(*) Lindsay’s leesclub: Win Apenbillen en wiebeltanden!

9789000345830_download
(*) Deze blog is een samenwerking en bevat producten die ik namens een firma mag schenken.

* deze win-actie is gesloten, de winnaars hebben per e-mail bericht gehad! *

Goed, je kunt geen échte apenbillen winnen, maar het boek Apenbillen en wiebeltanden uit de Lisa en Jimmy-serie. Morgen begint de Kinderboekenweek en namens Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum mag ik 3 exemplaren van Apenbillen en wiebeltanden weggeven. Wil jij Apenbillen en wiebeltanden van Lisa en Jimmy aan jouw kleuter voorlezen? Lees dan verder hoe je kans maakt op dit boek. 

Als kind was ik dol op lezen. Hele woensdagmiddagen spendeerde ik in de bibliotheek en mijn favoriete schrijver was Paul van Loon. Ik vind (voor)lezen belangrijk, dus eigenlijk lezen wij al voor sinds Tara piepklein is.

Apenbillen en wiebeltanden is als voorleesboek voor baby’s minder geschikt. Ik zou dit zelf voorlezen aan kinderen van 4 jaar en ouder, die (her)kennen de verhaallijn en kunnen geboeid blijven door de lengte van de verhalen.

Lisa en Jimmy zijn vriendjes uit dezelfde buurt en beleven in verschillende boeken hun avonturen. Dit keer gaat Lisa voor het eerst naar de tandarts. Ze wil graag een wiebeltand om te wisselen, net als andere kinderen in haar klas. Als de tandarts hoort dat Lisa en Jimmy de volgende dag naar de dierentuin gaan, geeft hij Lisa een raadseltje over een dier dat wel zeven (!) keer wisselt.

In de dierentuin komen Lisa en Jimmy een hoop te weten over zowel dieren als tanden. Het is een vrolijk boek met kleurige en prettige illustraties. Het is klassiek bevestigend qua rolverdeling: Jimmy is een stoere knul en Lisa het lieve meisje. Het leest makkelijk weg, maar mist daardoor misschien wel wat eigens of kenmerkends. Toch denk ik dat kinderen dit een gezellig voorleesboek vinden, zeker als ze zelf bezig zijn met wisselen of naar de dierentuin gaan. Het zijn prima verhaaltjes met leuke plaatjes.

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum is de uitgever van de Lisa en Jimmy-serie (ook van Dribbel, nog zo’n favoriet uit mijn eigen jeugd) en ik mag drie exemplaren van Apenbillen en wiebeltanden weggeven. Aan jullie, als mijn eigen lezers ;-).

Wat moet je doen?

* deze win-actie is gesloten, de winnaars hebben per e-mail bericht gehad! *

1. Laat een reactie achter waarom jij dit boek graag zou willen winnen: wat de leeftijd is van je kind(eren) en vinden ze (voor)lezen leuk?;
2. Volg Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum op Twitter en like hun Facebook-pagina;
3. Deze win-actie sluit maandagavond 12 oktober om 00:00 uur. Dinsdag 13 oktober maak ik de 3 winnaars bekend, die het boek opgestuurd krijgen.

Toi toi toi! :-)

Was jij als kind (ook) zo gek op lezen? Wat zijn jouw favoriete kinderboeken en lees je die nu ook voor aan jouw kind(eren)?

Liefs,
Lindsay

6 reacties

  1. Kan dit ook zonder twitter? Want dat heb ik helaas niet..

    Ik zou het boek graag winnen zodat ik het kan voorlezen in mijn stageklas, groep 1! Denk dat ze het een heel leuk boek vinden :) Zelf vond ik deze boeken als kind altijd ontzéttend leuk.

  2. Hoi! Wat een leuke actie. De kinderen in mijn kleuterklas houden van (voor)lezen! En dit boek past goed bij ons thema 'raar maar waar'. Ik wil dit boek graag winnen en daarmee een hele groep kinderen blij maken. :)

  3. Leuke actie! Ik lees mn dochter van 3 (bijna 4) graag voor en zij hoort het maar al te graag aan :) nog even een fijn momentje samen voor het slapengaan. Ze zit nu helemaal in de fase van poep en billen dus dit boek zal hier goed ontvangen worden.

  4. Super leuk om te winnen, omdat mijn dochter van 2,5 jaar een echte boekenwurm is. Laatst zag ze in de winkel dit boekje liggen en vroeg al of het mee naar huis mocht. Het zou dus geweldig zijn als we dit boekje kunnen winnen :)

  5. Gek op lezen als kind,Ik las graag boeken van Eric Carle,en Pinkeltje,boeken van Annie MG Schmidt
    ik lees nu o.a voor uit Rupsje Nooitgenoeg,Woezel en Pip,Dikkie Dik,De Gorgels,Pluk van de petteflet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *