Lief dagboek – week 10: Muisjes, herkend worden en goede doel

17125586_1300200310071251_3530133684730462208_n

Wat een weertje, koekepeertje! Heerlijk zeg, eindelijk wat zonnestralen na die plensbuien de afgelopen week. Ik heb het afgelopen weekend voor het eerst de was weer buiten kunnen ophangen, dat geeft me altijd een lentegevoel. Dat hielp bovendien in de achterstallige was wegwerken, die na mijn ziekbed en de feestelijkheden vorige week nogal waren blijven liggen. Inmiddels zijn de wasmanden leeg, dat is een goed begin van de week. De afgelopen week hapte ik beschuit met roze muisjes, gooiden we de spenen van T. weg en maakten we zondag een heerlijke fietstocht. 

Maandag: Sauna, zal ik deze dag maar overslaan?

Eigenlijk heb ik vorige week uitgebreid beschreven wat we op maandag uitvoerden. Helemaal niks, want we chillden ‘m keihard in de sauna. Plus mijn weekoverzicht verscheen op dinsdag, dus nogmaals de maandag behandelen is ietwat dubbelop. Voor de maandag verwijs ik je daarom naar het weekoverzicht in mijn vorige blog.

Dinsdag: Poetsvrouw

Ik werk parttime, dus op dinsdag beun ik ’s ochtends op kantoor, zodat ik ’s middags thuis de hut kan uitmesten. Heerlijk! Ik zet Spotify aan, doe mijn poetspakkie ‘an en kuis het hele huis door. Ik vind schoonmaken niet vervelend, maar poets het liefst als ik alleen thuis ben. De dinsdagmiddag en vrijdagavond zijn mijn vaste schoonmaakroutines.

Woensdag: Kraamvisite en regen

Hoera, eindelijk kan ik op bezoek bij mijn beste vriendin. Haar dochtertje is onlangs geboren, wat een dotje! T. is niet zo onder de indruk van de baby, maar beschuit met roze muisjes smaakt haar prima. En wat is zo’n baby’tje weer klein zeg! Heel anders dan zo’n peuter die ik over mijn schouder slinger.

Hoera, beschuitjes eten bij mijn future BFF 💖

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Het is de hele dag pokkeweer en dat is geen goede combinatie met een buitenkind. Kleuren, stickeren, dansen, in bad, ik gooi alle binnenactiviteiten ertegenaan. Zo komen we de dag goed door, ondanks de regenlaarsjes die me continu worden aangeboden. We zijn niet van suiker en met een beetje miezer spelen we heus buiten, maar woensdag was echt zo’n dag dat het de hele dag plensde. Niks aan, als je het mij vraagt.

Echt. De. Hele. Dag. Regen. Met. Een. Peuter. 🌬🖍🖼

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Donderdag: Lekker werken

Donderdag is mijn vaste werkdag en ik ben vandaag lekker bezig. We luisteren de #QTop500 van de 90’s, wat heerlijk is! Het lijkt me trouwens heel leuk om voor de radio te werken, zo biechtte ik laatst al op in een blog. Toen ik daarom de oproep voor het Q-College van 2017 voorbij zag komen, werd ik direct enthousiast.

Maar, helaas is de aanmeldleeftijd tot 30… Mêh! Ik vroeg op Twitter waarom er een leeftijdsrestrictie is voor het Q-College en kreeg daar netjes een reactie op. Ook heb ik direct een berichtje via een DM achtergelaten, want ik heb wel oren (hehe) naar het mogen insturen van een demo. Ik moet denk ik een hoop leren, want radio maken is ongetwijfeld erg technisch, maar ik kan me wel vinden in de eisen die worden gesteld:

Ben jij de entertainmentkoning, het multi-talent en alleskunner die wij zoeken? Kun je geen genoeg krijgen van muziek, heb jij je woordje klaar, en vind je het leuk om zowel voor als achter de microfoon te staan?”

QCollege Lindsay

Het lijkt me zo vet om me weer op een nieuw werkproject te storten! Stel je voor, kun je straks ook luisteren naar me, in plaats van alleen blogs van mijn hand lezen.

Na het eten trek ik de hardloopschoenen weer eens aan. Dat valt tegen, ik ben t r a a g als een schildpad! Maarrr, ik ben mooi wel geweest en heb lekker 5K in de benen.

Even de beentjes strekken 🏃 #sportyspice #nikeplus #gl2r #momloves2run

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Vrijdag: #LoveLifeDiner voor het goede doel en herkend worden

Vandaag reis ik naar Amsterdam voor het goede doel. Angel, die net als ik haar vader aan kanker heeft verloren, is de host van het #LoveLifeDiner voor Fight Cancer. In het kort komt het op het volgende neer:  je organiseert een etentje met je vrienden, vraagt 10 euro voor kankeronderzoek (in plaats van een bosje bloemen of flesje wijn) en geeft het stokje door!

Eten is namelijk liefde, in alle culturen komen mensen samen rond de eettafel. Er is geen betere plek om dierbare momenten met elkaar te delen. Omdat je deze mooie momenten aan tafel nog samen met elkaar kunt delen, of juist om te gedenken dat er mensen zijn die we – door die rotziekte – aan tafel moeten missen.

Om meer naamsbekendheid voor dit project te creëren, heeft Angel samen met Fight Cancer deze lunch georganiseerd. De lunch vindt plaats in SNCKBR en is prachtig georganiseerd. Het eten is verrukkuluk, ik klets gezellig bij met Angel, Serena, Tara en Larissa en ontmoet ook leuke, andere bloggers en social influencers. Ook vertellen zowel Angel als Manon en Jolanda hun ontroerende en moedige verhaal over hoe zij te maken kregen met kanker.

Heldin en host @angelraterman opent het #lovelifediner @fightcancernl #fightcancer #snckbr

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Verdrietige verhalen, maar ook verhalen vol kracht en liefde voor het leven. Want dat is precies wat Fight Cancer wil bereiken. Dat we samen het leven vieren  met iedereen die ons lief is. Helaas kan het namelijk zomaar gebeuren dat we ineens niét meer samen kunnen tafelen met hen die we liefhebben. Als je meer wilt weten over het project, klik dan op deze link. Enne, mocht je denken: ik wil direct doneren, dan kan dat ook op deze pagina.

Ik denk erover na om een persoonlijke #LoveLifeDiner high-tea te organiseren, samen met lezeressen. Dit jaar bestaat mijn blog namelijk alweer 12,5 jaar en dat verdient wel een jubileumfeestje! Op mijn vorige blogfeestje kreeg ik flink wat cadeautjes, maar dit keer zou ik een donatie voor Fight Cancer vragen.

Ik moet nog even uitdenken hoe of wat, maar ergens in het najaar lijkt me leuk. Op 26 oktober 2017 bestaat mijn blog precies 12,5 jaar, maar dat is een donderdag. Een dag in het weekend lijkt me praktischer. Misschien een zondag in oktober, als ik een toffe locatie in Utrecht kan vinden die misschien wil hosten, dat lijkt me leuk! Oh ja, er moeten natuurlijk ook lezeressen zijn die het leuk vinden te komen, dus als je dat gezellig lijkt: let me know! Dan kan ik alvast inventariseren hoe groot die toko moet zijn.

Trouwens, ik werd vrijdag nog herkend door een bloglezeres, zo leuk! Nog steeds heel bijzonder als dat gebeurt, ik moest er zelfs een beetje van blozen. Gelukkig is het licht vrij donker in de Starbucks, dat scheelt.

😊 Thanks leuke barista! En de nieuwe salted caramel latte is ook verrukkeluk! 😋 #altijdbeetjeblozen #wentnooit #blijftleuk

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Als ik thuis kom, speel ik nog even lekker buiten met T. en als René ook thuis is, bestellen we sushi. Voorheen moest ze er niets van hebben, maar nu waagt ze toch een paar happen en warempel: ze eet zo twee à drie sushi rolls en wat Edamame sojabonen weg! Nice, dat betekent dat we binnenkort best eens naar onze favoriete sushi-vreetschuur (Sushi Today, naast stadion Galgenwaard) kunnen!

Buitenkind for life #floddertje #lekkerkneien #zandastisch

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Zo relaxed dat kinderen opgroeien, steeds meer lusten en langer kunnen tafelen, zo kunnen we weer eens uit eten. Dat schoot er de eerste twee jaar best bij ons in namelijk. Enne, zoals #LoveLifeDinner zo mooi zegt: samen eten is gewoon liefde, ja toch?

Zaterdag: Kleine wasjes, grote wasjes en speentjes weggooien

Doe ze in de wasmasjieeen! Lamalekkedraaien, steeds meer in die wasmasjien! Heerlijk, I love Trafassi! Ik ben gek op bubbling en ouderwetse schuurmuziek, no shame. Vandaag doen we onze weekboodschappen en daarna start ik met het wegwassen van de wasmanden die bijna overvol raken. Gezien het mooie weer, haal ik de droogmolen uit de schuur en zo zijn er aan het eind van de dag drie wassen kurkdroog. Love it, dat schiet lekker op zo!

Alles aan de lijn 🐰🐽🐻

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Glijerd 😜

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Vandaag hebben we een officieel moment, waarbij de de speentjes van T. weggooien. Ze is twee jaar en dus een grote meid. Tijd om afscheid te nemen van de tut! Sowieso mag ze alleen een speen in bed, dus we starten met een middagslaapje zonder speen.

Ze snapt heel goed dat we de spenen samen weggooien, maar in bed vraagt ze er toch naar. Als we uitleggen dat ze in de prullenbak liggen, knikt ze begrijpelijk. Het middagslaapje verloopt zonder problemen, score! Ook ’s avonds is er even gemor en denkt ze dat we verstoppertje spelen, maar als het licht uit gaat en de speen niet gevonden is, legt ze zich er – letterlijk en figuurlijk – toch bij neer. Gewoon cold turkey dus, geen gekke trucjes of iets, maar so far so good!

’s Avonds kijk ik de eerste twee afleveringen van het laatste seizoen van Girls. Ik zit er weer helemaal in, wat vind ik Lena Dunham toch geniaal. De tweede aflevering van seizoen 6, American Bitch, wauw. Ik ben in staat om er een volledige blog aan te wijden en misschien doe ik dat ook wel. Deze aflevering heeft heel veel indruk op me gemaakt en zit zo sterk in elkaar. Ik kan daarna ook geen nieuwe episode meer kijken, omdat ik echt even moet nadenken over deze aflevering.

Zondag: Ga toch fietsen!

Jullie weten het: uitslapen is taboe in dit huishouden. Helaas, kan ik vandaag wel melden. René en ik zijn best moe, maar om 09u00 sharp is het hele gezin met volle buik aangekleed en wel. Ach ja, zo hebben we nog wat aan onze dag. Omdat het zulk lekker weer is, maken we een fietstocht. We rijden via Houten naar Nieuwegein, zonnebrillen op alles. Wat een weertje mensen!

🐥🚲🌞

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

’s Middags werk ik wat aan mijn blog en daarna gaan we langs bij mijn schoonzusje en zwager. Mijn schoonzusje heeft langere tijd op T. gepast en ze hebben een hele bijzondere band. Dat vind ik onwijs mooi om te zien, zeker nu mijn schoonzusje zelf zwanger is van een meisje. Ik heb vroeger ook veel met mijn nichtjes gespeeld en bij hen gelogeerd. Met twee nichtjes schreef ik zelfs wekelijks brieven. Ouderwets hè, verraad ik hier toch mooi mijn leeftijd. Want wie heeft er tegenwoordig nog penvriendinnen?

Anyway, mijn schoonzusje en ik fantaseren dat T. en haar nichtje dikke matties worden en we samen op vakantie gaan bijvoorbeeld. Ik heb het vaker gezegd, maar ik bof dat ik in zo’n onwijs leuke (schoon)familie terecht ben gekomen. Zeker als je soms van die horrorverhalen leest over schoonfamilie etcetera. Daar kan ik me gelukkig dus helemaal niets bij voorstellen!

Nu het zulk mooi weer is, storen René en ik ons overigens erg aan de tuin. De hele maand april hebben we daarom geblokt om aan de tuin te werken. Dat mag écht wel onderhand, want onze tuin lijkt wel een braakliggend terrein. We willen er niet teveel geld aan uitgeven, maar de huidige tegels reinigen en opnieuw leggen, plus grasmatten aanschaffen en leggen.

We hebben beiden geen groene vingers, dus het wordt een simpele tuin met twee terrassen: één loungeplek met banken (ik zie mezelf al een wijntje drinken op zwoele zomeravonden) en één plek in de schaduw met een picknickbank en de rest gewoon gras. We moeten een kleine graafmachine huren en even een aanhanger regelen, dus als iemand tips heeft waar je deze in omgeving Houten/Utrecht kan huren, hoor ik het graag!

’s Avonds ga ik lekker uitgebreid douchen en daarna kijk ik de nieuwste aflevering van Riverdale. Best leuk dat Netflix een weekserie heeft uitgegeven, zo verheug ik me iedere week weer op een nieuwe episode.

De aankomende week heb ik, behalve mijn reguliere werkweek, twee afspraken in Utrecht en is René een extra avond weg, dus verder houd ik mijn agenda rustig. Wel zo relaxed, want anders word ik helemaal kriegelig van teveel aan m’n kop. Ik focus me nu op mijn gezin, 20 uur werken, 10 à 12 uur bloggen, mijn sociale leven, het huishouden en hardlopen.

Als er iets extra’s komt, zoals evenementen of opdrachten, weeg ik zorgvuldig af of ik daar ruimte voor heb. Zowel letterlijk in mijn agenda als figuurlijk in mijn kop. Soms kan iets op papier wel passen en lukt het tijdstechnisch allemaal prima, maar word ik er toch onrustig van. Dan doe ik het niet, ook al zou het een mooi extraatje opleveren of bijdragen aan netwerken.

Volwassen hè? Ja, mijn nieuwe voornemen om wat meer rust in te plannen, lukt aardig, al zeg ik het zelf. Niet meer overal ja op zeggen, is best bevrijdend. En het heeft effect, want mijn migraine durft zich niet te laten zien, plus ik heb minder last van mijn perfectionistische trekjes. Rust kan je redden jongens!

Heb jij ook lekker van de zon genoten dit weekend? Of moest je aan de bak? En wat staat er de komende week op je agenda? Rust kan je redden of opzij, opzij, opzij? Fijne week!

Liefs,
Lindsay

6 reacties

  1. Even serieus, hoe chill van je focuspunten, doe ik ook, heerlak! (gaat ook nog vaak fout uiteraard). Anyways, wil je binnenkort als het wat langer al zonder gaat een blog besteden aan de cold turkey stop van het spenen?

  2. Leuk een blog feestje! High tea is altijd goed :) Heerlijk die kneuterigheid bij jullie thuis. Wij hebben dat ook en ik hou ervan!

  3. Leuk die high tea blogparty. Ik zou zeker van de partij willen zijn al was ik er de vorige keer ook al bij. Dus kijk maar als het mag kom ik nog een keer maar ik wil zeker niet iemands plek inpikken ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *