Lief dagboek – week 43: Klusweek, op de radio en spalkje los

Goedemorgen! De laatste week van oktober en morgen is het Halloween! Dit jaar ga ik naar één van de vetste Halloween-feesten, namelijk de #QHalloweenNight! Ik won de afgelopen week tickets voor dit feestje, waar geen reguliere kaarten voor te koop zijn. Je kunt deze enkel en alleen maar winnen door te bellen met de studio, wanneer er een griezelig sausje over een hit werd gegoten en je de snelste beller in de uitzending was. En dat lukte me dinsdag! De afgelopen week was bovendien klusweek, waar we een nieuw dakraam kregen en ik de trap in de lak zette. Kijk je mee?

 

Happy monday sweeties! ❤💪😘

Een bericht gedeeld door Lindsay Vallen (@lindsayvallen.nl) op

(*) Maandag disclaimer
Wij hebben volledig zelf de offerte, het aankoopproces en de betaling van ons dakraam voldaan, maar toen ik afgelopen maandag op Instastories deelde dat ons Velux dakraam werd geplaatst, kreeg ik daarna spontaan een verzoek tot het delen van een linkje. Omdat ik sowieso al van plan was een update te bloggen over onze klusweek, kwam dit tegelijkertijd mooi uit.  Win-win voor beide partijen en bovendien heel organisch en natuurlijk, want ik kreeg pas nà onze aanschaf een berichtje. Maar als je nu geen commercieel gedoe wilt lezen, dan sla je de maandag gewoon over. Blijven er nog 6 non-spon dagen van de week over waar geen commercie in zit. Dat vooraf gezegd hebbende – lekker transparant -, here we go!

Maandag: Een nieuw Velux dakraam

Kort nadat we dit huis kochten, ontdekten we lekkage op zolder. Geen emmers tegelijk, maar als het flink stormde, druppelde het regenwater zo langs ons dakraam. Dat ding zat er al ruim 30 jaar in en was sinds de bouw nog nooit vervangen. De hoogste tijd dus! We oriënteerden ons online en wisten eigenlijk al vrij snel dat we voor Velux zouden gaan.

Mijn schoonouders hebben destijds ook hun dakraam door Velux laten plaatsen en zijn daar erg tevreden over, dus kozen wij hier ook voor. Stukje gemak en zekerheid, met erkende vakmensen en garantie. We waren net iets meer dan duizend euro kwijt voor het nieuwe (kunststof) dakraam en een dakdoorvoer voor de droger.

We besloten ook om het raam groter te maken, zodat er meer lichtinval op zolder zou zijn. Op onze voorzolder hebben we ons washok met wasmachine, droger, wasrek, wat kasten en opbergzooi, maar wat extra licht oogt toch groter. Stipt om 08.00 uur ’s ochtends stond de Velux-meneer op de stoep en na een bakkie pleur ging hij aan de slag. T. was – zoals gewoonlijk op maandagen – bij mijn schoonouders en dat was maar goed ook, want er werd flink lawaai gemaakt.

Best bizar om te zien dat je blijkbaar zomaar in je dak kunt zagen. Natuurlijk doet die vent dat dagelijks, maar ik vond het indrukwekkend. We kozen voor kunststof kozijnen en een ingebouwd verduisteringsgordijn. Het raam kan helemaal gekanteld worden, dus je zou ‘m bij wijze van spreken een zwieper kunnen geven en dan draait ‘ie volledig rond. Ook lieten we een uitgang voor onze droger plaatsen. Dat is ZO handig! Normaal mieterde ik die slang uit het raam, maar nu is de slang heel netjes weggewerkt naar buiten toe, zonder dat er iets naar binnen kan.


Nog voor de lunch zat het nieuwe dakraam en de droger dakdoorvoer erin en namen we afscheid van de klusser in kwestie. Ik fietste direct door naar Utrecht, want het was weer tijd voor mijn vaste wax- en wenkbrauwen date. Iedere zes weken ga ik naar Delete, waar ik dit jaar ambassadeur voor ben. Dat betekent dat ik gratis de boel mag laten harsen, in ruil voor een update over de brazilian wax. Ik wax al ruim 8 jaar en deelde eerder mijn allereerste keer waxen en ervaringen en tips op mijn blog.

Het liefst zou ik alles permanent laten verwijderen of weglaseren, maar aangezien deze blondine echt nihil pigment in haar haren heeft, is dat helaas (nog) niet mogelijk. Na mijn afspraak bij Delete, fietste ik naar Lombok. Ook bij Saliha kom ik al minstens een jaar of 10 en zij zijn de enigen die aan mijn wenkbrauwen mogen komen. Ze epileren met touwtje en ik laat ook standaard mijn wimpers en wenkbrauwen verven. Geeft net wat meer uitstraling en mimiek aan je gezicht, zelfs als je geen make-up draagt. Ik ben niet heel onderhoudsgevoelig, want ik ben verder redelijk puur natuur, maar de brazilian en mijn wenkies laten doen, zijn mijn musts.

Na het eten, fiets ik met mijn yogamat naar de sportschool. Ik ben sinds kort namelijk lid van een sportschool hier in Houten en ga braaf twee keer per week naar de gym. Ik blijf gek op lessen van Les Mills, maar ook pilates bevalt goed. Fijn om wat sport-variatie te hebben naast het hardlopen!

Hocus pocus #pilates! ✨

Een bericht gedeeld door Lindsay Vallen (@lindsayvallen.nl) op

Dinsdag: Op de radio bij Qmusic!

Als je – net als ik – fervent Qmusic luisteraar bent, heb je ongetwijfeld voorbij horen komen dat Q een Halloween-party organiseert. In tegenstelling tot de Foute Party kun je hier geen kaarten voor kopen. Neen, je kunt alleen kaarten winnen door de lucky beller te zijn die op tijd belt wanneer ze iets griezeligs horen aan een hitje op de radio. Ik probeerde al sinds zaterdag de studio te bereiken, maar het was me nog niet gelukt. En dat terwijl ik ONTZETTEND graag naar de #QHalloweenNight wilde, toen ik de eerste aankondiging hoorde.

Ik bedoel: griezelen, verkleden, Qmusic, horror, dansen, een feestje en Halloween. Iedereen die mij ook maar een beetje kent, weet dat ik hier GEK op ben! Ik zat dinsdag net aan een bakkie koffie, even pauzeren van het schuren van onze trap, toen ik een Halloween-fragment op de radio hoorde. Met stoffige klauwen drukte ik op mijn telefoon en guess what? Ik kwam live in de studio! Hoor mij blij zijn op de radio in dit fragment:

@Lindsayvallen.nl is al helemaal klaar voor de #QHalloweenNight! 👌👻 Durf jij het ook aan? Link in bio! @joeproelofsen

Een bericht gedeeld door Qmusic Nederland (@qmusicnl) op

Naderhand kreeg ik allemaal berichtjes en tags van mensen die het hadden gehoord, zo geinig! Ik ga samen met mijn vriendin Martie (niet te verwarren met Qmusic’s Mattie, maar Martie is wel echt mijn mattie <3). Zij is ook degene met wie ik eindeloos Twilight-marathons kan houden en met wie ik altijd naar de Foute Party ga. Een vriendin die net zo gek is op verkleden en feestjes als ik, dus mijn perfecte partner in crime. Zij gaat als een vrouwelijke variant van The Joker, de Heath Ledger-versie. Ik ga als Harley Quinn uit Suicide Squad, de Margot Robbie-versie. Als een setje dus, maar wel uit twee verschillende filmversies.

We hebben al flink wat foto’s met outfits en make-up naar elkaar geappt en ik weet zeker dat we er morgen ONWIJS tof gaan uitzien samen. Uiteraard zal ik tijdens de #QHalloweenNight proberen wat updates op mijn Instagram te knallen, maar we gaan vooral genieten van Halloween. De foto’s komen anders later wel :-).

“Halloween is the one night a year when a girl can dress like a total slut and no other girls can say anything about it”.

Een bericht gedeeld door Lindsay Vallen (@lindsayvallen.nl) op

 

Woensdag: Strak strak, lekker in de lak, lak

De reden dat René en ik deze week vakantie op hebben genomen, was o.a. om het dakraam te laten vervangen, maar ook de trap van de beneden- naar eerste verdieping te lakken. Echt ZO EEN ontiegelijke rotklus, maar ontzettend nodig. We wonen in januari alweer 3 (!) jaar (ommekot, time flies in je grote mensen-huis!) en de trap was nog altijd een doorn in ons oog. Er zat vloerbedekking op, hartstikke smerig. Vorig weekend heb ik de stof eraf getrokken en de eerste lijmresten verwijderd met een soort super afbijt. Dat spul was mega agressief, ik was onderhand high na het klussen! Maar de lijmresten zijn mooi weg, waarna ik dinsdag met de schuurmachine over de trap ben gegaan.

Schuurfeest! Lekker schuren, net als in de jaren ’90 met een hete boy achter je, haha. Maar dan nu in deze outfit. Super sexy!

Woensdag heb ik de trap afgenomen met St. Marc en daarna de treden om en om in de lak gezet. René hield onze peuter de hele dag bezig, want verven met een kleine ontdekker in de buurt is geen slim idee. Dat is exact de reden dat we allebei vakantie hebben opgenomen. Zodat de één ongestoord kan klussen, terwijl de ander leuke dingen doet met T. Volgens T. was de trap nu een piano, waar ik haar op zich geen ongelijk in kan geven.

 

Donderdag: Nieuwe tattoo

Vandaag hielden we een dagje rust, toch een beetje van je vakantiedagen genieten! ’s Ochtends banjerden we samen als gezin over de markt, ’s middags toog René naar Den Haag, waar hij een nieuwe tattoo kreeg. Een fanfare-konijn op de trom, aangezien hij zelf ook slagwerker is en als klein jochie ooit bij de fanfare is gestart. Ik vind het een onwijs toffe tattoo, heel artsy. René heeft veel meer artistieke tatoeages dan ik, hij kiest vaak specifiek voor een artiest waar hij dan een plekje moet bemachtigen door inloten of uitgekozen worden.

Ik ben veel meer van de plaatjes of teksten die ik vooraf al heel sterk in mijn hoofd heb. Ik mag trouwens aanstaande donderdag weer onder de naald, dan krijg ik een nieuwe tekst én een plaatje. Maar deze van René is ook amazeballs geworden. Ik vind mannen met tattoo’s trouwens veel aantrekkelijker dan mannen zonder tattoo’s, evenals vrouwen. Toch een liefde voor lichaamsversiering!

 

Vrijdag: Tweede ronde lakken, Stranger Things en babyshower

Vandaag zijn de andere treden van de trap aan de beurt en ik moet zeggen: als het klaar is, ziet het er direct zo anders uit! Er moet zeker nog een tweede (en waarschijnlijk ook derde) laag over, maar dit is al zoveel frisser en meer onze smaak. Heel content met hoe het allemaal uitpakt! PS: De Duplo-blokjes zijn een handige herinnering op welke treden we kunnen staan. Zo is dat voor iedereen duidelijk! Vond ik heel slim bedacht van mezelf, haha.

Tussen de middag kijken René en ik de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Stranger Things. ZO PSYCHED dat het nieuwe seizoen er is! En ik moet zeggen: I LOVED IT! Ik schreef het vrijdag al, stiekem baalde ik dat ik het de komende tijd zo druk heb, want ik heb dus pas 1 aflevering kunnen zien. Maar wie wat bewaart, heeft wat! Geen spoilers in de comments bitte, maar ik vond het einde van aflevering 1 ZO leuk!

’s Avonds heb ik een etentje bij de Rechtbank in Utrecht, samen met drie vriendinnen. We kennen elkaar al 16 jaar, want we ontmoetten elkaar in 2001 tijdens het eerste jaar van onze studie CMV (culturele en maatschappelijke vorming) aan de Hogeschool Utrecht. Hoewel we niet direct BFF’s zijn, groeit onze vriendschap in het derde jaar gedurende onze studiereis naar Rome absoluut. Daar delen we met z’n viertjes een kamer en besluiten we elkaars afstudeermaatjes te zijn als groep. En nu zien we elkaar nog steeds!

….. me stadsjie ❤ #utreg #nofilter #utca #beterhe #utca030 #uutje

Een bericht gedeeld door Lindsay Vallen (@lindsayvallen.nl) op

Twee van ons zijn hartstikke zwanger en nadat we enkele weken geleden de eerste verrasten met een babyshower, was nu de ander aan de beurt. Stiekem cadeautjes mee het restaurant insmokkelen, niks geks, maar gewoon lekker samen eten, cadeautjes geven en kletsen. Het was super fijn en gezellig. Kan niet wachten jullie kleintjes te ontmoeten! <3

Mijn cadeautjes: Nijntje in het UTREGS natuurlijk waor joekie! En ons persoonlijke favoriete voorleesboek: Rupsje Nooitgenoeg.

Ook knapt het spalkje van mijn beugel vandaag, iedereen die een spalkje heeft kent het wel. Dit keer is hij niet alleen los, maar ook deels afgebroken. Gelukkig kan ik maandag na het weekend direct terecht bij de tandarts. Toch vervelend, zo een stuk los ijzer in je waffel.

 

Zaterdag: Utrecht en bierfeest

The usual op zaterdagmorgen: T. mag in het grote bed om samen wakker te worden, dan de weekboodschappen met z’n drietjes en samen lunchen met lekkere broodjes van de bakker. Als T. op bed ligt voor haar middagslaapje, sjees ik even heen en weer naar Utrecht. Ik heb een toffe trui bij Hennes gezien, maar maat M was te kort. Net iets te krap voor mijn lange apenarmen en bovenlijf, dus ik hoop dat hij offline nog verkrijgbaar is. En jawel: score!

Dit is trouwens de maat M op de foto, die ik te krapjes vond. Ik kocht een maat L en ben echt GEK op deze trui. Nu al, zo heerlijk zacht en lekker eighties. Hij staat ook bijna overal op, al zeg ik het zelf. Echt een goede koop.

Ik scoor op de markt verse stroopwafels voor mijn schoonouders als dank voor het logeren, want T. slaapt vanavond bij hen. René en ik hebben een soort Oktoberfest of bierfeest ter ere van een 50-jarig jubileum. Lekker foute Duitse schlagers, bier en los gaan, heerlijk! We fietsten rond enen terug naar huis en ploffen dan lekker op ons nest.

 

Zondag: Klok terug en outfit-check

Ik word rond 07.30 uur (nieuwe tijd) wakker en we gaan om 08.00 uur uit bed. Geen uitslapers hiero, nooit geweest ook. Ik brouw een smoothie en daarna pikken we T. op vanaf haar logeeradres. Zo fijn dat René’s ouders hemelsbreed nog geen 250 meter van ons af wonen. Ik mag in mijn handjes knijpen met zo’n leuke oma en opa voor T. Ze zijn echt gek op elkaar, zo leuk om te merken.

Vandaag lak ik de eerste treden (van woensdag) opnieuw voor een tweede likkie verf. Een stuk beter, maar toch nog niet dekkend genoeg. Als ik toch bezig ben, doe ik het liever goed, dus we blocken voor volgend weekend direct onze agenda’s om weer verder te gaan. De eindstreep is nu in zicht!

Ik blijk een nieuw talent te hebben, want ik maak ’s middags een pompoen naar het voorbeeld van Jack Skellington uit The Nightmare Before Christmas en die lijkt GRUWELIJK goed! Ik ben er echt zo trots op! Stond helemaal perplex van mijn kunsten. Na het pompoenzagen, bak ik lekker zondagavond comfort food (verse pizza) en na het tikken van dit weekoverzicht plons ik in bad. Ik heb laatst een megagrote box met Lush ballen gekocht, dus ik kan tot 2018 vooruit, haha! Ook met allerlei leuke thema lekkernijen zoals Halloween- en Kerstballen (punt intended ;-).

Zo. De komende winter kom ik mijn bad niet meer uit 🛁🎅💖 #winteriscoming #lush #badgirl 😂

Een bericht gedeeld door Lindsay Vallen (@lindsayvallen.nl) op

En dat was mijn week! Leuk om ‘m weer eens in blogvorm te gieten (en ik moest mezelf er de hele week aan herinneren om foto’s te maken, want dat zit niet meer zo in mijn systeem, maar ik heb goed mijn best gedaan). Zo zit ik nu ook weer lekker ouderwets achter de laptop op zondagavond. Ik heb trouwens nog een blogpost over mijn nieuwe apothekerskast in de planning staan, want ik vind hem zo cool en geniet nog iedere dag als ik ‘m in mijn woonkamer zie pronken, dus die houden jullie nog tegoed!

 

Thanks dat je weer eens gezellig een kijkje nam, ik heb expres lekker veel foto’s en tekst in deze blog gepropt, haha! Voor nu een mooie, nieuwe week gewenst! Ga je iets doen met Halloween of ben je er helemaal niet mee bezig?

Liefs,
Lindsay


13 reacties

 1. Super leuk om weer een weekoverzicht van jou te zien! Ze blijven toch mijn favoriete van al de bloggers die ik volg. En nu nog meer een "treat" omdat het niet meer zo vaak voorkomt.
  En het probleem met het spalkje ken ik zeker! En ik heb dan sinds kort ipv een spalkje boven ( want spalkje onder blijft al eeuwen goed zitten) een nachtbeugel. Mijn orthodonte zei dat mijn tanden al wat verschoven waren doordat mijn spalkje af en toe kapot ging en dat het voor mij beter was. Mss een idee voor jou?

  1. Wat een leuke reactie Tine, tof om te lezen *bloos* :-) Goeie tip van de nachtbeugel, ik ga het eens bij mijn tandarts checken. Maar ik heb mijn spalkje al bijna 20 jaar en gelukkig is 'ie pas twee of drie keer los gebroken in die tijd!

 2. Leuk om weer een dagboek te lezen! Ik hoop dat je dit weer vaker wilt doen ;) Ik ben heel benieuwd naar de blog over je apothekerskast. Ik vroeg je op IG al waar je hem had gekocht en twijfel er sindsdien over om te kopen. Ben vooral benieuwd of de deuren ook ‘klemmen’ als je ze open doet.

 3. Jaa, heel leuk om weer een weekoverzicht te zien! Ik word er vrolijk van :) Ben zelf niet zo bezig met Halloween, maar het ziet er wel gezellig (griezelig?) uit met die versieringen!

 4. Heerlijk, deze lange update weer!

  Wat ben je hard bezig geweest met die trap en wat issie opgeknapt joh!!
  En wat tof dat je vanavond op HET feest van vandaag in Amsterdam bent! Echt iets voor jou, inderdaad.. ben heel benieuwd naar jouw outfit!
  Echt een artistieke tattoo van René, ziet er veel specialer uit dan de omschrijving 'konijn met trom' :p heeft een hoge WOWfactor!
  Lekker ook even avondje uit terwijl dochterlief zo dichtbij bij je schoonouders is..
  Wij gaan volgende week voor ons jubileum drie dagen weg met z'n tweetjes! Best spannend eerlijk gezegd…

  Ik geniet echt van deze posts, ben er speciaal voor neergestreken op de bank ;)
  Van mij mag je ze weer vaker maken :$

  1. Mijn outfit was bijzonder geslaagd, we stonden zelfs in de top-10 op de website van Qmusic! http://www.qmusic.nl/nieuws/de-10-tofste-outfits-… Dus een toffe waardering voor ons verkleed- en schminkwerk :-) Ben je afgelopen weekend weggeweest? Hoe was het? Zo benieuwd! Lijkt me ook wel spannend, maar stiekem ook wel fijn, lekker een weekendje met z'n tweetjes. Ik neem je verzoekje mee, dat gaat me natuurlijk niet in de kouwe kleren zitten :-)

   1. O wauw, wat zagen jullie er vet uit! Heb direct in je link even voor je gestemd, je hebt al een mooie 12% binnen geharkt van de stemmen zag ik! Je vriendin's smile ook en die ondeugende ogen.. helemaal passend 😉 ;)

    We zijn dinsdag tot donderdag weggeweest.. we grapten nog dat we vroeger, before-kid, in het weekend weg gingen omdat dat dan het goedkoopst was en dat dat nu juist omgedraaid is! Wij betalen namelijk een vast bedrag voor de oppasdagen van het kinderdagverblijf, ook al zijn we met vakantie of is dochterlief ziek. Een flexibel contract is namelijk veel duurder.. daarom hebben we beiden vakantiedagen op het werk opgenomen en konden we op die manier er doordeweeks even tussenuit zonder dat het ook een vermogen aan opvang kost omdat we voor die vaste werkdagen dus toch al betalen!
    Het was echt zoo heerlijk joh! We hebben ontzettend veel gezien en gedaan (per dag steeds meer dan 22.000 stappen gelopen)! En ik heb maar twee keer gebeld om me gerust te laten stellen dat thuis alles goed ging.. vond ik echt knap van mezelf : $ vooral dinsdag voelde ik een pak van m'n hart na het eerste telefoontje en kon het genieten echt gaan beginnen. Weet je wat ik wel shocking vond? Hoeveel baby's, peuters en ander klein grut er tot 's avonds laat op dit soort doordeweekse avonden overal naar toe wordt gesleurd..!! En als ik een kleintje zag die veel te koud was aangekleed draaide m'n maag zich ook echt om! Nee, wat dat betreft kun je wel zonder kind op stap zijn, je gaat (vrees ik) nooit meer kijken zoals vroeger, before kid.. want echt waar, ik weet wel zeker dat 'vroeger' dat soort dingen me echt niet opvielen..!!

    Het was heerlijk, maar drie dagen vond ik, om te beginnen, echt precies genoeg! Wie weet, volgend jaar ons huwelijksjubileum met 4 dagen vieren en zo steeds uitbreiden ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *