Lief dagboek – week 24: (Weer) ziek, Efteling en paniekaanval

Hallo bijna zomer! Nog twee dagen en dan begint de astronomische zomer én is het ook nog eens de langste dag. Voor ons komt de vakantie nu echt dichterbij en ik ben er meer aan toe dan ooit. De afgelopen week was een pittige. Ik was (weer) ziek, had allerlei vage klachten en kreeg zondag zelfs een paniekaanval. Toch was het niet allemaal drama, daarom besloot ik toch een weekoverzicht online te knallen! 

Maandag: Migraine. Oh, hûh koorts?

In de nacht van zondag op maandag voel ik al dat ik waarschijnlijk een migraine-aanval ga krijgen. Ik slik braaf medicijnen, maar er is niet te ontkomen aan de hel die migraine heet. Ik baal ervan, want eind februari/begin maart was ik ook al ziek en dat vind ik klote. Ook omdat er een bulk werk op me ligt te wachten. René is echter streng en verbiedt me te gaan werken.

Dat is maar goed ook, want ’s middags heb ik het ineens ontiegelijk heet en besluit mijn temperatuur op te meten. Dikke koorts. Ook dat nog. Mijn holtes branden en ik heb niet alleen migraine-hoofdpijn, maar vanaf de middag begint één kant van mijn slapen te kloppen en lijkt het wel alsof ik ook clusterhoofdpijn krijg.

Ik ben weinig waard en lig alleen maar in bed.

Dinsdag: Klappertanden en vlekjes

De koorts houdt aan en ik lig te klappertanden onder mijn dekbed. Ook krijg ik dezelfde vlekjes die T. de afgelopen week had. Hûh, waren dat geen waterpokken dan? Ik bel mijn huisarts opnieuw en kan vrijdag terecht. Ik heb als kind allang waterpokken gehad, dus twijfel nu of T.’s uitslag vorige week dan überhaupt wel waterpokken waren.

Ook vandaag ben ik nog niet fit genoeg en blijft René ’s avonds thuis van zijn hobby om voor T. te zorgen.

Woensdag: Koortsvrij en iets fitter

Yay, ik ben koortsvrij! Wel doe ik het vandaag nog erg rustig aan. Geen gekkigheid, gewoon kalmpjes. ’s Avonds komt mijn moeder even langs en we wandelen met z’n allen naar de ijssalon. De smaak van de week is pindarots en aangezien ik de afgelopen twee dagen weinig eetlust had, gaat een ijsje er wel in. Een goed teken, als ik weer kan (vr)eten, voel ik me goed!

En lekker dat ‘ie was! 😋

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Donderdag: Overwerken en etentje

Ik voel me goed genoeg om te werken, hoewel ik de koffie nog even laat staan en kruidenthee slurp. Omdat ik 12 uur heb gemist door mijn ziek-zijn, buffel ik vandaag flink door. De collega met wie ik vast op donderdag werkt, heeft vakantie. Stiekem ook wel fijn, want ik weet nog steeds niet wat die vlekjes zijn en wil haar niet aansteken.

Kibbelingetje gehaald 😋🐟 #lunch

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

In de pauze race ik naar de Praxis, omdat ik een spuitbus paarse verf nodig heb voor mijn (f)outfit. Buiten staat een viskraam en ik kan de geur van kibbeling niet weerstaan. Lekkerrr!

Ik heb eigenlijk om 18:00 uur afgesproken met mijn oud-collega’s om te eten, maar trek als laatste op kantoor de deur achter me dicht om klokslag zes uur. Iets te laat, maar gelukkig ben ik om 18:07 uur op onze afgesproken bestemming.

Surf & turf! (aka biefstuk, gamba’s en asperges) 👌😋🍴#dezwijger

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Het is als vanouds gezellig en ik ben blij om mijn oud-collega’s weer te zien. Ook zit ik voor het eerst dat ik in Houten woon op het terras bij de Zwijger en dat bevalt goed! Ik denk dat mijn lievelingsrestaurant in Houten nog steeds Bij Teus is, maar de Zwijger biedt ook een prima hap.

Never nooit geen toetje. Heb ik nou alleen maar eetfoto’s geplaatst vandaag? #nevernoteating

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Na het dessert fiets ik binnen een paar minuten weer naar huis en dan duik in mijn bed in.

Vrijdag: Efteling!

Vandaag is het zover, we gaan met mijn schoonouders en T. naar de Efteling! We hebben destijds meegedaan aan de spaaractie van de Ap en nemen mijn schoonouders een dagje mee, als traktatie voor het oppassen op T.

Zoveel te zien! #genieten #Efteling #throughhereyes ❤

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Super leuk om het park zo eens door de ogen van een kleintje te zien. Het Sprookjesbos heb ik tientallen jaren overgeslagen, maar nu beginnen we natuurlijk met het bewonderen van alle sprookjes. De Wolf en de Zeven Geitjes en de Draak maken het meest indruk op T.

I got it from my? 💖🐆 #twinningiswinning #justlikemommy #nelveerkamp4life

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Ook gaan we in de Fata Morgana, Carnaval Festival, Droomvlucht en de draaimolen. Het is echt genieten om T. zo heerlijk door het park te zien banjeren. De ene keer gaat ze bij ons in het karretje, dan bij opa en oma, en een keer met oma en mij, terwijl papa en opa in een ander karretje gaan.

Aan het eind van de dag mag T. iets uitzoeken in de Efteling-winkel en kiest ze voor Jokie. Eenmaal in de auto duurt het niet lang voor de is vertrokken, na alle indrukken vandaag. Dotje!

Tien met een griffel vandaag 👌❤🤡. #Efteling #jokie

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Zaterdag: Vakantieshoppen in Utreg

Vandaag hebben we een dagje Utreg op de planning staan. ’s Ochtends doen we onze weekboodschappen en rond kwart over 10 hebben we de trein naar Utrecht. Perfect getimed, want de meeste winkels openen om 10:00 uur.

We scoren twee paar nieuwe sneakers voor René (Vans en Nikes), een paar sandalen voor T. (Teva’s), een nieuwe bikini voor mijzelf, een paar Tom’s voor T., een badcape voor T., een zwemvest, sandaaltjes van Lazamani voor mij, wat bruisballen van Lush, een nieuwe mascara van Estée Lauder en nieuwe Rituals geurstokjes. Die laatste drie niet voor op vakantie, maar soit. Vinden jullie het leuk om een shoplog van de aankopen te zien?

Met m’n schatjies in m’n stadsjie ❤ #utca #030 #vreeburg

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

We scoren een warme, grote stroopwafel op de markt en kijken even op de Oudegracht, waar de eerste Utrecht Canal Pride is. Het is nog wat rustig, dus lunchen we op de Neude bij Le Journal. Aan de bediening ligt het niet, maar zowel René’s hamburger als mijn witbrood met kroket is niet lekker. De tosti van T. is behoorlijk zwart geblakerd. Niet zoals we zijn gewend!

Daarom scoren we op de terugweg op het station een Swirl om toch wat vulling in de maag te hebben. Ook geen straf ;-).

Thuis spray ik mijn schelpen voor de Foute Party paars en ga ’s avonds met één van mijn nieuwe Lush ballen in bad.

Zondag: Vaderdag en black-out

Vaderdag! T. heeft op kinderdagverblijf iets moois geknutseld, gisteren in de stad scoorde ik een Superdad-bruisbal, plus mijn nerd wenste een nieuwe game. Komt voor de bakker! René mocht zijn ontbijtje uitkiezen (we hebben beiden een hekel aan kruimels in bed) dus aten we kaiserbrötchen met filet americain en een eitje.

Morning so far 💖 #superdad #Vaderdag 👨‍👩‍👧

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Daarna gaat hij – überhokjesvader – het gras maaien en spelen T. en ik met de Duplo. Ik weet nog dat René daarna weer binnen kwam en ik bezig was met een latte maken terwijl ik hartkloppingen voelde, maar daarna kreeg ik een black-out. Daar schrik ik zo van, dat ik daarna onderhand een paniekaanval krijg en in een emotionele jankbui uitbarst. He-le-maal niet goed.

Nadat René me weet te bedaren, weet ik allang waar het aan ligt. Ik ben weer veel en veel teveel hooi op mijn vork aan het nemen, ondanks dat ik het rustiger aan zou doen. Vol bombarie verkondigde ik overal dat ik meer tijd voor mezelf zou nemen, maar dat heb ik stiekem nog erg weinig gedaan.

Met de vakantie in het vooruitzicht wil ik allerlei blogs vooruit schrijven, maar ook iedereen nog even zien en socializen, tegelijkertijd kwakkel ik al een tijdje met mijn gezondheid, slaap ik slecht (ik slaap niet meer zonder melatonine in) en tel daarbij op dat ik natuurlijk boven alles een leuke moeder en vrouw wil zijn.

Mijn hersenen maakten kortsluiting van alles waarin ik optimaal wil presteren (hallo perfectionisme) en alle stress die ik mezelf opleg, waardoor ik even helemaal weg was. Dus ik neem een radicaal besluit.

Ik neem contact op met mijn mediabureau en zeg op. Per 1 juli 2017.  Ik twijfelde er al langer over en had sinds afgelopen maart aangegeven dat ik het nog een kwartaal wilde aankijken, maar ik kap ermee. Gewoon weer back to basic qua bloggen. Ik mail alle ingeplande samenwerkingen dat ik per direct stop met alle commerciële blogs en kets hiermee indirect ruim € 4.000,- af. Doei!

René is altijd mijn rots in de branding op dit soort momenten. Waar ik twijfel en in de knel kom met mijn verplichte denkbeelden, is hij nuchter en direct. En hij heeft ook gelijk. Geld is niets waard als ik total loss aan mijn vakantie begin en straks weer een burn-out krijg.

Na deze emotionele achtbaan, gaan we een stuk fietsen. Even eruit, wat fysieke beweging! We fietsen naar Jutphaas, dat is één van onze favoriete stukjes fietsen. Mooi langs het water, met nog een tussenstop bij een ijssalon. Daarna weer terug via de plofsluis en dan zijn we weer in Houten. Fijn om nog even met René te kletsen op de fiets.

Ik moest natuurlijk een paar keer flink slikken en er zijn flink wat tranen gevloeid vandaag, want ik heb een verantwoordelijkheidsgevoel en schuldgevoel van heb ik jou daar. Maar nu ik deze blog typ, voel ik me al zoveel rustiger. Ik weet dus alleen niet wanneer er weer een volgende blog online komt, haha.

’s Avonds gaat René in bad, terwijl ik in mijn Passion Planner werk. Wat een fijn ding! Het is fijn om niet digitaal, maar fysiek bezig te zijn met mijn agenda, planning, doelen en dromen. Enne, zie je dat op zaterdag? Ik heb lekker me-time en mag uitslapen de hele ochtend. Dat mocht sowieso, maar dit keer ga ik niet eigenwijs tóch opstaan met de rest van het gezin. Ik ga écht uitslapen, een boek lezen in bed of een serie checken.

Al met al was het dus een week met pieken en dalen. Maar wel een erg leerzame week. Zoals je in mijn Passion Planner ook leest: “Jezelf zijn duurt het langst”. Een tekst die bij me op kwam, toen ik me schuldig voelde tegenover merken die ik mijn gedachten en besluit mailde.

En ook: “Je hebt niets te verliezen, behalve jezelf”. Wat ik absoluut niet wil, mezelf verliezen, dus neem ik het signaal van mijn lijf en hersens serieus. Tijd voor rust in de tent. Daar verheug ik me erg op.

Hoe was jouw week? Wat doe jij om goed voor jezelf te zorgen in drukke en hectische tijden? 

Liefs,
Lindsay


17 reacties

 1. O wat naar voor je! soms is radicaal beslissingen nemen gewoon even nodig. Hoe moeilijk dat soms ook is en hoe schuldig je je daar ook over voelt. Ik herken het wel hoor en baal er soms ook zo van dat een 2e burn-out zo snel op de loer kan liggen. Doe maar easy met een volgende blog. We zien vanzelf wel weer wat van je verschijnen. X
  P.s: Shoplogs zijn trouwens altijd leuk om te zien.

 2. Zo wat een heftige ervaring! Zo te lezen een moeilijke beslissing om te nemen, maar hopelijk merk je al snel positief effect. Ik ben eigenlijk altijd onder de indruk van je volle weken. Aan de ene kant leuk en uitdagend, aan de andere kant word ik soms al moe als ik het lees (laat staan als ik het daadwerkelijk zou leven). Bijzonder wat voor eisen we onszelf soms op kunnen leggen he?

  1. Gek hè? Ik hoor dat namelijk best vaak terug, dat ik zo druk ben. Maar voor mij zijn mijn drukke weken stiekem mijn \’standaard\’ geworden. Maar die lat ligt veel te hoog en dat is er zo ingeslopen, maar ik ga inderdaad lekker een stapje terug doen :-)

 3. Leuk, een shoplog van je geshopte spulletjes :)!

  Wat vervelend voor je, maar goed dat je op tijd aan de rem getrokken hebt! Ik zit nu middenin een burn out en begin binnenkort met therapie en hoop ook dat ik er zoveel van leer dat me dit niet nog eens gaat gebeuren en ik ook op tijd grenzen kan trekken en nee kan zeggen.

  Fijn dat je vakantie eraan komt in ieder geval, goed om naar uit te kijken!

 4. Och die bedrijven zien het ook gewoon zakelijk en gaan gewoon verder.

  Wat doet er nou echt toe in het leven? Je eigen gezondheid en die van je naasten is toch wel het belangrijkste. De rest is allemaal vervangbaar.

  Over 50 jaar denk je vast niet ‘had ik maar meer blogposts geschreven’!

 5. Wat een nare ervaring voor je! Wel heel goed dat je gelijk knopen hebt doorgehakt, hopelijk geeft dat je de nodige rust. Ik herken ook (net als meer mensen hier die reageren) je moeilijkheden. Alles graag willen doen, en dat dan ook goed willen doen. Niet 100% maar 120%…nergens verslappen. Het heeft bij mij geleid tot een burn out een paar jaar geleden. Waar ik heel veel van geleerd heb is de opdracht die ik kreeg van mij therapeut destijds: doe een klus een keer níet 100%. 90% of minder… Zo wat vond ik dát moeilijk. Niet te doen. Máár wel gedaan. En wat gebeurt er vervolgens…helemaal niets ;-). Natuurlijk. Inmiddels ben ik op een punt dat ik keuzes maak die ik belangrijk vind. Plannen doe ik heel streng, max. 2 extra activiteiten in de week, en minimaal 2 avonden en 1 overdag deel géén afspraken. Die rust heb ik echt nodig. Nu ben ik zwanger van ons eerste kindje en wordt ik me er nog meer van bewust dat al die stress om 'dingen' totaal niet in verhouding is. Belangrijkste is gezond zijn, liefde in je gezin, voor je partner én voor jezelf.
  Sterkte met het vinden van je juist weg hierin, geniet van je vakantie. Daarna heerlijk een schone lei om mee te starten, ook fijn!!

  1. Oh, zo herkenbaar wat je schrijft Jessica! Mijn therapeut zei destijds ook: waarom doe je niet lekker op 70%, net als de meeste mensen. Veroordeel je dat? Mijn antwoord: Ja, prima als mensen op 70% hun ding doen, maar ik wil persoonlijk gewoon graag 120% geven. Haha, lekker antwoord hè? Gefeliciteerd overigens met je zwangerschap, absoluut een life changing moment waarop je gaat realiseren wat écht belangrijk is!

 6. Altijd goed om jezelf blijven denken. Ja, ik weet het. Heel moeilijk. Makkelijk te zeggen, maar moeilijk te doen. Goed dat je aan de bel en rem hebt getrokken en voor jezelf hebt gekozen. Als ik voel dat er wat op de loer ligt, kets ik gelijk alles af en ga in de rust. Omdat ik zo bang ben dat ik doorsla. Gelukkig steeds minder radicaal. Heb enigzins balans kunnen vinden en ben me ervan bewust als het wat teveel word. Maar het went nooit. Ik wil alles of niets en dat is een moeilijke eigenschap. Die blog zien we vanzelf wel. Eerst goed voor jezelf zorgen en tijd doorbrengen met jezelf en je mooie gezinnetje. X

 7. Wat naar dat je gezondheid je in de steek laat en dat je uiteindelijk een paniekaanval hebt gehad. En wat fijn dat René er altijd voor je is! Neem lekker je rust Lindsay, en nu ECHT! Ik volg je blog sinds je zwangerschap van Tara met veel plezier (volgens mij heb ik nooit gereageerd), en ik vind je echt een fantastisch leuke blogger en mama. Twijfel daar alsjeblieft niet aan! Ik denk dat iedereen het zal begrijpen als je even wat minder blogposts maakt. <3

  En wat ziet zo'n Passion Planner er geweldig uit zeg, wauw. Ik twijfelde al eerder om er eentje aan te schaffen, misschien ga ik dat nu wel doen! Heb jij er ook een digitale agenda bij (bijv. telefoon agenda) of gebruik je echt alleen dit? Ik ben zelf echt wel van de papieren planningen, maar ik vind het ook handig om altijd overal m'n agenda te hebben (op m'n telefoon dus).

  1. Ah, wat tof dat je nu dan een reactie achterlaat Melissa! Beloofd, ik ga het ECHT doen dit keer! :-) Ik heb naast de Passion Planner trouwens nog mijn oude Hema agenda\’tje voor onderweg inderdaad. Ik houd helemaal niet van digitale agenda\’s, heb dat ooit een week geprobeerd om mijn telefoon, maar dat is te weinig overzichtelijk voor me. Ik wil op papier zien, fysiek, hoe de week ervoor staat. Maar mijn Passion Planner past b.v. ook in mijn werktas. Niet in mijn handtas, maar dan neem ik dus een oud agenda\’tje mee, hoewel dat systeem niet 1 op 1 waterdicht is (want ik update daar niet al mijn afspraken in). Maar meestal gaat het goed ;-) En doordat ik nu vaak de ruimte vraag/neem, zeg ik ook wel eens: leuk, ik ga thuis kijken of het in mijn agenda past! Heb ik meteen even tijd om er goed over na te denken, in plaats van direct ja te zeggen. En men heeft hier gewoon begrip voor, zo fijn! :-)

 8. Ohhh wat naar! En fijn dat je dan een kerel hebt die helpt om weer even in te zien wat er ook alweer echt belangrijk is! Hopelijk kun je nu toch een beetje relaxt aan de vakantie beginnen. Verder echt superleuke foto's van T. op de paddenstoel en met de schoentjes voor de spiegel :D

 9. Ik herken veel in je verhaal!
  Bij mij bleken zulke klachten door een Vitamine D en B12 te kort te komen en later kreeg ik ook nog problemen met mijn schildklier.
  Niet alles is maar stress etc laat eens bloedprikken, meten is weten. Straks is het gewoon simpel op te lossen en voel jij je al die tijd voor niks beroerd.

 10. Heftig joh, kan me voorstellen dat je flink van slag was. Ik herken het door denderen maar al te goed. Ben daarom de laatste maanden bewust bezig met mindfulness en sinds deze week ook drastisch minder online. Geeft zoveel rust! Knap dat je meteen actie hebt ondernomen om jezelf wat lucht te geven. Hopelijk kun je op vakantie ook weer wat bijtanken! Dikke knuffel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *