Persoonlijk: mijn jaaroverzicht 2013

Wauw, wauw, wauw! Wat een prachtig jaar was 2013!
Het jaar begon natuurlijk al magisch, sinds ik per 1 januari 2013 verloofd was na René’s aanzoek op Oudejaarsavond. Maar niets kan vrijdag 13 september 2013 overtreffen: de dag dat ik met de liefde van mijn leven trouwde! De liefde, de positieve vibe, vriendschappen en het geluk heeft 2013 een fantastisch jaar voor mij gemaakt. Een volwassen jaar met veel bijzondere gebeurtenissen.

Totaal jaaroverzicht

Nostalgisch als ik ben kijk ik de laatste dag van het jaar graag terug op hoe ik het afgelopen jaar beleefd heb. Dankzij mijn blog kan ik feilloos teruglezen wat me bezig hield. Zo kan ik 2013 mooi afsluiten en ben ik klaar voor 2014!
Lees je mee?


Januari
If you liked it then you should have put a ring on it. AND SO HE DID!

1. Januari AanzoekMet traantjes van geluk lees ik mijn blog terug waarin ik vertel over René’s aanzoek. Ik word ten huwelijk gevraagd op de valreep van 2012 en start het nieuwe jaar dus als verloofde vrouw! Ondanks onze fijne relatie en hoe goed we elkaar kennen, heb ik zijn aanzoek totaal niet zien aankomen. Natuurlijk kan ik niets anders antwoorden dan JA! En zo besluiten we op 1 januari 2013 dat we dit jaar in het huwelijksbootje stappen.

Februari
1. Januari gebrokenZelfs een gebroken arm kan mijn extatische stemming in januari en februari niet verpesten. Eind januari heb ik een stom ongeluk en breek mijn linkerarm. Ik mag 6 weken in het gips: februari is nogal een saaie maand ;-)

Maart

5. Maart Insanity trainingNa al dat rusten in februari ben ik toe aan wat actie! De beroemde (en beruchte) Shaun T. komt bij me thuis op DVD en ik start met Insanity. Het is onwijs zwaar, maar I’m loving it. Heerlijk om zo te beulen, na iedere les ben ik doorweekt en voel de adrenaline door mijn lijf pompen.

De honeymoon wordt alvast geboekt (Rhodos) en ik win een trouwjurk! Met dank aan een like&win-actie van Viva, Amstelfilm en Weddings scoor ik een jurk t.w.v. € 2500,- euro naar keuze. Ik geloof mijn ogen niet: die like&win-acties op Facebook zijn toch onzin? Blijkbaar niet, want in april mag ik langskomen voor een eerste pas-afspraak.

April

4. April TrouwjurkZo geschiedde. In april ga ik met mijn moeder en ceremoniemeesters a.k.a. besties naar Weddings Rotterdam en we zijn het unaniem met elkaar eens. De bruidsjurk is binnen! Het is heel bijzonder om jurken te passen en er worden dan ook traantjes weggepinkt :-) We proosten op onze keus waar we nog maanden geheimzinnig over moeten doen, want het is ons geheimpje tot aan de bruiloft.

Mijn ceremoniemeesters noem ik niet voor niets besties. Wat wij samen hebben is ware vriendschap. We hebben respect voor elkaar, genieten van elkaars gezelschap, vullen elkaar aan en hebben vertrouwen en liefde voor elkaar. In het verleden had ik zogenaamde vriendinnen die mij niet waardeerden of behandelden zoals zou moeten. De vriendschap was niet gelijkwaardig: ik was continu aan het geven en het nemen deden de anderen. Er was geen respect en ze gebruikten me om eigen onzekerheden te verbloemen door mij naar beneden te halen.

Gaandeweg realiseer ik me dat vriendinnen ook anders kunnen zijn. Ik ben door schade en schande wijs geworden wat betreft vriendschappen. De frenemies zijn verdwenen en ik ben zoveel gelukkiger zonder de negativiteit die deze personen met zich meebrachten. In 2013 ben ik at peace en gezegend met vriendinnen waar ik mijn leven mee wil delen.

FriendsFriends Mir
Mei

5. Mei InsanityMei is een sportieve maand. Ik rond het Insanity-programma af en loop mijn eerste hardloopwedstrijd. De before & after resultaten van Insanity zijn awesome en ik ben blij dat ik dig deeper heb gezegd Shaun T.! Mijn eerste hardloopwedstrijd is een 5K-loop in IJsselstein en na afloop ben ik hooked. Dit is zo gaaf! Een paar maanden geleden kon ik nog geen minuut lopen en kijk me nu eens gaan! Dankzij Evy heb ik de eerste 5 kilometers gehaald, maar dit smaakt naar meer.

Wat niet naar meer smaakt, is de moeilijke relatie die ik met eten heb. Eetbuien, spijt, schaamte: 2013 is het jaar waarin ik eindelijk af durf te kicken. Niet langer als een junk met eten omgaan, het lukt me steeds beter. De sportiviteit wint het van onzekerheid en ik leer dat mijn lichaam meer is dan alleen een getal. Het blijft mijn zwakke plek, maar ik overwin mijn grootste struggle.

Juni

6. Juni ondertrouwWe gaan in ondertrouw! Samen tekenen we in voorbereiding op ons huwelijk de benodigde papierwinkel bij de gemeente Utrecht. We hebben vrij en maken er een mooie dag van. Na de ondertrouw eten we kreeft bij ons favoriete Japanse restaurant Konnichi Wa. Daarna uit ons dak bij het concert van Die Antwoord in Tivoli. Een heerlijke dag, zo mag onze trouwdag ook zijn!

6. Juni MeidenloopVorige maand liep ik 5K, in juni loop ik er 10: tijdens De Utrechtse Meidenloop op een zonnige zondag in juni. Best cool, ik weet mezelf te enthousiasmeren steeds iets verder te gaan en heb in een halfjaar mezelf van 0 naar 10 kilometer getraind. Wie had dat gedacht op 1 januari 2013?

Op vrijdag 14 juni heb ik een spannende fotoshoot voor Viva. De jaarlijkse ‘Trots op mijn lijf’-editie is er ook in 2013. Als beloning voor mijn sportieve prestaties en positieve zelfbeeld na jaren worstelen stuur ik een e-mail. Tot mijn grote trots (en schrik!) word ik uitgekozen. Photoshop-vrij mag ik in bikini op de foto voor in het magazine.

Op de terugweg in de trein overvalt een oud gevoel van schaamte me en ik barst in huilen uit. Klote onzekerheid. Maar snel realiseer ik dat ik júist trots moest zijn dat ik dit heb gedurfd. Het is een mooie afsluiter om voor eens & voor altijd die negatieve gedachten te stoppen. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Juli

7. Juli VivaZo. Daar sta ik dan. In juli verschijnt ‘mijn’ Viva en ik ben zenuwachtig. Op mijn blog durf ik mijn journey van 13-jarig meisje tot nu te plaatsen. Daarom ben ik trots op mijn lijf. Deze Viva-shoot is een beloning voor jaren strugglen en hard werken. Ik probeer niet meer onzeker te zijn omdat het zonde is van kostbare tijd. Tijd waarin je gelukkig zou moeten zijn en daarvan kunt genieten. Dus sta ik stoer in mijn bikini.

7. Juli StekkerOp 27 juli bezoek ik met mijn lover, BFF en vrienden Stekker in het park-festival. Heerlijk dansen in het zonnetje op technobeats in goed gezelschap. Ik ben gek op festivals in de zomer! De sfeer, DJ’s, toffe locaties, liever een festival dan binnen in een discotheek. In 2013 bezoek ik naast Stekker nog wat andere festivals, maar dit is mijn favoriet. Wat een fijn feestje :-)

Augustus

8. Augustus onbepaalde tijd contractDe maand augustus begint geweldig. Mijn baas, waar ik inmiddels 1,5 jaar met veel plezier werk, vindt het tijd me te belonen met een vast contract. Hoewel ik tot dusver altijd freelance of voor losse opdrachtgevers heb gewerkt, ben ik erg gelukkig met mijn vaste aanstelling. Het geeft een gevoel van vertrouwen en waardering, zeker in deze tijden. Bovendien is er nu de optie een eigen huis te kopen met mijn toekomstige man. Ik ben erg dankbaar voor deze kans en realiseer me dat ik dit heb verdiend door hard te werken en mijn ambities uit te spreken.

8. Augustus vrijgezellen 1Vrijgezellenfeestje!
I’ve found the man of my dreams and the best girls to share this with!
Mijn vriendinnen verrassen me op een zaterdag in augustus en we hebben een prachtige dag (en nacht ;-) We picknicken in het park, stappen samen in een huwelijksbootje, zingen smartlappen en dansen op muziek uit ‘onze’ tijd.

8. Augustus vrijgezellenbootje8. Augustus vrijgezellen wensHuilmoment! Samen laten we een wens-ballon op en mijn wens is altijd zo gelukkig te blijven als op dat moment, met mijn dierbare vriendinnen om dit mee te delen :’-)
Natuurlijk speelt het mee dat we al menig fles wijn verorberd hadden en daardoor extra emotioneel waren ;-)

8. Augustus Parade zwevenIn augustus strijkt ook De Parade weer in Utrecht neer. Ik bezoek deze een keer met collega’s en met mijn aanstaande. Natuurlijk kan de zweefmolen niet ontbreken. Zweven is leven! Nog maar een maand tot de bruiloft en ik ben nog altijd kalm en relaxed. Wij organiseren (bijna) alles zelf en ik ben geen bridezilla zoals je in sommige televisieseries ziet. We hebben er vooral erg veel zin in!

Tattoo1Tot slot laat ik in augustus mijn vierde tattoo zetten. Een veer op de zijkant van mijn ribben.

September

De maand waarin we gaan trouwen! Ook de maand waarin ik mijn eerste 22 kilometer (!) loop. Gelukkig ben ik geen runaway bride ;-) De dagen tot 13 september tel ik af. De laatste voorbereidingen worden getroffen: een bezoek aan de schoonheidsspecialiste, een zonnebankje en het draaiboek voor onze ceremoniemeesters. Donderdagavond 12 september gaan we uit eten bij één van onze favoriete restaurantjes (Le:en) maar krijgen door de zenuwen geen hap door onze keel. Morgen ben ik de bruid!

Foto 47JA!
Op vrijdag 13 september 2013 geven René en ik elkaar dan eindelijk het ja-woord!
Eerst op het gemeentehuis, daarna in de kerk. We dineren in klein gezelschap en dansen tot middernacht. Moe maar voldaan worden we thuisgebracht en ’s ochtends worden we wakker als man & vrouw. Vrijdag 13 september 2013 is de mooiste dag van 2013. Mijn eerste blog als getrouwde vrouw is awesome!

9. September wedding friends9. September wedding maatjes
Een paar dagen na de bruiloft vertrekken we naar Rhodos voor onze honeymoon. Zon, zee, strand, de huwelijksreis als newlyweds is fantastisch. Het is fijn om na de spannende voorbereidingstijd en onze geweldige dag samen te ontspannen met de zon op je bol. We worden flink in de watten gelegd omdat iedereen ons trakteert als pasgetrouwd stel en zo ontbijten we vier dagen achter elkaar met champagneontbijt (!). Daar kan ik wel aan wennen ;-)

9. September honeymoonEen dag voor mijn 30e verjaardag komen we thuis en natuurlijk kan ik deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan.

9. September 30 jaarGeen groots feest, a small get together thuis en ‘s avonds uit eten. Ik ben heerlijk verwend en heb genoten. 30 is gewoon prettig. Flirty thirty, zoals een leeftijdsgenoot me trots vertelde :-)

Oktober

10. Oktober Halve marathonIk loop de halve marathon van Amsterdam! Nu ik mijn jaaroverzicht teruglees denk ik: damn girl! Van een bankhangende, a-sportieve chick naar een hardlopende, Insanity-machine in 10 maanden tijd! Sporty Spice is mijn nieuwe nickname!

10. Oktober Den HaagOpnieuw realiseer ik me hoe gelukkig ik ben met mijn vriendinnen en leer dat we er onvoorwaardelijk voor elkaar zijn. 2013 is een gelukkig jaar vol blessings. Het is ook een volwassen jaar: trouwen, een vast contract, twee close vriendinnen die mama worden, mijn 30e verjaardag. Mooie, bijzondere momenten die ik koester.

November

11. November Social congresVoor mijn werk bezoek in The Social Customer congres en leer (nog) meer over social media, bloggen en online. Al doende weet ik dat mijn kracht ligt bij social media, online content en redactie, dus blijf ik mezelf ontwikkelen op dit vlak. Schrijven combineren met het geven van workshops, als trainingsactrice rollenspellen en presenties geven, het komende jaar heb ik genoeg plannen :-)

11. November 90's partyMaar naast werken moet je ook plezier maken, dus bezoek ik met mijn man, collega’s en vriendinnen weer een ouderwets 80’s & 90’s feestje. Ik ga niet (meer) iedere maand op stap (oma ;-) maar kan nog wel tot ’s ochtends vroeg op de dansvloer staan. Zeker op feestjes waar muziek uit ‘mijn’ tijd gedraaid wordt, maak ik de dansvloer onveilig met gabber-, R&B-, dancehall- en Macarena-moves.

December

12. December Eettafel

René en ik kopen een nieuwe eettafel! Veel gasten op onze bruiloft zijn onwijs lief en attent geweest door een gift in een envelopje te schenken. We zijn ontroerd en blij verrast door deze gulheid. Dit geld willen we niet ‘zomaar’ ergens aan uitgeven. Aan een eettafel zit je dagelijks en kun je bovendien de vrienden in kwestie aan uitnodigen! Dus wisselen we de envelopjes in voor een prachtige, massief oud-eiken eettafel. In januari 2014 wordt deze bezorgd.

12. December GhosttownHardcore will never die! Zoals ik al eerder schreef, ben ik groot fan van de 90’s. Misschien verbaast het je, maar ik was zelfs een tikkeltje een gabberwijffie destijds. De muziek blijft voor mij bijzonder, dus bezoeken we minimaal eens per jaar een écht gabberfeest. Dit jaar was dat Ghosttown in Central Studios. Ik vind deze feesten geweldig.

12. December FamilyMet ons gezin sushi eten! Links zie je mijn lieve moedertje, die dit jaar 60 (!) is geworden. Naast haar zit mijn 27-jarige ‘kleine’ broertje (hij torent al jaren boven me uit). Dit was op de trouwdag van mijn ouders (15 december). Mijn vader is overleden toen ik 22 was. Samen proberen we van deze dag toch iets leuks te maken zodat mijn moeder hem wat minder hoeft te missen op hun trouwdag. Gezellig sushi eten helpt :-)

12. December kerstMerry Christmas! Onze eerste kerst als getrouwd stel! Als kind ben je helemaal in de Sinterklaas-stemming en gaat kerst een beetje aan je voorbij. Nu ik zelf volwassen ben vliegt Sinterklaas voorbij en geniet ik meer van kerst. René en ik hebben elkaar cadeaus gegeven en lekker gegeten.

12. December DuitslandOp dit moment vertoeven we in Duitsland, waar we derde kerstdag met vrienden naartoe zijn vertrokken voor een mini-vakantie. De kerstmarkt van Duisburg, shoppen in Oberhausen: we vermaken ons prima! Met mijn man, mijn vriendinnen en hun vriendjes (plus kleine baby :-) slapen we samen in een huisje. Super leuk om met 3 stelletjes samen de dagen tussen kerst en Nieuwjaar door te brengen. Spelletjes doen, de open haard aan, bubbelen in de jacuzzi: heerlijk het oude jaar uit!

Vanavond is het alweer een jaar geleden dat René mij ten huwelijk vroeg en staan we aan het begin van 2014. Het afgelopen jaar is een ontzettend mooi en bijzonder jaar voor mij geweest. De mooiste dag is zonder twijfel onze trouwdag op 13-9-13, maar er zijn zoveel mooie momenten de revue gepasseerd!
2013 is misschien wel één van mijn beste jaren sinds een lange tijd en daar ben ik gelukkig om.

Ik wil jullie als lezers ook bedanken. Dat ik mijn schrijfsels online deel, ook al doe ik dat in de eerste plaats voor mijzelf, maar toch vaak waardering en positiviteit teruglees in jullie reacties. De leuke comments op Instagram, Twitter en mijn Facebook-pagina. Dit jaar ben ik voor het eerst een paar keer live ‘herkend’ door volgers. Dat is toch gaaf! Bedankt voor jullie support en online gezelligheid :-)

Heb jij ook een fijn jaar beleefd? Is 2013 voor jou net zo bijzonder als het mijne?

Ik wens je een stralend 2014! Make it count!

– xxx – Lins

Happy 2014

8 reacties

 1. Wauw, wat een mooi jaar! Ik kan me niet voorstellen dat je het droog hebt gehouden tijdens het schrijven, wel? Ik wens jullie het allerbeste voor 2014, dat het maar net zo’n mooi jaar mag worden!

 2. Wauw, toen ik hierboven een stukje zag staan over je verloving besefte ik pas hoe snel dit jaar voorbij is gegaan. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik die post las ;) Je hebt er een mooi jaar van gemaakt, op naar een nóg beter 2014!

 3. Lieve Lins…

  Wat een geweldig jaar was dit… ondanks alle nare dingen die jij ( en ik ) heb meegemaakt staan we heel erg positief in het leven, daarover waren we het heel kort geleden al eens toen je een heel lief berichtje plaatste op mijn FB.

  Hoop alleen niet dat ik onder jouw Frenemies val al is het heel lang geleden…. ;)

  Ik hoop dat 2014 voor ons beiden nog mooier zal zijn.. jij hebt Thailand al in het verschiet dus moet lukken…. en dat het geluk ons toe zal blijven lachen!!!!

  Een fijn oudjaar ( gekker als vorig jaar kan bijna niet of je moet Rene vertellen dat je zwanger bent ;) ) en we lezen elkaar in het nieuwe jaar!!!!

  Liefs,
  Es x

 4. Superstoef om te zien hoe sportief je bent geworden!! Jij bent het bewijs dat het dus WEL kan!!

  Fijne jaarwisseling en all the best for 2014!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *