Mensen houden van Bloomon – en ik ook!

Online zag ik al ruim een jaar de bossen bloemen van Bloomon voorbij komen. Wat een onzin, dacht ik, alsof je zelf niet naar de bloemist kunt om een bossie uit te zoeken. Dat deed ik dan ook regelmatig. Toch vond ik het vaak lastig om mooie combinaties samen te stellen en bleven mijn bosjes van de bloemist niet langer dan een week mooi. Ondertussen werd ik online nog steeds doodgegooid met Bloomon, maar ook bij vriendinnen die inmiddels overstag waren, zag ik de Bloomon voorbij komen. Ik besloot – vanuit mijn aard sceptisch en benieuwd – een proef op de som te nemen.

Na ruim een kwartaal bloemen van Bloomon, kan ik echter niet anders dan aansluiten in de rij lovende abonnees van de bloemenservice. Ik hou van Bloomon! 

De bezorging van Bloomon

In maart van dit jaar ontving ik mijn eerste bosje Bloomon. Ze werden netjes bezorgd op het afgesproken tijdvak. De bezorgavond in mijn regio is donderdagavond en het tijdvak is tussen 18:00 en 22:00 uur. Dat betekent echter niet dat ik de hele avond thuis moet blijven, want de dag van tevoren ontvang je een specifiekere tijd per sms.

Ik durf er mijn handen voor in het vuur te steken, want die tijd klopt ALTIJD. Al drie maanden lang, komt de bezorger stipt tussen het afgesproken uur. Dus je hoeft er feitelijk maar een uurtje voor thuis te blijven. Ik ben de afgelopen drie maanden één keer afwezig geweest tijdens het bezorgmoment, omdat er niemand thuis was door een etentje buitenshuis, en toen werden de bloemen netjes voor de deur in een emmer water gezet. Ik kreeg er zelfs een sms’je over.

De service en tips van Bloomon

Ik vind het overigens leuk dat Bloomon me ook tips per sms en mail stuurt over het verzorgen van de bloemen. Zo wist ik persoonlijk niet dat je bloemen beter niet naast een fruitmand kunt stallen, of dat je de vaas het best met een drupje chloor en water kunt reinigen. Ze maken er zelfs heuse DIY-filmpjes over op hun blog, wat ideaal is voor een nitwit huisvrouw als ik.

Ook zit er iedere week een kaartje bij met informatie over je ontvangen Bloomon. Zo heb ik de afgelopen maanden flink wat bijgeleerd over Latijnse bloemennamen. Je weet nooit wanneer het van pas komt, maar de kennis is paraat. Ha!

Ook kun je de Bloomon opschorten als je niet thuis bent, zoals met een weekendje weg of vakantie. In het online systeem waar je eenvoudig inlogt, kun je bepaalde data uitvinken. Zo doe ik dat ook tijdens mijn vakantie. Een vriendin van mij gaf tijdens haar vakantie het adres van haar schoonmoeder op als tijdelijk adres, zodat zij een mooie bos Bloomon had staan. Ook leuk!

Mocht je nu glad vergeten je Bloomon af te zeggen, ze kunnen niet naar je buren en jouw bosje Bloomon zijn ‘over’, dan gaan ze naar een goed doel. Bloomon zorgt er sinds kort namelijk voor dat de Ronald McDonald Huizen opgefleurd worden met de prachtigste bossen. Als Bloomon de bos niet kan bezorgen bij een klant, en ook niet kan afgeven bij buren, dan bezorgen zij de bos bij het dichtstbijzijnde Ronald McDonald Huis. Zowel gasten als vrijwilligers worden erg blij van de bloemen! Super initiatief toch?

De houdbaarheid van Bloomon

Ik heb gekozen voor een tweewekelijks bezorgmoment, dus ik ontvang eens per twee weken een nieuw bossie Bloomon. Ik moet eerlijk toegeven dat met de hitte de bloemen het zeker 10 dagen goed volhouden, maar het de laatste dagen wat moeilijker hebben. Ondanks het verse water en de tips van Bloomon. Maar ik vrees dat dit vooral aan het snikhete weer ligt, want ook de andere bossen in huis die ik heb staan, trekken de warmte slecht.

Goede bloemen zijn het, bij een fikse zomerhitte twee weken fier overeind staan is iets teveel gevraagd, dus daar heb ik eigenlijk wel begrip voor. In de minder warme weken konden veel bloemen uit de bos zelfs nog na twee weken sta-tijd mee, die ik daarom in een andere, losse vaas heb overgezet toen mijn nieuwe bossie alweer voor de deur stond.

Ik las online ook ervaringen van mensen die om de drie weken bloemen hadden, juist omdat ze na twee weken nog zo ontiegelijk goed stonden. Voor mij is twee weken echter een prima termijn, want ik vind het leuk om iedere twee weken een vers, nieuw bosje in huis te hebben. Ik heb trouwens maat Medium van Bloomon (een bos à 65 cm.) en dat kost € 21,95 per bos, wat een vergelijkbare prijs is voor een bos van dezelfde grootte bij de bloemist. En persoonlijk vind ik dus dat de bossen van Bloomon het langer uithouden dan die van de bloemist, wat ik wijt aan het feit dat ze direct van de veiling naar huis gaan.

De bloemen van Bloomon

Het zijn altijd mooie bossen. Soms vind ik de kleuren fan-tas-tisch, soms passen ze iets minder bij mijn smaak, maar ze zijn tot dusver nooit lelijk. Ik houd van zachte, lichte pastelkleuren en dat zijn dan ook mijn lievelingsbossen van Bloomon. Maar mijn schoonzusje houdt juist van de felle kleuren. Er is voor ieder wat wils, omdat de samenstelling van de bossen voldoende wordt afgewisseld.

Ik hou van Bloomon

Dus ja, ik ben overstag. Iemand op Instagram plaatste al – terecht – een opmerking op mijn account, want ik was toch afhoudend en kritisch op Bloomon? Dat klopt. Het is leuk om zelf naar de bloemist te gaan en een bosje uit te zoeken. Een stukje persoonlijkheid, een gezellig praatje met onze bloemiste en T. die steevast een bloemetje mag uitkiezen.

Maar de bossen van Bloomon zijn qua prijs gelijkwaardig aan wat ik bij de bloemist uitzoek, en blijven véél langer staan. Dit komt omdat Bloomon direct van de veiling naar de abonnees gaat, zonder tussenstop bij een bloemist. Bij Bloomon krijg ik meer waar voor mijn geld, het scheelt me tijd én ik hoef nooit na te denken over de bloemkeuze en samenstelling. Ik kom absoluut nog bij onze bloemist, voor losse lelies, pioenrozen of bosjes die ik cadeau geef, maar ik ben fan van Bloomon.

Na een kwartaal Bloomon ben ik een uitermate tevreden klant en blij dat ik – ondanks mijn sceptische houding – toch een poging heb gewaagd. Ik zou niet meer zonder willen. I love Bloomon! Ik heb inmiddels al meerdere vriendinnen en lezeressen aangestoken met het Bloomon-virus, zo zag ik in mijn account. Thanks ladies! Ik hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan de mooie bossen als ik. En dankzij jullie heb ik mooi een keertje gratis bloemen.

Ja, want als je nu denkt: ik wil ook bloemen van Bloomon, dan kun je via de link www.bloomon.nl/ruth2d-cadeau-van-Lindsay bestellen. Jij krijgt dan die toffe, gratis vaas bij je bestelling en ik krijg een bosje bloemen als dank voor mijn enthousiasme en het verspreiden van de Bloomon-liefde. En dat is niet omdat ik een blogger ben ofzo, ik schrijf deze blog namelijk helemaal uit mezelf, maar Bloomon wil haar ambassadeurs graag belonen als ze tevreden klant zijn en zo beide partijen tevreden maken: de trouwe klant en de nieuwe klant. Geinig toch? Ik heb trouwens maat M van het bosje en laat ze tweewekelijks bezorgen.

Ken jij de bloemen van Bloomon al? Ben je net zo lyrisch als ik? Of houd je uberhaupt niet van bloemen?

Fijne vrijdag!

Liefs,
Lindsay

5 reacties

  1. Hier nog een fan! Ik kreeg vorige week mijn eerste bos, cadeautje van de verkering! De warmte maakt het idd wel moeilijk voor ze, op de bezorgdag was het 36 graden en dat vonden ze niet leuk ;) Nu staat het grootste deel van de bos nog fier te duinen, ik geniet er enorm van.
    Ik krijg maandelijks een bos en tel nu alweer af naar de volgende!
    De instagramfoto’s in je artikel doen het trouwens niet 😀

  2. Ik vind Bloomon zo tof! Ik zou ook we iedere maand bloemen willen laten bezorgen, maar het is op het moment een beetje een kostenpost die ik er niet bij kan/wil hebben. Maar zodra ik wat extra geld over heb wat ik er aan wil besteden, ga ik het zeker eens proberen! Ik vind de bloemen zo prachtig en zo te lezen is de service ook echt top.

  3. Hier ook een fan, al moet ik zeggen dat de laatste bos het het minst lang volgehouden heeft, ondanks om de twee dagen vers water en indien nodig stukje knippen was het warme weer teveel van het goede… Shame want ik vond de kleuren van de bos fantastisch!! Ik ontvang iedere 4 weken een verse bos, dus moet nu even wachten, maar goed dat mag de pret niet drukken..

  4. Ik ben ook fan! Vandeweek zag ik dat de appie ook een soort bloomon-achtige bos heeft voor een tientje. Heel mooI, maar na een week konden ze toch echt weg. En mijn bloomon-bossen zijn na een week juist op hun mooist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *