neen, mijn favoriet zou Hasekura niet worden.

Dit bevestigde mijn darmen zodra ik thuis kwam (#sorrynosorry #toomuchinfo!) maar het is waar! Echt, zodra ik thuis kwam was het raak. Maar wie weet was het de hoeveelheid sushi die ik ge-binge‘d had. De dagen erna (woensdag, donderdag) werd het helaas niet veel beter. Ik informeerde voorzichtig bij collega’s of zij er ook last van hadden. Één collega ook, de andere twee zijn vegetarisch en hebben geen vis of vlees gegeten dus hadden geen klachten.

Vrijdag had ik er ook opvliegers bij en brak het zweet me uit op mijn werk tijdens een presentatie. Ik ben niet echt een zeikerd, dus werkte gewoon vrolijk verder en ging het weekend in. Zaterdag op stap met vrienden, ietwat ongemakkelijk want hey: nog steeds that shit cray. Maar ik ging zeker mijn weekend niet laten verpesten door die shit.

Maandag vond mijn manager me nogal wazig. Ik mezelf ook hoor, ik kon me moeilijk concentreren en had nog steeds opvliegers. Again, ik ben geen zeikerd. Ik ben opgevoed met een niet lullen maar poetsen-mentaliteit, dus gewoon werken met je ass. Een beetje een bange poeperd was ik wel, want dat blijft toch vervelend in een andere omgeving dan thuis. Uit werk ging ik door naar mijn eetclub met vriendinnen, maar ook daar was ik er niet helemaal bij.

Maandag op dinsdag was een helse nacht. Nu begon ik ‘m wel te knijpen. Zweten, hallucinerende dromen, that shit cray, janken. What the fuck is er mis met mij? Dinsdagochtend moest ik de handdoek in de ring gooien. Inmiddels een week na het diner bij Hasekura Helsekura, belde ik de huisarts. Die liet mij meteen komen, bloed prikken en ik moest vooral veeeeel drinken, anders zou ik uitdrogen. Ook moest ik rustig aan doen. Ga maar slapen, aldus de doc.

Nou, dat slapen ging wel. Toen ik eraan toegaf heb ik hele dagen weg geslapen. Donderdag lag ik als een vaatdoek op bed, samen met mijn hallucinerende dromen en zweet-aanvallen, toen mijn huisarts belde met de uitslag van het bloedonderzoek. Een ontsteking, door een parasitaire infectie. Say whut? Een parasiet? Een parasiet die mij ziek maakt? Yep, of ik recent nog sushi of rauw vlees heb gegeten. Goddamn. Die fucking Hasekura Helsekura.

Dus. Op Instagram excuseerde ik me al voor mijn social media/blog silent treatment, maar ik ben echt zo slap als een vaatdoek. Wat een vervelend beestje, zo’n parasiet. Na 11 dagen gezelschap vraag ik me af of ik een eigen Facebook- of Instagram-account voor ‘m moet aanmaken. @PietParasiet misschien. Of @HasekuraPara.

Buikpijn, krampen, lusteloos, verminderde eetlust, vermoeidheid: dat is mijn wereld nu. Meer dan slapen, bankhangen of languit, uitgebreid, warm douchen zit er niet in. Enig voordeel? Ik ben helemaal bij met mijn lievelingsserie Girls. Ook heb ik weer veel SATC en The Hills gekeken. Maandag heb ik weer een date met mijn huisarts en woensdag komen er uitslagen van de kweek terug. Ik moet me dus nog even vermaken.

Hebben jullie filmtips, leuke series of websites die ik zonder al teveel moeite kan bekijken? Ik heb echt de spanningsboog van een peuter momenteel, dus niets ingewikkelds.

– xxx – Lins & mijn parasiet
Van wie ik stiekem hoop dat ‘ie snel weer oprot. Serieus. Ik ben je zat.

Ziek thuis

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *