Lief dagboek: week 44

Maandag akkoord hypotheek  Dinsdag kaasfondue  Woensdag Drunen

Donderdag vlog  Donderdag snacken  Vrijdag traktatie

Zaterdag outfit  Zaterdag 80s90s  Zondag wandelen

Welkom november! Alweer de een-na-laatste maand van 2014, whoa!
Het is alweer even geleden dat ik een dagboek-post heb geplaatst, hoewel ik vaak hoor dat lezers dit één van de leukste artikelen vinden. Jullie ook? De afgelopen week was best een drukke week met veel afspraken. Gelukkig allemaal leuk, dus dat geeft ook weer energie. Maar ik ben blij dat ik de komende week (bewust) geen afspraken doordeweeks heb ingepland, dan kan ik weer even bijtanken met wat me-time en toekomen aan het huishouden ;-). Wat deed ik allemaal de afgelopen week? Kijk maar mee! 

Maandag
Vandaag belde de makelaar ons met goed nieuws: de definitieve financiering van ons eerste, eigen koophuis is rond! Wauw! Een eigen huis, een plek onder de zon :-). Heerlijk dat alles nu rond is en we straks de sleutel van onze woning overhandigd krijgen. Er hoeft gelukkig niet veel geklust te worden, enkel wat verven en een nieuwe vloer leggen. Januari 2015 gaan we aan de slag en per februari ben ik officieel inwoner van Houten. Mijn laatste maanden als Utrechtse zijn ingegaan. Een beetje gek, want ik ben hier geboren en getogen. Maar ik heb ook veel zin om mijn nieuwe woonplaats te ontdekken en het is nog steeds hartstikke dicht bij Utrecht.

Dinsdag kaasfondue

Dinsdag
Op dinsdag had ik de eetclub bij mij op bezoek. Met twee vriendinnen hebben we vorig jaar besloten iedere twee à drie weken samen te eten (zonder mannelijke aanhang) en elkaar op culinair gebied uit te dagen. Dit keer was ik een beetje lui en werd het kaasfondue ;-). Maar het smaakte heerlijk, ik ben een echte kaaskop en de pan wordt altijd tot op de bodem leeg geschraapt met stokbrood. Hoewel het soms een uitdaging is om onze agenda’s te synchroniseren (druk met werk, één van ons heeft een kindje gekregen), lukt het tot dusver prima om onze eetclub in stand te houden. Echt heel leuk :-).

Woensdag Drunen

Woensdag
Vandaag maakten we een roadtrip naar mijn schoonzusje en haar verloofde om bij hen te eten. Mijn andere schoonzusje kwam ook langs en haar verloofde (ja, zowel René’s kleine zusje als zijn oudere broer gaan in 2015 trouwen :-) belde in vanuit het buitenland (waar mijn zwager tijdelijk werkt). Helaas stonden we naar Brabant onwijs lang in de file en kwamen we drie kwartier later aan dan gepland. Gelukkig stond er een heerlijke lasagne op ons te wachten en konden we direct aanvallen. Ik ben echt blij met mijn schoonfamilie, al die horror-verhalen die je soms hoort herken ik absoluut niet. Wij hebben al lol om de stomste dingen, zoals YouTube-filmpjes of flauwe woordgrappen. Op de terugweg was er geen file meer en zoefden we terug naar Utrecht, met een slapend schoonzusje op de achterbank :-).

Donderdag
Ik publiceerde vandaag een vlog die ik vorige week donderdag opgenomen heb. Donderdag is mijn roostervrije dag (ik werk 36 uur, dat is op mijn werk fulltime) en het is best gek om jezelf zo de hele dag te filmen en hardop te praten. Ik vind een evenement filmen (zoals een winkelopening) of het opnemen van een boodschappen- of shoplog toch iets logischer, omdat je daar werkelijk iets doet. Maar ik denk dat ik in de toekomst meer filmpjes ga maken, want ik vind het monteren en editten een leuk werkje om te doen. Als hier meer ervaren vloggers meelezen: waar halen jullie leuke (gratis) achtergrondmuziekjes vandaan? En klopt het dat flinke filmpjes (goede kwaliteit, >10 minuten  lengte) echt wel een paar uur in beslag nemen voordat deze gerenderd en geüpload zijn? Ik vond het zo lang duren jôh! Dus ik had ’s avonds geen zin om te koken ;-) en gingen we snacken.

Donderdag snacken

Vrijdag traktatie

Vrijdag
Ik was ’s ochtends vroeg begonnen met werken, dus was ’s middags eerder klaar. Handig, want er kwam een vriendin op bezoek. Ze bracht taartjes mee van Broodnodig en ik kon niet kiezen, dus ik nam van ieder stuk een helft. Echt heerlijk! Sinds ik 1 juli jl. mijn persoonlijke Facebook-account verwijderde, bel ik meer of spreek ik live af voor koffie- of theedates. Dat bevalt me zoveel beter dan het nieuws vluchtig lezen en liken. Ik heb dan echt de tijd voor het gesprek en kan doorvragen over alles wat ik wil weten. Dus nee, ik heb nog steeds geen spijt van mijn besluit. Ik hoor ook steeds vaker om me heen dat men Facebook zat begint te raken. Mensen raken uitgekeken op de vluchtige manier van contact en besteden er steeds minder tijd en aandacht aan. Herken jij dat ook? Of ben je nog fervent Facebook’er?

’s Avonds ging ik uit eten met mijn broertje en man bij La Fontana, op de Lange Viestraat in Utrecht. Dit is mijn favoriete Italiaan in Utrecht! Ik nam de spaghetti carbonara, heerlijk. Ik ontdekte dat er ook een La Fontana in Houten zit, yes! ;-) Na het etentje stond er een horrorfilm op het menu: Ouija in Wolff Catherijne. Het was een speciale Halloween thema-avond en de bioscoop was in horror-stijl versierd. Ik vind het echt leuk dat er in Nederland steeds meer aan Halloween wordt gedaan. De film zelf viel ietwat tegen, maar ik heb wel een paar schrikmomenten gehad. Zeker op zo’n groot scherm in de bioscoop waar het allemaal nét even wat enger is ;-).

Vrijdag Halloween

Zaterdag
Ik heb een paar nachtmerries gehad van de film, maar gelukkig schijnt de zon vrolijk door de gordijnen vanmorgen ;-). Na het doen van de burgerlijke weekboodschappen is het tijd voor een middagslaapje. Vanavond gaan we naar We All Love 80’s/90’s in de Winkel van Sinkel en hoe jong of oud ik ook ben: ik slaap graag wat extra voor het uitgaan. Sommige mensen kunnen daar absoluut niet tegen (overdag slapen), omdat ze daar nog moeier of suffer wakker van worden. Ik niet. Laat mij maar een uurtje of anderhalf pitten en daarna kan ik de hele nacht aan!

Zaterdag outfit

Mijn outfit van de avond: een kokerrok van Primark, een tee van Vogue en ketting van H&M. Ik droeg mijn Nike’s onder het rokje, omdat ik niet zo goed bedenken kan wat goede schoenen zijn onder een kokerrok. Iemand ideeën? Nu waren die Nike’s ook vanuit praktisch oogpunt, want zo’n hele avond dansen op 2Unlimited, Spice Girls, Backstreet Boys en hakkûh op happy hardcore gaat toch het lekkerst op gympen ;-).

Zaterdag 80s90s

Helaas draaiden de DJ’s echt ruk vanavond. Zowel de eerste, tweede als laatste DJ maakten er echt een potje van. Sommige nummers zijn wel twee of drie keer gedraaid, terwijl de echte 80’s en 90’s klassiekers niet voorbij komen. Met pijn in ons hart blazen we om 02:45 ’s nachts de aftocht. Mijn vriendinnen en ik spreken van een dieptepunt: voor drie uur ’s nachts naar huis, hoe suf! Maar blijven was ook geen optie. Zo zonde, dit is echt één van onze favoriete feestjes. Ik hoop dat dit een eenmalige misser is en de volgende keer weer de kwaliteit is zoals we gewend zijn. Anders moeten we op zoek naar een leuk alternatief in het Utrechtse nachtleven.

Zondag
Ik red het zowaar om uit te slapen tot kwart over elf ’s ochtends (bel de krant!), echt een unicum voor mijn doen! We ontbijten met broodjes uit de oven en niet veel later staat één van mijn beste vriendinnen voor de deur. We gaan met dit heerlijke weer een wandeling maken bij de Soester Duinen. Ik kwam hier als kind vaak met mijn vader en broertje en mijn pa vertelde ons dan allerlei verhalen over indianen in het bos, hartstikke spannend ;-). Het is echt zo’n prachtige herfstdag: zon, warm genoeg voor slechts een dun jasje en al die mooie kleuren in het bos.

Zondag wandelen

Mijn twee besties :-).
Na een wandeling van anderhalf uur rijden we terug naar Utrecht. Tijd om te nassen! Omdat we nog niet genoeg buiten de deur gegeten hebben deze week ;-), gaan we naar onze vaste Chinees. Die zal ik echt gaan missen als ik in Houten woon. Het is een familiebedrijf waar ze ons na vier jaar zo goed kennen dat we met het personeel ook film- en festivaltips en persoonlijke updates delen. Echt een leuk gezin dat hier de boel runt. Stiekem denk ik dat ik waarschijnlijk toch bij deze Chinees zal blijven komen, zelfs na onze verhuizing :-). Het is maar 20 minuten fietsen of rijden vanaf ons nieuwe huis. Ik neem mijn vaste menu en dat gaat er goed in na zo’n wandeling in de buitenlucht. Als we allemaal ons bovenste knoopje moeten opendoen ;-), krijgen we nog een gelukskoekje voor thuis en lopen we onze vriendin naar de trein. Het was een drukke maar leuke week. De komende week is wat rustiger dan deze week, maar dat houdt het mooi in balans.

Heb jij een leuke week gehad? En wat staat er deze week op de planning? Ik wens je een mooie, eerste novemberweek toe!

Liefs,
Lindsay

9 reacties

 1. heel leuk om te zien zo'n dagboekpost!
  Jammer van de party.. Helaas kan de muziek je avond echt maken of breken.
  Onder een kokerrok kunnen prima gympen.
  Of hakken. Maar die zijn inderdaad niet zo fijn als je heel de avond wil gaan dansen.

 2. Hoi Lindsay,
  Wat een leuke dagboekpost weer!
  Ik ben benieuwd welk programma je gebruikt om de filmpjes te bewerken?
  Mijn man en ik vinden dit namelijk ook erg leuk om te doen, met name vakantie-filmpjes.
  Wij werken met Pinnacle Studio 16.
  Gefeliciteerd met jullie eerste eigen huis, wel jammer dat jullie het fijne Lunetten gaan verlaten :-)

 3. Mijn week bestond vooral uit werken, maar ik heb wel een lekker weekend gehad met een lekkere wandeling.
  Jammer dat dat avondje uit zo tegen viel. Ik ben het liefste in de kroeg als mijn vriend achter de knoppen staat. Die weet tenminste wat leuke muziek is om te draaien. Sommige andere vallen ook zo tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *