Lief dagboek: week 3

Maandag zonnebank Woensdag Mac Donderdag TBT
Vrijdag tafel Vrijdag waves Vrijdag Lust
Zaterdag The Beach Zondag inlaws Zondag hardlopen

Hi! De afgelopen week was een relatief rustige week, mede doordat ik dinsdag op bed lag met migraine. Voor mij is migraine vaak een teken dat ik rustig(er) aan moet doen. Vorige week schreef ik al dat ik meer bewust mijn rust wil pakken en misschien wat mindfulness of meditatie wil doen. Gelukkig was ik woensdag weer fit en heb ik een fijne week gehad :-)

Lees je mee?

Maandag bracht ik na mijn werk een bezoek aan SunFactor. Ik ga niet vaak en lang, maar heb er in de winter echt behoefte aan. De dagen zijn kort, het is somber en donker, dan heb ik nep-zon nodig om vitamine D aan te maken. ’s Avonds heb ik een vriendinnetje getroost wiens relatie plotseling verbroken is. Soms zijn mannen zulke eikels, terwijl ze ook zo leuk (kunnen) zijn. Ik heb haar flink geknuffeld en hoop dat mijn luisterend oor een steun was. Een verbroken relatie is nooit leuk, ik word er altijd treurig van.

Dinsdagochtend werd ik al vroeg wakker. Misselijk, knallende koppijn, geen licht of geluid kunnen verdragen, spierpijn: migraine. Duidelijk een signaal van mijn lijf: rustig aan Lins! Ik ben al even niet bij de chiropractor geweest en het ‘kraken’ helpt mijn nek- en schouderwervels losser (minder gespannen) te maken, waardoor mijn hoofd minder gevoelig is voor migraine. De hele dag heb ik als een mol onder de dekens gelegen, wachtend tot ik weer iets kon verdragen.

Gelukkig was ik woensdagochtend weer fit. Een beetje groggy van een dag migraine, maar ik heb toch fijn gewerkt. ’s Avonds hapten René & ik de triple cheeseburger van McDonalds. In de jaren ’90 was deze burger ook tijdelijk in het assortiment en mijn all time favourite. Ik ben een echte kaaskop I guess ;-)

Donderdag TBT

Throwback thursday!
In het najaar van 2000, bijna 14 (!) jaar geleden, had ik een Gwen Stefani-periode. Roze plukjes, experimenteren met eyeliner en mascara, ik probeerde een beetje deze look te krijgen:
Pink Gwen

Als ik er nu op terug kijk, vind ik het minder lijken dan ik destijds dacht ;-)
Ach ja, ik was 16 en had makkelijke ouders, bovendien groeit mijn haar redelijk snel en na deze fase heb ik mijn haar nooit meer geverfd.

De tafel die we in december bestelden, werd afgelopen vrijdag bezorgd. Het was nog een heel gedoe om ‘m boven te krijgen, want we wonen in een appartement op 4 hoog met een piepkleine lift. De tafel paste net (maar dan ook echt nét) in de lift: opluchting! Niet dat ik iets getild heb, maar toch ;-)

Vrijdag tafel

Ik ben er zo onwijs blij mee! Helemaal op maat en smaak handgemaakt, dus onze eigen unieke eettafel. Beste investering ever! Vandaag hebben we de tafel toch horizontaal in de woonkamer gezet, dat staat logischer. Inmiddels stromen de afspraken van vrienden en familie binnen. Allemaal willen ze onze tafel uitproberen tijdens een diner ;-) Precies zoals we bedacht hadden! Erg blij dat we onze enveloppen van de bruiloft deze bestemming gegeven hebben.

Vrijdag waves

Vorige week heb ik een krultang besteld, om de beroemde The Everyday Wave van Lauren Conrad onder de knie te krijgen. Dit is mijn tweede poging. Het is – zeker voor een beauty-beginner als ik – even oefenen (ik heb inmiddels een brandwond in mijn nek en op mijn vinger ;-) maar het lukt steeds beter. Gelukkig kan ik de tutorial op YouTube oneindig kijken.

Mijn haar overleefde de fietstocht naar Cindy’s 30e verjaardag in club Lust, thank God! Als één van de laatsten voegt ze zich ook bij de dertigers-club. We hadden een mooi plekje rondom de open haard-tafel en proosten veelvuldig op het behalen van deze mooie leeftijd.

Vrijdag Lust

Op zaterdag doen René en ik altijd de weekboodschappen. Misschien saai en burgerlijk, maar oh zo handig! Ik moest dit weekend (thuis)werken dus ’s avonds hebben we thuis lekker gegeten en een filmpje gekeken. Ter voorbereiding op onze trip naar Zuid-Thailand kozen we voor The Beach. Als iemand tips heeft voor Zuid-Thailand, graag! We gaan 3 weken en starten in Bangkok. We hebben een Lonely Planet gekregen maar (nog) geen echte planning gemaakt.

Zondag inlaws

Beste schoonfamilie ever! Ik ga al een behoorlijke tijd met René (in maart 7 jaar!) en beschouw mijn inlaws dan ook als eigen familie. Zeker sinds we getrouwd zijn en ik dezelfde naam heb natuurlijk ;-) Soms hoor je horrorverhalen over schoonfamilie, dan realiseer ik me dat ik het getroffen heb. Vandaag vierden we de huwelijksdag van mijn schoonouders met een heerlijke brunch.

Zondag hardlopen

Na de brunch direct de hardloopschoenen aan en gaan! Ik heb een hele tijd niet kunnen lopen door een knieblessure. Afgelopen week heb ik het lopen langzaam weer opgepakt. Ik liep twee keer een rondje van 5K en mijn knie voelde ik de eerste keer nog een klein beetje, maar vandaag bijna niet. Gelukkig! Door mijn blessure moest ik helaas de Viva Egmond halve marathon laten schieten, terwijl ik me zo had verheugd op deze loop.

Het is wel de juiste beslissing geweest, vanaf begin december had ik zo’n last van mijn knie met lopen dat ik helemaal gestopt ben. Afgelopen zondag was de halve marathon van Egmond, ik had mijn knie gegarandeerd kapot gelopen met 21,1K over het strand. Nu bouw ik langzaam op met afstanden en snelheid.

De komende week werk ik maar 3 dagen, omdat we een weekend gaan wintersporten. Helaas ligt er nog geen (!) sneeuw, door de zachte temperatuur. Het zou leuk zijn als er deze week nog een dik pak sneeuw valt, maar de verwachtingen zijn slecht. Gelukkig hebben we een hotel met bad, sauna, zwembad en fitnessstudio inclusief, mochten we niet kunnen snowboarden.

Hebben jullie een leuke week gehad? Ik wens je een prettige zondagavond en fijne nieuwe week! De vierde week van 2014 alweer, ik ben al helemaal gewend aan het jaartal en maak geen schrijffouten meer. Jullie ook?

– xxx – Lins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *