Lins’ Honeymoon Quiz: Rhodos? Rhodos!

Rons_Honeymoonquiz_titel_1993Want engelen bestaan niet, maar een bruidspaar zoals zij. 
Vind je eenmaal in leven en daar blijft het dan wel bij.

Ik ruik de rozengeuren en zie de maneschijn. 
Een geheel toch vele kleuren.

Nee een paar zoals zij, zal er nooit en te nimmer meer zijn.

Razend populair in de jaren ’90: Ron’s Honeymoon Quiz. Een show waar bruidsparen samen strijden voor een heerlijke huwelijksreis. Ik keek dit programma vaak en herinner me nog levendig de tomatensoep en Toren van Pisa als spel-onderdeel.

Rons Honeymoon Quiz

Bij het organiseren van de bruiloft hoort ook het boeken van de huwelijksreis. Maar waar begin je? Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld! Tijdens onze wekelijkse huwelijks-meeting bespraken we onze wensen voor de honeymoon.

Zon, zee en strand – dat was al snel duidelijk. Relaxen na de ongetwijfeld hectische weken die voorafgaan aan de bruiloft. We trouwen op vrijdag de 13e september en het liefst duiken we na het weekend op maandag of dinsdag het vliegtuig in naar een zonnige bestemming.

We houden van luieren maar vinden het ook leuk activiteiten te ondernemen. Cultuur snuiven, een auto huren en de omgeving verkennen. Een boottocht, snorkelen of leren surfen – we zijn beiden echte waterratten. Turkije en Egypte hebben we samen al eens bezocht. Gezien ons budget zochten we een soortgelijke bestemming. Ons oog viel op Griekenland. Snel checkten we de temperaturen. De gemiddelde temperatuur op een eiland als Rhodos is 29C. in september. De zee is 23C. en er zijn gemiddeld 11 zon-uren per dag. Niet slecht! :-)

Met Sunweb naar Rhodos 2
We Google’den op “Griekenland + huwelijksreis“. Wist je dat Griekenland één van de mooiste huwelijksreis bestemmingen is volgens de Top 10 mooiste honeymoons? Griekenland heeft – zo lezen we – alle ingrediënten voor een romantische honeymoon: een heerlijk klimaat, idyllische dorpjes, wonderschoon landschap, mooie stranden, historie, cultuur en nog veel meer. Dat klinkt goed! :-)

Met Sunweb naar Rhodos 1
Advies gevraagd aan Lauwie (Griekenland-expert ;-) en Manu (ze bezochten Rhodos zelfs twee keer samen). Ik quote: “September is de beste maand om te gaan. Zeewater is lekker opgewarmd en het is niet meer té heet“, aldus Lauwie. Manu: “Wat leuk dat jullie plannen hebben om naar Rhodos te gaan voor jullie honeymoon! Ik zou zo weer gaan!”.
Uiteindelijk hebben we, na veel lezen op Zoover.nl, de ervaringen van de dames en ons eigen gevoel, een keus gemaakt.

Rhodos Sunweb
We vertrekken na de bruiloft naar Rhodos! We verblijven in het plaatsje Ialyssos/Trianda, op ongeveer 7km. van Rhodos-stad. Trianda (oude Griekse naam Ialyssos) ligt aan de noordwestkust van Rhodos en heeft een lang zand- en kiezelstrand (met een surfschool! :-).

Villas Duc 3
Als newlyweds vinden we dat de locatie romantisch en sfeervol moest zijn. Onze accommodatie is daarom Villas Duc geworden. Een kleinschalig intiem verblijf, met zwembad aan een tropische tuin en verzorging door de familie Douka. De recensies op Zoover.nl zijn lovend: een 8,8 gemiddeld en de Zoover 2012-award.

Villas Duc 1Villas Duc 5Villas Duc 2Villas Duc 4
Is het al september? ;-)

De huwelijksreis is geboekt, afgelopen zondag hebben we de trouwringen gekocht, over vier weken ga ik trouwjurken passen met mijn moeder en vriendinnen en de diner- en feestlocatie is zo goed als rond. De gesprekken met de pastoor lopen voor het kerkelijk huwelijk, de ondertrouw-datum is geprikt en het Stadhuis gereserveerd voor de échte trouwdatum. Over 6 maanden en één nachtje slapen stappen we in het huwelijksbootje! ^^

xoxo bride-to-be Lins

6 reacties

  1. Mooie blog weer en inderdaad de Huwelijksreis bestemming ziet er geweldig uit, en de voorbereidingen gaan in een rap tempo en alles loopt en gaat zoals jullie het willen.En nu nog maar 6 maanden en dan zijn jullie Meneer en Mevrouw samen.XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *