Lief dagboek: week 50

Maandag wake up light Maandag marketing Dinsdag workshop

Woensdag broodje geitenkaas Donderdag Primark Vrijdag tv

Zaterdag UVC Zaterdag kleren Zondag Latei

Whait whut? Was afgelopen week alweer week 50? Dayumn, dat betekent dat 2014 bijna ten einde is. Serieus, dit jaar is echt bizar snel gegaan voor mijn gevoel. Waarschijnlijk ook omdat ik er 3 flinke maanden tussenuit was dankzij een rotzomer waarin ik behoorlijk van slag was. Gelukkig herstelde ik daarna en ik voel me eigenlijk veel beter dan eerder dit jaar. Ik ben meer relaxter met mijzelf en wie ik echt ben. Dus 2014 is op sommige punten een moeilijk, maar ook een leerzaam jaar geweest. En natuurlijk is het babynieuws dat in de herfst kwam iets om instant vrolijk van te worden :-). Misschien schrijf ik dit jaar opnieuw een jaaroverzicht, dat vind ik bij anderen ook leuk om te lezen. Lijstjes, we zijn er dol op ;-).

Maar goed, week 50 dus. Kijk en lees mee in mijn dagboek van afgelopen week! 


Maandag wake up light

Maandag
Working 08:00 t0 17:30, what a way to make a living! Aldus onze rondborstige vriendin Dolly Parton ;-). Another day at the office, maar met een leuke opdracht ter voorbereiding op een workshop die ik dinsdag ga volgen. De wake-up light die we bij Lidl scoorden, doet goed zijn werk. Ik word veel prettiger wakker en vind het licht erg fijn. Normaal bezoek ik ’s winters nog wel eens de zonnebank voor wat nepzon en vitamine D, maar ik durf nu het risico op een zwangerschapsmasker (de hormonen maken je extra gevoelig voor hyperpigmentatie) niet te nemen.

Maandag marketing

Dinsdag
Vandaag volg ik een workshop op mijn werk, gericht op marketing en jongeren. Heel leuk, want ik merk dat ik al behoorlijk op de hoogte ben van trends onder jongeren, zoals vloggen, bloggen en YouTube-celebrities. Waarschijnlijk omdat ik dankzij mijn blog en social media ook meer online ben dan sommige collega’s. Ik ben van mening dat trends altijd weer terug komen, maar dan in andere vormen. Onze ouders hadden The Beatles, ik had The Backstreet Boys (Nick <3) en jongeren van nu hebben One Direction. Onze ouders hadden voor het eerst televisie en vaste telefonie, ik maakte de opkomst van internet (ICQ, MSN, CU2.nl) en de mobiele telefoon (inclusief sms’en) mee en jongeren van nu gebruiken Snapchat, Instagram en WhatsApp. Één van de conclusies van de workshop is dan ook dat men zich altijd druk zal maken om de jeugd van tegenwoordig, want dat doen we al eeuwenlang, in alle vormen en op alle manieren. En dat het uiteindelijk altijd goed komt met de nieuwste generatie ;-)

Woensdag
Opnieuw een dag op kantoor, waar ik flink aan het niezen en snotteren ben. Mijn collega heeft het ook flink te pakken, dus we dopen onszelf Snif en Snuif terwijl we flink kamillethee met citroen slurpen. Ik lunch met een broodje geitenkaas en ’s avonds komen mijn schoonouders op de koffie met een cadeautje voor hun kleindochter :-).

Donderdag Primark

Donderdag
Een blije selfie vanuit de nieuwste Primark in Den Haag. ’s Ochtends bezoek ik de opening en winkel flink wat items voor de garderobe van de baby. ’s Middags ga ik voor mijn standaard brazilian behandeling naar de waxsalon. Ik kom al sinds 2010 bij deze salon en we kennen elkaar inmiddels dan ook beter dan een gemiddelde klant en salon. Mijn babybump valt haar terwijl ik me uitkleed meteen op en ze plant direct haar dagen rondom de uitgerekende datum vrij, haha. Want je wil natuurlijk niet baren met een bush ;-), aldus de expert. Ze krijgt regelmatig zwangere vrouwen die nog snel even een behandeling willen, want die buik gaat op een gegeven moment toch in de weg zitten ;-). Een fijn vooruitzicht dat ik gewoon kan blijven komen :-).

Vrijdag
Vandaag deel ik met jullie het geslacht van onze baby: een meisje! Ik werk vanuit huis omdat ik toch nog best snotterig ben en nu lekker in mijn huispak kan rondbanjeren de hele dag. Kamillethee, honingdropjes en zakdoeken uitgestald op mijn thuiswerkplek en we’re good to go. ’s Avonds kijk ik White Chicks, dat blijft één van mijn favoriete comedy’s waar ik altijd om moet lachen.

Zaterdag UVC

Zaterdag
We staan ’s ochtends om 08:00 uur voor de Lidl om extra vroeg boodschappen te doen, want vandaag is de Zwangere Zaterdag. Dat is een open dag met lezingen bij het verloskundigencentrum waar ik onder controle ben en ga bevallen. We houden ons hart een beetje vast, maar uiteindelijk is de dag hartstikke interessant. We krijgen een rondleiding op de afdeling waar ik over 4 maanden mag bevallen, bekijken een kraamsuite en volgen een workshop over borstvoeding en een workshop over baringshoudingen. Mijn voorkeur is om niét liggend (horizontaal) te bevallen, maar verticaal. Ik zou hier een heel betoog over kunnen houden (als je dat interessant vindt, let me know in the comments), maar het komt erop neer dat dit voor mij (persoonlijke mening) natuurlijker is met de zwaartekracht. Of zoals de vrouw van de workshop bloedserieus zei: poepen doe je ook niet liggend ;-).

Zaterdag kleren

Na de open dag winkelen we nog even bij Wibra, Takko, C&A en Hema, waar we goed slagen voor budget babykleding. Ik heb totaal geen problemen met zulke budgetketens, ik kijk op de labels naar het materiaal en als dit goed is en voelt, heb ik geen bezwaar om mijn kind hiermee te kleden. Voorlopig ben ik ook weer even uitgewinkeld, we krijgen van René’s zus nog wat oude kleertjes die mijn nichtje heeft gedragen en daarna kijk ik wel wat ik nog mis en nodig heb.

Ik heb zelf nu ongeveer € 106,- euro uitgegeven aan babykleertjes, exclusief de Primark aankopen die ik met een ontvangen giftcard kon afrekenen. Ik heb pakjes in maat 50, maat 56, maat 62 en maat 68 en dat is wat ze voorlopig kan dragen. Natuurlijk moeten er ook andere artikelen aangeschaft worden, maar voor de kleding wachten we nu weer tot februari of maart 2015. Het geld gaat nu eerst naar de verhuizing, vloer, verf en all.

Zondag
Uitslapen! In ons geval is dat wakker worden rond 09:00 uur, na wat geluier uit bed en broodjes afbakken. Vandaag heb ik afgesproken met één van mijn beste vriendinnen in Amsterdam en rond het middaguur vertrek ik naar de hoofdstad. Ik koop zwangerschapspanty’s bij de H&M (hallo feestdagen in aantocht) en daarna wandelen we wat door de binnenstad. We besluiten een taartje te eten bij Latei op de Zeedijk. Bij Latei kun je niet alleen wat eten of drinken, maar werkelijk alles uit het interieur is te koop. De lampen aan het plafond, de stoelen waar je op zit en de kunst aan de muur. Zoals geborduurde schilderijen van naakte mensen.

Zondag Latei

Haha! Ik moest hier ontzettend om lachen, stel je voor dat Jack (uit Titanic) Rose had geborduurd in plaats van getekend als één van zijn Franse meisjes. Dat portret was nooit afgekomen en half geborduurd met de Titanic ten onder gegaan, hehe ;-).
We delen een cheesecake en appeltaart (als je niet kunt kiezen, is dit voor mij vaak de ideale oplossing en kun je lekker beide taartjes proeven ;-) onder het genot van een warme choco met slagroom. Voor we het weten (we ouwehoeren non-stop), is het buiten donker en nemen we met een dikke knuffel afscheid van elkaar voordat ik weer op de trein naar Utrecht stap.

Zondag taartje Latei

In Utrecht kan ik lekker aanschuiven terwijl René een quiche heeft gemaakt en kijken we ’s avonds Family Guy.

De komende week heb ik behoorlijk wat op de agenda naast mijn reguliere werkweek: een tapasavond met goed fout-bingo op mijn werk, een afspraak met mijn loopbaancoach, de huidtherapeut, de 20-weken echo, een verjaardag, het kerstfeest van René’s werk (waar o.a. het Foute Uur van Q-music komt draaien, hoe tof!) en een concert waar René moet optreden en ik als groupie aanwezig moet zijn ;-). Pfjieuw! Leuke dingen, maar wel retedruk. Vanaf maandag de 22e december heb ik vakantie opgenomen voor de verhuizing, want ik moet nog beginnen met het inpakken van dozen (oeps). Dus daar ben ik wel blij mee.

Heb jij een leuke week gehad? Heb je ook het idee dat de laatste weken van het jaar extra druk zijn, omdat je nog even snel van alles wil doen voor het nieuwe jaar begint? Druk of niet druk, ik wens je in ieder geval een fijne week toe!

Liefs,
Lindsay

9 reacties

  1. Wat een leuke week Lindsay! Ohh en babykleertjes shoppen, ik vond dat geweldig toen ik zwanger was van Nim ;). Nu nog overigens, alleen helaas geen schattige mini maatjes meer haha.
    Leuke dingen heb je ook in het vooruitzicht! Ik heb ook het gevoel dat de laatste weken voorbij zijn gevlogen hoor, drukte, last minute stuff, en zo vroeg donker 's avonds helpt ook niet mee!
    Fijne week :)

  2. Haha, poepen doe je ook niet liggend. :') Ik heb gezegd dat ze de hele rataplan mee mogen nemen en ik wel zie hoe die baby eruit komt. Horizontaal, verticaal .. ik wil alles proberen. :')

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *