Boek: ‘Mijn geluk maak ik zelf wel’

Naast alle hedendaagse Bouquet-reeksen à la 50 Shades, de teen Twilight Saga en alle glossy’s die ik verorber, lees ik ook graag feelgood boeken met een psychologische achtergrond.
Zoals ‘Mijn geluk maak ik zelf wel‘, dat momenteel op mijn nachtkastje ligt.

Het boek is geschreven door Astrid Maria Boshuizen en het leest lekker weg. Niet zwaar, ondanks het onderwerp, maar prettig en toch leerzaam. Ik hou wel van een schrijfstijl die je op een uitdagende manier aanspreekt, de spreekwoordelijke schop onder de kont.

Heerlijk toch? Weg met het idee dat je 24 uur per dag, 7 dagen per week, ultiem gelukkig moet zijn. ‘Geluk hoeft niet elk moment. Goddank‘.
Ik merk zelf dat, met het ouder worden, ik bepaalde verwachtingen en verplichtingen los durf te laten. Mijn drang naar perfectionisme bijvoorbeeld, maakte me juist onzeker en ik kreeg het er benauwd van.

Voorbeelden? Ik voelde me vroeger écht niet lekker…

  • bij onverwachte visite en de afwas staat er nog, of mijn wasmand is niet leeg
  • als ik zonder make-up naar mijn werk of boodschappen ga doen
  • wanneer ik geen geen size zero of maatje 36 heb
  • omdat ik het idee had dat alles altijd perfect moest zijn
Hilarisch toch? Het Imperfectie-spel, love it!
Ik heb het boek nog niet uit maar gezien de fijne manier waarop het geschreven is (en de uitstekende weersvoorspellingen deze week!) zal dit niet lang duren. Neig je ook naar Miss Perfect-trekjes en stel je extreem hoge eisen aan jezelf? Dan is dit een leuk boek, wat ongemerkt toch je denkbeelden iets zal bijschroeven. Goed is goed genoeg, yeah!Ben jij streng voor jezelf? En baal je wanneer je een perfectionistisch item niét van je lijstje kan afstrepen? Of ben je juist lekker comfy with yourself and your body?

xoxo
Lins 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *