Lijf: al 2 maanden stabiel op gewicht (-10 kilo kwijt, nog steeds :-)

Afvalpogingen resulteerden bij mij voorheen altijd in snel resultaat. De kilo’s vlogen eraf. Daarna at ik ze er net zo rap weer aan. Inmiddels ben ik, zoals jullie in de Viva konden lezen, sinds mijn zwaarste gewicht ooit 10 kilo afgevallen. Blijvend. Alweer ruim twee maanden blijf ik stabiel op gewicht. De strijd met eten is definitief voorbij. Eten blijft mijn zwakke plek maar ik heb inmiddels genoeg handvatten zelf in control te blijven. Ik zit lekker in mijn vel en weet dat dit het gewicht is wat goed bij mij past.

Ik loop twee tot drie keer per week hard omdat ik train voor de halve marathon van Amsterdam. Ik krijg een onwijze kick van hardlopen. Soms doe ik nog een Insanity-les voor de leuk, hoewel dat met deze hitte niet meer zo regelmatig is als voorheen ;-) Ik geniet van zomeravonden met barbecues, sangria, ijsjes (veel ijsjes!) en tapas in het park. Toch blijf ik op gewicht. Ik krijg complimentjes, wat ontzettend fijn is. Maar het fijnst is de bevestiging die ik mijzelf heb leren geven.

Ik ben goed genoeg en trots op wie ik ben. De dwingende behoefte te emo-eten ben ik, soort van hoe zal ik het uitleggen, ontgroeid. Kleding zit lekkerder. Ik herken mezelf weer in mijn spiegelbeeld. Ik eet wat ik wil. De crux is, ik wil niet meer zoveel eten. Ik ben milder. Realistischer. Ik word dit jaar 30 en mijn bruidsjurk moest recent ingenomen worden, terwijl ik daar geen moeite voor gedaan heb. Mijn lijf werkt weer zoals het moet.

Er is geen wondermiddel, speciale pil of geheim recept.
Het is bewust keuzes maken, oprecht genieten van het allerlekkerste en heerlijk bewegen. Eigenlijk heel logisch, toch? ;-)

xoxo Lins

Iedere dag een ijsje, daar geniet ik van ^_^

6 reacties

  1. Ik vind het echt zo enorm knap wat je bereikt hebt. En dan heb ik het niet over die killer bikini body, maar die relaxte mindset die je nu hebt. Daarmee valt de rest vanzelf op zijn plek. Dat wat je zegt op het laatst: je hebt helemaal gelijk, you go girl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *