LIFESTYLE: Powersongs die je humeur boosten

Feelgood powersongs lindsayvallen

Soms zit je even niet zo lekker in je vel. Natuurlijk is het belangrijk daar bewust mee om gaan en de ruimte te nemen je sip te voelen. Dat mag namelijk best. Je gevoelens wegstoppen en negeren lijkt misschien handig of de gemakkelijkste keuze, maar uit ervaring weet ik dat het op de lange termijn verstandiger is om je emoties te voelen wanneer ze zich aandienen. So what, als je tissues vol snottert? Huilen betekent niet dat je zwak bent. Het zegt vaak dat je (te) lang sterk bent geweest.

Enfin, 4 dozen Kleenex, 2 pinten Ben & Jerry’s en de SATC shoebox later zie je misschien weer een piepklein zonnestraaltje door je donkere wolken verschijnen. Muziek is voor mij een heerlijke uitlaatklep. Als ik verdrietig ben, maar ook als ik (weer) vrolijker ben. Zo heb ik een aantal powersongs die ik graag opzet als ik mezelf een boost van zelfvertrouwen, moed en kracht wil toedienen. 

Destiny’s Child – So Good

Dit album heb ik sinds mijn pubertijd en So Good blijft één van mijn favoriete powersongs.

Hakuna Matata
Als zelfs een stinkend zwijn dat uren in de wind stonk zijn zorgen kan vergeten, hakuna matata!

Christina Aguilera – Fighter
Lekker hard meebleren met de strot van Christina. Lucht altijd op.

India Arie – Video

“But I’ve learned to love myself unconditionally / When I look in the mirror, the only one there is me”.

Spice Girls – Spice Up Your Life
De Spice Girls hebben GIRL POWER uitgevonden. Dus. Geen uitleg nodig.

Destiny’s Child – Survivor
I’m a survivor / I’m gonna make it / I will survive / Keep on survivin’
You know I’m not gon’ diss you on the Internet / ‘Cause my mama taught me better than that ;-)

KT Tunstall – Suddenly I See
And she’s taller than most / And she’s looking at me / She makes me feel like I could be a tower /
A big strong tower / The power to be

Queen – I Want To Break Free

Als je van deze clip niet vrolijk wordt, weet ik het ook niet meer. Liefde voor mijn held Freddy Mercury.

Kanye West ft. Daft Punk – Stronger
Het grootste ego op deze planeet, daar kun je best wat van leren op het gebied van zelfvertrouwen ;-).

Heb jij ook powersongs die je speelt als je een boost nodig hebt? Ik ben benieuwd naar jullie muziek!

Liefs,
Lindsay

4 reacties

  1. Heerlijke nummers uitgezocht! Ik heb de laatste tijd 'I wanna be like you' uit Junglebook herontdekt. NIet perse een krachtig nummer, maar wel een hele vrolijke.

  2. Ik gebruik ook echt altijd muziek als een manier om mijn emoties uit te drukken. Als ik een beetje in de put zit/een dipje heb, dan draai ik altijd Simon Webbe – No Worries (het liefst op repeat). Dat heeft me echt door een hoop liefdesverdriet gehaald.. haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *