Stijlvolle voordelen als lange vrouw

image.w335h380b3Ik leef lang én gelukkig, letterlijk en figuurlijk ;-). Ik bedoel: lang leve de lol is mij op het lijf (1.84) geschreven. Daar schreef ik eerder al verschillende blogs over. Maar wist je dat je als lange vrouw ook een aantal bijzonder stijlvolle voordelen hebt ten opzichte van onze kleinere fashionistas? 


1. Je spot direct de leukste items in een winkel

Ha, de schoenen staan achterin en zo’n kledingstok waar de verkoopster mee komt aanzetten, heb jij niet nodig. Jij kunt zelfs kleding van de bovenste haak bij de H&M afpulken, waar precies je maat tussen hangt. En in de supermarkt kun je ook overal bij, als je in een goede bui bent zelfs voor anderen ;-).

quote-Maria-Sharapova-i-think-its-so-cool-to-be-55610

2. Je bent een onwijze trendsetter!
Crop tops, culottes, omgeslagen mouwen: lange vrouwen dragen deze al jàààààren! ;-)

3. Je kleding hoeft nooit korter gemaakt te worden
Sommige dames laten hun broeken korter maken aan de onderkant. Voor ons is dat een absurde en ridicule gedachte, gezien de uitdaging een jeans te vinden die überhaupt lang genoeg is om over je enkels te komen.

4. Je kunt platte schoenen dragen
Ik ken kleine vrouwen die pertinent weigeren platte schoenen te dragen en zich daarom AL-TIJD op hakken vertonen. Omdat ze een moord doen voor die extra centimeters.

Heels

5. Je kunt hakken dragen, zo hoog als je wilt
Of je dit doet, is geheel aan jezelf. Ik draag graag flinke hakken, want ik ben toch al lang. Daarnaast voel ik me charmanter op high heels. Laat niemand je vertellen dat je geen hakken moet dragen ‘omdat je al zo lang bent’. Fuck dat, er zijn teveel mooie pumps en killerheels om je hier iets van aan te trekken.

291f11f2f3c5166d348c39bdbe3e748d

6. Je lijkt slanker
Mensen geloven vaak niet dat ik 80 kilo weeg of maat 40-42 heb. Je gewicht verdeelt zich over je hele lijf en als je een langer lijf hebt, ben je vaak minder propperig of gedrongen.

7. Je kunt iedere broek- en roklengte hebben
Wanneer maakte jij je voor het laatst druk dat een model broek of rok je ‘korte pootjes’ gaf? Juist, nooit.

8. Sneakers hoeven geen wedges te hebben
Waarom zou je sneakers in godsnaam willen veranderen in datgene wat ze nooit geweest zijn? Eerlijk gezegd heb ik die hele hakken-in-sneakers-trend nooit begrepen. Het ziet eruit als een klompvoet, pardon my French. Al mijn sportschoenen kan ik ook daadwerkelijk gebruiken om die laatste trein te halen, zonder mijn enkels te breken.

9. Niemand kan in je kledingkast snuffelen
Heerlijk! Misschien ietwat onaardig, maar dit vond ik tijdens mijn puberteit één van de grootste voordelen van lang zijn! Mijn kast werd NOOIT geplunderd, terwijl er wel degelijk begerig gekeken werd naar mijn Miss Sixty en Fornarina items. Maar ja, ik had lengtemaat 34 en daar struikelden mijn petite vriendinnetjes over.

Ook mijn schoenen werden nimmer gedragen door andermans voeten. Ik heb nog steeds geen vriendinnen die mijn schoenen kunnen lenen (niemand heeft schoenmaat 42). Nooit kapotte kleding of versleten schoenen na het lenen, want niemand durfde het aan: het was altijd véééél te lang en groot.

1e2775715a1739eb7222dbd947534e9f

10. Mensen vragen of je een model bent
Tuurlijk, tuurlijk, mensen maken ‘gewoon’ een praatje en ik ben ook echt niet in de waan dat ik de looks heb. Maar geen van mijn kleine vriendinnen wordt ooit gevraagd of ze model zijn. Ik denk dat dit serieus al meer dan honderd keer aan me gevraagd is in mijn leven. Eigenlijk is het een hartstikke leuk compliment!

Liefs,
Lindsay

21ba217f32cc9a37cc1e95bff808bc28

PS: Hoe hi-la-risch is onderstaand boekje?

midwood_tall_blonde_evil

11 reacties

 1. Volg je site alweer een tijdje en ben al best wat artikelen tegengekomen waarin je over je lengte vertelt. Ik ben ook 1,84m en ben er juist helemaal niet mee bezig, haha. Ik heb altijd gevolleybald en daar was deze lengte heel normaal, alleen op school stak ik er een kop bovenuit. Mijn voeten heb ik me wel altijd aan geërgerd, met mijn maat 44 al sinds ik 14 ben is dat heel lastig! Nu ben ik 19 en kan ik wel wat leukere schoenen in deze maat vinden. Geen kritiek dit hoor, maar ik vind het gewoon leuk hoe anders jij naar je lengte kijkt. Ik voel mezelf helemaal niet zo lang namelijk!

  Ben wel heel benieuwd of je het volgende herkent: mensen die zeggen hoe lang je wel niet bent. Alsof ik dat nog niet wist, haha. En je dan ‘lange jan’ noemen ofzo. Ik noem een kleiner iemand toch ook geen kabouter? ;)

  1. Hi Kirsten! Wat fijn om iemand van gelijk niveau te \’spreken\’ ;-). Ik vind het oprecht tof dat je er niet zo mee bezig bent. Bij mij is het denk ik een combinatie van weinig zelfvertrouwen meekrijgen over mijn uiterlijk in mijn opvoeding, gecombineerd met (voormalig) vrienden en kennissen die me altijd duidelijk moesten maken dat ik \’die lange\’ was (of nog ergere benamingen). Daardoor voelde ik me vaak \’anders\’ en \’niet goed\’ over mijn lengte.

   Ik denk dat een sport waarin je lengte juist je voordeel is, ook goed voor mij geweest zou zijn. Dan zag ik het als iets positiefs! Inmiddels ben ik juist hartstikke blij met mijn lengte, maar het blijft wel altijd een \’dingetje\’ inderdaad :-).

   Maat 44 qua schoenen lijkt me ook nogal een uitdaging ja! Ik vind 42 (soms 43) al een ramp! Soms slaag ik bij Primark, Van Haren of New Look, die schoenen gaan vreemd genoeg erg groot op!

   Haha en inderdaad, alsof ik zelf niet weet dat ik lang ben, joh je meent het? Leuke reactie, thanks for sharing!

 2. Hahaha mooie lijst, vooral nummer 2! Lijkt me heerlijk om lang te zijn, maar kan het me tegelijkertijd niet voorstellen *kijkt beteuterd naar haar collectie Nike Air Revolution Sky Hi's in de hoek van de kamer*! Een voordeel van klein zijn: na drie jaar in mijn huis werd met de komst van Object d'Amour pas duidelijk dat het bovenaan de afzuigkap wel echt behoorlijk smerig was. Kijk, ik was in een zalige onwetendheid hierover, kon het immers niet zien!

 3. Super leuke lijst! Ik ben zelf maar 1.68 dus moet regelmatig op het aanrechtkastje leunen om wat te pakken van de bovenste plank ;). Vriendin van me is rond de 1.82 en heeft ook maat 42. Zij krijgt de sneakers waar haar broertje uit is gegroeid (mooie Airmax en zo) en rockt hakken ook gewoon omdat het kan. Why not? Vind het nog eens onwijs sexy staan trouwens.

 4. Haha, leuk om te lezen. Ik ben zelf ook 1.84 lang en dat blijkt met het zoeken van een vriendje ook nog wel eens lastig. Inmiddels ben ik getrouwd met een man van 1.95 dus dat is gelukkig goed gekomen. Ik ben met je eens dat het zo zijn voor en nadelen heeft. En het vragen of je model bent herken ik wel ja!

 5. Hallo Lindsay,

  Ik ben 1.83cm en heb schoenmaat 41. Ik vind shoppen altijd een hele uitdaging :-( Super om te lezen dat er nog hoop is :-)

  Groetjes Jennifer.

 6. Vergeet niet dat het bij concerten ook enorm handig is om lang te zijn! Leuke blog weer!
  Ik vind t nu wel leuk om lang (1,80 m) te zijn, maar vroeger niet. Confectiemaat 34 en 1,80 m; voelde me net Tante Sidonia. Na 2 kinderen ben ik iets voller (maat 36 en pas soms zelfs maat M! Jippie!) en daar ben ik erg blij mee. Vriend is ook lang (1,87 m) en ook dochter van 3 gaat al flink de lengte in (Krijgen op straat vaak te horen: ‘Moet jij niet naar school?’)
  Grote voeten heb ik niet (maat 38), dus dat herken ik niet. Overige punten; erg herkenbaar! Gelukkig lijkt t qua kleding nu beter te gaan qua lengte. Droeg vroeger alleen maar spijkerbroeken ivm lengtemaat 34.

  En dat mensen altijd zeggen dat je lang bent, zoals ik in 1 van de bovenstaande reacties las, zó annoying! Bij mij is het altijd; Je bent echt lang en dun. Goh, dat wist ik zelf nog niet……
  Beetje rommelige reactie, maar ach,

 7. Echt respect voor jou, en ook fijn om een lotgenoot te zien.

  ik ben zelf 22jr en 1.85cm, ik heb al aantal keren een paar heels gekocht maar die belanden uiteindelijk in de afvalton, ik voel me echt ongemakkelijk omdat ik dan nog groter ben en mensen je raar aankijken, en broeken kopen is ook een hell, altijd aan de onderkant te kort

 8. Leuk stuk en super herkenbaar! Ik ben 1.86 en inmiddels heb ik dat helemaal geaccepteerd. Als kind en puber Was het echter verschrikkelijk. Ik was lang, dun (heb je anorexia?) en droeg ook nog eens een bril.
  Hakken wilde ik als tiener wel draag maar durfde ik niet, bang voor negatieve reacties.
  Schoenen zijn moeilijk, net als jij heb ik 42/43 en dat is hier in China niet echt een gangbare maat. Mijn lengte is dat ook niet trouwens, ik word vaak van top tot teen bekeken om te zien of ik geen stiletto’s aan heb.

 9. Hi, leuk artikel over je lengte, ik ben zelf 1,91 en woon in Antwerpen. Het valt mij op dat Nederlandse meisjes over het algemeen langer zijn dan Belgische dames. Ik ben echt altijd de grootste in klas en zelfs op mijn werk is er slechts 1 man op kantoor welke langer is dan ik. Het maakt mij niet uit, nadeel is wel dat het goed zoeken is naar de juiste kleding, maar daar heb ik inmiddels mijn adresjes voor. Op stiletto's zal je mij niet zien, gympjes zijn meer voor mij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *