(*) Life is like a box of chocolates: BbyB Chocolates

P1020789

Chocolade. Ik kan lang en kort bloggen over wat ík van chocolade vind, maar trouwe volgers op Instagram zien dat ik regelmatig repen, candy en ijs met chocolade verslind. Schuldig: I’m a chocoholic. Toen BbyB Chocolates aanbood mij een box chocolade te sturen om te proeven, dacht ik dan ook: Life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonnna get! Inmiddels is al het materiaal uitvoerig getest ;-) en met BbyB Chocolates you know what you’re gonna get: heerlijk haute couture in Belgische chocolade.
P1020780

Kijk, dat is toch goudeerlijk? Geen marketing die door je strot geduwd wordt (haha, flauwe woordgrap voor een etenswaren-review ;-), maar lekker proeven zonder verplichte likes.

P1020785

De verpakking is mooi chique. Verzegeld in de kleuren van onze Belgische buren en clean, wit doosje met de sierlijke BbyB Chocolates typografie. Dit is een origineel cadeau om bij iemand te laten bezorgen, in tegenstelling tot de gedoodverfde, ahum,  ….., dat jij er bent ;-)

P1020793

De inhoud doet me denken aan cassettebandjes in een opbergdoosje (nostalgie!), zoals je op de allereerste afbeelding ziet. De nummering doet me denken aan Chanel: Dark Chocolate / Cherries / Pistachio 41, Milk Chocolate / Crème brûlée 35.

P1020795

De combinaties vind ik verrassend: witte chocolade met passiefruit en basilicum, pure chocolade met Babelutte (een soort Belgische boterbabbelaar) en zeezout, plus nog veel meer smaken die ik nog nooit geproefd heb.

P1020796

Tijd om te proeven! Wat een vervelende job, dat bloggen ;-)

P1020798

Wanneer ik mijn tanden in de reepjes zet, merk ik dat de vulling vloeibaar is en niet solide. Dat had ik niet verwacht! Dat is even wennen, ik ben normaliter niet dol op zachte vulling in chocolade. Als kind gruwelde ik van de kersenbonbons en pralines met (alcohol)vulling, wanneer ik per ongeluk een verkeerde uit het doosje pakte.

Maar de vulling van de BbyB Chocolates is veel verfijnder en zachter, met meer smaak en eigenheid. De chocolade eromheen smaakt klassiek en goed, de originele keuzes qua inhoud zorgen voor een nieuwe smaakervaring.

P1020799

De website van BbyB Chocolates schrijft:
BbyB, dat is verrast worden door haute couture in Belgische chocolade. Meer dan twintig nieuwe smaakervaringen nemen je mee op ontdekkingsreis. Van intens tot speels en zacht. Maar altijd buitengewoon‘.

Daar kan ik me goed in vinden. Ik ben verrast door de nieuwe smaken en combinaties, waarvan sommigen me goed bevallen. Sommigen iets minder, smaken verschillen immers en dat is prima :-). Wel vind ik het concept qua ontwikkeling van de smaken, die bereid zijn door Michelin-chef Bart Desmidt en meester-chocolatier Jan Verleye, inderdaad buitengewoon.

Mijn favorieten zijn de pure chocolade met kersen en passievrucht (41), de melkchocolade met crème brûlée (35) en de pure chocolade met Babelutte en zeezout (58). Via de website van BbyB Chocolates kun je vooraf samengestelde boxes of chocolate bestellen, zoals de bestseller Golden Box, of voor wie van bitter houdt (herkenbaar, hoe puurder hoe lekkerder!) de Black Box: een selectie van pure chocolade gevuld met verschillende ganaches. Ook kun je een eigen doos samenstellen met smaken die jij lekker vindt.

Ik vind BbyB Chocolates lekker voor mijzelf, maar ook leuk om cadeau te doen. Een doos met 5 sleeves (zoals ik heb ontvangen), bevat van iedere smaak 5 reepjes en kost  € 21,- euro. Minder dan een euro per reepje dus ;-), voor 25 reepjes chocolade in 5 smaken. Bij ons heeft de BbyB Chocolates box het 3 dagen overleefd, daarna was ‘ie compleet op gesmikkeld door manlief en ik.

Meer informatie over BbyB Chocolates lees je op de website en bestellen doe je hier.

Ben jij ook gek van chocolade? Heb je wel eens bijzondere of gekke smaken geprobeerd? Wat is jouw favoriete chocolade-merk of ben je geen chocoholic?

– xxx – Lins

Life-is-like-a-box-of-chocolates-620x440

5 reacties

  1. Ow mijn god, wat een uitvinding! Erg mooie verpakking en prima prijs voor zo'n doos, inderdaad een mooi leuk cadeau om te geven. Ik houd juist erg van zachte vulling in chocolade, dus ik ga even de site bekijken :)

  2. Mmmm lijkt me heerlijk! Super als kadootje, ik hou ervan om mensen (zomaar) iets op te sturen. Doe ik ook vaak met Brownies per Post. Deze ga ik onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *