Lief dagboek: week 26

20160615_10063520160621_09543320160614_184754
20160616_083225IMG-20160701-WA0001IMG-20160629-WA0006
20160701_175606IMG_-kjke5b20160703_093642

Juli, Julie July! Toen ik naar de brugklas ging, was dit een hitje van Bert Heerink. Julie, Julie, Julie, Julie / Julie, Julie, Julie, July / Alles mag en niets moet / Julie, Julie, dan is het goed. En inmiddels bevinden we ons ook daadwerkelijk in de maand juli. Het weer is wisselvallig, ik heb deze week zowel blote benen als lange mouwen gedragen. Heerlijk Nederlands dus, inclusief zeiken over datzelfde weer ;-). Aangezien onze vakantie al voorbij is, is het (Nederlandse) weer minder belangrijk voor me. Zonneschijn is lekker, maar bij voorkeur in het weekend. Wat spookte ik de afgelopen week, die vooral regenachtig was, uit? Je leest het in deze dagboekblog! 

 

20160615_100635

Maandag werkdag! Ik kreeg hier onlangs wat vragen over van lezeressen, maar inderdaad: ik ben weer aan de bak. Nu precies een maand, dus ik ben grotendeels ingewerkt. Ik ben gedetacheerd en doe de marketing en communicatie bij een organisatie op 10 luttele minuten fietsen afstand. I-de-aal! Het is een leuke werkplek en ik mag toffe dingen doen: teksten schrijven voor o.a. de websites, nieuwsbrieven, maar ook social media posts bedenken en delen. Zorgen dat er promotiemateriaal wordt gemaakt, maar ook de communicatie voor evenementen en bijeenkomsten verzorgen. Heel divers en tegelijkertijd heel passend voor mij. Ik ben voorlopig een halfjaar onder de pannen, maar zou het absoluut niet erg vinden om hier langer te blijven, zo goed bevalt het. En de koffie is er ook heerlijk.

20160621_095433

Ik werk 20 uur per week, verdeeld over 3 dagen, dus op dinsdag deed ik wat kleine boodschappen. Ineens zag ik mijn vent als kartonnen versie staan, aan het bijklussen in de supermarkt! Ja toch? Ik appte deze foto direct naar onze (schoon)familie-app, haha.

Lijkt toch, of niet? Haha! Ik twijfelde nog om bij de Appie te vragen of ik het bord na afloop van de campagne mee mocht nemen, maar dat vond ik toch iets te gênant. Ja, zelfs voor mij.

20160614_184754

Ook het glas moest weer naar de glasbak. Pindakaas, wijn, bier, bietensap, dat covert zo ongeveer onze wekelijkse prik wel.

20160616_083225

Op woensdag werk ik ook en las me in over de SEO van onze website(s). Dankzij eerdere werkervaring en het onderhouden van mijn blog weet ik al het een en ander over SEO, maar dit is voor iedere opdrachtgever natuurlijk net weer even anders. Ik vind het tof om dit opnieuw voor een totaal andere doelgroep toe te passen. Wat dat betreft ben ik gewoon een ontzettend leergierige nerd #noshame. Op donderdag werk ik nog een dag en dan heb ik ‘weekend’.

IMG-20160701-WA0001

Alhoewel, weekend? Vrijdag moeten we gewoon aan de arbeid: klussen! Nee hoor, just kidding, geen kinderarbeid hiero. Mijn schoonzusje en zwager hebben een tijdelijk huis in Houten, terwijl ze doorzoeken naar hun droom(koop)huis. Ze kregen deze week de sleutel en Taar en ik namen vrijdag een kijkje. Uiteraard met wat lekkers voor de harde werkers, zo zijn we dan ook wel weer.

20160701_175606

Vrijdagavond konden we er écht niet meer onderuit: er moesten traphekjes komen. Dus togen we naar de bouwmarkt en kochten twee traphekken. We twijfelden nog of we misschien ook hekjes onderdaan de trap moesten plaatsen, maar daar zijn we doorgaans snel bij. Bovendien tuimel je van bovenaan de trap stukken ernstiger dan klauterend op de onderste treden. Maar ieder z’n ding. Na afloop scoorden we een maaltijd bij de grote, gele M. Weekend!

IMG-20160629-WA0006

Tara is bijna uit maat 86 gegroeid en de kledingvoorraad in maat 92 bleek dun gezaaid. Kijk zo’n lege plank, wat een armoei! Dat is natuurlijk geen doen! Ik had in Utrecht afgesproken voor een lunchdate met blogbuddy Sheelagh en dook vooraf de Hennes in. Dankzij de sale bespaarde ik ruim € 40,- en is Tara’s garderobe weer helemaal compleet. Ik heb geen foto gemaakt van de aankopen, maar heb onder andere een glitterlegging, een shirt met een diamant en een panterprint harembroek gescoord. Blijft een kind van d’r moeder.

IMG_-kjke5b

Daarna sjeesde ik snel door naar Loetje, daar had ik met Sheelagh afgesproken. Ik ken Sheelagh (van sheelaghmairi.nl) nu denk ik een jaartje of vijf en we zien elkaar bij evenementen of onder het genot van een hapje of drankje in Utrecht. We zijn beiden geboren en getogen in Utrecht en delen dus dezelfde geschiedenis qua opgroeien, uitgaan en ook het bloggen.

Geen van mijn vriendinnen blogt, dus het is leuk om van gedachten te wisselen met een andere blogbabe, zoals Sheel. We doken daarna de Urban Outfitters in en herkenden werkelijk ALLES uit onze pubertijd. En zo waren de tieners anno nu in de winkel ook gekleed, zoals wij destijds bij Miss Selfridge ons kleedgeld op shopten. Dat deed ons ietwat oud voelen, maar gelukkig heeft UO ook leuke accessoires.

Overigens vond ik Loetje maar zo-zo. Een chagrijnige serveerster die mijn drankje vergat en ook die befaamde kroketten waren mwah. Sheelagh had ditzelfde over de diners gehoord, dus ik denk niet dat ik snel weer bij Loetje kom. Het interieur was wel leuk though, om iets positiefs te noemen.

IMG_ticd6s

Iets wat zéér positief is, ik heb maar liefst 2 (!) spijkerbroeken gescoord! Met dank aan een tip via Twitter, stapte ik zaterdag de Sissy-Boy binnen. De jeans daar zouden buitengewoon lang vallen. En jawel, lengtemaat 34 is ook daadwerkelijk goed op lengte. Mijn pijpen zijn gerimpeld! Lange mensen weten wat ik bedoel. Dat je broekspijp niet uitgerold tot op zijn max op je enkel valt, maar dat hier nog een flink stuk stof over is. Ik kan deze pijpen oprollen, I kid you not! Bovendien waren ze nog in de sale ook. Ik ben een content mens en zou de jeans van Sissy-Boy (de modellen die ik heb gekocht heten Denim Maria High Rise en Denim Odilia Skinny) zeker aanraden aan vrouwen met lange benen #nospon. Ze vallen normaal, ik heb maat 29 en 30 qua breedte en (dûh) maat 34 van lengte.

20160702_100914

’s Avonds maakte ik mijn befaamde cheesecake met witte chocolade, frambozen en Bastogne-bodem, omdat ik op zondag bezoek zou krijgen van twee vriendinnen. Een mooie gelegenheid om weer eens te bakken. En natuurlijk de pan met beslag uitlepelen, slurp.

20160703_093834

Zondagmorgen besloten we een rondje polder te doen. Dat is bijna om de hoek, ideaal. Altijd leuk om even te loeren bij de boeren. Burgerlijk leven ftw!

20160703_093642

Ik vind koeien geinige beesten. Zulke droge harses, van die suffige koeienkoppen. Heb je trouwens wel eens rennende koeien gezien? Dat vind ik werkelijk om te gieren, hehe.

Om 11 uur waren we weer thuis, omdat ik met mijn vriendinnen had afgesproken. Tadaa, mijn cheesecake in volle glorie. Hij bleef niet lang ongedeerd. En zo hoort het ook.

20160703_134850

Het zoontje van één van mijn vriendinnen kwam ook mee en hij vond Tara nog steeds lief. Net als de vorige keer aaide hij heel zachtjes haar armpjes, ahw! Natuurlijk moest er ook gespeeld worden. Het is zo bijzonder om als vriendinnen ineens je kindjes samen te zien spelen. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat we zelf puber-af waren en nu hebben we eigen kinderen die met elkaar spelen! Wauw, het deed me echt even wat, zo mooi.

We ouwehoerden de middag vol en ’s avonds maakte ik een plaatpizza uit de Foodybox. Ik ontvang regelmatig de Foodybox (#sample) en daar zitten altijd nieuwe of bijzondere producten in. Soms is het niet helemaal mijn smaak, maar deze pizza smaakte zeker naar meer. De komende week ga ik ook het gerecht met aubergine proberen en die kaas komt sowieso wel op (kaaskoppen galore hiero).

20160702_203052

Zondagavond ploften René en ik op de bank voor een film. We keken Predestination, die krijgt een 7,4 op IMDB. Ethan Hawke is natuurlijk een bekend acteur en hij speelt goed, maar DJIEZ LOUISE check even het acteerwerk van actrice Sarah Snook in deze kino. Damn, echt FAN-TAS-TISCH. De film gaat over tijdreizen en je moet er wel bij nadenken, maar als je de gelegenheid hebt, zou ik ‘m zeker kijken. Ik ben het eens met het cijfer van IMDB, maar vooral de insteek van het verhaal en hoe dit uitgewerkt is, dat vind ik bijzonder. Iets wat ik, ondanks mijn filmverslaving, nog niet veel voorbij heb zien komen.

Na een goede nacht slaap zonder onweer (in de nacht van zaterdag op zondag werd ik echt wakker van de storm!) is het nu alweer maandag. Een nieuwe week, de eerste volle week van juli. Na deze week begint de zomervakantie hier in de regio, hopelijk wordt het weer wat beter voor de kinderen die in Nederland blijven. En vooruit, stiekem voor ons ook. Ik bedoel, ik mag dan wel niet in de zon, maar onder de parasol is leuker dan onder de paraplu.

Heb jij een leuke week gehad? Last van het weer of alles droog gehouden? Ga je nog op vakantie of doe je aan een staycation? Fijne week gewenst!

Liefs,
Lindsay

9 reacties

  1. Ennn nu heb ik trek in cheesecake… Wat leuk dat je een baan hebt! Hoe doe je dat met de opvang voor Tara, want ze kan niet naar het kdv toch?

  2. Die kartonnen man lijkt echt op je man! Grappig zeg :)

    Ik ben ook best benieuwd hoe het met Tara gaat, maar ik weet dat je daar niet veel over kwijt wilt. Ben best benieuwd hoe het nu gaat met de voeding en of er zicht is op wanneer de sonde voorgoed uitgezwaaid mag worden. En of ze nog iets aan haar vroeggeboorte over heeft gehouden ;) Maar begrijpelijk als je dat niet deelt hoor!

  3. Echt vragen bij Appie hoor! Dat verdwijnt anders gewoon in de papierversnipperaar! Ik heb jaaaaren n bijbaantje gehad bij AH en het was heel gewoon in mijn filiaal (vooral bij disney-acties) dat mensen vroegen om het promotiemateriaal. Kregen keurig n belletje als het werd opgeruimd. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *