Lief dagboek: week 46

judas-astrid-holleeder-boek-lezen-lindsayvallen-nl-blog-bloggerlindsayvallen-nl-dagboek-lifestyle-blog-family-1spekkoek-toko-houten
lindsayvallen-nl-dagboek-lifestyle-blog-family-2lindsayvallen-nl-dagboek-lifestyle-blog-family-3sinterklaasfeest-lindsayvallen-nl
lindsayvallen-nl-dagboek-lifestyle-blog-family-4netflix-sokken-netflix-streamteamnllindsayvallen-nl-dagboek-lifestyle-blog-family-5

Tegen de tijd dat deze blog online verschijnt, sta ik in de startblokken voor een nieuw event op m’n werk. Mijn collega haalt me om 06:30 uur op om samen naar de locatie te rijden, waar we om 07:00 uur mijn manager treffen. Vroeg hè? Maar het wordt (weer) een ontzettend toffe dag, net als het vorige evenement. Maar vroeg is het wel, gaap! Ik heb deze week een drukke week voor de boeg en ben veel op pad. De afgelopen week was gelukkig iets minder druk, maar echt rustige weken hebben wij eigenlijk zelden. Vind ik ook niet erg overigens, ik plan het zelf in natuurlijk, hehe. Work hard, play hard, rest hard, bovendien krijg ik van lekker bezig zijn meer energie dan wanneer ik weinig uitvoer. Veel tijd is weinig tijd, ken je dat gezegde? Anyway, als jij nu lekker de tijd hebt, kijk gezellig mee naar mijn week!

Maandag

Lekker werken! Jullie weten inmiddels wel dat mijn vaste werkdagen maandag, dinsdagochtend en donderdag zijn. Vandaag ben ik dus aan het werk. Ik moet mijn werkplek een beetje leegruimen, want degene die ik vervang (ik ben aangenomen als zwangerschapsvervanging) komt woensdag weer werken na haar verlof. Ondanks dat er een clean desk policy is, heb ik toch wat prullaria zoals plantjes, handcrème en lippenbalsem op mijn bureau verzameld.

Ons kantoortje heeft drie werkplekken, waarbij ik nu aan de kop van de bureaus ga zitten. Eerst zat ik tegenover mijn andere collega, maar die plek gaat weer terug naar haar rechtmatige eigenaar :-). Best leuk om straks (weer) met z’n drietjes te zitten, dan zijn we als afdeling communicatie en marketing helemaal compleet. Ik heb namelijk te horen gekregen dat ik voorlopig nog mag blijven, yeah! Super fijn nieuws, waar ik stiekem erg op hoopte. Des te leuker dat mijn werkgever tevreden is én dat ik heb kunnen laten zien wat ik in huis heb, zodat ik nu mijn eigen projecten kan (blijven) doen.

Iemand vroeg me onlangs in de comments op Instagram wat ik nu precies voor werk doe en of ik nog tips had voor in het communicatie- en marketing werkveld. Daar zal ik binnenkort eens een blog aan wijden.

Dinsdag

Ik werk een ochtendje en heb ’s middags een controle met Taar in het ziekenhuis. Het ziekenhuis loopt altijd uit, hoe kan dat toch? Waarom plannen assistentes de afspraken dan niet ruimer in? Of wordt dit veroorzaakt door spoedgevallen tussendoor? Ik ben oprecht benieuwd, misschien is er een dokter in de zaal die dit kan toelichten? :-)

Na ons bezoek rijden we snel terug naar huis om een verse rookworst te scoren. We eten vanavond andijviestamppot, het is er echt weer voor! Wij eten de stamppot altijd met spekjes én worst. ’s Avonds repeteert René bij zijn muziekvereniging en ik plof op de bank met Judas van Astrid Holleeder. Het is zo bizar en tegelijkertijd bijzonder om te lezen hoe het er in de familie Holleeder aan toe ging en in wat voor nest zo’n kerel opgroeit. Een familie die in één klap beroemd én berucht werd doordat de zoon des huizes in 1983 de boef is in de Heineken-ontvoering. Ik kan bijna niet stoppen met lezen, maar tegen middernacht kruip ik toch onder de wol.

Ik ben op de helft! #Judas #Holleeder 📖 Ieder vrij momentje benut ik, want WAT een retespannend boek! #lekkerlezen #boekenwurm

Een foto die is geplaatst door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Woensdag

Ik heb een afspraak bij de huisarts, want ik heb een goedaardig gezwelletje. Ik had verwacht dat zij dit zelf zou kunnen wegsnijden, helaas moet ik hiervoor een afspraak bij de KNO-arts in het ziekenhuis maken. Ik heb zoiets van: joh, hak lekker weg dat ding, maar zo simpel is het blijkbaar niet, haha.

lindsayvallen-nl-dagboek-lifestyle-blog-family-1

We gaan – zoals gewoonlijk op woensdag – ravotten bij het Kindercafé. Daarna doe ik wat boodschappen met Taar bij de toko, want vanavond komen mijn vriendinnen eten voor De Eetclub. Op het menu staan spring rolls én als dessert spekkoek. Heerlijk. Er gaat een fles wijn doorheen en al het eten wordt tot de laatste kruimel opgesmikkeld. Ik ben blij dat ik zo’n fijn groepje vriendinnen om me heen heb. We kennen elkaar al jaren en delen lief en en leed, terwijl we onze eigen SATC-leventjes leiden. Dankbaar.

Spring rolls waren weer een succes! 😋

Een foto die is geplaatst door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Bij spring rolls vanavond hoort spekkoek als dessert.

Een foto die is geplaatst door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Donderdag

Gezellig, samen werken met mijn collega die terug is van zwangerschapsverlof! Ik bewonder alle plaatjes van haar telg, want ik ben natuurlijk reuze benieuwd naar de baby. Zo leuk, ik ben bij deze organisatie gestart toen zij al ergens in de 20something weken zwanger was en nu zie ik haar dus voor het eerst buikloos, haha! Maar ze heeft er een prachtig, vrolijk zoontje voor in de plaats gekregen. Ook is er een andere collega jarig en die deelt saucijzen uit! Never not eating!

lindsayvallen-nl-dagboek-lifestyle-blog-family-2

De dag vliegt voorbij en als ik ’s avonds thuis kom, staat er een mooi pakketje op me te wachten. Onze slaapkamer heeft sinds gisteren plinten, met dank aan René, maar kan zeker wat betreft afstylen nog wel wat decoratie of interieur oppeppers gebruiken. Zoals bijvoorbeeld een nachtkastje! Dit exemplaar heb ik cadeau gekregen, waar ik super dankbaar voor ben.

De Kartell Componibili stond al vet lang op mijn wensenlijstje en nu heb ik ‘m! Op de slaapkamer ontbreken nu nog overgordijnen, een mooie spiegel en iets om onze kleding netjes neer te leggen na het dragen. Ik zal binnenkort een update geven van onze slaapkamer, want stukje bij beetje is ‘ie steeds meer af.

Vrijdag

René heeft sinds afgelopen woensdag vrije dagen opgenomen, zodat hij thuis aan de plinten kan werken. Het schiet lekker op, de eerste verdieping heeft 3 kamers (onze slaapkamer, Tara’s kamer en de inloopkast-kamer) en zijn doel is om deze vandaag af te krijgen. Omdat wij niet teveel in de weg willen lopen, wat een onmogelijke opgave is voor een dreumes die ontiegelijk aangetrokken wordt tot een zaag, losliggende plinten en flink wat tubes kit, rijd ik met Taar naar de Ikea. Kunnen wij ons mooi bezig houden met de styling!

Koffietijd, een beetje gezelschap, wat tijd voor jezelf, het helpt je de dag door. #koffietijd #babyccino #mommy #toddler #likemotherlikedaughter

Een foto die is geplaatst door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Ik scoor mooie, beige overgordijnen die ik middels een gordijnrail aan het plafond wil bevestigen. Ook kan ik de Ikea nooit verlaten zonder een plant en waxinelichtjes, hebben meer mensen daar last van? We lunchen met een hotdog en froyo (dûh) en daarna terug naar huis voor het middagslaapje.

De rest van de dag doen we rustig aan en ’s avonds pas ik 9 (!) jurken die ik besteld heb voor een bruiloft. De dresscode is black tie, waarbij de voorkeur bij dames uitgesproken is voor een lange jurk. Die heb ik (nog) niet, dus heb ik flink wat online bestellingen gedaan. Ik ben helemaal verliefd op dit exemplaar van H&M en na wat app-overleg met mijn vriendinnen (waar zouden we zijn zonder foto’s ter beoordeling verzenden ;-) besluiten we unaniem dat deze het moet worden.

De overige jurken meld ik retour en daar maak ik weer netjes pakketjes van. Dan onder de wol, want morgen is het sinterklaasfeest op René’s werk! Spannend!

Zaterdag

Zie ginds komt de stoomboot, uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan! Rond half 10 ’s ochtends arriveren we bij René’s werk. In totaal zijn er ruim 300 kinderen met hun ouders en ieder kind mag een cadeautje t.w.v. € 15 euro uitzoeken. Luxe hè? Dat vind ik echt bijzonder, leuk dat ze dit voor hun werknemers doen.

Hij komt, hij komt! #Sinterklaas #bijbolcom

Een foto die is geplaatst door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

We zijn erg benieuwd hoe Tara het vindt, Sinterklaas leeft nog helemaal niet bij haar, ze is immers pas anderhalf. Het zingen en springen doet ze vrolijk en blij, dat is echt aan haar besteed. Lekker hupsen en meedoen, hoewel ze het soms toch een beetje spannend vindt. Niet gek ook, met 300 kinderen die allemaal nerveus zijn voor de Sint, ik voel zelf ook dat die hele zaal strak staat van de kriebels, haha!

Spannend! #Sinterklaas #bijbolcom

Een foto die is geplaatst door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Ze doet het voorbeeldig en ik geniet om haar zo mee te zien doen. René en ik moeten beiden een traantje wegpinken. Dat hadden we toch niet durven dromen, zegt René. Inderdaad. Juist op dit soort – ogenschijnlijk – normale momenten overvalt de geschiedenis, die wij dankzij de vroeggeboorte hebben moeten meemaken, ons het hardst. Dat ze inmiddels als een vrolijk dametje met alle gezonde kindjes meedoet, zonder slangetjes en euvels, nadat we flink wat maanden keihard hebben gevochten samen.

Ik kan niet beschrijven hoe dat geweest is en we zijn er zelf geen types voor om dat continu te benadrukken, maar soms komt ‘ie wel even flink binnen hoor, dat mag je best weten.
Anyway, nu vieren we dus het ultieme kinderfeest samen en Taar vindt alles prima, tot ze even op de arm gaat bij Piet. Ze hoeft niet te huilen of krijsen, maar ze freeze’d gewoon, helemaal blanco! Als een kleine Bambi in de koplampen, dat is toch iets te spannend voor haar: zo’n geschminkt figuur. Snel weer uit de armen van Piet en een pepernoot tegen de schrik.

Thuis mag ze haar cadeautje uitpakken: een vet toffe auto. Geen poppenmoedertje hier, ze is helemaal weg van vliegtuigen en auto’s. We zijn daar totaal relaxed mee en volgen haar voorkeuren hierin, als ze straks liever als Spiderman verkleed gaat dan een Disney-prinses: wat jij wil lieverd. Wat dat betreft zijn we nogal makkelijk. Als ik een zoon had die b.v. zijn nagels zou willen lakken, zou ‘ie van mij ook z’n gang mogen gaan. Vrijheid blijheid.

Als Tara op bed ligt, breng ik snel de pakketjes met jurken weg en fiets door naar mijn coachingssessie. De derde keer, nog één keer en dan ronden we af. Ik vind het wel fijn, iemand die lekker naar mijn geouwehoer luistert en wat handvatten geeft. Dit keer hebben we het o.a. over belemmerende gedachten waarmee ik mezelf tegenhoud qua ontwikkeling of doelen.

Zo heb ik jaren geroepen bijna geen samenwerkingen of betaalde blogopdrachten te willen doen, maar merk ik dat ik nu inzie dat ik – mits ik zelf de regie houd – best wel leuke dingen kan doen, op mijn eigen manier en eigen stijl, terwijl ik er ook een extra boterhammetje van kan smeren. Het is helemaal niet erg om op je eigen besluiten terug te komen, vertelt mijn coach. Je bent zelf continu in beweging en het zou star zijn om vast te houden aan oude denkwijzen, enkel en alleen omdat je dat ooit heb besloten.

Dat vind ik interessant, want ik geloof heilig in ‘afspraak is afspraak’ en vind mensen die honderduit beloven of voornemen, maar uiteindelijk weinig presteren, niet betrouwbaar overkomen. Daarentegen vind ik flexibiliteit ook belangrijk, want het zou dwaas zijn om de rest van de leven iets niét te doen, omdat je dat ooit in het verleden geen goed idee vond. Genoeg materie tot nadenken weer dus, leuk!

’s Avonds wandelen René, Taar en ik naar mijn zwager, waar ze samen met René’s broer een mannenavond houden: gamen en bier drinken! Ik doe snel een bakkie met mijn schoonzusje en dan maken we ons uit de voeten. Geen vrouwen toegestaan, haha! Als ik thuis kom, is het inmiddels bedtijd voor Taar en breng ik haar naar bed.

Ik heb afgesproken met een dame via ons oude vloerkleed wil kopen en hoewel Marktplaats soms teleurstellend is, is dit echt dé perfecte Marktplaats-etiquette. Ze is op tijd, betaalt zonder sputteren de prijs en geen gekkigheid. Daar hou ik van! Eerder op de dag is er namelijk iemand die zelfs haar telefoonnummer geeft om af te spreken en waar ik de advertentie voor op gereserveerd zet, maar dan toch sms’t dat ze ervan afziet. ARGH! Zo frustrerend aan Marktplaats! Maar deze dame was dus een welkome afwisseling.

Ik typ daarna twee blogs en rond middernacht kruip ik mijn bed in. Niet veel later hoor ik René ook thuiskomen, gezellig.

Zondag

Wat een weertje koekepeertje! Ik word bijna weggeblazen als ik ’s ochtends aan de wandel ga met Taar en zij helemaal! We maken geen uitgebreid rondje deze keer, dit is een typische Netflix-dag! Rond half 11 komt een oud-klasgenoot drie dozen met oude kleding, het babybadje en een boxmatras ophalen, zij verwachten ook een meisje! Zo leuk! Ik had de kleding bijna naar het goede doel gebracht, tot zij trots vertelden ouders te worden in februari. Dat is helemaal leuk, als het naar een bekende gaat!

lindsayvallen-nl-dagboek-lifestyle-blog-family-4

Weersverwachting voor vandaag: Netflix in bed 🍃☔📺 #streamteamNL

Een foto die is geplaatst door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

René is de rest van de dag druk met plinten, terwijl Taar en ik ’s middags de meubelboulevard afstruinen. Het huis ziet er direct ZO anders uit met plinten! Echt prachtig zeg, zo ontzettend meer af. Het is even flink zweten (voor René, haha ;-), maar dan heb je ook wat. Overigens wilde ik het persoonlijk ook wel doen, daar ben ik absoluut niet vies van, maar we kennen elkaars kwaliteiten na een jaartje of 10 inmiddels wel. Ik ben sterk in verven, behangen en meubels in elkaar zetten, maar niet in iets recht of secuur ophangen of plakken. Dat inzicht mis ik gewoon een beetje. Scheve plinten is ook zo wat, dus vandaar dat René deze nobele taak op zich neemt.

lindsayvallen-nl-dagboek-lifestyle-blog-family-5

’s Avonds plof ik met een Lush bruisbal in bad, terwijl ik de nieuwste Pretty Little Liars op Netflix kijk. Zo leuk dat er weer episodes online staan! Ik heb Judas uitgelezen, dus kan mooi weer in PLL duiken. Ik ben ook erg benieuwd naar The Crown, maar NOG meer benieuwd naar het nieuwe seizoen van Stranger Things. Love Netflix, haha!
Uit bad kruip ik onder een vers opgemaakt bed, want om 05:15 gaat mijn wekker in verband met het event van mijn werk.

Een fijne week, waar ik met plezier op terugkijk. De aankomende week wordt echt, absurd, ontiegelijk, kneitertje druk!

Maandag heb ik dus mijn werk-evenement van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Dinsdag heb ik een dag geruild op mijn werk, want ik ga ’s ochtends naar een bloggers-event van Smashbox. Dinsdagavond ben ik – as usual – alleen thuis met Taar. Woensdag werk ik dan in plaats van dinsdag en heeft René woensdagavond een vergadering. Donderdag mag ik ’s ochtends naar de KNO-arts i.v.m. mijn goedaardige gezwel, om vervolgens door te racen naar mijn werk. Uit mijn werk ga ik eten met vriendinnen bij een restaurantje in Utrecht. Vrijdag mag ik naar de gewonnen SEO-workshop in Amsterdam, die duurt van 10:00 – 17:00 uur.

Zo. En dan zien René en ik elkaar vrijdagavond pas weer! Hoe houd je na 10 jaar je relatie spannend? Nou zo dus, haha! Nee, zonder dollen. Dit moet niet iedere week zo zijn, maar soms heb je nu eenmaal periodes dat je beiden druk bent met werk, een sociaal leven, je semi-professionele hobby en uiteraard ook je gezinsleven. Ach ja, het houdt je van de straat! Als tegenwicht hebben we het weekend geblockt en geen enkele afspraak gepland.

Was het bij jou gisteren ook weer waarbij de dakpannen nog net niet van het dak vlogen? Heb je een fijne week voor de boeg en al wat Sinterklazen gespot her en der? In ieder geval een fijne, nieuwe week gewenst!

Liefs,
Lindsay

3 reacties

  1. Super leuk dat je voorlopig mag blijven! Lijkt me een pak van je hart. Zo ervaarde ik het in ieder geval destijds. Vind trouwens dat jij als Blogger super eerlijk bent omtrent je samenwerkingen. Terugkomen op keuzes is heel menselijk ;-). Mooi om jullie samen als gezin te zien. Tara is een prachtig meisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *