Lief dagboek: week 31

Maandag Rene werken  Koud  Lunch ProjectSlimMommy

Woensdag hardlopen  Woensdag hardlopen tijd  Zaterdag huiselijk

Zaterdag bananenbrood  Zondag Macho Nachos  lindsayvallen.nl babytaartje

Goedemorgen! Na drie heerlijke weken fulltime family-time, startte René de afgelopen week weer op zijn werk. Week 31 was dus mijn eerste week ‘alleen’ met Tara, en ik was stiekem best nerveus of ik het zou redden. Niet omdat Tara een lastige baby is (verre van zelfs, ouwe pretletter ;-), maar vooral omdat er behalve de gewone babyshizzle ook een medische verantwoordelijkheid bij ons ligt. Het controleren van de sonde, het toedienen van de sondevoeding met de ‘eetmachine’ (zoals ik ‘m gekscherend noem ;-) en zorgen dat haar zuurstof altijd goed ‘zit’. Ik heb na een week mijn ritme wel gevonden, hoewel er soms best pittige momenten waren. Maar ik kijk terug op een geslaagde week :-). 


Maandag

Boehoe, René uitzwaaien omdat hij weer gaat werken. En dat in zulk pleurisweer!

Maandag Rene werken

Dinsdag
Serieus, waarom is het zo koud? Het is eind juli en ik draag mijn wollen wintersokken (charming hè? ;-). Deze week doen we zelfs twee keer de verwarming aan. We zeggen dat dit voor Tara is, maar eigenlijk vinden we het zelf ook wel lekker.

Woensdag
René heeft ouderschapsverlof en woensdag is zijn papadag (wat een verschrikkelijk kneuterig woord, brr). Omdat hij thuis is, kan ik hardlopen. Dat valt niet tegen, hoewel ik mezelf t r a a g als dikke stront vind. Maar hey: ik ben gegaan! Ik merk dat ik een beetje stilsta qua gewicht, waarschijnlijk omdat ik tot nog toe niet bepaald actief aan het sporten ben. Daar wil ik verandering in brengen, want ik voelde me heerlijk moe maar voldaan na mijn hardloopsessie. Ik ga even bedenken hoe ik dit tijdtechnisch het gemakkelijkst kan inplannen met een vaste frequentie. De babyfoon mee tijdens het rennen vind ik ook zo wat ;-).

Woensdag hardlopen

Donderdag
Vandaag begin ik enigszins het ritme dat we met z’n drieën hadden, zelf goed te managen. De wekker gaat om 06:00 uur, René haalt Tara uit bed om te verschonen en voeden. Dan doet ze een klein slaapje beneden of we hebben knuffeltijd. René gaat naar zijn werk. Om 09:00 uur de volgende voeding en verschonen, waarna ik haar in haar eigen kamertje op bed leg. Om 12:00 uur weer verschonen, voeden, plus een groentehapje proberen. De afgelopen week was het overigens wortel, dat minder in de smaak viel dan broccoli de week ervoor. ’s Middags spelen we samen of hangt Taar lekker in de doek (huidhonger!) en om 15:00 uur is het weer tijd voor melk! Tussen de bedrijven door doe ik de was, stofzuigen, dweilen en poetsen.

René komt aan het eind van de middag thuis en begint met koken. Om 18:00 uur eet Tara met ons ‘mee’ OP tafel in haar wipstoel (zij wortel, wij avondeten ;-) en krijgt daarna weer melk via sondevoeding. Meestal mag ze daarna zelf spelen en ontdekken in de box (of slapen in de box, mag ook ;-), tot ze rond 21:30 uur haar laatste melk krijgt en wij haar bij ons op bed leggen in de co-sleeper. Zelf douchen, tanden poetsen, nog even een was ophangen en dan is de dag alweer voorbij! Je hoeft je niet te vervelen ;-).

Vrijdag
Thank God it’s friday! Vandaag is het behoorlijk pittig, tot drie keer toe gaat het zuurstof los en na de derde keer flip ik ‘m even flink. René besluit naar huis te komen, wat stiekem ook wel nodig was. Soms baal ik gewoon zo hard van deze klotesituatie, niemand van ons drieën kan er iets aan doen, maar allemaal worden we bij tijd en wijle helemaal gek van de extra zorgen. En natuurlijk ben ik dankbaar dat we in een land als Nederland relatief goede zorgvoorzieningen hebben, maar eigenlijk sta je er thuis wel helemaal in je eentje voor. Geen aanvullende hulp, geen extra handen, dat is helemaal uitgekleed en wegbezuinigd.

Je mag het als ouders lekker zelf fixen (en dat doen we graag), maar het nieuwbakken ouderschap ís van nature al een behoorlijke verandering die veel van je vraagt. Tel daarbij de medische hassle op en ik vraag me af hoe alleenstaande ouders, of ouders met een klein sociaal netwerk dit organiseren. Dat lijkt me echt niet te doen. Maar goed, René saves the (fri)day en uiteindelijk zijn we alle drie weer helemaal zen.

Zaterdag huiselijk

Zaterdag
Ik word vandaag overvallen door een zeldzame aanval van überhuiselijkheid. Ik draai mijn standaard riedeltje af (stofzuigen, wassen), maar heb ook zin om verse limonade te maken en iets te bakken. Dat wordt een bananenbrood met blauwe bessen, pecannoten en rauwe cacao (recept à la Annemerel). ’s Middags komt er een vriendin op kraambezoek met een té leuk pakje van Bakkaboe. Ik kende dit merk nog niet, maar het is met streepjes, dus ik ben blij :-). ’s Avonds kijk ik nog een film op de tablet terwijl Tara in mijn armen haar laatste voeding krijgt en dan denk ik: dit is toch heerlijk!

Zondag
Haha, heerlijk was dat moment zeker :’-). Eenmaal in ons bed begon het spoken. Na een keer of 7 tussen 00:00 en 04:00 uur wild om zich heen maaien (zonder daarbij zelf wakker te worden, wat ik best knap vind), had ze bij poging nummer 8 haar zuurstof weer eens te pakken. Ik snap het ook wel, ze ontwikkelt haar hand-mond coördinatie, leert grijpen, en dan zit daar precies zo’n mooi slangetje in je gezicht. Dat is de vierde keer sinds vrijdag, zo sneu :-(.

’s Ochtends zou er een vriendin op kraamvisite komen, dat loopt uit naar de middag en daardoor ben ik best wel uit mijn hum. Alle clichés over ouderschap zijn waar, het is flink passen en meten qua tijden tussen voeding, slaapjes en dan ook nog proberen de overige boel draaiende te houden. Als je zwanger bent en dit leest: geloof de verhalen van je vriendinnen met kinderen! Ik deed ze enigszins laconiek af, maar moet toegeven dat het (zeker de eerste tijd) flink aanpoten is. Ik heb geluk als ik tijdens het voeden zelf een rustmomentje met een cappuccino heb, maar de helft van de tijd is ‘ie koud voordat ik eraan toekom, haha!

Zondag Macho Nachos

’s Avonds heb ik zin om iets nieuws in de keuken te proberen en maak Macho Nachos à la Brouwertje. Super lekkerrr! Maar het hoofdingrediënt zijn dan ook Doritos, mijn favoriete chips, hehe. We douchen samen (hoe lief is baby Taartje met haar papa baardje? <3 #smelt) en terwijl ze haar laatste voeding bij ons op de bank krijgt, kijken we BNN. We kijken tegenwoordig televisie met ondertiteling, wat een ontdekking is de optie 888! We durven de televisie niet luid te zetten, dat lijkt ons een beetje druk, dus kunnen zo toch volgen wat er gezegd wordt, haha! Doen meer ouders dit? Televisie kijken met ondertitels? Please, bevestig me dat we niet de enige malloten zijn ;-).

lindsayvallen.nl babytaartje

Nu is het alweer maandag en heb ik zelfs de tijd gevonden om tijdens het late ochtendslaapje dit dagboek te typen. Zie je, oefening baart kunst ;-).
Deze week komen er weer wat specialisten over de vloer (ja, een eigen pre-logopedist én fysiotherapeut aan huis, dat dan weer wel ;-) en komt er een loodgieter langs om de riolering voor een afwasmachine te fixen. Het leven moet wel leuk blijven en na jaaaaren ouderwets met de hand afwassen, zijn we toch overstag.

Heb jij een leuke week gehad, ondanks dat ‘ie wat regenachtig begon? Of zit je lekker met je kont in een strandstoel op een tropische bestemming? Zet je wifi dan uit en geniet! Ook als je vakantie in Nederland hebt een fijne week, hoor ;-). En als je moet werken helemaal, dan eigenlijk nog het meest, haha!

Liefs,
Lindsay

11 reacties

 1. Ah leuk om jouw weekje te zien! Ik vraag me soms ook af hoe mensen soms een baby kunnen verzorgen met alles eromheen in hun eentje of inderdaad met een kindje wat extra zorg nodig heeft… Zelfs wij zitten soms met de handen in het haar.
  Over die 888, je bent niet de enige :’) De eerste 3 maanden hadden wij tussen 20:30 en 23:00 huiluren. Stond ik dan voor de tv met baby in de doek te wiggelen met Wie is de MOL inclusief teletekst 888 hahahaha. Och wat je al niet doet! Fijne week voor jullie :D

 2. Hoi Lindsay,
  Ik heb zwaar respect voor jou hoe je met alles omgaat je en onverwoestbare positieve instelling!!
  You go girl.
  Ik vroeg me alleen of hoe jij dat doet met je werk, of werk je niet meer?

  Groetjes.

 3. Heel herkenbaar 888 aanzetten. Deden wij ook in het begin, nu inmiddels alleen wat zachter. Tijdens de reclame dan weer op mute.
  En ook hier heeeel lang gezellig het wippertje op tafel. :) Meneer zit nu heerlijk als een koning in zijn kinderstoel.

 4. Dit is zo herkenbaar! Ik ben ook net moeder geworden van een meisje, inmiddels is ze vier maanden. Ik vind het af en toe echt zwaar en dan heb ik nog niet eens de medische kant erbij, zoals jij. Echt respect voor hoe je het allemaal doet. Je mag trots op jezelf zijn. En inderdaad, vrienden (zonder kinderen) die een uurtje later komen. Normaal was het allemaal geen probleem, maar nu met kind kan ik er echt boos om worden. Ik heb dan alles zo gepland dat het net even een goed moment is voor bezoek en dan komen ze een uur later en dan ook nog met een stomme reden, haha! Nu klink ik als een moeilijk mens, maar dat ben (was?) ik echt niet! :D

 5. Wat is het toch een mooi meisje! En ook al lekker aan de hapjes. Goed om te lezen dat ik blijkbaar niet de enige die de verwarming heeft aangezet :). Zelf verder een heerlijke week gehad, gelukkig alleen maar goed nieuws op de nazorgpoli.

 6. Wat ongelooflijk knap hoe jullie het allemaal doen! (stille lezer hier) Kan me goed indenken dat het soms allemaal teveel wordt zeker op momenten dat de zuurstof er steeds uitgaat. Fijn dat je man dan gewoon naar huis kan komen.

  En vakantie, daar ben ik net van terug, maar droom graag nog weer even weg bij jou Thailand-verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *