Lief dagboek: week 51

Maandag wandelen Dinsdag bingo Donderdag vakantie

Donderdag dikbuikje Vrijdag echo Vrijdag party

Zaterdag telefoon stuk Zondag kerstkaarten Zondag soep

VERKANSIE!!1!!
Hoera, ik heb kerstvakantie! Het voelt net alsof ik weer op de middelbare school zit en ik heerlijk twee weken niets hoef te doen. Terwijl ik fucking veel moet doen, want over 9 dagen krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis en ik begin vandaag met inpakken. Maar dat is haalbaar. Zeg ik hardop tegen mezelf. De afgelopen week was vooral toeleven naar de laatste werkuurtjes, maar ook heel veel leuke dingen. Tapas met bingo, de 20-weken echo en een kerstfeest waar Q-music kwam draaien én Captain Jack kwam optreden! 


Maandag

Vandaag mocht ik van mezelf eindelijk mijn foute kersttrui (mét muziek) naar het werk aan. Het leverde ietwat vreemde blikken op in de kantine, maar ik rockte ‘m toch met muziek en al. ’s Avonds wandelde ik na het eten een uurtje met René. Ik probeer iedere dag een half uur te bewegen en dat red ik eigenlijk altijd (ik fiets sowieso 20 minuten heen en 20 minuten terug naar mijn werk). Hardlopen is een beetje klote in het donker, ik ben toch iets banger dan normaal om op mijn giecheltje buik te vallen met een misstap. Dan maar wandelen, lekker burgerlijk.

Dinsdag
Same ol’, gewerkt en na werk had ik met collega’s een uitje bij tapasrestaurant De Abrikoos in Utrecht. De avond werd geanimeerd door een evenementenbureau dat een foute bingo met ons speelde, maar de kwaliteit van deze medewerkers was echt bar slecht. De regels veranderden continu, het geluid was slecht afgesteld en toen we aangaven dat de quizmaster daardoor slecht verstaanbaar was, gaf hij als repliek: ‘Tsjah, dat is dan jammer voor de achterste rijen’. What the? Gelukkig waren de tapas erg lekker.

Dinsdag bingo

Woensdag
Het is niet echt verrassend, maar vandaag heb ik ook gewerkt. Het is mijn laatste werkdag voor mijn vakantie, dus ik kom fluitend de dag door ;-). De afspraken en live-meetings die ik heb, worden geannuleerd omdat er collega’s ziek zijn, dus ik maak er een thuiswerkdag van en chill ‘m lekker in mijn huispak. Om 17:00 stel ik mijn out of office in (dat vind ik echt bijdragen aan de vakantievoorpret, herkenbaar?) en klap mijn laptop dicht. Verkansie! Ik heb vet lang vakantie, tot 19 januari, dus ben een dikke 4 weken vrij. Verrukkeluk!

Donderdag vakantie

Donderdag
En ik begin mijn vakantie met een hartstikke gezond ontbijt van witbrood, Nutella en vlokken. De letters kocht ik bij de Action, ik zag ze op verschillende Instagram-accounts voorbij komen en natuurlijk kon ik niet achterblijven ;-). Ik doe mijn boyfriend jeans aan, maar die zit niet meer echt als een boyfriend jeans. De bovenste knoop doe ik liever niet meer dicht en de loose fit is ver te zoeken :’-). Ik heb tot dusver 2 zwangerschapsjeans gekocht, maar draag ook mijn eigen kleding nog voor zover dit gaat.

Donderdag dikbuikje

Bellylicious! Ik krijg ook een streepje onder mijn navel, de zogenoemde ‘linea nigra’ (zwangerschapsstreep).

Donderdag Triaderm

’s Middags ga ik naar mijn huidtherapeut voor een microdermabrasie behandeling. Ik maak me een beetje druk om de kleine littekens en rode vlekjes van mijn (zwangerschaps)acné. Mijn onzuivere huid op zich vind ik niet vervelend, wel de eventueel blijvende schade. Met microdermabrasie en peelings gaan we dit zoveel mogelijk tegen.
Ook laat ik mijn wimpers en wenkbrauwen verven, plus wenkbrauwen epileren. Ik heb daar gewoon geen gevoel voor, dus ik laat dit liever doen dan dat ik met twee Barbie-brows rondloop omdat ik te enthousiast aan het plukken sla.

Vrijdag wijntest

Vrijdag
Ik begin de dag goed met het vloggen van een wijntest. Alcoholvrij, dat dan weer wel ;-). Het resultaat zie je hier. Jammer genoeg neemt al die nep-wijn de spanning voor de 20-weken echo niet weg. Ik ben stiekem toch best nerveus voor de controle. Met de 20-weken echo wordt onderzoek gedaan naar mogelijk lichamelijke afwijkingen bij het ongeboren kind. Er wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen en of het kindje goed groeit. René komt ’s middags thuis (ook zenuwachtig) en samen rijden we naar het UVC Utrecht, onze verloskundige praktijk.

Vrijdag echo

Gelukkig is alles helemaal in orde met de baby en zijn er geen bijzonderheden. Ze trakteert ons op een koprol om te laten zien hoe gezond ze is ;-). Opgelucht en blij rijden we terug naar huis om ons me op te tutten voor het kerstfeest van René ’s werk.

Vrijdag party

René zit in de organisatie van het kerstfeest, dus we zijn al eerder aanwezig om de laatste dingen te checken en de DJ’s op te vangen. René’s taak is de muziek/artiesten, dus hij krijgt een appje van de manager van Captain Jack dat ze in hun hotel zijn aangekomen en helemaal klaar zijn voor hun optreden straks. Hoe cool is dat, een appje van de manager van Captain Jack! Daar had ik echt de blits mee gemaakt in de jaren ’90 ;-).

De hele avond is dankzij Q-music in de nineties sfeer en als special guest maakt Captain Jack zijn entree rond 22:00 uur. De hele zaal gaat uit zijn dak op nummers als Captain Jack (filmpje) en Drill Instructor (filmpje). De eerste Captain Jack sterft in 2005 aan een hersenbloeding, waarop de manager een nieuwe Captain Jack vindt in 2008. Zo blijft Captain Jack onsterfelijk en leeft zijn militaire eurodance altijd voort, mooi toch ;-).

Zaterdag telefoon stuk

Zaterdag
Het feestje was zo gezellig, dat René’s telefoon de hoeveelheid bier niet kan verwerken en de volgende dag niets meer doet. Tips op Twitter adviseren de iPhone in een bak rijst te stoppen, dus sluiten we de telefoon 24 uur op in een Tupperware-bakje met rijst. We doen boodschappen voor de drie kerstdiners die we deze week bij vrienden en (schoon)ouders hebben en gaan ’s avonds naar een verjaardag in Maarssen. Rond middernacht taaien we af, twee avonden parteh achter elkaar is voor deze dertigers too much ;-)

Zondag kerstkaarten

Zondag
Lekker last minute kerstkaarten schrijven, zodat deze vandaag op de post kunnen en hopelijk voor kerst arriveren. We combineren de kerstkaarten met een verhuisbericht, dat scheelt weer een extra postzegel #gierig. Kerstkaarten schrijven is ook altijd een soort balans opmaken en update van je adresboekje, vind je niet? In ons geval zijn er 4 verhuizingen, 2 singles die inmiddels +1 zijn en stellen die nu met z’n drieën zijn :-). Maar ook 5 stellen die niet meer samen zijn en mensen die je heel 2014 eigenlijk nooit meer hebt gezien. Er kan veel veranderen in een jaar en eigenlijk vind ik dat ook wel prima. C’est la vie en je ne regrette rien.

’s Middags bezoek ik een kerstconcert waar René moet spelen. Hij is afgestudeerd slagwerker aan het Conservatorium, maar na zijn studie (bewust) een totaal andere richting op gegaan. Toch vindt hij af en toe drummen of meespelen met een orkest leuk als hobby. En ik vind het ook leuk om hem zo te zien spelen, ik hoop dat ons kind net zo muzikaal wordt. ’s Avonds maken we voor het eerst een wortel-paprikasoep met spekjes, room en basilicum en dat bevalt goed, heerlijk recept!

Zondag soep

De komende week hebben we nog een controle bij de verloskundige om de echo na te bespreken en een kerstdiner met vrienden (wij zijn verantwoordelijk voor de zalm bij het hoofdgerecht en het dessert :-). Met de kerstdagen eten we lekker standaard de ene dag met mijn schoonouders plus René’s broers, zussen en hun kindjes (drukke boel: 16,5 personen telt René’s gezin, inclusief onze baby ;-) en de andere dag met mijn moeder en broertje. Verder staat deze week in het teken van opruimen en inpakken voor de verhuizing. Prima weekje dus!

Wat zijn jullie plannen met kerst? Ga je op kerstavond ook de All You Need Is Love Kerstspecial kijken? Ik ben echt een sucker voor AYNIL, ondanks dat je weet dat iedereen die ook maar enigszins zijn of haar verhaal mag doen in de uitzending herenigd wordt met een geliefde :-). Ik wens je alvast fijne kerstdagen en als je moet werken (I’ve been there, werken met kerst vond ik soms juist ook gezellig op een bepaalde manier), werkse! 

Liefs,
Lindsay

7 reacties

  1. Fijn dat de 20 weken echo helemaal goed was! Ik kan ook niet wachten op de kerstspecial van All you need is love. Mijn man probeert mij altijd te enthousiasmeren voor het kijken van een ander programma, maar All you need is love is heilig! Lekker sentimenteel en dan al die heerlijke romantiek. Geniet lekker van je vakantie meis!

  2. Biiijjjna vakantie, heerlijk!!! Wij hebben beide kerstdagen vol met familiebezoeken erg gezellig. Heel veel succes bij de bespreking van de echo. En ook voor jullie hele fijne kerstdagen en succes met inpakken!

  3. Wat fijn dat de 20 weken echo goed was, is toch erg fijn om dat allemaal goed en wel achter je te hebben. Nu op naar de feestdagen en dan jullie nieuwe huisje! Wat een leuke tijd gaan jullie tegemoet :D

  4. Heel begrijpelijk dat je de echo zo spannend vond! Ik heb morgen de nekplooimeting en daar knijp ik ehm al voor. Je wilt toch dat je kindje helemaal in orde is. Gelukkig zit alles goed :) En je hebt al een prachtig buikje! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *